Dodaj do ulubionych

100 dni HGW ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:45
Szukam i szukam sukcesów,plusów, dokonań jak to w zwyczaju mamy.Kurcze,nic
nie mogę znaleźć.Oświećcie mnie w temacie czego dokonała HGW w naszej
kochanej Warszawie przez te 100 dni prezydentury? Następne dni też będą tak
obfitować w dokonania?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: 100 dni HGW ? IP: *.atman.pl 02.03.07, 11:31
      na dodatek te "100 dni Bufetowej" na razie trwały 88 dni, a tak naprawdę jeszcze
      krócej (do 27 grudnia)

no ale nie wymagajmy od widzów "szkła kontaktowego", żeby potrafili liczyć aż do 100
      • Gość: stas Re: No jak to czego dokonala nasza Hania kochana IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 03.03.07, 04:59
        w ciagu 100 dni swojej plezydentuly !
        a] w pielwszych dniach podwyzszyla swoja pensje o 1000 zl netto,
        b] urzadzila impleze na chanuki " pod chmulka",
        a zreszta niczego nie obiecywala i slowa dotrzyma.
        c] kocha walszawke.
      • Gość: Aga Re: 100 dni HGW ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:28
        jeśli chodzi o liczenie do 100 dni to w Ratuszu też chyba nie umieją liczyć:
        www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&ak_id=10642&kat=3
    • Gość: wyborcaPO Re: 100 dni HGW ? IP: *.aster.pl 04.03.07, 06:58
      Niestety Hanna Gronkowietz-Walt nie dokonała niczego i dzięki niej poparcie dla PO w stolicy cały czas spada :-( Jest to przerażające, bo oprócz ciągłych konferencji prasowych o "atakach PiS" nie zrobiła nic mądrego. Ponić ma już rekord ilości konferencji na tydzień. Młodzieżówka PO wysłała do Tuska list protestacyjny w tej sprawie, bo w końcu to my, młodzi, za kilka lat będziemy chcieli tu wygrać wyboru. A pani Hanna nam psuje opinie :-( :-( :-(
      • Gość: Warszawiak PiSsssiaku,podlecz się ze schizofrenii;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 07:21
        Na forum "sprytnie" udajesz wyborcę PO,którym nie jesteś.Tak na
        marginesie:Mniej ważny Kaczor jest już prezydentem Polski 1,5 roku.Napisz w
        punktach czego dokonał;-)Napisz też w punktach czego dokonał jako prezydent W-
        wy;-)
        • Gość: stas Re: Nie jestem wyborca zadnej partii, 6 - 10 razy IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 04.03.07, 17:20
          w roku bywam w Warszawie[juz zdazylem zrobic zakupy zonie i corce w Zlotych
          Tarasach,]i rozmawiam z ludzmi, ktorzy mowia mniej wiecej tak; HGW. odpowiada
          za beznadziejny nadzor bankowy, za zgode na wykup akcji PZU zkredytu Big
          Banku , sprzedaz nieruchomosci bankowychza 1 zl. Sluchaj no ty Warszawiaku,
          nie obrazaj ludzi , bo juz ty z pewnoscia WARSZAWIAKIEM nie jestes! A wiesz po
          czym sadze? no bo zaden Warszawiak nie glosowalby na te pania. I tyle.
          ps. Wizytka na Sobieieskiego zalecana, bez dwoch zdan!
          • 3tysie Hej,stasiu-dupasiu. 04.03.07, 19:22
            Hej,stary oszołomie. Widzisz ,ty czlowiek z głębokiej prowincji ( Wajszewo Dolne) możesz zostać oszukany i nawet nie zauważysz.Gdy robiłeś teraz zakupy na stadionie to wmówili ci że to złote tarasy.I dobrze.Idioci niech trafiają na śmietnik historii lecz nie histerii.Piszesz że nie chodzisz na wybory - hehe
            • Gość: stas Re: do 3 tysie, hej ty stary glabie, IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.03.07, 00:39
              nie jestem z Waszewo Dolnej, nie robie zakupow na stadionie,posiadam prawo
              wyborcze, a ze nie glosowalem? no coz SLEPCZE ciemnoto PO- WSKA SPOJRZ NA MOJ
              ADRES INTERNETOWY. W miescie w ktorym mieszkam " rzadzi" Gubernator.
              • 3tysie do stasia..dupasia. 05.03.07, 16:50
                Hej! to łukaszenka teraz gubernatorem jezd? I ty zamroczony kutafonie piszesz o wyborach ? hehe.przeca tam gdzie ty jezdeś to nie ma wyborów półgłówku.Tam się opija tylko sukces 99,8% frekwencji wyborców.
          • Gość: Warzawiak 1.To jak z tymi dokonaniami Kaczora mniejszego?;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:30
            2.Jak znam centra handlowe to ludzie w nich o takich rzeczach nie
            rozmawiają.Rozumiem,że wiedza o świecie i ludziach nie jest twoją najmocniejszą
            stroną.Pozostaje leczenie kompleksów opluwaniem innych na prawo i lewo, w czym
            owszem członkowie PiSssuaru celują-jesteś wśród samych swoich.Ale PiSssuar to
            nie cały świat..;-)
            • Gość: stas Re: do Warzawiak- ty nawet czytac ze zrozumieniem IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.03.07, 00:55
              nie potrafisz! Gdzie tu pisze , ze w Centrach handlowych rozmawialem
              z ludzmi o polityce! Mam wiedze od rodziny, znajomych i [ tu sie zdziwisz]
              od taksowkarzy. No i sam widze zmiany na lepsze w Urzedach, kiedy prosze
              o jakies informacje. [ kawusi na biurku juz nie widac jak za SLD.]
              Urzednicy zasuwaja, a ty nie czekasz w tym czasie za drzwiami jak palant.
              • 3tysie Re: stasiu...:) ty nawet czytac ze zrozumieniem 05.03.07, 17:01
                to stasiu przyjmij do wiadomości że kaczyści razem z SLD wprowadzili 4 latka temu 10 minutowe przerwy co dwie godziny i jedną 30 minutową na palenie i lunch.Wszystko oczywiście płatne.Pełna komuna. a teraz Hania musi zwalczyć to zjawisko.
                • Gość: stas Re: 3tysie- nawet cie polubilem, i zatrudnic IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.03.07, 18:23
                  w mojej firmie takich jak ty lebskich tez bym mogl. Ale juz odpowiadam!
                  piszesz ze " pelna komuna , a teraz Hania [dodam Grundbaum]musi zwalczac to
                  zjawisko . Swietne zdanie i brzmi prowokacyjnie, chodzi o przerwe na lunch,
                  w czasie pracy.No to niech Hajka te przerwe zwalcza! Gdybym ja tak sprobowal
                  zwalczac, to od sadow i odszkodowan bym sie nie opedzil, bo w ktorym
                  cywilizowanym kraju, nie ma przerwy t.z. obadowej.
                  Zatem idac twoim tokiem myslenia to Hajka pcha was do zamordyzmu, skoro jak
                  twierdzisz ona zwalcza te przerwy!. Co do " Lukaszenki" to ja jeszcze gorzej.
                  • 3tysie Drogi stasiu..:) 05.03.07, 18:45
                    Klaubern wprowadził 4 przerwy co 2 godz.po 10 min. na fajka a 30 min na lunch.Pokaż mi drugi kraj (oprócz oczywiście twojej ojczyzny-białorusi) gdzie są przerwy w takkim wymiarze i to w dodatku PŁATNE.Poza tym Klaubern blokował składanie papierów w obojętnie jakim urzędzie.PaniHanka właśnie wprowadza ten system :) Chętnie ,po upływie kadencji ( JEDNEJ) oddamy tego przebojowego człenia-Klauberna do waszej -DOŻYWOTNIEJ-dyspozycji.
                    • Gość: stas Re: 3 tysie - rasia na zgode. OK? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 06.03.07, 23:35
                      Wiesz, moja ojczyzna nie jest bialorus, a w kraju w ktorym obecnie mieszkam,
                      obowiazuje godzinna przerwa na lunch, a i na dymka tez mozna wyjsc
                      w ustronne miejsce, gdzie nieopacznie znajdziesz popielniczke.
                      Czytajac Twoj post, doszedlem do wniosku, ze Ci co glosowali na bufet,
                      to ludzie delikatnie mowiac " nieodpowiedzialni". I lepiej by bylo dla Wa-wy
                      aby zostali w domu.! Dlaczego nie glosowaliscie na np. Borowskiego,
                      [ jezeli nie chcieliscie na Marcinkiewicza] . Przeciez SLD czy PO to ten sam
                      czort, no a gdzie bufetowej do Borowskiego. Wytlumacz mi to DLACZEGO.
                      • 3tysie Stasiu...:) odpowiem :))) 07.03.07, 16:00
                        czy tam gdzie teraz jesteś ta lunchowa przerwa jest płatna??? i w zaden sposób nie przedłuża 8-godzinnego dnia URZĘDOWANIA??? Nie rozumiem dlaczego najpierw piłęś do "kawusi" a teraz ciągniesz w drugąstronę.Poza tym marcinkiewicza poznaliśmy po jego KOMISARZOWANIU i niechcieliśmy aby tak denny człowiek rządził stolicą,po drugie-mam pytanko:)-jeśli nie pochodzisz z warszawy - TO,NA BOGA,CO OBCHODZI CIĘ KTO TU RZĄDZI.po następne-gdybyś trochę czytał to byś się doczytał że kaczyński po objęciu władzy w warszawie blokował budowę "złotych tarasów" a przeca tam zakupki robiłeś ostatnio:)))) Poza tym wolę żeby nie ustawiano pzretargów w moim mieście jak ma to teraz miejsce w koalicji.

wiadomosci.onet.pl/1498838,11,item.html
                        Mimo tego że rządzenie miastem przez UW,SLD poddane jest krytyce i zarzutom o niegospodarności to jednak jeszcze 5 lat temu coś się w mieście budowało a od 5 lat tylko się OBIECYWAŁO.gdzie most północny (sztandarowa budowa PISu w Warszawie.?)
    • Gość: wyborca PIS Re: 100 dni HGW ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:24
      Więcej jest rzeczy, których nie zrobiła lub inwestycji, które odwołała, ale:
      1. wspólny bilet na pociąg i komunikację miejską
      2. przedłużenie jazdy metra w weekendy do północy
      3. przeforsowanie zwycięskiego projektu w konkursie na projekt Muzeum Sztuki
      Nowoczesnej (naprawdę nie było w czym wybierać)
      4. zakup 100 nowych autobusów
      chyba nic nie pominęłam.
      • Gość: Dori Re: 100 dni HGW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:34
        Czytam opinie na tym forum i jestem ciekawa rozumowania bądz klakierstwa.
        Zwolennicy pani Prezydent piszą, iż nie można w 3 miesiace nic zrobić dlatego,
        że procedura jest taka a nie inna.
        A tu proszę:
        1.Wspólny bilet-czy ta sprawa nie była poruszana wcześniej tylko dokończona
        teraz?
        2.Przedłużenie jazdy metrem-ok, ale czy to takie ważne dla Warszawy?
        3.Projekt muzeum sztuki(poczytaj inne posty)-nieporozumienie
        4.Zakup autobusów czyt. pkt 1
        5.Czytałam program, nie wiem jak Ty, ale jak bedzie tak różowo i ... to też
        jestem za :)
        • Gość: Robert Re: 100 dni HGW ? IP: *.chello.pl 13.03.07, 23:23
          jak to niewazne? Wazne, bo jak wrocisz po nocy pijana z imprezy sobotniej, to
          chyba nie bedziesz prowadzic na bani?
          • Gość: obserwator Re: 100 dni HGW ? IP: *.chello.pl 14.03.07, 05:16
            Masz rację ktoś wreszcie docenił pijaków w Warszawie jak wracają z imprezy
            BRAWO BUFETOWA!!!!!!! a co dla szarych obywateli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka