volta2 14.03.08, 15:22 widzieliście w tesco miejce z szyldem empiku? ktoś wnikliwie czytał to forum chyba, bo to na tę placówkę czekało najwięcej forumowiczów. nic, tylko się cieszyć! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidiaa Re: No i będzie EMPIK 15.03.08, 13:50 rewelacja - otwarcie już 20-go marca Najbliższy empik to chyba Galeria Mokotów lub Auchan. Wreszcie na Ursynowie ! Odpowiedz Link
jan-w Re: No i będzie EMPIK 15.03.08, 14:56 Na początek, może być empik. Ale to jednak supermarket, nie księgarnia. Żeby zamiast tego otworzyli np księgarnię Odeon... Odpowiedz Link
facefinder Re: No i będzie EMPIK 15.03.08, 19:06 Janie jeszcze sie taki nie urodzil ktory by wszystkim dogodzil Odpowiedz Link
biljana EMPIK - rozczarowanie 12.04.08, 20:15 dopiero dzis mnie zanioslo do tescowego Empiku. No i coz, jakie tesco taki empik Malenstwo, a poza tym jeszcze bardziej supermarketowe niz w swoim normalnym wydaniu. Ksiazek jak na lekarstwo. Buuuu Odpowiedz Link
rubeus Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 07:06 Dokładnie. Już lepszy Empik jest przy Placu Wilsona, czy w rejonie Bitwy Warszawskiej 1920 r. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 10:39 Ale można chyba zamawiać przez internet i wybrać opcję "odbiór osobisty" na Kabatach? Odpowiedz Link
jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 10:44 Pewnie tak, ale w Amazon USA dużo większy wybór i znacznie taniej. Zwłaszcza po obniżce cen przesyłki i kursu $. Ostatnio wyliczyłem że przesyłka tej samej zagranicznej książki z EMPIK, kosztowałaby mnie prawie 2 razy tyle co z Amazon. Sądząc po ilości przesyłek z logo AMZ zalegających na poczcie, nie tylko ja to zauważyłem Odpowiedz Link
biljana Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 12:16 Pewnie, ze mozna zamawiac ksiazki przez internet. I ja to robie. Głownie korzystam z Merlina, ale czesto tez z ksiegarni naukowej Prusa. Tylko, ze ja lubie sobie czasem pochodzic i poogladac ksiazki, podotykac, zobaczyc co jest nowego itp. Głupi empik Odpowiedz Link
jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 13:21 Też lubię. Przejrzeć przed kupieniem także. Ale takie rzeczy robi się w księgarni, nie w supermarkecie Odpowiedz Link
schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 16:36 Ja miałam na myśli głównie to, że jeśli ktoś wybiera opcję odbior osobisty, to jest to duża wygoda, że nie musi jeździć do "miasta". Z poczty polskiej nie każdy chce korzystać... przesyłki lubią dluuuuuuugo iść do odbiorcy... Odpowiedz Link
jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 19:07 W Merlinie, przy odpowiednio dużej sumie wydanej w ciągu ostatniego roku, przesyłki dostarcza za darmo kurier(!). Dla mniej wydających, też mamy na KEN księgarnię z odbiorem osobistym. Odpowiedz Link
lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 19:15 Kurier? Omijam szerokim łukiem, jak tylko mogę. W Polsce nie ma solidnej firmy kurierskiej, albo odnotowują, że byli i nie zastali, a w rzeczywistości nikt się nie pofatygował, albo opowiadają, że zostawili awizo (chyba na ulicy...), a innym razem godzina 13.20 jak najbardziej mieści się w przedziale 10-12. A po trzech nieudanych "doręczeniach" potrafią zwrócić do nadawcy. Rzeczywiście szalona wygoda z tym kurierem. Chyba tylko dla emerytów, którzy mogą sobie cały dzionek czekać na posłańca. Odpowiedz Link
biljana Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 19:37 Bez przesady. Ja od wielu lat zamawiam w Merlinie i nigdy nie bylo problemow z kurierem (poza obsuwami w okresie przedswiatecznym, ale to norma). Podaje adres dostawy do pracy, wiec jest mi wtedy wszystko jedno czy kurier przyjdzie o 12.15 czy o 13.25 bo i tak sobie odbiore z recepcji. A po mniejsze zakupy ksiazkowe ide sobie o Stentora albo do Papirusa Odpowiedz Link
lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 21:21 Nie każdy pracuje na ciepłej posadce w jednym miejscu przez 8 godzin, nie każdy ma recepcję. Niektórzy np. przemieszczają się i są co godzinę gdzie indziej. Ciekawe, jak wtedy poradzić sobie z kurierem, który ma umowę ze zleceniodawcą na usługę podstawową, czyli bez możliwości wyboru pory doręczenia. Odpowiedz Link
biljana Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 21:28 lemkos000 napisał: > Nie każdy pracuje na ciepłej posadce w jednym miejscu przez 8 godzin, nie każdy > ma recepcję. tylko może ton troche zmien, ok? a zamawiania przez internet czegokolwiek i "użerania sie" z kurierami jeszcze przymusu nie ma, wiec spokojnie mozesz isc do ksiegarni Odpowiedz Link
lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 13.04.08, 21:56 biljana napisała: > > tylko może ton troche zmien, ok? Nie będę niczego zmieniał, a już napewno nie tonu, bo nikogo nie obrażam, tylko zwracam uwagę na fakt, że nie każdy ma możliwość przyjęcia sobie przesyłki przez recepcję. A jak czytam, że ktoś uważa, że kurierzy są ok tylko dlatego, że mu nie zależy, o której przyjadą, to sorki, ale nie potrafię z tym racjonalnie dyskutować. Bez urazy. > a zamawiania przez internet czegokolwiek i "użerania sie" z kurierami jeszcze > przymusu nie ma, wiec spokojnie mozesz isc do ksiegarni No chyba właśnie to napisałem, że omijam szerokim łukiem kurierów, a jak mogę, wybieram pocztę - nie tak ekspresową, ale jeśli chodzi o paczki, potrafiącą doskonale dostosować się do klienta, a nawet zadzwonić i się umówić. Odpowiedz Link
effa.d Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 16:07 ??? gdzie taka idealna poczta??? bo to chyba nie ta nasza na Zaruby? a z kurierami z merlina nigdy nie mialam problemu, nawet wtedy, gdy prosilam o przesylke po 18tej. Odpowiedz Link
lemkos000 Re: EMPIK - rozczarowanie 15.04.08, 21:36 No właśnie nasza na Zaruby, ale oczywiście nie sama poczta, bo wszyscy wiemy, jaka jest beznadziejna. Nie poczta, a doręczyciel paczek (nie listów), chyba zresztą nie pracownik poczty, tylko współpracujący z nią na zasadach umowy (tak mi się wydaje), obsługujący rejon Jeżewskiego. To przemiły człowiek, który już nawet się nauczył, w jakich porach najłatwiej mnie zastać. Myślę, że jego postawa i podejście jest czymś raczej niespotykanym w tej branży. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 06:29 No właśnie chwalę możliwość osobistego odbioru również w empiku NA MIEJSCU Kurier fajna rzecz, ale w listopadzie (wcale jeszcze - teoretycznie - nie trwał szał przedświątecznych zakupów) jeden taki mądry miał dla mnie prszesyłkę, ale ponieważ nikogo w domu nie zastał, to ją oddał do nadawcy. Miał mój telefon - nie zadzwonił. Umawiałam się na dostawę po 14 - on był o 9. Ech.... Paczka w efekcie trafiła do mnie pocztą polską w styczniu. Wolę odbiór osobisty Odpowiedz Link
schaetzchen Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 06:30 To była odpowiedź do Jana: >W Merlinie, przy odpowiednio dużej sumie wydanej w ciągu ostatniego >roku, przesyłki dostarcza za darmo kurier(!). Dla mniej wydających, >też mamy na KEN księgarnię z odbiorem osobistym. Odpowiedz Link
effa.d Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 16:09 dokladniej w merlinie trzeba przekroczyc pewna kwote zamowienia jednorazowego, zeby dostarczyli towar za darmo. i niestety jakies dwa miesiace temu podniesli te kwote. ale trzy ksiazki wystarcza, zeby miec dostawe gratis Odpowiedz Link
jan-w Re: EMPIK - rozczarowanie 14.04.08, 18:07 Jeszce dokładniej - trzeba mieć przekroczone jedno i drugie. Też mnie zmartwiła podwyżka jednorazowej sumy minimalnej. Zapisuję w przechowalni, albo odbieram na KEN. A teraz jeszcze dostałem w prezencie 10% zniżki na wszystko Odpowiedz Link
effa.d Re: EMPIK - rozczarowanie 16.04.08, 15:01 ja tez albo kupuje hurtowo, albo odbieram na KENie, badz w centrum. a znizki to fajna sprawa! na swieta dawali tez bony na iles tam zl! natomiast kiedys z ciekawosci sprawdzalam ceny roznych produktow w merlinie i empiku i wychodzi, ze ksiazki tansze w merlinie, a cd, dvd w empiku! teraz i to i to mozemy odebrac na Kabatach! Odpowiedz Link
zero-cin Re: EMPIK - rozczarowanie 15.04.08, 17:39 Ja tam rozczarowania nie odczuwam. Znając powierzchnię tego lokalu niczego nadzwyczajnego nie oczekiwałem. Najważniejsze jest to, że po dwóch knajpach miejsce wreszcie będzie wykorzystywane. Odpowiedz Link