Dodaj do ulubionych

Zle napisany adres

17.11.09, 18:33
Dziewczyny, doradzcie cos albo chociaz pocieszcie...
Mama wyslala mi 07.11 paczke do francji, miala byc w piatek (priorytet).
Paczki nadal nie ma, zreszta prezentu imieninowego, wyslanego listem 2.11 tez
nie. co sie wlasnie okazalo - w nazwie ulicy zrobila blad i zamiast bouteiller
napisala borteillez...
nie wiem, co zrobic, postaram sie isc jutro na poczte, zobaczyc, czy paczka
nadal jest na terenie Francji, bo jak sie werocila to...Wysylka kosztowala
prawie dwie stowy, wiec pewnie bede musiala poczekac do swiat, zeby pewne
rzeczy dostac...;(;(;(

A moze niepotrzebnie sie martwie, i nazwy sie mozna domyslic, a poczta po
prostu jak zwykle okazala sie nieslowna, jesli chodzi o terminy?

Z trzeciej strony, paczka do siostry do Niemiec wrocila z powrotem, bo w
nazwie mielscowosci zamiast W napisalam V, wiec...
Obserwuj wątek
    • chattetoutenoire Re: Zle napisany adres 17.11.09, 19:31
      A czy to nie jest już w gestii poczty francuskiej? Nasza otrzymuje przesyłkę z napisem np. "Francja" i pakuje do samolotu do Francji. A na miejscu dystrybucją już zajmuje się poczta francuska? To by się zgadzało w przypadku z pocztą niemiecką: "Ordnung muß sein", źle napisane, ma się wrócić...
      • bebe.lapin Re: Zle napisany adres 17.11.09, 19:41
        jest w gestii poczty francuskiej; I dlatego sie zastanawiam, czy ktos na tej
        poczcie bedzie mial na tyle oleju w glowie, zeby skojarzyc przekrecona nazwe,
        czy wg was podobienstwo jest zbyt male? jestem zrozpaczona...tyle forsy za
        przesylke, ze nie wspomne o tym, ze jest w niej moj plaszcz, ktory jest mi
        niezbedny przy obecnej pogodzie..
        i mam tylko nadzieje, ze paczka nie zdazyla wrocic do Polski, bo w takim razie
        bedzie po zawodach..
        • turzyca Re: Zle napisany adres 17.11.09, 20:10
          Lec na poczte i probuj. Jesli kod pocztowy byl prawidlowy, to powinna trafic
          przynajmniej na Twoja poczte, kwestia kumatosci obslugi, czy domysla sie, co
          mialo oznaczac znieksztalcenie.
          Ja w Niemczech dostaje listy z przekrecona nazwa ulicy, o ile tylko kod sie
          zgadza, wiec nawet na niemieckiej poczcie ordnung jest ograniczony przez rozsadek.

A 10 dni, to nie az tak duzo, liczylabym spokojnie tydzien na dojscie, wiec tym
          bardziej nie trac nadziei.
        • klymenystra Re: Zle napisany adres 18.11.09, 15:28
          Za mlodu mieszkalam przy Av. Touzet du Vigier - problem straszny byl dla rodziny
          i znajomych, pisali z bledami, ale listy zawsze dochodzily, bo to kod pocztowy
          sie liczy.
          Z drugiej strony, dwa lata temu durny LCL wysylal do mnie listy na adres kampusu
          do Village IV, podczas gdy ja mieszkalam w V. Nikt nie wpadl na to, zeby mnie
          poszukac w komputerku, skoro klymenystry w IV nie bylo. Listy wracaly do banku.
          Ale to tez kwestia pani z recepcji, a nie poczty, wiec sytuacja troche inna.
    • bebe.lapin Re: Zle napisany adres 18.11.09, 16:59
      Przeprowadzilam dzis male sledztwo i na razie sytuacja wyglada nastepujaco:
      paczka wyszla z polskiego obszaru celnego 10.11, dzien pozniej mielismy swieto.
      Dzis mija co najmniej 5 dzien roboczy od tego czasu, a paczka nawet nie zostala
      zarejestrowana we francuskim systemie, z czego wnioskuje, ze jeszcze nie weszla
      do obiegu na francukiej ziemi (nie wiem, czeka w sortowni albo cos). Jesli tak
      jest, to moge miec tylko nadzieje, ze jak juz dojdzie do mojego miasta (nazwa i
      kod sa poprawne), to wpadnie w rece komus na tyle inteligentnemu i
      zaangazowanemu ,ze bedzie mu sie chcialo sprawdzic, o jaka ulice moglo chodzic
      (dwie pierwsze litery nazwy ulicy sa poprawne, sama nazwa dosc dluga, wiec nie
      powinno byc problemu).
      Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze paczka poszlaby juz z powrotem do Polski z
      powodu zlego adresu, nie zostawiwszy zadnego sladu w systemie, prawda?
    • bebe.lapin Rozwiazanie 20.11.09, 12:30
      juz wiem, co sie stalo z paczka - zginela w amtrixie celnikow, dlatego nigdzie
      jej nie bylo. Prezentu wyslanego listem poleconym na poczatku miesiaca nadal niet (
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka