Dodaj do ulubionych

Czystość w CH Forum

25.02.09, 20:23
Nie wiem czy ktokolwiek z was zauważył jak pracuja pracownicy firmy Ew-Mar
dbajacy o czystość w CH Forum. to co zobaczyłam w dniu dzisiejszym to
zgroza!!! Siedząc przy stoliku przy KFC zobaczyłam co robi pan który sprzata.
Nie zwracając uwagi na klientów jedzących swoje posiłki pan wział tackę na
której podaje sie posiłki i zaczał nia upychac smieci!!! poczym odlozył ją do
czystych tacek. od razu z narzeczonym wyrzucilismy swoje jedzenie bo mialam
duże watpliwość co do czystosci tacek. jak mozna robic takie rzeczy. przecież
w smieciach jest mnostwo bakteri i innych szkodliwych drobnoustrojów. SZOK.
Nie pierwszy raz ta firma odwala takie rzeczy i wielu klientów juz stracili.
Przestrzegam wszystkich bo chyba nikt nie chce jesc na tackach którymi sa
upychane śmieci!!!
Obserwuj wątek
    • dorciagr Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 09:22
      Ja też zauważyłam, że czystość w tym centrum handlowym pozostawia
      wiele do zyczenia. Szczególnie toalet są zaniedbane. Brudne, z
      plamami brak papieru a ponad to ostatnio jedna z toalet byla cala we
      krwi. i nie sprzatnieta przez kilka godzin bo 2 razy weszlam do tej
      toalety w duzym odstepie czasu. a panie sprzatajace owszem i
      widzialam ale sidzace z boku przy restauracjach i spokojnie sobie
      gawedzace. tak nie moze byc bo jak to pwilic zalatwic sie swojemu
      dziecku w takiej toalecie i jak to wyglada! obcokrajowcy ktorych
      wielu przyjezdza tam na zakupy pomysla ze jestesmy populacja
      brudasow.
      • zeberka_19 Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 13:26
        Niestety czystość pozostawia wiele do życzenia :( Pracując tam jestem zmuszona
        skorzystać kilka razy z toalety i za każdym razem zgroza, na co tym razem
        natrafią, zwłaszcza, że toalety dla pracowników są bardzo często zamykane, nie
        wiadomo przez kogo... Jeszcze co do czystości toalet, wystarczy zerknąć na listę
        wykonania czynności sprzątaczek - czasem jest ona sprzed 2 dni..
        • 0o1 Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 14:02
          A poinformowałaś o tych niedogodnościach dyrekcję Forum, czy tylko żalisz się
          tu, na forum gazety?
          • gijane1 Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 16:36
            Pierwsza sprawa to sie nie żalę tylko przestrzegam innych!!! A druga to to że
            nie ja jestem od sprawdzania w jaki sposób wykonuja pracę firmę ktorą zatreudnili.
            Zresztą o tej firmie nie slyszalam nigdy nic dobrego. Nawet ze stołówki w Royalu
            ich wywalili.

A mam wrazenie ze masz z tą firma cos wspolnego.
            • gagunia Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 17:25
              Po co się unosisz 0o2 podpiął się pod post zeberki nie Twój.
            • sibeliuss Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 17:41
              gijane1 napisała:

> Zresztą o tej firmie nie slyszalam nigdy nic dobrego. Nawet ze
              stołówki w Royalu ich wywalili.
              >
              > A mam wrazenie ze masz z tą firma cos wspolnego.
              --
              To raczej Ty wiesz podejrzanie dużo, czyżbyś startowała do przetargu
              i nie udało się tym razem? Skąd wiesz o jakims tam Royalu? Chyba nie
              z gazet?
              • gijane1 Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 19:46
                Nie mam zamiaru stawać do zadnego przetargu mam swietna prace z ktorej napewno
                nie zrezygnuje. A o sytuacji z Royala wiem bo pracuje tam mój narzeczony i
                kilkoro znajomych i wiem jak to wygladalo i co na talerzach podawali.

Ale wydaje mi sie ze skoro firma bierze pieniadze to powinna dbac o cystosc. W
                koncu to ich obowiazek. A ja jako klient centrum nie chce jesc na tackach
                ktorymi smieci byly upychane albo zalatwiac sie w zasyfionej toalecie. A co jak
                ktoś sie zatruje albo zlapie jakies chorubsko. Dorosły wytrzyma i załatwi sie w
                domu a dziecko juz raczej nie.
                • sibeliuss Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 21:21
                  Zatem czy poza pojęczeniem na forum zgłosiłaś to gdzieś, np. SANEPID?
                  • dorciagr Re: Czystość w CH Forum 27.02.09, 06:57
                    Być może gijane1 nie zgłosiła tego faktu. ale ja zwrociłam uwagę pani pracującej
                    w biurze forum na temat czystości toalety. I Pani stwierdziła, że ma wazniejsze
                    sprawy na głowie niż kontrolowanie toalet i jesli mi w tej nie pasowało to moge
                    sobie pojść do innej bo jest ich kilka na terenie forum. Więc powiedz mi
                    sibeliuss jaki ma sens chodzenie i zgłaszanie im? Jeszcze na idiotkę wyszłam. A
                    koleżanka starała sie tylko nas przestrzec i uważa, że słusznie, ze napisała ten
                    wątek i nie jest to w żaden sposób żalenie sie. Może ktoś z dyrekcji przegląda
                    to forum i zwróci uwagę na to co potencjalni klienci sądzą o sytuacji w ich firmie.
                    • sibeliuss Re: Czystość w CH Forum 27.02.09, 09:53
                      Sporo jeźdzę po świecie i niestety muszę przyznać, że na wschód od
                      Odry sprawa toalet to "problem". Na całym świecie może być czysto i
                      pachnąco, ale nie u nas. Czy wiąże się to z niską kulturą społeczną,
                      czy dotyczy to tylko ludzi o niższym wykształceniu?
                      Mój dziadek pracował w pewnym nieistniejącym już ministerstwie,
                      starszą sprzątaczkę zastąpiła nowa, zmianę można było poczuć nosem.
                      Gdy woń stała się nieznośna dziadek zadał pani pytanie, czy dokładne
                      mycie toalety sprawia jakiś problem. Odpowiedź go powaliła - pani
                      powiedziała, że to jest kibel a nie perfumeria i pachnie normalnie.
                      Okazało sie, że kobiecina była z głębokiej wsi i dla niej kibiel i
                      wychodek za stodołą to było to samo.
            • 0o1 Re: Czystość w CH Forum 26.02.09, 20:37
              Nie mam z tą firmą nic wspólnego, a pisałem do zeberka_19, nie do Ciebie. Jakby
              mnie coś nie pasowało w miejscu pracy (w tym przypadku brudne toalety), to z
              miejsca bym poszedł do osoby za to odpowiedzialnej, bądź do kierownictwa i
              poinformował o tym fakcie. Myślicie, że wybudowali centrum za 500baniek i chcą
              teraz oszczędzać na serwisie sprzątającym? Nie wydaje mi się. Bardziej
              prawdopodobne jest to, że nikt im nie powiedział o tym problemie, dlatego nie
              reagują.
              Przeceniacie możliwości tego forum.
              • asia_stajuda Re: Czystość w CH Forum 27.02.09, 17:25
                Byłam w toalecie w Forum z dzieckiem i to co tam zastalam bylo przerazajace Zużyte podpaski przylepione do podłogi (bo brak koszy na smieci w kabinach i w całej toalecie), pełno krwi i moczu na deskach, zmienilysmy natychmiast toalete na inna a tam podobny stan, nigdzie nie bylo papieru i musialam corke zostawic w toalecie i leciec do apteki po chusteczki higieniczne Rzeczywiscie ta sprawa kwalifikuje sie do sanepidu i chyba to zglosze
                • sibeliuss Re: Czystość w CH Forum 28.02.09, 02:02
                  Kultura użytkowników też pozostawia dużo do życzenia.
                  • dorciagr Re: Czystość w CH Forum 28.02.09, 09:48
                    oczywiścię że to klienci forum robią ten syf. Ale żeby przez kilka godzin nikt
                    tego nie sprzątnął to chyba coś nie tak. W koncu ta firma jest od teg a nie od
                    siedzenia i gawedzenia.
                    • sibeliuss Re: Czystość w CH Forum 28.02.09, 10:07
                      Tak, to oczywiste.
                      (ale zwróć uwagę, że ludzie w publicznej toalecie robią rzeczy, których nigdy
                      nie zrobią w domowej toalecie).
                      • dorciagr Re: Czystość w CH Forum 28.02.09, 13:47
                        oczywiscie masz racje. badz co badz to robiac zakupy w forum place tym samym za
                        czystosc ktorej oczekuje i tyle. wstyd mi tylko przed obcokrajowcami ktorzy
                        widza takie rzeczy. A firma poprostu nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow. jak
                        ja czy ty nie zrobimy swojej pracu to nie dostaniemy wyplaty a tu placa a firma
                        olewa sytuacje i juz. mam nadzieje ze to sie poprawi bo w koncu mamy jakies
                        przyzwoite CH w Koszalinie.
              • zeberka_19 Re: Czystość w CH Forum 22.03.09, 12:31
                Wiesz co, w teorii każdy mądry...
                Usiłowałam już kilka razy dojść, czemu toaleta dla personelu jest wiecznie
                zamykana. Pytałam ochroniarzy, sprzątaczek. Ciekawa jestem jak wg. Ciebie
                miałabym się dostać do kierownika firmy sprzątającej... Niestety nikt Cię nie
                pokieruje... Zaś kierownictwo forum tym bardziej w ogóle nie interesuje się
                takimi sprawami.. Nie wiem czy nie widzisz drobnego myku, takiego, iż nie jestem
                pracownikiem CH FORUM a prywatnego najemcy, co oznacza, że "osoba za to
                odpowiedzialna" (tylko kim ona jest?!) lub "kierownictwo" ma Cię głęboko w
                poważaniu.
                Poza tym wierzysz w to, że oni nie wiedzą o brudzie w toaletach i innych
                niedogodnościach?! Oczywiste jest, że na pewno wiedzą i jak sobie pójdzie ze
                skargą jeden z setek pracowników forum, to potraktują go serio? Niestety tak nie
                jest :/
    • rmaciej1985 Bród i smród w CH Forum 04.03.09, 18:25
      Byłem wczoraj w Forum gdyż chciałem obejrzeć buty (ale słabizna),
      pobyt się przedłużył więc poszedłem do łazienki: massssakra. Smród
      to mało powiedziane, ODÓR! Sedes brzydko mówiąc w jednej kabinie
      ob.sr.any. Wchodzę do drugiej - to samo. Do trzeciej już nie
      wszedłem bo mi się autentycznie zrobiło słabo. Ja rozumiem, że
      centrum odwiedza trzoda, która chce pozwiedzać i zrobić darmowo kupę
      do takiego elęgansskiego sedesu jakiego w domu nie ma... ale ludzie.
      Od tego jest grupa sprzątaczek żeby dbała o czystość. A jak naród
      brudzi to się wprowadza opłatę za korzystanie z toalety: może się
      tuman jeden z drugim nauczy żeby nie o.b.s.rywać wszystkiego dookoła
      albo nie będzie wchodził do toalety żeby nie zostawić cennych 2 pln.

Gradna straszna i w sumie bardzo duży nerw mam, że w Koszalinie
      takie jest buractwo zafajdane.
      Panie sprzątaczki zaś same tylko wózkami po korytarzach jeżdżą
      rozchichotane i wyglądają jakby mydła i wody nie widziały od roku
      (same z brudu się aż lepią). Tak być nie może bo to normalnie wstyd,
      że takie zas.r.ane śmierdzące miasto mamy!
      • only.edwina Re: Bród i smród w CH Forum 10.03.09, 17:56
        Przeczytałam wątek i muszęsię niestety zgodzić z tymi z Was, którzy
        mają zastrzeżenia co do czystości w Forum. Jest to nowe centrum a do
        łazienki udać się - aż przykro (zasikane muszle klozetowe, brak
        papieru, odrażający fetor). To samo na górze , tam gdzie są fast
        foody . Wszędzie smród i nieposprzątane, szczególnie w weekend kiedy
        jest naprawdę dużo ludzi.Aż strach pomyśleć co będzie w Forum za 3
        miesiące, bo ten bród chyba już może narosnąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka