qrczaque
03.02.11, 00:24
Wrzuciłam podobne zapytanie na forum o pończochach, ale że rzadko tam zaglądam, zapytam też i tu :) Mam problem ze znalezieniem dobrych rozmiarowo pończoch. Obwód uda w najszerszym miejscu mam taki, jak napisałam, tj 47, podczas gdy najmniejsze rozmiary tych firm, które znam (a znam mało - niestety nie siedzę w temacie) są przewidziane na ok 56-57 cm i większość mi spada. Jedyne, które jako tako leżą, to Gatta Michelle 1 - chociaż Gatta też ma od 56 cm - nie wiem od czego to zależy. Nie orientujecie się, czy jakiekolwiek firmy produkują samonośki przewidziane na mniejszy obwód? Długość stopy mam 22.5 cm, a wysokość krocza - 84 cm.
I pytanie - ostatnio przejechałam się tak na Fionie z Veneziany. Obejrzałam na wszystkie strony, wymierzyłam manszetę, pani w sklepie zarzekała się że _na_pewno_ będą dobre, bo ona ma jeszcze szczuplejsze udo i na niej jedynka leży bez problemu - i guzik. Po zmierzeniu w domu okazało się, że już po chwili lądują mi dookoła kostek :/
Czy w związku z tym nie będzie to "fo pa" jeżeli wrzucę je na bazarek? Nie chciałabym, żeby zalegało u mnie coś, czego nie będę używać... Opakowanie niestety wywaliłam do śmieci, a pończochy miałam na sobie może przez 5 minut (i jeszcze wyprałam na wszelki wypadek). Można tak, czy jestem obrzydliwa i mam się wynosić na jakieś forum dla fetyszystów używanej bielizny? ;P
Dzięki z góry!