Dodaj do ulubionych

No i będzie EMPIK

14.03.08, 15:22
widzieliście w tesco miejce z szyldem empiku?
ktoś wnikliwie czytał to forum chyba, bo to na tę placówkę czekało
najwięcej forumowiczów.
nic, tylko się cieszyć!
Obserwuj wątek
    • martyna5 Re: No i będzie EMPIK 14.03.08, 15:37
      Jakiś miły akcent w TESCO
      • lidiaa Re: No i będzie EMPIK 15.03.08, 13:50
        rewelacja - otwarcie już 20-go marca smile
        Najbliższy empik to chyba Galeria Mokotów lub Auchan.
        Wreszcie na Ursynowie !
    • jan-w Re: No i będzie EMPIK 15.03.08, 14:56
      Na początek, może być empik. Ale to jednak supermarket, nie księgarnia. Żeby
      zamiast tego otworzyli np księgarnię Odeon...
      • facefinder Re: No i będzie EMPIK 15.03.08, 19:06
        Janie jeszcze sie taki nie urodzil ktory by wszystkim dogodzil smile
        • k2m69 Re: No i będzie EMPIK 25.03.08, 14:41
          otwarty juz?
          • melllinda Re: No i będzie EMPIK 25.03.08, 15:02
            Otwarty, otwartysmile
    • biljana EMPIK - rozczarowanie 12.04.08, 20:15
      dopiero dzis mnie zanioslo do tescowego Empiku. No i coz, jakie tesco taki empik sad
      Malenstwo, a poza tym jeszcze bardziej supermarketowe niz w swoim normalnym
      wydaniu. Ksiazek jak na lekarstwo.
      Buuuu
      • rubeus Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 07:06
        Dokładnie. Już lepszy Empik jest przy Placu Wilsona, czy w rejonie Bitwy Warszawskiej 1920 r.
        • schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 10:39
          Ale można chyba zamawiać przez internet i wybrać opcję "odbiór
          osobisty" na Kabatach?
          • jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 10:44
            Pewnie tak, ale w Amazon USA dużo większy wybór i znacznie taniej. Zwłaszcza po
            obniżce cen przesyłki i kursu $. Ostatnio wyliczyłem że przesyłka tej samej
            zagranicznej książki z EMPIK, kosztowałaby mnie prawie 2 razy tyle co z Amazon.
            Sądząc po ilości przesyłek z logo AMZ zalegających na poczcie, nie tylko ja to
            zauważyłem wink
            • biljana Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 12:16
              Pewnie, ze mozna zamawiac ksiazki przez internet. I ja to robie. Głownie
              korzystam z Merlina, ale czesto tez z ksiegarni naukowej Prusa.
              Tylko, ze ja lubie sobie czasem pochodzic i poogladac ksiazki, podotykacsmile,
              zobaczyc co jest nowego itp. Głupi empik sad
              • jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 13:21
                Też lubię. Przejrzeć przed kupieniem także. Ale takie rzeczy robi się w
                księgarni, nie w supermarkecie wink
                • schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 16:36
                  Ja miałam na myśli głównie to, że jeśli ktoś wybiera opcję odbior
                  osobisty, to jest to duża wygoda, że nie musi jeździć do "miasta". Z
                  poczty polskiej nie każdy chce korzystać... przesyłki lubią
                  dluuuuuuugo iść do odbiorcy...
                  • jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 19:07
                    W Merlinie, przy odpowiednio dużej sumie wydanej w ciągu ostatniego roku,
                    przesyłki dostarcza za darmo kurier(!). Dla mniej wydających, też mamy na KEN
                    księgarnię z odbiorem osobistym.
                    • lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 19:15
                      Kurier? Omijam szerokim łukiem, jak tylko mogę. W Polsce nie ma solidnej firmy
                      kurierskiej, albo odnotowują, że byli i nie zastali, a w rzeczywistości nikt się
                      nie pofatygował, albo opowiadają, że zostawili awizo (chyba na ulicy...), a
                      innym razem godzina 13.20 jak najbardziej mieści się w przedziale 10-12. A po
                      trzech nieudanych "doręczeniach" potrafią zwrócić do nadawcy. Rzeczywiście
                      szalona wygoda z tym kurierem. Chyba tylko dla emerytów, którzy mogą sobie cały
                      dzionek czekać na posłańca.
                      • biljana Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 19:37
                        Bez przesady. Ja od wielu lat zamawiam w Merlinie i nigdy nie bylo problemow z
                        kurierem (poza obsuwami w okresie przedswiatecznym, ale to norma). Podaje adres
                        dostawy do pracy, wiec jest mi wtedy wszystko jedno czy kurier przyjdzie o 12.15
                        czy o 13.25 bo i tak sobie odbiore z recepcji. A po mniejsze zakupy ksiazkowe
                        ide sobie o Stentora albo do Papirusasmile
                        • lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 21:21
                          Nie każdy pracuje na ciepłej posadce w jednym miejscu przez 8 godzin, nie każdy
                          ma recepcję. Niektórzy np. przemieszczają się i są co godzinę gdzie indziej.
                          Ciekawe, jak wtedy poradzić sobie z kurierem, który ma umowę ze zleceniodawcą na
                          usługę podstawową, czyli bez możliwości wyboru pory doręczenia.
                          • biljana Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 21:28
                            lemkos000 napisał:

> Nie każdy pracuje na ciepłej posadce w jednym miejscu przez 8 godzin, nie każdy
                            > ma recepcję.

tylko może ton troche zmien, ok?
                            a zamawiania przez internet czegokolwiek i "użerania sie" z kurierami jeszcze
                            przymusu nie ma, wiec spokojnie mozesz isc do ksiegarni
                            • lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 21:56
                              biljana napisała:

>
                              > tylko może ton troche zmien, ok?

Nie będę niczego zmieniał, a już napewno nie tonu, bo nikogo nie obrażam, tylko
                              zwracam uwagę na fakt, że nie każdy ma możliwość przyjęcia sobie przesyłki przez
                              recepcję. A jak czytam, że ktoś uważa, że kurierzy są ok tylko dlatego, że mu
                              nie zależy, o której przyjadą, to sorki, ale nie potrafię z tym racjonalnie
                              dyskutować.
                              Bez urazy.

> a zamawiania przez internet czegokolwiek i "użerania sie" z kurierami jeszcze
                              > przymusu nie ma, wiec spokojnie mozesz isc do ksiegarni

No chyba właśnie to napisałem, że omijam szerokim łukiem kurierów, a jak mogę,
                              wybieram pocztę - nie tak ekspresową, ale jeśli chodzi o paczki, potrafiącą
                              doskonale dostosować się do klienta, a nawet zadzwonić i się umówić.
                              • effa.d Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 16:07
                                ??? gdzie taka idealna poczta??? bo to chyba nie ta nasza na Zaruby?
                                a z kurierami z merlina nigdy nie mialam problemu, nawet wtedy, gdy
                                prosilam o przesylke po 18tej.
                                • lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 15.04.08, 21:36
                                  No właśnie nasza na Zaruby, ale oczywiście nie sama poczta, bo wszyscy wiemy,
                                  jaka jest beznadziejna. Nie poczta, a doręczyciel paczek (nie listów), chyba
                                  zresztą nie pracownik poczty, tylko współpracujący z nią na zasadach umowy (tak
                                  mi się wydaje), obsługujący rejon Jeżewskiego. To przemiły człowiek, który już
                                  nawet się nauczył, w jakich porach najłatwiej mnie zastać. Myślę, że jego
                                  postawa i podejście jest czymś raczej niespotykanym w tej branży.
                    • schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 06:29
                      No właśnie chwalę możliwość osobistego odbioru również w empiku NA
                      MIEJSCU smile

Kurier fajna rzecz, ale w listopadzie (wcale jeszcze - teoretycznie
                      - nie trwał szał przedświątecznych zakupów) jeden taki mądry miał
                      dla mnie prszesyłkę, ale ponieważ nikogo w domu nie zastał, to ją
                      oddał do nadawcy. Miał mój telefon - nie zadzwonił. Umawiałam się na
                      dostawę po 14 - on był o 9. Ech.... Paczka w efekcie trafiła do mnie
                      pocztą polską w styczniu. Wolę odbiór osobisty smile
                      • schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 06:30
                        To była odpowiedź do Jana:

>W Merlinie, przy odpowiednio dużej sumie wydanej w ciągu ostatniego
                        >roku, przesyłki dostarcza za darmo kurier(!). Dla mniej wydających,
                        >też mamy na KEN księgarnię z odbiorem osobistym.
                        • effa.d Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 16:09
                          dokladniej w merlinie trzeba przekroczyc pewna kwote zamowienia
                          jednorazowego, zeby dostarczyli towar za darmo. i niestety jakies
                          dwa miesiace temu podniesli te kwote. ale trzy ksiazki wystarcza,
                          zeby miec dostawe gratis smile
                          • jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 18:07
                            Jeszce dokładniej - trzeba mieć przekroczone jedno i drugie. Też mnie zmartwiła
                            podwyżka jednorazowej sumy minimalnej. Zapisuję w przechowalni, albo odbieram na
                            KEN. A teraz jeszcze dostałem w prezencie 10% zniżki na wszystko smile
                            • effa.d Re: EMPIK - rozczarowanie 16.04.08, 15:01
                              ja tezsmile albo kupuje hurtowo, albo odbieram na KENie, badz w
                              centrum. a znizki to fajna sprawa! na swieta dawali tez bony na iles
                              tam zl!
                              natomiast kiedys z ciekawosci sprawdzalam ceny roznych produktow w
                              merlinie i empiku i wychodzi, ze ksiazki tansze w merlinie, a cd,
                              dvd w empiku! teraz i to i to mozemy odebrac na Kabatach!
      • zero-cin Re: EMPIK - rozczarowanie 15.04.08, 17:39
        Ja tam rozczarowania nie odczuwam. Znając powierzchnię tego lokalu niczego
        nadzwyczajnego nie oczekiwałem. Najważniejsze jest to, że po dwóch knajpach
        miejsce wreszcie będzie wykorzystywane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka