the_pipeline 05.01.12, 22:14 Wiem że jest to mało ambitny wątek, ale wybieramy się ze znajomymi do Pragi na weekend i pomyślałam sobie, że może któraś z lobbystek mogłaby polecić jakiś miły i niedrogi hostel. Byłabym bardzo wdzięczna:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mefistofelia Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 15:58 Było parę propozycji tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,86228,125016194,,Co_warto_zobaczyc_zrobic_kupic_w_.html?s=1&v=2 Ja spałam w Clown and Bard. Niedrogo, żadnych luksusów, ale wspominam miło :) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 17:03 Ja spałam tu www.noclegi-praga.cz/jednota/fotografie4.php Hostel jest świetnie położony (450 m od dworca) i tani, ale jakość jest taka ... mocno hostelowa. Jako bonus - duże pokoje, mnie wynajęto pokój trzyosobowy jako jedynkę. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 17:21 I jeszcze jedno - ja zdecydowanie polecam spanie blisko stacji metra i po tej stronie Wełtawy ze Starym Miastem (prawobrzeżnej?), a nie po tej z Hradczanami. Odpowiedz Link
klymenystra Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 17:30 Z ciekawosci - czemu? Strahov, Petrin są na Małej Stronie, bylam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 17:35 IMHO centrum komunikacyjne jest po prawej stronie rzeki. Odpowiedz Link
klymenystra Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 18:18 Ale na Mala Strane jeździ pełno autobusów i metro :) Na dworzec z Petrinu jechałam w sumie pół godziny (autobus i metro, bardzo sprawnie). A jak ktoś chce się uprzec, to na nogach można przejsc przez rzekę do centrum, to rzut beretem. Praga jest na tyle mała, że większosc rzeczy można zobaczyc bez korzystania z komunikacji. Odpowiedz Link
yaga7 Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 19:03 Ja z kolei wolę Małą Stranę - bardzo lubię te uliczki i łażenie po tej części Pragi. Odpowiedz Link
klymenystra Re: nocleg w Pradze 06.01.12, 17:29 Spałam teraz w akademiku na Strahovie - plusy to najnizsza cena w miescie, super widok i bliskosc centrum, a minusy - niestety, akademik, wiec dosyc glosno. Mozna wykupic sniadanie. Odpowiedz Link
the_pipeline Re: nocleg w Pradze 07.01.12, 17:57 Dziewczyny bardzo dziękuję! Za konkretne namiary oraz wskazanie tamtego wątku. Poczytałam sobie, i teraz mam już jakieś rozeznanie, bo nie miałam żadnego;) Mnie raczej interesuje opcja jak najtaniej, kosztem luksusów, także bardzo się przydadza te informacje od was:) Odpowiedz Link
the_pipeline Re: offtop 10.01.12, 21:49 czy to było pytanie do mnie? :D Jeśli to jest taki horror jak myśle to nie oglądałam. No jakoś horrorów nie moge w ogóle ;) Odpowiedz Link
marciasek booking.com 09.01.12, 13:54 skorzystaj z bookingu - przy odrobinie szczęścia znajdziesz hotel *** ze śniadaniem na Żiżkowie w cenie hostelu na Starym Mieście. Warto. A wiesz, że na Żiżkowie masz największe zagęszczenie knajp na mieszkańca w całej Europie? Czyli: tanio zjesz, tanio wypijesz piwo - a wszystko w niepowtarzalnej atmosferze. A do centrum dotrzesz tramwajem, metrem lub piechotą (naprawdę nie jest daleko). Odpowiedz Link