Dodaj do ulubionych

Czy Koszalin potrzebuje informatyków??

14.11.06, 23:14
Witam,
jak jest z pracą dla informatyków w regionie zachodniopomorskim, interesuje
mnie praca w Koszalinie lub okolicach, może być również Szczecin. Specjalizuję
się w programowaniu VB 6.0, VB.NET, C# oraz SQL Server 2000 (z T-SQL). 3 lata
doświadczenia. W sieci nie widzę za bardzo ogłoszeń na te rejony... czy w
Koszalinie nie potrzebują informatyków programistów?

Pozdrawiam
JK
Obserwuj wątek
    • rp.babler Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 15.11.06, 11:42
      Ofert dla informatyków jest jak kot napłakał, jesli w ogóle są, a dla
      programistów możesz spróbować w ZETO, UNIZETO, INTEGRA (cały czas potrzebują
      nie wiem czy dlatego że taka tam rotacja czy dlatego że nie mogą nikogo
      znaleźć)
      • niuspl Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 27.11.06, 23:25
        Smutne nowiny napisałeś:(
        Chyba przyjdzie mi się przekwalifikować (jeśli zamieszkam w Koszalinie):(
        najpewniej na handlowca... bo z tego co widzę to tylko ten zawód w regionie ma
        przyszłość... Może się mylę, ale z perspektywy osoby mieszkającej 500 km dalej
        patrzącej na Koszalin przez google to jest to najprężniej rozwijająca się gałąź
        przemysłu. A możę się mylę? Jeśli tak to z pokorą proszę o sprostowanie.
        • andre3b Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 28.11.06, 08:43
          Jak jesteś dobry w tym co robisz to prace na pewno znajdziesz w swoim zawodzie.
          Poza tym w niedalekiej przyszłości powstaną w strefie ekonomicznej dwie fabryki
          produkujące monitory ciekłokrystaliczne więc na pewno będą szukać
          wykwalifikowanej kadry
          • rp.babler Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 28.11.06, 12:17
            Jasne tam napewno będzie praca szkoda tylko że za 800 zł. :(
    • itknowhow Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 08.12.06, 13:29
      Praca jak najbardziej jest, dodatkowo przy ciekawych projektach. Proszę o
      kontakt.

Piotr Zastawski
      pz@itknowhow.pl
      www.itknowhow.pl
      • taichi83 Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 08.12.06, 16:59
        Hehe racja, Wasza firma potrzebuje informatykow ... zeby Wam strone poprawic bo nie dziala tak jak powinna pod Opera. Brawo za profesjonalizm firmy roll.
        • itknowhow Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 11.12.06, 13:52
          A pod Linksem działa ? Nie posiadasz pozycji, która umożliwiłaby Ci oceniać
          nasz profesjonalizm. Domyślam się, że mamy do czynienia z kolejnym fanatykiem
          Open Source. Radzę odrobić lekcje i nie włączać komputera podczas nieobecności
          rodziców.

<PLONK>
          • taichi83 Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 11.12.06, 15:05
            > Nie posiadasz pozycji, ...

No tak, doktoratu nie mam, roll.

Heh zabawny jestes. Idea tworzenia rozwiazan IT jest ich elastycznosc co w przypadku Waszej genialnej stronki sprowadza sie do jej poprawnego wyswietlania w roznych przegladarkach (co Wam nie wyszlo)

> Domyślam się, że mamy do czynienia z kolejnym fanatykiem
            > Open Source

wow cuz za blyskotliwa uwaga prosto z kosmosu, na jakiej podstawie sie domysliles? Ze uzywam Opery a nie IE ??? 2x roll

> Radzę odrobić lekcje i nie włączać komputera podczas nieobecności
            > rodziców.

taa

pokazujesz piekny obraz swojej firmy. tak to jest jak bylo kto moze sobie firme zalozyc i nazwac ja dumnie IT 3x roll.

<TROLL>
          • pavel84 Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 30.12.06, 23:55
            No cóż. Strona powinna być wizytówką, powinna być dopieszczona do ostatniego detalu, powinna identycznie wyglądać na każdej przeglądarce i oferować tą samą treść na przeglądarkach tekstowych. Programy też tak piszecie? Nie dbacie o kod i modlicie się o to aby zadziałały wyłącznie "na waszym komputerze"? A może jednak zależy wam na tym aby to działało tak jak powinno?

Jaką pozycję trzeba posiadać aby móc oceniać wasz profesjonalizm?
            Czy organizacja, która zajmuje się ustanawianiem standardów pisania i przesyłu stron WWW i zrzesza ponad 400 organizacji, firm, agencji rządowych i uczelni z całego świata, jest tego godna? Jeśli tak to polecam zajrzeć co sądzi o waszej profesjonalnej stronie:

validator.w3.org/check?uri=www.itknowhow.pl
            Nie chcę nikogo atakować ani stać się czyimś wrogiem. Ale atakowanie chłopaka za to, że słusznie zwrócił uwagę uważam za zwykłe chamstwo.

P.S1. Layout tabelkowy jest przestarzały: osiolki.net/tabelki/
            P.S2. Wystarczy poświęcić godzinkę lub dwie aby wasza strona świeciła przykładem spełniania standardów. To nie jest takie trudne. A w razie problemów można poprosić o pomoc na grupie pl.comp.www:
            usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html?group=pl.comp.www
            • luter5 Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 02.01.07, 23:04
              > No cóż. Strona powinna być wizytówką, powinna być dopieszczona do ostatniego de
              > talu, powinna identycznie wyglądać na każdej przeglądarce i oferować tą samą tr
              > eść na przeglądarkach tekstowych. Programy też tak piszecie? Nie dbacie o kod i
              > modlicie się o to aby zadziałały wyłącznie "na waszym komputerze"? A może jedn
              > ak zależy wam na tym aby to działało tak jak powinno?

Dobrze, że jak piszesz niżej, nie chcesz nikogo atakować...

Sprawdza się jedna z prawd - szewc bez butów chodzi ;). Gdy ma się po uszy
              zleceń, nie ma się czasu na dopieszczanie własnej strony...

> Jaką pozycję trzeba posiadać aby móc oceniać wasz profesjonalizm?
              > Czy organizacja, która zajmuje się ustanawianiem standardów pisania i przesyłu
              > stron WWW i zrzesza ponad 400 organizacji, firm, agencji rządowych i uczelni z
              > całego świata, jest tego godna? Jeśli tak to polecam zajrzeć co sądzi o waszej
              > profesjonalnej stronie:

Oki, z tym mogę się zgodzić. Walidacja to ważna rzecz.

> Nie chcę nikogo atakować ani stać się czyimś wrogiem. Ale atakowanie chłopaka z
              > a to, że słusznie zwrócił uwagę uważam za zwykłe chamstwo.

Hmm... Wczytałem się w dyskusję po raz n-ty i widzę, że "chłopak", jak mówisz
              (taichi83 dla ścisłości), postanowił zadrwić ze strony internetowej firmy.
              Domyślam się, że celem było dowartościowanie się, polepszenie sobie humoru po
              kiepskim dniu itp. Motywów mogło być kilka. Oczywistą reakcją była równie
              złośliwa odpowiedź i to tyle. Ale teraz bez sensu ciągniemy dyskusję dalej ;).

PS. Strasznie mnie zaciekawił punkt na Twojej stronie: "Jak zainstalować Service
              Pack 1 i 2 Na Windowsie "legalnym inaczej"", a szczególnie dwa ostanie słowa...
              • itknowhow Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 04.01.07, 16:11
                No proszę, tyle złośliwości i ataków związanych ze zgodnością wizytówki WWW ze
                standardami W3C.

Kilka słów wyjaśnienia:

1. Nasza firma nie zajmuje się tworzeniem stron WWW.
                2. Strona została stworzona z użyciem generatora.
                3. Założenie było takie, iż strona ma wyglądać atrakcyjnie i przejrzyście w
                przeglądarce IE. Pozwolę sobie nie tłumaczyć się z własnych decyzji w tym
                miejscu, nawet jeżeli w opinii kilku osób trzecich są one błędne.
                4. Strona prawdopodobnie nie zostanie zmodyfikowana, ze względu na to, iż nie
                widzę sensu angażowania środków w tą konkretną pracę.

> No cóż. Strona powinna być wizytówką, powinna być dopieszczona do ostatniego
                > detalu, powinna identycznie
                > wyglądać na
                > każdej przeglądarce i oferować tą samą treść na przeglądarkach tekstowych.

Dziękuję za wykład :)

>Jaką pozycję trzeba posiadać aby móc oceniać wasz profesjonalizm?

Dobre pytanie i prosta odpowiedź. Trzeba znać przynajmniej jeden nasz produkt
                lub być naszym klientem.

>Nie chcę nikogo atakować ani stać się czyimś wrogiem. Ale atakowanie chłopaka
                > za to, że słusznie zwrócił uwagę uważam za zwykłe chamstwo.

Nie będę się wypowiadał co do poziomu kultury prezentowanego przez użytkownika
                taichi83, prawdopodobnie powinienem zareagować inaczej, jednak czasami trudno
                na chamstwo nie odpowiedzieć w tym samym tonie. Ze swojej strony mogę tylko
                napisać, że gdyby ktoś z uczestników wątku grzecznie zwrócił uwagę na
                niezgodność ze standardami i zaproponował swoje usługi, to prawdopodobnie źle
                by na tym nie wyszedł.

Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie ( luter5 ).

Piotr Zastawski
              • taichi83 Re: Czy Koszalin potrzebuje informatyków?? 04.01.07, 18:26
                luter5 :
                >Hmm... Wczytałem się w dyskusję po raz n-ty i widzę, że "chłopak", jak mówisz
                >(taichi83 dla ścisłości), postanowił zadrwić ze strony internetowej firmy.
                >Domyślam się, że celem było dowartościowanie się, polepszenie sobie humoru po
                >kiepskim dniu itp. Motywów mogło być kilka.

TAK TAK TAK zgadles, chcialem sie dowartosciowac, jak ty dobrze znasz ludzi ;)

itknowhow:
                >... jednak czasami trudno na chamstwo ...

WOW wytkniecie nieudolnosci to wg Ciebie chamstwo? Rozumiem, ze jestes przyzwyczajony do potakiwania i uleglosci rotfl ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka