Dodaj do ulubionych

Nowe form [do skasowania]

07.04.10, 09:33
Jak pewnie widzicie, pojawiło się nowe "forum" założone przez jok.r. Czy to
nie ta sama osoba która proponowała "super współpracę" dla Pań z
"ponadprzeciętnym biustem powyżej miseczki D"? Czy to każdy może sobie tak
fora na Lobbystkach zakładać jak mu/jej się chce? W dodatku to "forum" to
tylko jakaś beznadziejna próba, nie wiem, akcji reklamowej?

:/
Obserwuj wątek
    • aadrianka Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 09:52
      IMO do wyrzucenia. W dziale Lobbystki raczej nie powinno znaleźć się
      forum z inwokacją "tutaj nie powielamy tematów lobbystek" :)
    • panistrusia Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 09:58
      Tak, forum może założyć każdy. Co więcej, usunąć może tylko
      administracja forum. Moderatorki Lobby mogą jedynie zgłosić.
      Swoją drogą albo pan jok jest taki uparty (jego forum już było
      usuwane), albo jednak zyskuje chętne do swoich akcji i opłaca mu się
      bycie namolnym.
      • aadrianka Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 10:10
        Mnie się wydaje, że założenie wątku na forum Uroda, Moda, albo
        Kobieta przyniosłoby temu panu lepsze rezultaty, ale może się mylę.
      • edhelwen Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 23:50
        a któraś już może pisała do administracji? Dla mnie teksty tego pana to jawny
        seksizm, ale może dla administracji i innych ludzi to za mało seksistowskie, aby
        usunąć? Ja mogę napisać, ale nie mam doświadczenia ;)
    • idziejoannaoch Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 10:34
      a może ten pan ma jeszcze inne, podejrzane powody, dla których tak uparcie
      forsuje LB? Bo faktycznie, gdyby mu zależało na znalezieniu modelek, przeniósłby
      się na jakieś inne forum po pierwszych dwóch porażkach
      • kocio-kocio Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 11:23
        Bo jemu się wydaje, że lobby to zgromadzenie cycatek i tyle.
        W ogóle nie kuma idei.
        • nomina Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 16:13
          A ja się poczepiam prawnie. Pan pisze, że są Lobbystki chętne do wejścia w jego
          interes. Dla mnie to jest naruszenie praw autorskich i nieuczciwa konkurencja
          (podszywanie się pod cudze "znaki"). Sorry, ale Lobby Biuściastych i Lobbystki
          to już jest marka - bardzo cenna marka.
          • panistrusia Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 18:04
            A ja wierzę, że jednak znalazły się chętne.

Żadnego pasowania na Lobbystkę nie mamy, ba, nawet nigdzie we wstępie
            do forum nie mamy wpisanego, że walczymy ze stereotypem kobiety-
            maskotki, zatem bardzo prawdopodobne, że są wśród nas chętne na taką
            karierę.
            • nomina Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 20:09
              OK, może i są chętne. Ale nazwa należy do Autorki i - ewentualnie - jej
              współpracowniczek (nie znam układów między Matką Założycielką a Czcigodnymi
              Moderatorkami :). I pan nie ma prawa reklamować się Lobby i jego znakami. A
              Lobbystka do takich należy.
              Ale niech mnie ktoś poprawi, kto się bardziej zna na prawie.
              • idziejoannaoch Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 20:24
                ja sądzę, że może warto by napisać maila na adres podany przez tego pana w
                drugim poście. Maila do jego przełożonych z prośbą, aby przywołali swojego
                pracownika do porządku, bo reklamuje konkretną firmę w miejscu, gdzie, po
                pierwsze, już dwa razy go wyrzucano, a po drugie, które przede wszystkim nie do
                tego służy.
                • heliamphora Re: Nowe form [do skasowania] 08.04.10, 00:07
                  Chyba nie warto do nich pisać. Wystarczy zobaczyć stronę tej firmy...
              • panistrusia Re: Nowe form [do skasowania] 07.04.10, 21:48
                Umowy żadnej nie ma.
                Był kiedyś pomysł założenia fundacji, ale spalił na panewce i nie
                wrócił.
                Może masz rację, że warto by było zadbać o naszą wspólną markę, żeby
                ktoś inny sobie z niej użytku nie zrobił, ale...no założenia były i są
                takie, że robimy to wszystko dla siebie, nie dla karier, nie dla
                zysków, tylko dla normalnej sytuacji na rynku bieliźnianym...
                • jehanette fundacja? 08.04.10, 09:06
                  Hej,

osobiście uważam, że fundacja byłaby fajnym pomysłem. Albo nawet stowarzyszenie,
                  nie powinno być problemu z wymaganymi 15 członkami/członkiniami. nie chodzi o
                  robienie karier (akurat wiem, że w ngosach to kariery kiepsko się robi..., tylko
                  o to, że jak ktoś słusznie zauważył, Lobby to już konkretna marka, bardzo cenna.
                  Wyobrażacie sobie, że ktoś mógłby np. założyć firmę, niekoniecznie ktoś z Lobby,
                  i nazwać ją jakoś podobnie? Ludzie robią różne rzeczy, często nieuczciwe.
                  A Stowarzyszenie mogłoby robić to samo co dzieje się w Lobby, tylko więcej.
                  Nadawać branżowe odznaczenia sklepom i firmom. Organizować targi i szkolenia,
                  akcje uświadamiające. I mieć podkładkę prawną, gdyby ktoś się chciał nielegalnie
                  "podszyć" pod markę Lobby....

Pomyślmy o tym! Nie wiem, ile Lobbystek ma doświadczenie w ngo - ja nie mam
                  jakiegoś wielkiego, ale coś tam umiem, od prawie dwóch lat zajmuję się
                  skarbnikowaniem w jednym ngo, piszemy i robimy różne projekty. chętnie pomogę.
                  • butters77 ;-) 08.04.10, 12:13
                    Dziewczyny, ja tylko tajemniczo napiszę, że pomysł uporządkowania w jakiś sposób
                    naszego bytu prawnego bynajmniej nie upadł;-) I już wkrótce napiszę więcej na
                    ten temat:-) Jedno jest pewne - bez wątpienia uda się włączyć w to
                    przedsięwzięcie wszystkie dziewczyny, które będą chciały zaangażować się w
                    lobbowanie. Pozdrawiam!:-)
                    • panistrusia Re: ;-) 08.04.10, 13:50
                      Butters, chodziło mi o to, że przycichło na forum publicznym. Świetnie,
                      że coś robisz i to w takiej formie.

Z tymi 'karierami', to chodziło mi raczej nie tyle o osobiste
                      samopoczucie, co wprowadzenie rozdźwięku, podziału, zabicie idei, że
                      chodzi o wspólną sprawę, a nie interesy jakiejś grupy. Wszak już teraz
                      spotykamy się z zarzutami, że jesteśmy opłacane przez zagraniczny
                      biznes itp. ;)
                      • jehanette Re: ;-) 08.04.10, 14:10
                        Ooo, Butters, super wiadomość :D
                        Czekam zatem niecierpliwie na wieści i możliwości działania :D
                        móc się pochwalić legitymacją członkowską Lobby biusciastych, no to by było coś :D
                        A co do niesnasków itp - trzeba pilnować przejrzystości, zawsze i wszędzie...
                        • butters77 Re: ;-) 09.04.10, 12:36
                          Dziewczyny, zapraszam Was dotego wątku ;-)
                • nomina Re: Nowe form [do skasowania] 08.04.10, 12:14
                  Wydaje mi się, że warto - a przynajmniej zastrzec sobie prawnie. W ten sposób
                  wygląda bowiem na to, że Lobby firmuje to - moim zdaniem - niefajne przedsięwzięcie.
        • chattetoutenoire Re: Nowe form [do skasowania] 08.04.10, 08:51
          Ja się zastanawiam czy comiesięczne wykasowywanie faceta z kategorii "lobbystki" ma sens. Może go zniechęcić faktem, że lobbystkami są też małobiuściaste?
          Może niech na jego posty odpowie z kilkaset małobiuściastych (a reszta w tymczasie "sza" udają, że nie istnieją) - nie mam na myśli wysyłania mu zdjęć ale podanie swoich wymiarów jedynie i zaznaczenie, że "są lobbystkami". Jak myślicie?
          Szlag mnie trafia jak czytam te teksty jego. Jakby "lobbystka" to była dziewuszka z dużym cycem i małym rozumkiem, w wieku tuż po maturze. Przepraszam za dosadne sformułowanie, ale ehhh w środku mnie zatrzęsło.
          • maith Re: Nowe form [do skasowania] 09.04.10, 00:36
            Nie ma powodu, żeby jakiekolwiek dziewczyny próbowały z nim pisać.
            Ignorować i wyrzucać.
    • jehanette nie ma :) 08.04.10, 11:41
      ciekawe, czy i ile razy pan(i) jok.r powróci...
    • sarahdonnel Kolejny namnożony byt? 17.04.10, 12:42
      Czy ktoś przyzna się do 'Kreatywnych Jastrzębi' i zdradzi, o co chodzi?
      • agus2412 Też jestem ciekawa co to za twór b/t 18.04.10, 14:03
        .
        • agus2412 Re: Też jestem ciekawa co to za twór b/t 19.04.10, 09:34
          Żadna się nie przyzna do jastrzębi? :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka