Dodaj do ulubionych

Włączam BBcode

16.01.11, 22:01
Ponieważ widzę ostatnio sporo dyskusji, gdzie jest potrzeba podkreślenia jakiegoś słowa czy zdania, a użycie caps locka powoduje posądzenie o krzyk (w sumie tak jest przyjęte w internecie), a i tak to podkreślenie "ginie", włączam BBcode, można wycinek tekstu pogrubić bez krzyków. Jeśli zrobi się jakiś bałagan obrazkowy z tego powodu, wyłączę :)
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Włączam BBcode 16.01.11, 22:04
      O super, bo mnie czasem podkreślenia brakuje :)
      No i z buźkami - mnie osobiście - się dużo lepiej czyta ;)
    • roza_am Re: Włączam BBcode 16.01.11, 22:05
      Super! Od jakiegoś czasu chodził mi podobny pomysł po głowie.
      Przyda się też pewnie w różnych rozmowach możliwość wklejenia zdjęcia kotka czy kosmetyku :)
    • pierwszalitera Re: Włączam BBcode 16.01.11, 22:10
      Super! :-)
    • bathilda Re: Włączam BBcode 16.01.11, 22:54
      Tak, tak, tak :D.
    • miss-alchemist Re: Włączam BBcode 16.01.11, 22:58
      czas najwyższy :P dla mnie brak BBcode bardzo przykry był ;)
      • madzioreck Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:01
        No to czemu, kurka wodna, nikt nic nie mówił :D Nie włączałam, bo kiedyś, zdaje się, nikt nie chciał ;P
        • miss-alchemist Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:54
          a bo ja z takim krótkim stażem to się wstydziłam przyznać, że nie lubię bez BBcode, bo myślałam, że jakaś jest mega ważna przyczyna tego stanu ;)
    • jul-kaa Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:19
      I fotki będzie można? I suwaczek se mogę w podpisie walnąć? Niewiarygodne!
      • madzioreck Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:21
        Można fotki i można suwaczki ;P
        • jul-kaa Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:31
          https://dfrf.daisypath.com/ym1ip1.png
          • roza_am Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:33
            Julka, tylko pamiętaj, że twój suwaczek świadczy o Tobie.
            ;)
            • moniach_1 Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:44
              Obiecuję, że nie będę nikogo oceniać po suwaczkach, bo je konsekwentnie blokuję Adblockiem ;)
              • jul-kaa Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:52
                moniach i nie widzisz mojego suwaczka? Jest taki śliczny :(
                • wariamiktoria Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:00
                  Zobaczyłam i zablokowałam, też nie znoszę suwaczków, rozpraszają mnie. Jak bardzo potrzebuję to odblokowuję. Nawet nie wiem czy na LM ich dużo czy mało, tylko wątek suwaczkowy mam odblokowany.
                  Lubię BBCcode ale nienawidzę suwaczków, z ulgą przyjęłam info z wątku właśnie ze STOFF jak zablokować to ustrojstwo.
                  • pierwszalitera Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:07
                    Z drugiej strony te infantylne suwaczki da się jako obrazki od razu wrzucić do percepcyjnego śmietnika, o wiele bardziej rozpraszają mnie bzdurne teksty długości poematu w sygnaturkach. ;-) Ktoś może mi wytłumaczyć czemu takie "osobiste znaki" na forum dyskusyjnym mają służyć? Jakiś jeden logiczny powód chociaż?
                • moniach_1 Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:47
                  Widziałam, ale jak ma mi się ładować za każdym razem jak czytam twojego posta, to dziękuję bardzo. btw wiem, że jesteś na offtopach długo, nie potrzebuję konkretnej liczby dni ;)
                  • jul-kaa Re: Włączam BBcode 17.01.11, 01:00
                    moniach_1 napisała:
                    > Widziałam, ale jak ma mi się ładować za każdym razem jak czytam twojego posta,
                    > to dziękuję bardzo.

I nie zauważyłaś, że to jednorazowy obrazek?

> btw wiem, że jesteś na offtopach długo, nie potrzebuję konk
                    > retnej liczby dni ;)

A ja się zdziwiłam, że tak krótko...
              • elftherinii Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:04
                Jak zablokować suwaczki w adblocku? Bo mi nie blokuje:(
                • wariamiktoria Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:33
                  Klikasz lewym na obrazek jaki chcesz zablokować po czym wybierasz zablokuj obrazek, następnie klikasz na: pierwszy blokuje tylko w tym konkretnym miejscu, drugi blokuje we wszystkich miejscach ten konkretny obrazek, trzeci chyba wersje z danego miejsca a czwarty wszystkie grafiki z tego miejsca. W przypadku suwaczków wybieram czwartą, innych zdjęć uznawanych przez autorów za warte wstawania w sygnaturkę wybieram opcję drugą. Zawsze możesz odblokować je na danej stronie, podejrzeć co aktualnie blokujesz.
                  Jul-kaa piękne ptaszki, fajny pomysł ale same sygnaturki - fuj.
            • pierwszalitera Re: Włączam BBcode 16.01.11, 23:50
              Jezu, tylko nie suwaczki. ;-) Oczopląsu można dostać. ;-)
    • agafka88 Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:12
      BBcode - tak, suwaczki - nie! :)
      • jul-kaa Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:16
        Wredne jesteście. Ja tu pięknego suwaka wysmażyłam, offtopowego takiego, a tu zero zachwytów...
        • miss-alchemist Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:18
          to ja się zachwycę, jakie piękne papużki!

czy co to tam jest, jakieś ptaszki... ;)
    • ederlezi1981 Re: Włączam BBcode 17.01.11, 00:34
      super

idziemy we właściwym kierunku

taki test
      Tak, jestem feministką. Nie palę staników, tylko je kupuję i noszę
    • ja_joanna Apel: nie używajcie podkreślenia ("u") 17.01.11, 00:56
      Super, że jest BBCode, ale mam wielką prośbę, nie używajcie podkreślenia. Przyjęło się w Internecie, że podkreślenie oznacza coś do kliknięcia, czyli link. Jak coś jest podkreślone to zaraz człowiek przesuwa myszę nad ten wyraz. I to bardzo denerwuje, jeśli nie jest to link wtedy. W roli wyróżnienia wyrażenia, które chce się w jakiś sposób podkreślić, ale nie pogrubiać (bo wtedy rzuca się w oczy i nie można spokojnie czytać), fantastycznie się sprawdza kursywa.

I podpisuję się pod zdaniem agafki: BBCode – tak, suwaczki – nie!

Ale julkaa, Twoje paplające papużki jako wyjątek są naprawde urocze :)
      • jul-kaa Re: Apel: nie używajcie podkreślenia ("u") 17.01.11, 01:01
        a_joanna napisała:

> Super, że jest BBCode, ale mam wielką prośbę, nie używajcie podkreślenia
        > . Przyjęło się w Internecie, że podkreślenie oznacza coś do kliknięcia, czyli l
        > ink.

Ale przecież na gazecie linki są niebieskie i niepodkreślone...

> Ale julkaa, Twoje paplające papużki jako wyjątek są naprawde urocze :)

Dziękuję, dziękuję ;)
        • ja_joanna Re: Apel: nie używajcie podkreślenia ("u") 17.01.11, 14:37
          To nie ma znaczenia, co jest na gazecie. Ja tylko mówię, jak automatycznie myśli aktywny użytkownik Internetu. Najpierw widzi podkreślenie i chce kliknąć, dopiero potem dociera do niego, że coś się nie zgadza. Jak się dużo korzysta z Internetu to człowiek jest bardzo przyzwyczajony do tych podkreśleń (w różnych kolorach).
          • yaga7 Re: Apel: nie używajcie podkreślenia ("u") 17.01.11, 14:40
            Ja tam jestem bardzo aktywnym użytkownikiem Internetu, ale akurat na forach gazetowych nie klikam we wszystko to, co jest podkreślone.
            Mnie osobiście podkreślenia, które nie są linkami, nie przeszkadzają, bo wiem, że nie są linkami, skoro mają ten sam kolor, co tekst. Natomiast kolorowy podkreślony tekst już by wprowadzał w błąd. Czarny podkreślony tekst moim zdaniem w błąd nie wprowadza - przynajmniej mnie nie wprowadza :)
    • abw-online Re: Włączam BBcode 17.01.11, 08:37
      Powiedzcie mi, proszę czy BBcode może włączyć moderator/admin? Bardzo brakuje mi go na LB i LMB i nie wiem do kogo zwrócić się w tej sprawie.
      • ja_joanna Re: Włączam BBcode 17.01.11, 14:38
        O ile wiem to na L[M]B są nie włączone świadomie. Możesz na pewno zwrócić się do adminów w/w forów, może rozpatrzą to jeszcze raz.
    • akj77 Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 19:53

Dwa dni mnie tu nie było i co widzę? Kolorowe emotikonki, suwaczki, apele, żeby włączyć to coś na głównym Lobby?

Aaaaaaaaaaa!

Naprawdę jestem jedyną osobą, którą te kolorki wkurzają? Lobby z Offtopami były jedną z niewielu ostoi spokojnego, nie męczącego dla oczu czystego tekstu bez mrugających suwaczków, buziek i innych śmieci. Podkreślenia nie są mi tutaj do niczego potrzebne. Gdybyż jeszcze można było włączyć same podkreślenia czy pogrubienia, a nie wszystko naraz...

Madziorku - widze, że jestem chyba jedyna, nie mam co nawet prosić, idę popłakać w kąciku.
      • turzyca Re: Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 20:16
        Nie jestes jedyna, ja tez tego nie lubie i pare jeszcze osob na pewno tez. Ale niestety nie da sie wlaczyc tylko podkreslen bez reszty bbcode, tylko emotki wlacza sie oddzielnie.
        • sylwiastka Re: Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 20:58
          Ja też śmieciom mówię stanowcze nie. Na offtopach przeżyję te buźki, a suwaczki z tego co wyczułam uważane są za obciachowe, więc ich nie będzie w nadmiarze.

Na LB nie ścierpię, tam jednak dużo osób się przewija. A zaawansowanie ciąży , zdjęcia dzieci, psa, kota, dziadka czy domu nie chcę oglądać. Lubię tekst bez obrazków.
        • palacsinta Re: Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 21:21
          turzyca napisała:

> Nie jestes jedyna, ja tez tego nie lubie i pare jeszcze osob na pewno tez. Ale
          > niestety nie da sie wlaczyc tylko podkreslen bez reszty bbcode, tylko emotki wl
          > acza sie oddzielnie.

Dzięki za przypomnienie, od razu sobie wyłączyłam. Szkoda, że reszta bzibziulków zostanie.
      • wera9954 Re: Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 21:12
        Emotikony można wyłączyć w ustawieniach, ale ze zdjęciami i suwaczkami nic się nie da zrobić.
        • moniach_1 Re: Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 21:29
          Da się, polecam dodatek do ff (pod chroma chyba też jest):
          addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/adblock-plus/
          Ja już żadnego suwaczka nie widzę :)
      • azymut17 Re: Nieeeeeeeeee....!!! 18.01.11, 22:07
        Nie jesteś jedyna. Mnie w tym wszystkim podobają się tylko kursywy i pogrubienia. Suwaczków nie trawię, na forach dzieciowych niektóre artystki potrafią dać po 3-4 i wtedy nawet nie wiadomo, gdzie jest treść posta. Emotikonki wolę klasyczne, z klawiatury, a nie kolorowe. Jak inni się uprą, to mogę to tutaj tolerować, ale na LB jest to wg mnie niedopuszczalne, bo nie jest to magiel, a miejsce uzyskiwania rzetelnych informacji.
        • abw-online Re: Nieeeeeeeeee....!!! 19.01.11, 08:36
          Ależ się krzyk podniósł. ;)
          Mnie w zasadzie na LB/LMB brakuje jedynie pogrubienia, kursywy i URL, ale skoro nie da się ich włączyć/wyłaczyć podobnie jak emotikonów, to trudno.
          Nadmiar obrazków też by mnie chyba denerwował. Od tego są fotofora.
      • pitupitu10 Re: Nieeeeeeeeee....!!! 19.01.11, 14:18

> Naprawdę jestem jedyną osobą, którą te kolorki wkurzają?

Nie, nie jesteś!
        Czy naprawdę napisanie czegoś kursywą jest takim dobrodziejtwem? Ja spotkałam się już z wieloma formami podkreślenia słowa czy wyrażenia: t.a.k. albo t a k.

A może jakaś ankieta najpierw?
    • wera9954 Re: Włączam BBcode 18.01.11, 21:13
      Fajnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka