agastrusia 05.03.10, 21:10 Chciałam się drogie foremki zapytać czy, oprócz wizualnej, jest jakaś różnica między butem damskim a męskim? Chodzi mi o but sportowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze_zielona Re: But damski/męski 05.03.10, 21:17 Tak na chlopski rozum, to pewnie w szerokosci. Ja mam waskie stopy i buty sportowe musze sobie wyjatkowo dobrze dobierac. Jesli but jest za szerki, to nie trzyma dobrze stopy i zle sie cwiczy. Odpowiedz Link
daslicht Re: But damski/męski 05.03.10, 22:11 Jak sportowe, to nie wizualna, ale właśnie szerokościowa :) Odpowiedz Link
yarshiva Re: But damski/męski 05.03.10, 22:34 Gdzieś czytałam (nie pamiętam gdzie), że są inaczej wyprofilowane - ze względu na bodajże rozstaw miednicy i kąt nachylenia kości udowej. Odpowiedz Link
po.prrostu Re: But damski/męski 05.03.10, 23:24 buty męskie (sportowe) noszę od podstawówki i są znacznie szersze od butów damskich. najwęższe męskie, które dotąd próbowałam były te z dzikim kotem ;). Odpowiedz Link
urkye Re: But damski/męski 06.03.10, 08:54 To zależy do jakiego sportu mają być te buty i jakiej firmy;) Do biegania mam buty męskie (damskich w moim rozmiarze nie produkują:P), w ramach jednej firmy jest kilkanaście różnych modeli. Różnią się one takimi parametrami jak sposób podparcia (dla osób z pronacją muszą być inne itd.), rodzajem amortyzacji i właśnie szerokością buta. Ja kupuję te węższe (bo stopę mam długą i wąską) i są bardzo wygodne:) Odpowiedz Link
agastrusia Re: But damski/męski 06.03.10, 09:53 To żeście mnie trochę podłamały :/ Chodzi mi konkretnie o adidas kanadia search.next.co.uk/search?w=adidas%20kanadia&nxti=0&nxtv=000&p=Q&ts=v8#LID=01_01_06 i o ile męskie z palcem w de można dostać w sklepie, o tyle już z damskimi jest problem. Wyczaiłam je w poznańskim Decathlonie ale wątpię aby wysyłali do klienta. Znalazłam też swój rozmiar (38) na allegro no i właśnie mam obawy bo są męskie (chłopięce) www.allegro.pl/item945077219_adidas_kanadia_tr_rozne_r_38_gwarancja_oryg.html Odpowiedz Link
cissnei OT - czy ktoś poza mną jeszcze przeczytał... 06.03.10, 21:51 ...biust damski/męski? ;) Cały dzień grałam w planszówki i mózg mi się autentycznie rozwiał ;) Odpowiedz Link