Dodaj do ulubionych

Hektor piękny pies: zbiórka na hotel lub eutanazja

08.01.11, 15:11
forum.rott.pl/viewtopic.php?t=697&sid=6185619f72b5cbcd4762cc760e7a4932
zaraz na pierwszej stronie są zdjęcia :)
psiak trafił do schroniska w listopadzie, niestety przez pracowników został uznany za nieadopcyjnego i agresywnego. eutanazję udało się odroczyć o kilka dnia, ale gdzieś trzeba Hektora zabrać.
w tym momencie jedyną możliwością jest hotel dla psów, gdzie miałby dużo kontaktu z człowiekiem, dostałby szansę na nowy dom :)
miesięczny koszt hotelu to 450zł, potrzebne są deklaracje comiesięcznych składek.
każda kwota się przyda ;)

proszę przekażcie dalej

Obserwuj wątek
    • esmaya Re: Hektor piękny pies: zbiórka na hotel lub euta 10.01.11, 19:32
      Hektor ma czas do przyszłego poniedziałku (tj. 17.01)
      potrzeba jeszcze 350zł
    • esmaya bazarek z biżuterią 02.02.11, 20:02
      bazarek na miau.pl:
      forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=39422&f=20&t=123620&start=0
    • elftherinii Re: bazarek 02.02.11, 20:35
      Na jakiej zasadzie tam się kupuje? :D Bo juz obczailam szminkę lub kolczyki tylko nie za bardzo widzę jakiś regulamin sprzedaży.
      • esmaya Re: bazarek 03.02.11, 17:38
        na dogomanii nie mam konta, ale generalnie bazarki działają tak, że piszesz w konkretnym wątku post z kwotą jaką oferujesz za dany przedmiot i dalej działa to już na zasadzie licytacji, czyli możesz przebijać czyjeś oferty itd, czasem jest oferta kup teraz.
        tam akurat czas jest do 7.02 22:00.
        wiem, że Lapinee z balkonetki też chciała coś kupować, więc pewnie też Ci pomoże :)
    • aankaa Re: Hektor piękny pies: zbiórka na hotel lub euta 02.02.11, 21:57
      pewnie zdajesz sobie sprawę z tego, że 5 letni rottweiler to nie przytulaś, po którego zgłosi się ktoś do schroniska/hotelu. Tak dużo czyta się o atakach (fakt, nie tylko tej rasy) psów, hodowanych od szczenięcia przez jednego właściciela, że wybacz byłabym ostatnią osobą, która zareagowałaby na Twój apel
      • esmaya :) 03.02.11, 17:55
        tak, zadaję sobie sprawę z tego, że to nie jest pies dla każdego, ale to nie znaczy, że nie należy mu się szansa.
        tu jest opis osoby, która w tej chwili ma codziennie kontakt z Hektorem:
        "Nie wyobrażam sobie, co to musiało się dziać, że ten zrównoważony pies zachowywał się wcześniej w taki sposób. Co go do tego doprowadziło??? Czy przez całe życie traktowano go jak bestię??? Czy właściciel "przekolorował" trochę jego zachowanie, by "z czystym sumieniem" się go pozbyć??? Jednak w schronisku faktycznie reagował źle na pracowników - gulgotał i skakał w ich stronę... Wogóle nie mam pojęcia... Czy może po raz pierwszy w życiu ktoś potraktował go normalnie, a on w to poszedł, możliwe. Faktem jest, że bardzo mi go żal, naprawdę bardzo. On chłonie ten kontakt, otwarcie sprawia mu radość moja obecność, przestał mnie obserwować, zaufał mi. Jest trochę narcyzem, podlizuje się do mnie, kiedy go głaskam i mówię "biedny mój rottweiler, kochany, malutki Hektorek" - wyciąga głowę, mruży oczy, przytula, jakby przyjemność mu sprawiał ten ton głosu, jakby czekał na pochwały i komplementy. To wspaniałe móc obserwować, jak pies jest szczęśliwy z tego, co dla niego robimy. " trochę wychodzi z niego taki "przytulaś"
        fundacje i stowarzyszenia zajmujące się pomocą rottkom mają pod swoją opieką bardzo dużo psów, ciągle znajdują się nowe, ale nadal są osoby dzięki, którym nawet "trudne" przypadki mają szansę na szczęśliwe życie. jeśli patrzysz na rotweilery przede wszystkim przez pryzmat tego co o nich się pisze w prasie, to wybacz, ale nie jesteś osobą do której skierowany jest apel o adopcję Hektora.
        co nie znaczy, że nie możesz kupić np. cienia do powiek czy różu by troszeczkę mu pomóc ;)
        • aankaa Re: :) 03.02.11, 20:24
          hmm, no to mnie pokonałaś moją własną bronią :)
          w końcu zwierz to zwierz i też mu się godne życie należy, jakim by nie był
          wiesz, Esmaya, kupiłabym ten róż czy kredkę do powiek ale w opcji - twój zakup to cegiełka dla Hektora. Bez zakładania specjalnego konta, logowania się na kolejnej stronie itp. Wszelkie aukcje to dla mnie czarna magia :(
          a może jakaś stoff-forumka byłaby gotowa do takiej współpracy ? Ot, choćby Ty ?
          na zasadzie: wybieram np błyszczyk, podaję Ci max kwotę (to na tej zasadzie działa ?) po czym przelewam na Twoje konto i spokojnie :D czekam na przesyłkę
        • aankaa Esmaya - zajrzyj na pocztę gazetową n/t 03.02.11, 21:58
          • esmaya Aankaa - odpisałam n/t 04.02.11, 11:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka