Dodaj do ulubionych

Poseł z Bałtowa

IP: *.toya.net.pl 30.09.07, 16:28
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=69711810&v=2&s=0
trzeba opowiedziec dobrze o naszym koledze z forum
pozdrawiam kandytata i wiem jaka to praca
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Poseł z Bałtowa IP: 194.181.129.* 30.09.07, 16:31
      To się nazywa banan marketing forumowy:D:D:D:D:D:D:D:D:D
      • Gość: banan9991 Re: Poseł z Bałtowa IP: *.toya.net.pl 30.09.07, 16:34
        extra
        • Gość: :) Re: Poseł z Bałtowa IP: 194.181.129.* 30.09.07, 16:52
          ja już na ten syf nie moge patrzeć!!!!Zostanę anarchistą!!!
          • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 04.10.07, 22:47
            Trzeba przyznac,ze promowany posel z Baltowa,prezencje ma,aspiracje
            tez tylko niestety brak mu wyksztalcenia.Ale Ostrowiec i okolice
            lubia miernych ale wiernych.Szykuje sie nam nastepna maszynka do
            glosowania.
            • brazilion Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 04:53
              Ajajaj, a Ty ciagle z tym wyksztalceniem...
              A co, jak je ma, to nie mierny lub nie wierny ?
              Kwachu tez nie mial, a jak sie nim niektorzy na calym swiecie
              zachwycaja (lokalnie rowniez);D

• chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 08:38
                Tylko brazilionie, jak kwachu (mój kolega ze studenckiej ławy, a co) nie
                skończył studiów to ci sami co dziś tłumaczą innych "wiecznych studentów", że
                nic się nie stało, strasznie atakowali kwacha. Kto kogo lubi tak go ocenia. Ja
                lubię zarówno Jarosława Kubę jak i Aleksandra Kwaśniewskiego i oceniam ich po
                inteligencji i po przydatności do sprawowania funkcji społecznych i
                politycznych. Obaj się nadają.
                • ania7718 Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 10:19
                  Aleksander Kwaśniewski inteligntny, no cóż.........

• chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 19:55
                    Jak chcesz to mogę to napisać dużymi literami: INTELIGENTNY jest pan kwach.
                    Chyba, że nie rozumiesz słowa inteligencja?
                    • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 21:07
                      Do chuchalscy -Masz racje inteligentny to trzeba przyznac.Ale
                      czyzbys P.Zbyszku wyznawal teze -"Jesli do ludzia,tuli sie ludz,to
                      ludz do ludzia,musi cos czuc" pozdr.
                      • marl57 Re: Poseł z Bałtowa 15.11.07, 01:48
                        czy dla Ciebie inteligencja i elokwencja azaliż tym samym ?
                    • ania7718 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 11:12
                      Rozumiem co oznacza to słowo, dla mnie człowiek inteligentny nie
                      zachowuje się w wielu sytuacjach tak jak pan Kwaśniewski. Dla mnie
                      on inteligentny nie jest.
              • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 11:35
                Brazilionie! -czlowiek wyksztalcony ma samodzielne myslenie a w
                przypadku J.Kuby to zjawisko nieznane.Ale widze moj drogi,ze i Ty
                myslisz ekonomicznie.Czy Twoj poziom jest wyniesiony z WUMLu-(znalam
                kiedys lektora partyjnego),Najlepiej do J.Kuby pasowaloby
                wyksztalcenie o specjalizacji -magister skakanka po(WSBiP) albo
                nauczyciel historii jak nasz prezio. pozdr.
                • toru_watanabe Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 11:45
                  Jak nie lubicie Kuby i chcecie sobie poszydzić, albo co, to spoko. Tylko proszę
                  tego nie odnosić do faktu czy się nadaje, czy nie - do sejmu. Bo jak Hojarska,
                  Sułek i tuziny innych buraków/pływaków, czy skurw**li zwyczajnych się nadają, to
                  sorry, ale Kuba jest królem w takim towarzystwie.

• brazilion ostrowianko ? 05.10.07, 17:48
                  Zanim zaczniesz i mnie obrazac (WUML w twoich ustach brzmi niezwykle
                  szyderczo i zlowieszczo, choc akurat nie mialem z nim nic
                  wspolnego), moze sama badz laskawa pochwalic sie wlasnym
                  wyksztalceniem.
                  Biorac pod uwage skladnie, logike i slownictwo z twoich wypowiedzi,
                  masz sie pewnie czym chwalic, tylko pewnie jestes zbyt skoromna.
                  Przelam sie, obiecuje przezyc szok bez szwanku na zdrowiu.
                  Niecierpliwie zatem czekam na twoja odppowiedz.
                  • Gość: ostrowianka Re: ostrowianko ? IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 18:33
                    Szanowny Brazilionie jakze bym smiala Ciebie obrazac,jezeli tak
                    zostalo odebrane to smiem nade wszystko przeprosic,przyjmujesz?
                    Pytasz o moja edukacje - oj -czuje oddech "CBS". Zapytaj o to
                    przyszlego kandydata na posla bo ja sie tam nie wybieram.
    • Gość: Obserwer Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:39
      Czy tu jest cenzura???????????????????????///Pisałem i nic nie ma -
      cenzura dla piszących inaczej !!!!!!!!!!!!111
      • Gość: nostradamus Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:40
        moze nie weszlo, nie panikuj, a jesli juz to wonty do agory
        • neti69 Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 18:19
          A ja będę upierać się przy swoim, tzn. obawiam się
          jednego:zależności pana Jarka od krezusa lokalnego biznesu.Sądząc po
          rozmachu kampanii , pochłania ona fortunę. A to dopiero
          początek...Pan Kuba pisze, że zaciąga kredyty. Tak, ale nie
          wierzę,że aż takie.Obym się myliła, bo Go lubię i szanuję za ogromną
          aktywność społeczną.
          • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 21:16
            Do neti69 - nie obawiaj sie o J.Kube bo ponoc w kazdym stadzie
            znajdzie sie czarna owca,ale jezeli to stado sklada sie tylko z
            czarnych owiec posypanych bialym talkiem??
            • neti69 Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 23:37
              No trudno, poddaję się. Nie starczyło mi inteligencji na zrozumienie
              Twojej "ciętej riposty" ostrowianko....Chyba jest już zbyt późna
              pora albo...no, no nie wiem...
              • chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 00:00
                Ja też nie skumałem, ale pewnie zbyt dawno temu chadzałem do szkół
                znakomitych...............
                • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 06.10.07, 09:29
                  Do wszystkich za i przeciw - kto sie czuje urazony przeze mnie to
                  przepraszam.Wiem,ze nie jest milo czytac ciete riposty,nie chce
                  zebyscie odpowiadali,ale czy nie mam racji? Od zawsze wyznaje
                  zasade,ze lepsza gorzka prawda niz.....(a wcale nie trzeba chadzac
                  do znakomitych szkol zeby kumac) pozdrawiam wszystkich forumowiczow
                  odwiedzajacych ta strone.-rodowita ostrowianka.
                  • neti69 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 10:28
                    Droga "ostrowianko", cięte riposty czyta się z przyjemnością tylko
                    wtedy, gdy są jasne i klarowne. Wtedy można na nie
                    nawet...odpowiedzieć.Poza tym powiedziałaś,że< wcale nie trzeba
                    chadzac do znakomitych szkol zeby kumac>, więc nie
                    powinnaś "czepiać się" wykształcenia Pana Jarka, bo on z całą
                    pewnością "kuma". I o to chyba chodzi, prawda?
                    A Twoja szkoła "chuchalscy" była i jest naprawdę znakomita....:)
                    • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 06.10.07, 11:12
                      Do neti69 -ja sie nie czepiam droga neti ale z Twojej strony widac
                      gest gleboko chrzescijanski -pomoc w "biedzie" nieukowi i
                      jednoczesnie zminimalizowac bezrobocie. Chyba Ty neti Jestes
                      przeedukowana bo zawyzasz srednia i poziom intelektualny i o to
                      chodzi? Ty lubisz lizusostwo a ja nie!Pozyjesz,potkniesz sie kilka
                      razy (albo Ci ktos noge podstawi) to Ci i poglady sie zmienia.
                      • Gość: ornot Re: Poseł z Bałtowa IP: *.filter.imagine.ie 06.10.07, 11:18
                        Powtarzam raz jeszcze pewne moje przemyslenia; wszak to forum...
                        Do Lolity, Ostrowianki i reszty oponentow. Powiem tak, Polacy to taka dziwna
                        nacja, ktorej nigdy
                        i nic nie pasuje. Dzis rzecz o kandydacie idealnym lub nie(idealnym).
                        Gdy wyksztalcony - to zle - bo toretyk i lza - elita;
                        Gdy brak magistra - to "braki w wyksztalceniu" i takie tam...
                        Gdy do "smierci" popiera ktos jedno ugrupowanie - to uslyszy, ze beton,ciemnota
                        i "nie idzie z duchem czasu i przemian"
                        Kiedy jest krytyczny i widzi owe "bledy i wypaczenia" - to zdrajca, kunktator i
                        takie tam
                        Gdy zarabia godziwe pieniadze - to na pewno "zlodziej, kombinator, przekret i
                        wazelina a na pewno ktos z ukladu (niewazne - mniejszego, waznego, duzego,
                        mglistego - whatever - uklad jest uklad)
                        Gdy nie ma sie pracy - to mozna uslyszec, ze "nierob, darmozjad, len, lazega,
                        lepiega - no i pijak ("bo kazdy pijak to zlodziej a kazdy zlodziej to pijak")
                        ....
                        moge tak wymieniac bez konca, ale po co...

Mowimy o kandydatach? Sam mam lewicowe przekonania jak wielu z nas na forum,
                        ale, ale... To co mysle wyluszczyl Wojtek... Mam w glowie te same spostrzezenia
                        i uwagi, ale z pewnoscia glosowalbym na Jarka Kube...
                        Padaja tutaj pod jego adresem zarzuty, takie, owakie, zly, dobry, 60 tys.
                        zlotych i takie tam...

W przeciwienstwie do innych kandydatow Jarek Kuba moze sie poszczycic wieloma
                        osiagnieciami! Baltow to takze jego sukces! Kropka. A skoro sukces, to kolega
                        Kuba potrafi cos wymyslec, przygotowac i wcielic w zycie by wypalilo... Zarzut,
                        ze sumiennie wykonuje swoja prace i bierze za to kase jest... delikatnie mowiac
                        - smieszny... Chcialbym, aby w naszej Polsce wszyscy tak sumiennie pracowali jak
                        Jarek, czyli bez narzekania, mowienia ze sie nie da, postekiwania i zwalania
                        wszystkiego na "wrogow politycznych" albo "czynniki niezalezne" alis 'zewnetrzne"...
                        Ludzie... Albo zaczniemy popierac ludzi z naszego miasta; ludzi dodam bez
                        wzgledu na przynaleznosc partyjna i polityczna; ale majacych jedna wspolna ceche
                        - racjonalne myslenie, dobre pomysly i chec dzialania na rzecz naszej malej
                        Ojczyzny. Wyswiechtane slowo, slogan? Byc moze, ale nie dla mnie... Czas na
                        zmiany - takze mentalne droga Lolito i reszto oponentow. Czas Hegla, dialektyki,
                        ukaszenia ducha i walki klas przeminal. Czas na zgode i budowe lepszej,
                        slonecznej strony naszego zycia i naszego miasta.
                        Jesli to co zrobil Jarek Kuba jest bez sensu - prosze wymienic co zrobili dla
                        miasta inni kandydaci.
                        Pani Inga Kaminska (przypomne tylko program "50+" i jej wypowiedzi w prasie
                        dlaczego nie wypalil, i ze tak naprawde to niczego nie obiecywala" [wystarczy
                        poszperac w wyszukiwarce google...}
                        Pan Krzysztof Adamski
                        z calym szacunkiem Pan Zbigniew Pacelt i cala reszta z Panem Jaroslawem
                        Rusieckim...
                        • chuchalscy głos na Jarka Kubę 06.10.07, 11:58
                          Gdybym mieszkał w Ostrowcu zapewne oddałbym głos na Jarka K.(nie mylić broń boże
                          z Jarkiem R.) Ale skoro nie mieszkam, to tylko będę gorąco namawiał rodzinę,
                          koleżanki i kolegów w Ostrowcu do głosowania na naszego forumowicza -
                          kubejarka!!!!!!
                          • Gość: ornot Re: głos na Jarka Kubę IP: *.filter.imagine.ie 06.10.07, 12:18
                            Popieram drogich forumowiczow Chuchalskich
                            • chuchalscy Re: głos na Jarka Kubę 06.10.07, 13:53
                              ja się nie odmieniam, hehhee, ornot.... chuchalscy, jeśli już chcesz poprzeć
                      • neti69 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 14:59
                        Widzę, że "dobrze" mi życzysz "ostrowianko"...Poza tym, aż dziw
                        bierze,że jesteś taka przenikliwa i od razu dostrzegłaś, że ja ponoć
                        lubię lizusostwo...Czy my się znamy? A z moim poziomem itelektualnym
                        coś się dzieje, bo nadal nie rozumiem Twoich aluzji....Tylko
                        dlaczego wyłącznie Twoich?Resztę zostawiam bez komentarza....Mimo
                        wszystko...( z troską)pozdrawiam.
                        • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 08.10.07, 17:01
                          Do neti69 -ja kazdemu zycze dobrze,a Ciebie dziwi moja przenikliwosc?
                          pozostawiasz bez komentarza i pozdrawiasz z (troska).Z calym
                          szacunkiem dla Ciebie powiem tak -jezeli sie cos pisze to trzeba
                          miec wiedze w danym temacie a za komentarze bez pokrycia mozna miec
                          klopoty.A czy my sie znamy? mysl jak chcesz.pozdrawiam
    • Gość: Cytrynka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 14:32
      Przegladam Wasze wypowiedzi i nie jestem zaskoczona, ponieważ WY
      wszyscy macie podobne poglądy i to Was zbliża. Zastanawiające jest
      natomiast, że młodzi ludzie (ja też) nie potraficie spojrzeć
      obiektywnie na rzeczywistość. Są pewne argumenty i zawsze w
      dyskusjach politycznych dyskutanci pozostają przy swoich zdaniach.Wy
      nie jesteście rozumiem politykami a macie pewną "wizję czy obraz"
      Pana Kuby, który pasuje do Waszych przekonać i wierzeń. Boicie się
      usłyszeć, że Pan Kuba być może "to" i "owo" zrobił lub nie. Nie
      bronicie Kuby tylko swoich wyobrarzeń o nim. Przykre jest to, że
      Jesteście ludźmi młodymi i juź macie szuflatki - ten dobry a ten
      zły.Nie lubicie osób o innych przekonaniach i to jest Wasz ogromny
      błąd. Kwaśniewski ma niebieskie oczy - fajny głosuję na niego!? W
      sejmie jest stanowione prawo, na które wszyscy narzekamy, bo tworzą
      je dyletanci - piekarze, murarze czy chemicy (może żona
      Małysza?),czy po to jest Sejm? Każdy niech robi co najlepiej
      potrafi - ja głosuję na prawnika z Ostrowca (PO), bo zna prawo i ma
      solidne wykształcenie. Pana Kuby miejsce jest w Bałtowie u boku Pana
      Lichoty niech robią nadal to co robią. Zastanówcie się dlaczego PiS
      ma takie poparcie? Pewnie ci co głosują na PiS są od Was głupsi?
      Pozdrawiam i życzę abyście wolny czas poświęcali na lekturę i
      rozmyśanie a mniej na gadanie (forum). Cytrynka.
      • kamila2604 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 14:52
        O przepraszam, ja już młoda nie jestem.Różny wiek jest na forum
        reprezentowany i różne poglądy i opcje. Ale tak przeczytałam Twój
        tekst ze trzy razy i wiesz co - nic - takie jakieś ble, ble...
        Wolny wybór każdy ma - Ty wybierasz prawnika z PO, ktoś rolnika z
        PSL-u, a jeszcze inny pasjonata, jakim jest Pan JK. Nie tylko
        prawnicy parlamentowi są potrzebni; są potrzebni ludzie myślący o
        Polsce, chcący dla niej jak najlepsze prawo tworzyć. Pozdrawiam.

--
        "ludzie którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być
        myszami"
      • Gość: ornot Re: Poseł z Bałtowa IP: *.filter.imagine.ie 06.10.07, 14:56
        Zaczne od uszczypliwosci - szufladka a nie szuflatka...
        Co do Twojej wypowiedzi...
        Na forum nie jestesmy wszyscy tacy sami. Sa fani centrum, lewicy i prawicy - tak
        jak wszedzie Cytrynko. Wyobrazenia, albo glebiej - marzenia - ma kazdy. Kazdy
        tez ma prawo miec swoja wizje. Jarek Kuba - moim zdaniem - jest w tym momencie i
        przy tym rozdaniu kandydatow - kandydatem najlepszym. Skoro miejsce Jaroslawa
        Kuby jest nadal w Baltowie - jak piszesz - to dlaczego miejsce Twojego kandydata
        ma byc po wyborach gdzie indziej a nie w kancelarii prawnej, czy sadzie???
        Idac dalej Twoim tokiem myslenia musimy zmienic Res Publice na rzady "rownych i
        rowniejszych". Szanuje wszystkich ludzi, takze murarzy, robotnikow i chemikow.
        Demokracja ma to do siebie, ze inni sposrod siebie wybieraja tych, ktorych darza
        powazaniem i mirem.
        Bromimy pana Kube, poniewaz udalo mu sie zrobic duza rzecz - wespol z innymi.
        Dzieki miedzy innymi jego pracy Baltow i okolice rozwijaja sie, wiele osob ma
        prace i szanse na jeszcze lepsze perspektywy. Przeciez o to chodzi wszystkim
        kandydatom na parlamentarzystow i wszystkim politykom.
        Ostatnie zdanie jest bezczelne. Wiele osob na forum - na bank - orzeczytalo
        wiecej pozycji ksiazkowych od ciebie Cytrynko, w wielu wypadkach takie, po ktore
        ty nawet bys nie siegnela...
      • Gość: ostrowiak_1982 Re: Poseł z Bałtowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 17:39
        Powiedz tak z ręką na sercu czy ci doktorzy prawa itp. którzy już byli są przy
        władzy byli/są dobrymi posłami, senatorami?
        Chyba jednak nie. Śmieszne jest to jak ludzie ślepo są zapatrzeni w to że jak ma
        dr. to już pozjadał rozumy i niema mądrzejszego.
        Co do szufladek to sama je masz i o nich piszesz "ja głosuję na prawnika z
        Ostrowca (PO), bo zna prawo i ma solidne wykształcenie. Pana Kuby miejsce jest w
        Bałtowie u boku Pana Lichoty niech robią nadal to co robią".
        • Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 06.10.07, 18:22
          Roznica zdan to zjawisko naturalne,a w polityce szczegolne (droga
          Piotra i droga Judasza).Kazdy w zyciu ma jakis cel nawet zebrak w
          swoich myslach wierzy,ze kiedys bedzie bogaczem.Wymienione osoby
          przez Ornota -Adamski,Kaminska i Rusiecki faktycznie nic dla
          spoleczenstwa nie zrobili -marny urzedniczyna kpi z nas w urzedzie
          bo nie czuje sie odpowiedzialny za swoje czyny,nie jest wybrany w
          ramach rzetelnego konkursu,tylko jest pociotkiem z partyjnego
          polecenia, PiS obiecal to zmienic a postapil zupelnie odwrotnie
          nowelizujac ustawe o sluzbie cywilnej.Zalosne partykularne interesy
          zamiast myslenia pro publico bono. Zgadzam sie w zupelnosci z postem
          Ornota - badzmy surowi ale przede wszystkim obiektywni w "tym
          dniu".pozdr.
          • temp_nick Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 20:22
            Czas na Jednomandatowe Okręgi Wyborcze -Odpowiedzialność a system
            wyborczy

Praktykowana w Polsce ordynacja wyborcza tylko partiom pozwala
            zgłaszać kandydatów na posłów. Zatem i kandydaci i spośród nich
            wybierani posłowie zależni są od partii. A skoro zależni, to i
            odpowiedzialni przed partią, a nie przed wyborcami. Głosowanie
            wyborców może tylko skorygować partyjny wybór posłów, dokonany już w
            momencie umieszczania nazwisk kandydatów na odpowiednich miejscach
            list wyborczych. Przywilej układania tych list rodzi korupcję, a
            partyjni liderzy mądrzejszych od siebie na nich nie umieszczają.
            Selekcja jest negatywna, co widać i słychać! Świadomie można wybrać
            partię i jej listę, ale nie posła spośród kilkuset nieznanych
            kandydatów. Więc głosuje się na pierwszych z listy. Z łaski tej
            ordynacji, zwodniczo nazwanej proporcjonalną, mandaty dostają nieraz
            zdobywcy tysiąca głosów, a przepadają kandydaci z dużym poparciem.
            Oszukani wyborcy nie chcą głosować i gardzą Sejmem. Kłócą się
            koalicjanci. Państwo słabnie.

-Czas wprowadzić swobodę kandydowania i jednomandatowe okręgi
            wyborcze (JOW), które wymuszają osobistą odpowiedzialność posłów
            przed wyborcami.

Autor, Jerzy Gieysztor, jest jednym z promotorów Obywatelskiego
            Ruchu na rzecz JOW www.jow.pl
            • Gość: sdali strona o jednomadatowych okręgach wyborczych IP: *.blokowe.pl 06.10.07, 21:26
              Pod poniższym linkiem jest sporo informacji o jednomandatowych okręgach
              wyborczych, wiele krajów ma taki system.

www.centraleuropeanreview.pl/numer33/16.htm
            • Gość: kubajarek Re: Poseł z Bałtowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:06
              Jestem w 100% za okręgami jednomandatowymi.
              JK
            • temp_nick Re: Poseł z Bałtowa 07.10.07, 12:09
              Brawo Panie Kubo, nareszcie jakiś sensowny głos wśród tego
              przedwobyborczego bicia piany -Czas na JOW!

-Posłem zostaje ten kandydat, który zdobył najwięcej głosów (bez
              żadnych niezrozumiałych przeliczników i kombinacji), a przy równej
              ilości głosów rozstrzyga losowanie. W przypadku kandydatow
              partyjnych obowiazuja prawybory. Tak prawybory! Przed zgłoszeniem
              kandydata na listę każda partia lub komitet wyborczy, poszukując
              osoby o największych szansach na wygraną, musi dokonać prawyborów
              (sondować opinię wyborców) albo pozyskać osobę już wcześniej przez
              nich poważaną.

Tym samym partia uzależnia się od wyborców a nie odwrotnie!
              Poprzeczka osobistych wymagań idzie w górę, bo kampania wyborcza to
              otwarta rywalizacja kandydatów partyjnych i niezależnych.
    • Gość: Cytrynka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 21:04
      Dziękuję za otwartość, w tym celu napisałam tych kilka słów. Okazało
      sie, że są nareszcie zdania odmienne. Natomiast Ci co
      bronili "wizerunku" tak wizerumku zaczeli okazywać emocje. Świadczy
      to o tym, że nie dotrą do nich żadne ARGUMENTY i to jest normalne.
      Piszę to do tych, którzy są otwarci na obiektywną rzeczywistość.
      Mówi się o przekroczeniu limitu wydatków jednego z kandydatów.
      Sprawę podobno ma badać prokuratura.Banery, plakaty, autobusy itd
      wszystko to kosztuje ... Życzę spełnienia marzeń i cudu
      mały "czarodzieju" - Pa
      • jasiu.winnicki Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 21:48
        Moja droga Mała Czarodziejko, kandyduje w tych wyborach 6206 osób,
        Ty piszesz, że "mówi się o przekroczeniu limitu wydatków jednego z
        kandydatów. Sprawę podobno ma badać prokuratura." Albo bawisz się w
        duze uogólnienie, siejąc zamęt, albo stawiasz konkretne zarzuty
        konkretnej osobie. Czy poza tym znasz Jarka osobiście? Czy wiesz jak
        wyglądało Stowarzyszenie BAŁT i czym się zajmowało na samym
        początku? Czy wiesz co to znaczy rozruch Bałtowa i zatrudnienie
        obecnie ok. 140 osób?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        KUBA wyspa jak wulkan gorąca!
        • Gość: ornot Re: Poseł z Bałtowa IP: *.filter.imagine.ie 07.10.07, 08:55
          Alez jasiu drogi, to Cytrynka okazuje emocje skrywane za oblokiem brytyjskiej
          flegmy. Do niej argumenty, jakiekolwiek w ogole nie trafiaja. Po prostu wie
          swoje. Coz ma do tego prawo. Nie moge zrozumiec jednak dlaczego innym uporczywie
          tego zabrania...???
          • chuchalscy do boju lewico pisowska.... śpiewa Ostrowiec 07.10.07, 10:38
            Cytrynkę należy wycisnąć i wyrzucić. A tak przy okazji. Widzieliście sondaże na
            temat olbrzymiej przewagi PIS-u w Świętokrzyskiem? Ostrowiacy i inni moi
            krajanie, obudźcie się!!!!! Czy po za lewicą (kiedyś głosowaliście na SLD
            twardo, dziś na inną lewicę pisowską) wy nie znacie w Polsce żadnych innych
            partii? Czerwony Ostrowiec pozostanie chyba na wieki, a już mnie przeżyje z całą
            pewnością. Ostrowiacy mogą wyjąć stare transparenty pierwszomajowe i je
            wywiesić, Gosiewski nie zorientuje się, że one są sprzed 1989 roku, Rusiecki też
            nie skuma.
      • Gość: Wojtek_68 jeśli chodzi o poprzednią kampanię, IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.07, 13:31
        to wiem jaka Panią masz na mysli ;)
        Dokładnie takie przekroczenia jak opisujesz.

Ale to co mówisz jest zupełnym idiotyzmem !!!

Kampania jest rozliczana na całą listę i zanim się nie skończy takie
        zarzuty są bezpodstawne. Jeśli jeden kandydat przekroczy uśredniony
        dopuszczalny limit, to może "wykorzystać" do rozliczenia swoich
        wydatków limity innych frajerów, którzy nie mają kasy i tylko
        chcieli pokazać swoje buziaczki szerszej publiczności z wiadomych
        tylko sobie powodów...

Cytrynka ma dość kwaśny dowcip ;)
        • Gość: kubajarek Re: jeśli chodzi o poprzednią kampanię, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:19
          Dokładnie jest tak jak napisał Wojtek. Więc dziękuję za wyczerpująca
          odpowiedz.JK
          • lachien Re: jeśli chodzi o poprzednią kampanię, 08.10.07, 18:02
            Everybody pomarańcza.
            • toru_watanabe Re: jeśli chodzi o poprzednią kampanię, 08.10.07, 19:28
              Wszyscy tańczą, ja nie tańczę.
    • Gość: gość Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 08.10.07, 21:13
      Znam Jarosława Kubę i wiem jaki to pływak. Przyklei sie wszędzie gdzie jest
      większak kasa (teraz Lichota). Na szczęśćie Lichota to człowiek interesu i Jarek
      jest u niego tylko pieskiem, człowiekiem na posyłki, aczkolwiek z racji swojego
      charakteru dosyć skutecznym. Jak ktoś jest w temacie to od razu widzi kto stoi
      za tak rozmachaną kampanią. Ale to jest tylko interes-coś za coś. Jarek to tylko
      inwestycja Lichoty, nic więcej. A tak prywatnie to kłamca i oszust, sprzedałby
      każdego. A sukses Bałtowa to nie JK, to szereg innych ludzi, skromnych i
      mądrych.Pozdrawiam forumowiczów, niech zwycięzy zdrowy rozsądek, nie dajmy się
      oszukiwać.
      • temp_nick Re: Poseł z Bałtowa 08.10.07, 22:34
        No teraz to kolego przekroczyłeś granice dobrego smaku i rozsadku a
        poniewaz się nie podpisałeś, tylko ukrywasz się nikczemnie
        jako 'gość' anonim, proponuję ten post do skasowania!!!
        • rubyruby Re: Poseł z Bałtowa 08.10.07, 23:05
          on sie nie podpisal tutaj, ale to niejaki renio, tudziez niejaka
          ostrowianka, tudziez niejaki edico, tudziez niejaki mark, tudziez
          niejaki *, tudziez niejaki dinowar lub jakis inny glab kapusciany
          odwazny i bojowy wylacznie pod przykrywka swej anonimowosci
        • lotus41 Re: Poseł z Bałtowa 09.10.07, 07:09
          Co tu ma do rzeczy jak się ktoś podpisał.Gość jest podpisem równie anonimowym jak Lotus41 czy Temp.Nick .Tyle co do podpisu.Co do treści.Nie widzę tu nic takiego co by sugerowało potrzebę interwencji admina.Wypowiedź jest krytyczna ,ale w granicach normy.Wolno człowiekowi mieć inne zdanie i koniec. Nie każdy musi być miłośnikiem tego tytana ostrowieckiej działalności.W tym wątku towarzystwo adoracji pana Jarosława Kuby nie może znieść uwag krytycznych, stąd zapewne ciągoty cenzorskie. W porównaniu z wypowiedziami panów Tuska i Niesiołowskiego w tej kampanii, wypowiedź Gościa jawi się jak szczyt grzeczności i dobrych manier.
      • chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 08.10.07, 23:55
        Też uważam, że post do skasowania. Gdzie jest admin?
        • Gość: gość Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 07:09
          nie dajmy się zwariować
          • Gość: gość Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 07:12
            nie dajmy się zwariować,zachowajcie jakiś poziom rozmowy
      • Gość: aaa Re: Poseł z Bałtowa IP: 213.17.232.* 09.10.07, 08:38
        co gość to 'gość'
        trafne uwagi- zbyt duzo podstawianych cwaniaczków w naszym zyciu
      • alojzy1234 Re: Poseł z Bałtowa 10.10.07, 22:32
        ;(
      • alojzy1234 Re: Poseł z Bałtowa 10.10.07, 22:35
        nie podoba się co? jakiś krąg wzajemnej adoracji sie tu trafił...
        jak pojawią się głosy beee to posty chciałoby się wykasować, co?
      • kult2791 Re: Poseł z Bałtowa 11.10.07, 11:42
        Witam
        Gość w dom ... Bóg wie po co! Niezbyt miły Gościu, jeśli ktoś Cię
        kiedyś w życiu "opluł" to trzeba było
        się dyskretnie wytrzeć i zastanowić dlaczego to zrobił, a
        nie "opluwać" innych. Wyobraź sobie, że ja również znam Jarka, a
        Twoja wypowiedź jest typowym szkalowaniem. Zabawkę Ci kiedyś zabrał
        w
        piaskownicy, czy dostał lepszą ocenę w szkole? Każdy jest, jaki
        jest, inaczej wyglądamy, inaczej się zachowujemy itd. Nie ma na
        świecie ideałów. Piszerz, że to kłamca, sprawdziłeś to? A Ty nigdy
        nie kłamiesz?
        Jesteś taki czyściutki. Słuchaj "Człowiku, puchu marny", każdy sądzi
        po sobie. Jak to było? "Wyjmij bęlkę ze Swego oka, zanim wytkniesz
        drugiemu drzazgę". Oceniamy świat wg swojego punktu widzenia i Ty
        taki przybrałeś i tego się trzymasz. I dobrze. Wolno Ci. Odnośnie
        wyborów, każdy może mieć jakiegoś pretendenta i w jakiś tam sposób
        próbować go wynieść ponad ogół, ale nie róbmy tego ubliżając i
        szydząc innych. Uważam, że Jarek Kuba to osoba, której należy dać
        szansę.
        Nie raz udało mi się uczestniczyć w szkoleniach i konferencjach,
        które prowadził. Rzeczowe wypowiedzi, precyzyjne określanie
        problemu, znajomość tematów, umiejętność przekazywania wiedzy innym.
        Komuniakatywność i odwaga w wypowiadaniu własnych przemyśleń - to
        coś znaczy. I jeśli spotkanie dotyczyło turystyki nie rysował na
        tablicy reakcji chemicznych - bo na tym się zna. Najlepszymi
        menedżerami są ludzie o wrodzonej, a nie wyuczonej inteligencji i
        zasobnej wiedzy ogólnej. Potrafią patrzeć obiektywnie, biorąc pod
        uwagę wszystkie argumenty - ocenić sytuację i podjąć trafną decyzję.
        Można o tym poczytać jak ktoś ma życzenie. Pozdrawiam
        • czerwiel Re: Poseł z Bałtowa 19.10.07, 02:24
          Nie znam pana Jarka Kuby, wyjechałem z Ostrowca dawno temu, ale sentyment mnie
          tam cięgnie i tez tam będę glosował. Przeczytałem cały wątek i to jest
          najbardziej racjonalna i logiczna wypowiedź ze wszystkich tutaj. Przyczepianie
          się do braku wykształcenia jest po prostu naiwne. Pamiętajmy, że wykształcenie
          jest zazwyczaj specjalizacją - czyli wąską dziedziną nauki, w której jest ktoś
          ekspertem (oczywiście, życzylibyśmy sobie tego by tak było), co oznacza, ze
          specjalizuje sie w jednej dziedzinie, a to niestety współcześnie o dużo za mało.
          Najlepsi, najbradziej skuteczni menedżerowie to własnie osoby o ogolny
          wykształceniu, o logicznym i racjonalnym spojrzeniu na rzeczywistość, a przede
          wszystki to ludzie z pasją i wizją, a z tego co widzę taką osobę reprezentuje
          tutaj głowny bohater wątku. Dlatego może liczyć na mój głos.

Pozdrawiam
          Marcin Czerwiński

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka