enchantress
02.11.05, 22:31
Coś interesującego dla ludzi, którzy interesują się tym jak to spółki z ograniczoną odpowiedzialnością okradają ludzi.
Zostałam oszukana przez firmę prodex - której dwa lata temu wpłaciłam 6 tyś zł na odsetki za kredyt bankowy na zakup auta. Umowa z prodexem w dalszej części zobowiązywała mnie do płacenia raty 258 zł miesięcznie przez 8 lat. Firma prodex zobowiązała się, wpłacać raty bankowi ostatecznemu. Pierwszą dużą ratą rozporządzała tak, aby mieć możliwość spłaty odsetek bankowi ostatecznemu. Od trzech miesięcy dostawałam pismo z banku, o tym że raty są niewpłacane. Prodex tłumaczył się przoczeniem i oczywiście załatwieniem wszelkich formalności w tym opłaty dodatkowe miały być przez firmę zapłacone. Po trzecim monicie jaki otrzymałam z banku poszperałam w internecie i okazuje się, że firma Prodex z Kielc oszukała ludzi na ponad 2mln zł.
Wiem, że dwa lata temu gdy kupowałam auto w salonie daewoo takich ludzi było więcej. Ostrzegam Was kochani, nie wpłacajcie już pieniędzy na ich konto ponieważ przepadną bezpowrotnie (spółka z o.o.).
I teraz przez kolejne 6 lat muszę wpłacać raty po 450 zł ( a nie jak wcześniej po 258). W tym miesiącu muszę zapłacić zaległe trzy raty. Może ktoś powie, że to przecież nie taka duża różnica, ale budżet mój i mojego małżonka miesięcznie wynosi ok.1200zł a opłat jest więcej niż auto (które miało być autem, na które nas biednych ludzi miało być stać).
Jeżeli napisałam chaotycznie to bardzo przepraszam, ale sprawa ta tak mnie bulwersuje, że od kilku dni nie mogę się uspokoić.