Dodaj do ulubionych

sylwester dla dwojga

05.11.09, 16:53
Mam taki problem: marzymy o spędzeniu sylwestra tylko we dwoje, z dala od ludzi, bez balu, cicho i spokojnie. Najchętniej wynajęlibyśmy maleńki domek na uboczu, gdziekolwiek za miastem, bez różnicy czy byłoby to w górach czy na równinie, w lesie czy nad jeziorem. Byle mieć cisze i spokój. Najchętniej w promieniu do 100 km od Krakowa. Szukam szukam i nie ma. Są za to wielkie domiska do wynajęcia w całości za 5 tysięcy lub więcej, apartamenty w pensjonatach-kombinatach z obowiązkowym balem i innymi "atrakcjami", wycieczki zagraniczne do hoteli ** za cenę ***** itd.
Pomyślałam, że są ludzie, którzy mają domek za miastem, w którym sylwestra nie spędzają i byliby skłonni go wynająć na kilka dni. Może i są, ale nie umiem ich znaleźć. Macie jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: sylwester dla dwojga 05.11.09, 20:16
      może agroturystyka ?
      Korzystałam z takich noclegów i zdarzało się, że były to domy za wsią. A na tyle
      nieduże, że cena wynajmu całości Was nie przerośnie.
    • kotwtrampkach Re: sylwester dla dwojga 05.11.09, 20:38
      hmm, ja byłam kiedyś na takim "ucieczkowym" sylwestrze, ale trochę dalej od
      krakowa niz 100km - w Lućkach na słowacji ;-) Ceny były niewielkie, mało
      ludzi/mieszkańców, cisza.. I biały, czysty śnieg ;-)
      • marciasek Re: sylwester dla dwojga 06.11.09, 00:08
        daj namiary :)
        • marciasek nadal nic :( 09.11.09, 14:56
          kocie w trampkach, masz jakieś namiary na te słowackie noclegi, o których pisałas?

A może ma ktoś z Was jakiś domek letniskowy całoroczny do wynajęcia?
          • maheda Gdybyś przypadkowo 09.11.09, 15:04
            miała takich propozycji kilka...
            z chęcią skorzystam przy okazji ;)
            • marciasek gdybym tylko miała 10.11.09, 00:57
              obiecuję że będziesz pierwszą, z która się podzielę :)

Niestety, obawiam się, że prędzej sama sobie ten domek wybuduję...
              • marciasek kurczę, w Bieszczadach są, a u nas? 10.11.09, 01:15
                o tutaj, a trochę większe i droższe tutaj

a na Podbeskidziu jakoś nie mogę znaleźć :(
          • kotwtrampkach Re: nadal nic :( 11.11.09, 11:24
            hmm.. my pojechaliśmy 31 XII, znaleźliśmy miejscowość, adres umówionego domku i
            szybko uciekliśmy (taki ciasny dom, jedna łazienka, na dole rodzina z dzieckiem
            malutkim.. w sylwestra mieliśmy cicho siedzieć, hehe) Pochodziliśmy po mieścinie
            i trzeci dom z informacją o pokojach był genialny. Lućki to na le mała
            miejscowość, ze mogło się udać - będąca obok basenova (albo jakoś tak) jest dużo
            bardziej oblegana, ceny wyższe, ludzi więcej.
            Niestety nie mam adresu...
            MOi znajomi lubiący domki i góry korzystają z serwisu limba - ja nie byłam, ale
            oni są bardzo zadowoleni.
            Polecam jeszcze dotrzeć wcześniej do miejscowości niedużej i popytac o
            noclegi/wejść tam, gdzie szyld taki jest - zobaczyć, umówić się - ja tak robię,
            jak chcę na weekend gdzieś pojechać niedaleko. To daje możliwość zobaczenia
            okolicy i "powąchania" pokoju :-)

• kotwtrampkach a znacie beskid wyspowy? 11.11.09, 11:31
              tak sobie myślę - ja mam rodzinę w tamtych rejonach, godzina jazdy od krakowa,
              nie trzeba zakopianką (mniejsze korki), niewysokie a malownicze góry, przyjaźni
              ludzie (dużo nieogrodzonych terenów - tzn, mozna sobie iść na spacer do lasu)
              Beskid Wyspowy, to miejscowości takie jak raba niżna, niedźwiedź, poręba, dobra,
              Mszana dolna (to już miasteczko), Tymbark, Jurków?
              • kotwtrampkach Re: a znacie beskid wyspowy? 11.11.09, 11:37
                trochę przegięłam - niedźwiedź, Poręba, Koninki - są pod Turbaczem, to już
                Gorce. Ale cudne tereny, chociaż trzeba by dopytywać o możliwość do jazdu, kiedy
                śnieg spadnie ;-)
                • marciasek znacie :) 12.11.09, 15:13
                  i Wyspowy, i Makowski... Z ogromną chęcią wynajęłabym domek w tej okolicy, tylko jakoś go znaleźć nie potrafię :/

Wspomniane przez ciebie rejony, lub okolice Lanckorony i dalsze w kierunku Świnnej Poręby - Marcówka, Mucharz i inne - a nawet całkiem blisko: Pcim, Myślenice, Stróża - bardzo chętnie, tylko gdzie znaleźć oferty? No niby można pojechać i popytać, ale raz, że mało czasu, a dwa - domki, o jakich myślę, zazwyczaj są letniskowe i właścicieli trudno zastać na miejscu. Są na przykład takie dwa niewielkie drewniane domki w Marcówce, na szczycie wzgórza, z pięknym widokiem - niestety, nigdy nie udało mi się tam nikogo zastać. Czego niezmiernie żałuje, bo skoro oni nie jeżdżą, to może mi by wynajęli :(

Znałam kiedyś kogoś, kto miał domek w Stróży i nigdy do niego nie jeździł, bo mu się znudziło. Jeździli za to wszyscy jego znajomi. Za darmo. Ja nie chcę za darmo, chętnie zapłacę, tylko komu? Z tamtą osobą już dawno nie mam kontaktu.
                  • kotwtrampkach Re: znacie :) 13.11.09, 15:17
                    czekając, aż zaglądnie tu osoba, która WIE o domku, propomuję podzwonić do
                    wynajmujących pokoje - oni czasem polecą sąsiada, wiedzą kto w miejscowości -
                    jest jakieś 50% szans na przyjaznego rozmówcę :-) A może pokój do wynajęcia ma
                    osobną kuchnię, wejście etc - i to by Cię urządzało?

a jak zapytac wujka googla
                    , to pokazuje parę rzeczy.. CHociaż to czasochłonne - jedna z pierwszych ofert
                    (na Szczeblu jest jaskinia, w której gorącym latem jest zimno jak w studni - ale
                    w zimie raczej nie ma efektu :):) ) : www.wczasykasinkamala.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka