Dodaj do ulubionych

Pocę się :/

07.07.12, 17:39
Tak wiem, jest gorąco i to niby normalne. Tylko, że ja się pocę bardzo mocno na twarzy i wcale nie musi być gorąco. Na ciele nie pocę się tak mocno jak na twarzy. Wchodzę do dusznego tramwaju i w momencie czuję, że muszę się wytrzeć, patrzę na innych- twarze matowe, a ja mokra :( Nie dość, że makijaż mi spływa to mi zwyczajnie wstyd. No i moje pytanie, może głupie, ale skąd to się bierze (kiedyś tak nie miałam) i czy można coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • urkye Re: Pocę się :/ 07.07.12, 18:09
      Nie jestem lekarzem, ale coś mi się wydaje, że takie pocenie, którego wcześniej nie było, może mieć coś wspólnego ze zmianami hormonalnymi. Na pewno nie zaszkodzi wizyta u specjalisty. Po co się zastanawiać i martwić, lepiej spytać fachowca ;)
    • marciasek Re: Pocę się :/ 07.07.12, 22:18
      a słony ten twój pot, czy nie bardzo?
    • pinupgirl_dg Re: Pocę się :/ 07.07.12, 22:44
      Może zacznę od tego, co Twoje wejście do tramwaju poprzedza? Jeśli maszerujesz szybkim krokiem czy wręcz podbiegasz, to nic dziwnego, że po wejściu do środka się z Ciebie leje, a współpasażerowie, którzy już zdążyli ochłonąć, wyglądają normalnie. Ja tak mam za każdym razem, jeśli się spieszę i kiedy wewnątrz nie ma przewiewu, wyglądam jak pan z tej wyjątkowo chamskiej reklamy. Tyle, że ja tak mam od zawsze, z całego ciała najbardziej pocą mi się właśnie głowa i klatka piersiowa, reszta ledwo co. Makijaż jakimś czarownym sposobem to przeżywa, fryzura - nie. Włosy po powrocie do domu nadają się do mycia, ale doraźnie problem rozwiązuje chusteczka higieniczna i ewentualnie trochę pudru po wyjściu.
      Skóra może się też grzać i pocić np. po niektórych kremach, potestuj.
      • helenka333 Odpowiem zbiorczo 08.07.12, 11:57
        Pot jest słony. Nie jest uzależniony od kremów,mogę niczego nie użyć i jest tak samo. Z tramwajem to był tylko przykład, tak jest zawsze gdy idę normalnym tempem, potem wchodzę do jakiegoś pomieszczenia w którym nie ma już opływającego mnie świeżego powietrza, i nie jest to kwestia ochłonięcia, bo gdy przykładowo idę z kimś tym samym tempem, i wchodzimy do tego samego pomieszczenia tylko ze mnie się leje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka