Dodaj do ulubionych

Tylko dla Szczecinian

IP: 80.48.150.* 23.10.03, 22:34
Rozpoczynam ten wątek, gdyż okazało się że jako mieszkaniec Szczecina jestem
(a raczej byłem dotychczas) niczego nie swiadomym najeźdźcą, tyranem i
ciemiężycielem Bogu ducha winnych mieszkańców Koszalina. Teraz po po wizycie
na koszalińskim forum postanowiłem odnalaźć się w nowej funkcji. Więc
zapraszam wszystkich SZCZECINIAN czasem zaglądających na forum naszych
wchodnich ziem odzyskanych, do dyskusji jak by tu jeszcze dobić ten biedny
Koszalin.
Obserwuj wątek
    • Gość: szn Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.osow.pl 23.10.03, 23:29
      hehe, dobre :)
      • Gość: kösliner Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 24.10.03, 09:48
        Tak hehe, dobre...
        www.mi.gov.pl/prezentacje//wojewodztwa/zachodniopomorskie800.jpg
        • Gość: szn Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.osow.pl 24.10.03, 15:13
          no tak....ale decyzje zapadly w wawie...
          • Gość: holger F. Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 18:46
          • Gość: holger F. Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 18:48
            tego im nie mów. niech myślą że to nasza robota ;))
            • Gość: Billy Re: Tylko dla Szczecinian IP: pluto:* / 192.168.4.* 24.10.03, 22:32
              Szczecin miastem nieduaczników (wg Newsweeka nr 35/2003). I kto chce mieć
              takie miasto za stolicę. Jeśli sami nie potrafią o siebie zadbać to co dopiero
              rządzić całym województwem.
              • Gość: holger F. Re: Tylko dla Szczecinian IP: 80.48.150.* 25.10.03, 20:52
                Gość portalu: Billy napisał(a):

> Szczecin miastem nieduaczników (wg Newsweeka nr 35/2003). I kto chce mieć
                > takie miasto za stolicę. Jeśli sami nie potrafią o siebie zadbać to co
                dopiero
                > rządzić całym województwem.

Koszalin ma chyba trochę więcej nieudaczników skoro nie potrafił sobie
                zorganizować województwa ;)))))
                Po za tym jak ktoś przyczynę wszystkich swoich nieszczęść upatruje w jakiś
                wyimaginowanych złych mieszkańcach Szczecina to gratuluję - to już tylko krok
                do zwalenia wszystkiego na żydów i masonów (nie obrażając nikogo).
                A tak już kończąc złośliwości to naprawdę przykro mi że jesteście tak
                zakompleksionym miastem. Naprawdę dotychczas starałem się zrozumieć wasze
                starania o województwo, ale po przeczytaniu kilku postów na forum doszedłem do
                wniosku że jedynym waszym konkretnym powodem dla utworzenia wojewódzwtwo jest
                niewiadomo skąd wzięta nienawiść do Szczecina. Ciekawy jestem ilu z was,
                którzy obrzucacie nas różnymi epitetami zna choć jednego mieszkańca Szczecina?
                Podejrzewam że jak byście byli w województwie Wielkopolskim to pewnie z równym
                zaangażowaniem wieszalibyście psy na Poznaniu. Naprawdę jesteście ŻAŁOŚNI -
                straciłem do was wszelki szacunek...
                • Gość: Billy Re: Tylko dla Szczecinian IP: pluto:* / 192.168.4.* 25.10.03, 23:40
                  To nie są moje słowa, ja tylko powtórzyłem co było napisane w Newsweeku.
                  Możesz się z tym nie zgadzać. Twoje prawo. Ale chyba coś w tym jest.
                  Koszalina, swoją drogą nikt tak nie opisał. A brak województwa w Koszalinie to
                  tylko i wyłącznie sprawa polityczna - spadek po rządzie Buzka.
                • vonmunsterwalde Re: Tylko dla Szczecinian 13.02.04, 12:16
                  Mieszkam w Szczecinie juz 19 lat.
                  Czego Pan chce od koszalina!Chyba pan tam nigdy nie byl.
                  To miasto nod ltórego kultury musimy się uczyć.Choć wszystkie pieniądze
                  wojewódzkie są topione w Szczecinie!
                  Ta słynna nasza megalomania szczecińska znana jest nawet w Meklemburgii.
                  W Schwerinie żałują mieszkańców Pomorza Środkowego,nawet w lubece tam się mowi.
                  Ze to co szczecin zrobol z koszaliniem jest nieuczciwe.
                  Przecież wiemy ze jesteśmy taką samą prowincją jak Kielce,czy Zielona Góra.\
                  Tylko że to poniemieckie miasto było większe jak Polacy tu przybyli.Mówi się o
                  nas ,że jesteśmy miastem buraków...Ze Szczecin to miasto burakow!!!To straszne.
                  A chce być jakąś stolicą.Miasto jednego( Tylko teatr Augustynowicz) teatru i
                  najgorszej w Polsce opery

• Gość: kösliner Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.dialup.telenergo.pl 25.10.03, 14:12
            Przypominam, że siedziba Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad na województwo
            zachodniopomorskie jest w Szczecinie i tam trafiają wszystkie wnioski o remont
            i przebudowę a nie do Warszawy.
            Jak widać, Dyrekcja decyduje... skutecznie.
            • Gość: holger F. Re: Tylko dla Szczecinian IP: 80.48.150.* 25.10.03, 20:25
              W Szczecinie jest oddział GDDKiA który wnioskuje do W-wy w sprawie inwestycji
              i to tam zapadają decyzje - przeważnie jedynym kryterium które decyduje o
              remoncie danej drogi jest natężenie ruchu na niej...
              Po za tym jeśli już zchodzimy na drogi, to właśnie w Koszalinie znajduje się
              siedziba Zachodniopomorskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich i jakoś nie zauważyłem
              żeby nastąpił jakiś "boom" inwestycyjny na drogach wojewódzkich zarówno w
              byłym koszalińskim ani tym bardziej szczecińskim.
              • Gość: kösliner Re: Tylko dla Szczecinian IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 27.10.03, 10:57
                Gość portalu: holger F. napisał(a):

> W Szczecinie jest oddział GDDKiA który wnioskuje do W-wy w sprawie inwestycji

I właśnie o to chodzi, czy oddział GDDKiA w którym prawie cała obsada to
                szczecinianie może zdobyć się na obiektywizm we wnioskowaniu.

> Po za tym jeśli już zchodzimy na drogi, to właśnie w Koszalinie znajduje się
                > siedziba Zachodniopomorskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich i jakoś nie
                zauważyłem
                > żeby nastąpił jakiś "boom" inwestycyjny na drogach wojewódzkich zarówno w
                > byłym koszalińskim ani tym bardziej szczecińskim.

Przejrzałem przetargi zamieszczone BZP w 2003 r. i mogę stwierdzić, że ilość
                inwestycji jest zależna od posiadanego budżetu (a jaki jest to inna sprawa).
                Inwestycje rozmieszczone są prawie równomiernie w całym województwie (żadna nie
                jest w pobliżu Koszalina i w Koszalinie). Inną sprawą są całkiem spore
                inwestycje koło Połczyna Zdroju zresztą konieczne (czyźby wpływ wojewody?).
                • absztyfikant Re: Tylko dla Szczecinian 09.11.03, 15:39
                  Wziatek robi sobie publicity, moze go SLD chce do europarlamentu wystawic...
              • makler12 Re: Tylko dla Szczecinian 27.12.03, 02:28
                Bo w dawnym koszalińskim drogi są dobre , ale w miejscu gdzie rozpoczyna się
                dawne szczecińskie- rozpoczyna się tragedia, nagle znika nawet pobocze drogi!!!
                Oj potrzeba, potrzeba inwestować,
            • makler12 Re: Tylko dla Szczecinian 27.12.03, 02:20
              ?! ...a jednak ZACHODNIOPOMORSKI Zarząd Dróg Wojewódzkich w Koszalinie planuje
              w przyszłym roku zrealizować cztery duże inwestycje na administrowanych przez
              siebie drogach, w tym modernizację drogi Parłówko Kamień Pomorski oraz budowę
              obwodnicy Kamienia. (dawne szczecińskie!)
              ..i do tego: w Kamieniu Pomorskim sześciokilometrowy fragment tej trasy
              wyremontowany będzie dzięki udziałowi unijnej dotacji w ramach CBC PHARE 2002
              i gdzie tu Szczecin?
            • makler12 Re: Tylko dla Szczecinian 27.12.03, 02:21
              Gość portalu: kösliner napisał(a):

> Przypominam, że siedziba Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad na województwo
              > zachodniopomorskie jest w Szczecinie i tam trafiają wszystkie wnioski o
              remont
              > i przebudowę a nie do Warszawy.
              > Jak widać, Dyrekcja decyduje... skutecznie.
          • vonmunsterwalde Re: Tylko dla Szczecinian 13.02.04, 11:55
            Tak zapadły tylko że sejmik miał być wegług warszawskiej decyzji w Koszalinie
            a nie w szczecinie.
            Tak jak w Totuniu i Gorzowie .To co zrobil Szczecin to nieuczciwe.A co
            robi....Do Koszalina jedźcie panowie i sami zobaczcie....!!!!!
    • absztyfikant podbijam... 10.12.03, 14:59
    • anaksymenes absz a co ty tutaj robisz - koszalin pobudzasz 27.12.03, 02:28
      intelektualnie??
      • absztyfikant Re: absz a co ty tutaj robisz - koszalin pobudzas 28.12.03, 16:46
        Staram sie...
      • makler12 Re: absz a co ty tutaj robisz - koszalin pobudzas 28.12.03, 19:17
        Nie potrzeba koszalinian pobudzać. Koszalin ma prawo do swojego JA Wielokrotnie
        dał przykład i pokazał się lepszy od Szczecina, a jego przedstawiciele, ludzie
        z koszalińskiego są właściwie wszędzie!!! - szczecinianin
        • absztyfikant Re: absz a co ty tutaj robisz - koszalin pobudzas 29.12.03, 21:32
          Kiedy i w czym Koszalin okazal sie lepszy od Szczecina? Chetnie poznam
          przyklady. Pozdrawiam serdecznie.
          • makler12 Re: absz a co ty tutaj robisz - koszalin pobudzas 01.01.04, 23:00
            absztyfikant napisał:

> Kiedy i w czym Koszalin okazal sie lepszy od Szczecina? Chetnie poznam
            > przyklady. Pozdrawiam serdecznie.
            !HM!!
            Po pierwsze : DROGI! - dawne koszalińskie łatwo rozpoznać , w ktorym miejscu
            się rozpoczyna, przejeżdzając od SZczecina do Koszalina
            Po drugie - nie wyprzedaje się tak obcym jak Szczecin, sieci handlowe lokalne
            odprowadzają podatki w Koszalinie i dają zatrudnienie w swoim regionie;
            natomiast "Geanty" hipernowe czy reale są z obcego regionu i tam płacą podatki(
            jeśli wogóle, bo są "z kapitałem zagranicznym ")a stad jedynie jak pompa
            zasysają
            Po trzecie:
            z koszalińskiego są właściwie wszędzie!!! np
            www.puhdys.com/band/d_birr.htm
            poza tym w polityce, w telewwizji ogólnopolskiej i tej lokalnej, w
            szczecińskich szpitalach...itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka