Dodaj do ulubionych

Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3

14.04.11, 14:36
Czy ktoś użytkuje ten wózek i może coś o nim napisać: ciężar, składanie, funkcjonalność itp.
Obserwuj wątek
    • alexandrovia Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 16:05
      Ja używam tego wózka i jest on niezwykle funkcjonalny, łatwe składanie i rozkładanie, ( także do pozycji leżącej lub pół-leżącej )dobrze się prowadzi,dobra zwrotność kół( z możliwością blokady kół przednich do jazdy na wprost) bezpieczny,zwrotny.Jedynym minusem jest jego waga ok 8 kg.Natomiast lżejsze wózki nie mają wielu innych ważnych funkcji.
    • djkaaa Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 16:19
      Ja nie użytkuje, ale właśnie zamierzam kupić. Wiesz może w którym sklepie w Koszalinie można obejrzeć peg perego? Nie mam czasu biegać po sklepach, jak trzy lata temu szukałam dla pierwszej córki to nigdzie nie było, tylko w pasażu w Tęczy można było kupić na zamówienie. Wtedy nie kupiłam, ale teraz choruję na ten wózek ;) Sprzedaję chicco trio living i kupuję peg perego, mimo, że te wózki bardzo podobne, to wydaje mi się, że peg perego lepszej jakości, chicco jest taki sztywny. W domu mam jeszcze parasolkę chicco lite way (bardzo polecam, jako parasolkę), ale chcę peg perego, bo mała nie ma jeszcze roczku i potrzebuję taką większą i wygodniejszą dla dziecka spacerówkę.
      • anagorki77 Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 16:57
        W tik taku na zamówienie.Nie szukałam w sklepach bo chcę kupić w internecie.Chicco lite way też brałam pod uwagę.Jak sprawuję się w lesie czy na nierównościach lite way?
        • djkaaa Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 17:25
          Ja też chcę zamówić z netu, chciałam tylko zobaczyć jak wygląda na żywo, ale nawet jak nie zobacze to i tak go kupię :)
          Z lite way jest bardzo zadowolona, spełnia swoją rolę jako parasolka. Jak dla mnie o wiele lepiej się prowadzi niż trio living. Rozkłada się praktycznie na płasko, szybko się składa, zajmuje mało miejsca i jest leciutki, to najważniejsze. Uwielbiam go na zakupach i wycieczkach. Żałuję, że przy pierwszym dziecku tak późno go kupiłam i się tyle czasu męczyłam z Bolderem. Wiadomo, że na zimę się nie nadaje, ma bardzo wąskie siedzisko i dziecko w kurtce nie za bardzo się mieści, ale ja kupiłam go głównie na lato. Bo przy naszych ostatnich zimach, to miałam problem przejechać wózkiem z pompowanymi kołami, a co tu mówić o małych kółeczkach. Wiadomo również, że w lesie, czy na nierównościach będzie trzęsło dzieckiem, ale są to wózki miejscie, na chodniki, chociaż ja swojego lite way wymęczyłam wszędzie, w lesie, na polnych drogach, po schodach i muszę przyznać, że jest bardzo wytrzymały, co Implast Bolder (który się świetnie prowadzi na terenach) już nie wytrzymał i niestety rama pękła, ale mąż pospawał i w zimę dalej nim śmigam :)
          • anagorki77 Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 17:37
            Czyli lite way mimo małych kółeczek z przodu daje rade po lesie i polu? Głównie szukam wózka do sklepów i na wypady do Mielna.Dłuższy czas nie był dostepny w sklepie w którym chciałam go kupić i szukając dalej naszła mnie ochota na maclarena techno xt.
            • djkaaa Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 17:48
              Po lesie daje radę, fakt, że dziecko trochę wytrzęsie, ale przejedzie. Jak na zakupy i do Mielna (oczywiście nie na piasek tylko na spacery) to naprawdę polecam.
              Maclarena nie brałam pod uwagę, rozglądałam się w innym przedziale cenowym, podobaja mi się, ale cena maclarena, to dwa chicco.
              • anagorki77 Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 17:50
                Zgadzam się :)
              • anagorki77 Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 17:55
                A jeszcze zapytam o lite waya czy potrzebna jest parasolka czy może buda mocno zakrywa dziecko?
                • djkaaa Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 14.04.11, 18:27
                  Ja parasolki nie używałam. Budka ma zamek i można ją podzielić i zrobić z niej taki daszek. Ale jak oparcie jest na leżąco i dziecko śpi i mamy w całości budkę, bo np. wieje wiatr, to nie zasłoni na tyle dziecka, jak słońce świeci na wprost, zawsze jednak można zmienić kierunek jazdy ;)
                • xoxosandraxoxo Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 10.05.11, 13:53
                  Witam, dla pierwszej córki miałam lite way sprawdził sie fantastycznie dał rade w ińsku na spacerch i na polu tez w lesie takze pzrejechał prowadził sie rewelacyjnie buda świetna duza same plusy jedyny minus to ze oparcie podnosiło sie z pozycji lezącej do siedzącej kiedy chciałam ululac małą ;D Uzywałam do 2 ropku zycia potem przyszła zima i zmieniłam na x landera xt którego zostawiłam sobie bo spodziewam sie 2 giej córci i do lasu sie nada w sam raz. Kupiłam PEG PEREGO PRAMETTE ( z wbudowaną gondolą miekka, ma tez parasolke okrycie na nózki i jest pieiny szary w kropki) ale zastanawiam sie nad sprzedaniem go bo zakochałam sie w Chicco LIVING KOLOR CHIC i neiwiem co robic. ZMIENIAC? pomocy bo jeszcze 7 tygodni kangura :)
                  • djkaaa Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 10.05.11, 21:07
                    Ja też zakochałam się w Chicco Trio Living kolor Chic:
                    allegro.pl/chicco-trio-living-jak-nowy-duzo-zdjec-i1598563853.html ;))

Doradzic nie doradzę, bo nie miałam Peg Perego Pramette. Jednak wiem, że zawsze chce się coś nowego ;)
                    • xoxosandraxoxo Re: Wózek parasolka Peg Perego Pliko P3 10.05.11, 22:22
                      własnei ten wózek zamącił mi w głowie ;D. Niema wózka idealnego i zawsze którys ma cos lepszego. Moja dominika (3 lata) miała 4 wózki. w tej ciazy zdazyłam kupic juz 2 i je sprzedac. Mysle ze zostawie sobie juz ten peg perego bo specjalnei go ze szkocji sciagałam dla koloru, a później zmienie na chicco multiway kolor amethyst - różowy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka