Dodaj do ulubionych

Abelard Koszalin

15.12.11, 21:56
Chciałabym przestrzec przed tym "biurem" innych. Biuro Abelard jest nastawione tylko i wyłącznie na zysk. Mieliśmy doświadczenia z innymi biurami i niestety abelardowiacy są na szarym końcu jeśli chodzi o rzetelność wykonywanych usług. Chcą pieniędzy PRZED wykonaniem do końca usługi (my akurat dokonywaliśmy zakupu), straszą radcami prawnymi a ich praca sprowadza się do jednego na siłę telefonu. Ale pewnie tak musi być skoro właścicielka jeździ wielkim autem które dużo pali, więc i musi na kimś zarobić. Nie polecam i wręcz ostrzegam! Dla porównania - w innym biurze sam właściciel dopatrywał spisania liczników i pieniądze wziął dopiero PO wydaniu nieruchomości. W abelardzie - pieski pani Danki mają chgyba prowizję więc się prześcigają w wyciąganiu kasy jak najszybciej od klientów.... Żenada... Ostrzegam, zresztą w Koszalinie jest dużo innych biur więc wybór jest duży.
Obserwuj wątek
    • bejsibejsi Re: Abelard Koszalin 16.12.11, 11:20
      Fajnie wiedzieć, bo też mam jestem na etapie szukania mieszkania i non stop do mnie z tego biura wydzwaniają mimo, że nic u nich nie podpisywałam.
      • magda835 Re: Abelard Koszalin 17.12.11, 10:42
        Ja tez nie polecam Abelard, Pani ktora szukala nam ofert mieszkan byla opryskliwa i potrafila powiedziec ze "dla tych Panstwa to blok trzeba by bylo przebudowac" - komentarze nie na miejscu, niesympatycznie, z wielką łaską i miną pod tytułem "jestem wszechwiedzaca". szkoda ze nie pamietam jak miala na imie ale zdaje sie ze miala wlosy koloru rudego rok temu. z szefową kontaktu nie mialam wiec nie wiem jak to wyzej wygląda.
        za to w Incio bardzo fajni ludzie, szkoda ze ostatecznie musielismy dac zarobic Abelard a nie im...
        • bejsibejsi Re: Abelard Koszalin 17.12.11, 12:28
          Wydaje mi się tylko, że w Inicio maja bardzo zawyżone ceny nieruchomości w porównaniu do innych biur.
        • prives12 Re: Abelard Koszalin 27.12.11, 20:58
          To chyba ta sama nas obsługiwała właśnie...
          Szkoda tylko, że mają takie nakłady na reklamę, a nie na kursy na temat obsługi klienta...
    • kropla_beskidu Re: Abelard Koszalin 05.01.12, 01:51
      prives12 napisała:

> Chciałabym przestrzec przed tym "biurem" innych. Biuro Abelard jest nastawione
      > tylko i wyłącznie na zysk.

To prawda, zgadzam się z w/w opinią. Po przejściach z tą firmą byłam zrażona, ale trafiło się fajne mieszkanie w Abakus. I byłam mile zaskoczona. Zaproponowali rozłożyć płatność na dwie raty, byli mili i sympatyczni, zaproponowali podwiezienie a po 7 miesiącach od transakcji wysłali piękną ręcznie klejoną kartkę świąteczną. Byłam zaskoczona, taką obsługą klienta! Brawo!
    • gajka_m Re: Abelard Koszalin 13.01.12, 00:30
      Ja mam natomiast mam jak najbardziej pozytywne zdanie o firmie Abelard.
      W żadnym z biur w Koszalinie, a byłem chyba we wszystkich najbardziej znanych, nie spotkałem się z tak fachową i profesjonalną obsługą. To właśnie biuro Abelard uchroniło mnie
      przed zakupem mieszkania z poważną wadą prawną. Pierwotnie tą ofertę otrzymałem w innym biurze (przez grzeczność nie napiszę którym) i tam nie poinformowano mnie o tej wadzie.
      Czytając wypowiedz prives12, można dojść do wniosku, że ta osoba chciałaby
      korzystać z usług pośrednictwa za darmo. Co ma wielkość samochodu właścicielki
      do poziomu świadczonych usług??? Biuro Abelard jest nastawione na zysk??? - a jaka działalność gospodarcza nie jest na niego nastawiona???
      Dlaczego niby właściciel biura ma osobiście sprawdzać liczniki???
      Widzieliście kiedykolwiek któregoś z Prezesów Sano za ladą w sklepie????
      Ja oceniam firmy po jakości usług a nie po kolorowych kartkach wysyłanych na święta, nawet
      jeżeli byłby ręcznie malowana - to tylko zwykły marketing a nie szacunek dla klienta.
      Korzystanie z pośrednictwa nieruchomości nie jest przecież obowiązkowe. Jeżeli komuś
      nie odpowiada te czy inne biuro, zawsze może kupić/sprzedać bez pośrednika, wystarczy
      kupić GK - ogłoszeń jest cała masa. Tak jak napisał prives12, cała praca to jeden telefon. Gorzej jak trafi się na nieuczciwego kontrahenta który wsadzi nas na minę,
      dlatego wolę zapłacić prowizję w biurze nieruchomości i mieć święty spokój niż ciągać się latami po sądach.
      Kończę i polecam wszystkim biuro Abelard.
      • prives12 Re: Abelard Koszalin 18.01.12, 19:29
        Czyżby pracownik Abelardu? :/ Odnośnie powyższego - w innym biurze sam właściciel dokonywał odbioru więc nie wiem skąd wzmianka o Sano.... <?>Co ma piernik do wiatraka? Mało tego - pan z innego biura był tak miły i przejęty wszystkim, że byliśmy też przy tym, jak starszą panią odwoził do domu (klientkę), bo nie miała jak się dostać. A jeśli chodzi o pracownika Abelardu - ostatnio narobił zamieszania bo co innego powiedział jakie są procedury przekazów w energetyce i gazowni a co innego jest w rzeczywistości, a co jak co - oni powinni się AKURAT na tym znać!
      • prives12 Re: Abelard Koszalin 18.01.12, 19:33
        ... i nie chodzi tu o to, że chcę czegoś za darmo gajko, ale o to, że jak płacę kilkanascie tysiaków to chcę wiedzieć za co, a nie za opier....dzielanie się. I chyba biuro powinno byc profesjolane i wiedzieć wszytko m.in. o tym, jak sprawa wygląda na bierząco, a nie musieliśmy sie prosić i wydzwaniac o informacje. Nie mowiąc o tym, że facet z biura zostawił nam czyste protokoły i se pojechał :/
    • katja_24 Re: Abelard Koszalin 19.01.12, 11:25
      Ja rowniez dorzuce swoje spostrzeżenia. W tym biurze sprzedano nam dzialke, ktora wg prawa budowalnego nie jest dzialka budowlana. Nie posiada dojazdu z drogi publicznej. Tzn. wedlug planu zagosp. jest w projekcie droga publiczna, ale problem w tym, ze czesc tej drogi, pas rownolegly do granicy dzialki, jest terenem prywatnym. Wiec zeby zjechac z drogi publicznej na wlasna dzialke musze przejechac przez dzialke prywatna. Na szczescie wlasciciel okazal sie normalnym czlowiekiem. Gdybym wiedziala o tym wczesniej, mialabym podstawe do negocjacji ceny. A tak? Sama nie wpadlam na to, zeby sprawdzic akurat to. Zreszta chyba za to m.in. placi sie posrednikowi :/
    • haushin Re: Abelard Koszalin 11.05.15, 13:55
      dokładnie iw punkt - pierwszy i ostatni raz miałem wątpliwą przyjemność spotkania właścicielki - zero pojęcia o tym co to znaczy być odpowiedzialną i w gruncie rzeczy "do usług" bo za to do cholery dostaje niezłą kasę - omijajcie szerokim łukiem - na szczęscie jest konkurencja a sądząc po obecnym zainteresowaniu ich ofertą długo już nie podziałają - o klient się dba, a jeden niezadowolony to kolejnych 10 mniej
    • legion_pl Re: Abelard Koszalin 27.11.15, 12:59
      Zdecydowanie odradzam!!!. Kase chcą z góry jeszcze przed podpisanie aktu notarialnego, jak to nazywają "blokada" ale fakturę wystawiają dopiero po podpisaniu aktu. Coś takiego jak dokument z opisem sprzedawanej nieruchomości i wyposażenia mieszkania jakie zostaje (stan i wygląd razem z dokumentacją fotograficzną) jako złącznik do umowy sprzedaży to dla nich nowość. Dokument z US czy ze spółdzielni o ewentualnym zadłużeniu (nie widnieje w KW) to też śmiech na sali, oczywiście nie posiadają bo kosztuje aż 17zł. Oby jak najszybciej zniknęli z rynku. A tak na marginesie to kogo interesy oni w końcu reprezentują kupującego czy sprzedającego że od dwóch stron pobierają prowizje? Przecież to jest konflikt interesów a także działanie na szkodę jednej ze stron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka