Dodaj do ulubionych

Gdzie w Warszawie przerobki krawieckie/ stanikowe?

28.03.10, 15:23
Na Lobby jakos nie moglam znalezc, chyba bylo tylko o sklepach, ktore zwezaja kupione u nich staniki. A ja mam kilka sztuk skadinad do podszycia/ zwezenia, musze przeszyc ramiaczko w Casablance, bo sie poprulo, skrocic ramiaczka w George'u albo je podszyc czyms nieelastycznym, skrocic nogawki w spodniach, zwezic zakiet... nazbieralo sie. Najlepiej, zeby to wszystko dalo sie zalatwic w jednym miejscu i nie na peryferiach :) Nie zalezy mi jakos strasznie na cenie, ale chcialabym kogos, kto naprawde bedzie umial te staniki poprawic bez szkody dla nich - sa wyjatkowo sliczne, gdyby byly "codzienne" pewnie zrobilabym to sama, bo juz mi sie zdarzalo, a tych mi szkoda. Druga sprawa to czas - bede w Polsce tylko przez tydzien i chcialabym to zalatwic (tj. zostawic i odebrac) w tym czasie.
Znacie takie miejsce?
Obserwuj wątek
    • akj77 Re: Gdzie w Warszawie przerobki krawieckie/ stani 29.03.10, 10:37
      W Li Parie (ul. Chmielna lub Złote Tarasy) oferują płatne przeróbki
      przyniesionych staników. Nie testowałam tego i nie wiem, jak z terminami, ale
      zapewne możesz się wszystkiego dowiedzieć przez telefon.
      • slotna Re: Gdzie w Warszawie przerobki krawieckie/ stani 29.03.10, 12:11
        Dzieki, pewnie tak w koncu zrobie.
        • prostokvashino Li Parie 29.03.10, 20:40
          Ja w Li Parie zwężałam 2 swoje staniki.
          Jak to nie sa kupione u nich, to usługa dość droga - 25zł za sztukę (zwężenie)
          Kupione u nich dużo taniej zwężają. Na jakość nie narzekam, czekałam ok 3 dni.
          • slotna Re: Li Parie 29.03.10, 21:11
            No nie, imo to strasznie drogo, nie sadzicie? 3 staniki to 75, a pewnie by mnie podliczyli dodatkowo za ramiaczka, czyli moglabym miec nowy stanik za to! rozboj w bialy dzien! ;))
    • chattetoutenoire Re: Gdzie w Warszawie przerobki krawieckie/ stani 29.03.10, 13:07
      Jesli chodzi o "niestaniki":) to przy metrze wierzbno sąsiadka mojego dziadka, już starsza pani, robi przeróbki krawieckie u siebie. Kiedyś była krawcową. Jeszcze nie testowałam, ale co jakiś czas dziadek mi przypomina, że ona mi gratis może coś uszyć, bo oni się tak na starość no teges, chyba zakochali...;-) To mogę się zapytać, bo chyba żakiet to poważna sprawa i trzeba się znać.
      Co do nogawek w spodniach to skracanie jest prawie wszędzie, nawet w moim Auchan robią:) I jest to banalnie proste, sama ostatnio "teściowi" skracałam.
      • slotna Re: Gdzie w Warszawie przerobki krawieckie/ stani 29.03.10, 13:35
        No wlasnie z krawieckimi glownie o ten zakiet chodzi, spodnie ostatecznie moglabym nawet recznie :) A co do stanikow, to po prostu sie boje, ze mi je pokalecza, a tego bym nie zniosla ;)
        • urkye OT żakietowy 30.03.10, 07:19
          Zwężenie żakietu zajmuje bardzo dużo czasu - jeśli oczywiście ma to być zrobione
          porządnie, a nie tylko na zasadzie "zbierzemy po bokach". Trzeba w tym celu
          rozpruć całość, zmniejszyć poszczególne elementy i zszyć na nowo - roboty jest o
          wiele więcej niż przy szyciu żakietu od podstaw. Obawiam się, że nie znajdziesz
          zakładu, który się tego podejmie w tydzień, zrobi to porządnie oraz za małe
          pieniądze. Za zwężenie żakietu mogą sobie dużo zażyczyć i musisz się z tym
          liczyć. Chyba, że urządza Ciebie opcja tylko zebrania po bokach: takie coś idzie
          szybko i nie powinno dużo kosztować:) Niestety istnieje duże ryzyko, że
          zmniejszony w ten sposób żakiet będzie gorzej leżeć, niż gdyby był zmniejszony w
          całości.
          • slotna Re: OT żakietowy 30.03.10, 10:16
            Hm, konkretniej to odstaje na plecach (gdzie indziej dobry) i wydaje mi sie, ze w dwoch miejscach mozna go po prostu ciut zwezic - robilam probe ze szpilkami. Ale rzeczywiscie mozliwe, ze tylko mi sie wydaje. To jest taki prosciutki zakiet bez podszewki, moj pierwszy tak w ogole (i pewnie na dlugo jedyny) i wcale go nie kocham, ale potrzebowalam bardzo.
            • urkye Re: OT żakietowy 30.03.10, 11:10
              Jeśli jest bez podszewki i pozytywnie przeszedł próbę zwężania szpilkami, to się
              nie masz czym przejmować - w takim wypadku zwężenie nie będzie
              czasochłonne/kosztowne:)
    • anna-pia przeczytaj ten wątek 29.03.10, 14:53
      może któraś z tych dziewczyn :)
      forum.gazeta.pl/forum/w,86228,92091434,,warszawianki_szyjace_pytanie.html?v=2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka