Dodaj do ulubionych

LWW henna a basen

20.12.10, 11:57
zakładam nowy wątas, bo zależy mi na szybkiej odpowiedzi (nie ukrywam, że liczę na Martvicę).
Nałożyłam hennę, wszystko fajnie, po czym przypomniałam sobie, że dziś wieczorem mam basen;/ mogę iść, czy lepiej odpuścić - nie chcę zafarbować wody w basenie, ani spłukać tego, co przez te kilka godzin się osadzi na włosach...help;)
btw. mam świetny patent, na brudne ręczniki po farbowaniu henną etc. ręczników nie używam, bo doprać ciężko, torbę foliową na włosy, na to wełniana czapka: ciepło, w razie czego można wyjść np do sklepu;) latem foliówka i chusta fantazyjnie zawiązana;)
Obserwuj wątek
    • miss-alchemist Re: LWW henna a basen 20.12.10, 14:00
      zależy jaka henna, ale zwykle nie powinno się myć włosów ok 24 godzin od farbowania, żeby barwnik zdążył związać się z włosem. zakładam, że chcesz umyć włosy po basenie ;) prawdopodobnie kolor wyjdzie (może nieco jaśniejszy, niż planowałaś, mniej intensywny), ale może zejść szybciej, niż normalnie.

przy czym mówię o w pełni naturalnych mieszankach (Khadi albo Mazidła). Venita to prawie same sztuczności, Eld również zawiera niezidentyfikowane barwniki (z wyjątkiem koloru chna).
      • nientepaura Re: LWW henna a basen 20.12.10, 14:17
        eld chna właśnie;)
        powiedzmy, że tym razem mogę odpuścić mycie po basenie...
        • miss-alchemist Re: LWW henna a basen 20.12.10, 15:00
          wydaje mi się, że jeśli dokładnie spłuczesz hennę po farbowaniu, to nie powinnaś zabarwić wody w basenie (mi kolorowa woda wychodziła tylko przy spłukiwaniu henny, potem przy następnych myciach już nie). z tym, że ja bym się bała, że kolor się szybko wypłucze, jak go się pomoczy w chlorowanej wodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka