Dodaj do ulubionych

Problem z forum/komputerem (??)

18.12.10, 13:48
Od kilku dni nie mogę wyświetlić posta przed wysłaniem. Wiecie, gdy się pisze posta na forum, na dole są 2 okienka: podgląd i wyślij. Wyślij działa, ale podgląd już nie:( Same ikonki są takie dziwnie nieostre, tak jakby coś nie pasowało w rozdzielczości.

Mam nowego lapka z Windowsem 7 i od początku zauważyłam, że np ikonka tlenowego komunikatora w pasku zadań też jest taka jakaś przedpotopowa.
Ikonki wyślij i podgląd też były takie nieostre, ale do tej pory obie działały, a teraz nie mogę zobaczyć podglądu.

Ktoś wie skąd to się bierze i jak sobie z tym poradzić?
Obserwuj wątek
    • elrosa Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 14:27
      Z siódemką zbyt wiele nie miałam do czynienia, ale wygląda mi to raczej na przeglądarkę. Nie używasz przypadkiem Opery z włączoną opcją "Turbo" (przycisk z prędkościomierzem na dolnym pasku po lewej)? To polega właśnie na mocnym kompresowaniu obrazów, co może dawać efekt zmniejszonej ostrości. Jeśli tak, wyłącz tę opcję i spróbuj jeszcze raz.

Jeśli nie, to spróbowałabym wyczyścić cache przeglądarki, to lubi pomagać na różne problemy.
      • sbarazzina Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 17:23
        Używam Mozilli. No i przeglądarka nie tłumaczy niestety problemu z ikonkami na pasku zadań.
        • elftherinii Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 17:32
          A masz ustawioną dobrą rozdzielczość ekranu?
          • sbarazzina Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 17:52
            Hmm, nie wiem :)
            Ale oprócz tych nieszczęsnych kilku ikonek, obraz jest jak żyleta ;)

Nie wiem czy ma to coś z tym wspólnego, ale na bloxiemam znowu problem ze wstawianiem zdjęć do notek :(
            • zazulla Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 18:41
              sbarazzina napisała:

> Hmm, nie wiem :)

W instrukcji do monitora (w tym przypadku laptopa) podają optymalną rozdzielczość i odświeżanie. Jeśli nie umiesz tego znaleźć, wejdź w ustawienia monitora i sprawdź po kolei, która rozdzielczość najlepiej wygląda. Ustawienia monitora masz w panelu sterowania/monitor/ustawienia albo po prostu kliknij prawym na pulpicie i właściwości.
              • sbarazzina Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 19:41
                Rozdzielczość mam 1600x900 (recommended). I tak jak pisałam, generalnie obarz jest ok, mam problem tylko z przyciskami podgląd i wyślij i 1 ikonką na pasku. Strasznie to dla mnie nielogiczne.
                • elftherinii Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 19:59
                  Hm a może coś w wersji programu jest niekompatybilne z systemem? Mi winda7 zmienia wygląd przy włączeniu allplayera bo "cośtam".

Co do forum to nie mam pomyslu:( masz najnowszego ff?
                  • sbarazzina Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 20:08
                    Mam FF 3.6.12, spojrzałam teraz na stronę i jest już 13. Myślisz, że instalacja nowszej wersji coś pomoże?
                    • elftherinii Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 20:11
                      Nie wiem:) Ale może warto spróbować?
                • zazulla Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 21:10
                  Dla mnie te dziwne ikony to sygnał nt. ustawień rozdzielczości. Kiedyś tak miałam, że przy dziwnej rozdzielczości ikony trayowe zbrzydły :)
    • zazulla Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 21:11
      sbarazzina napisała:

> Mam nowego lapka z Windowsem 7

I z antywirusem? Może zdążyłaś coś złapać z sieci?
      • sbarazzina Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 21:18
        Od początku zainstalowany jest McAfee, regularnie skanowany.
        A co z tą rozdzielczością może być nie tak?
        • zazulla Re: Problem z forum/komputerem (??) 18.12.10, 22:18
          Popróbuj ustawić większą/mniejszą i zobacz czy coś to zmienia w trayu.
    • sbarazzina Re: Problem z forum/komputerem (??) 28.12.10, 00:19
      Część problemów została rozwiązana albo przynajmniez zidentyfikowana :)

Problem ze zdjęciami w bloxie i podglądem rozwiązał się jak wyłączyłam AdBlocka.

Tylko, że nadal nie wiem, który filtr blokuje te 2 funkcie. Poza tym nie widzę niektórych zdjęć na fotoforum i tu też spodziewam się, że winny jest AdBlock.
      Ma ktoś jakieś dobre filtry? Bo sama nie mogę dojść, który filtr blokuje mi te funkcje:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka