Dodaj do ulubionych

Szlachetna Paczka 2012

21.11.12, 00:04
Drogie Stanikomaniaczki/Offtopowiczki
zapewne większość z Was slyszała o akcji "Szlachetna Paczka" Tekst linka. Tegoroczna akcja jest już w toku, więc pomyślałam, że może jest Nas na forum więcej i mogłybyśmy połączyć siły w rozpowszechnianiu informacji o potrzebujących pomocy rodzinach w naszych miastach.
Cel jest szczytny, mam nadzieję, że razem uda się osiągnąć więcej :)
Obserwuj wątek
    • metia WROCŁAW 21.11.12, 00:04
      • metia Martyna i Zuza pomagają rodzinie Agnieszki 21.11.12, 00:17
        Zacznę od siebie :)

W tym roku razem z moją przyjaciółką Martyną staramy się pomóc rodzinie Agnieszki (imię zmienione - chcemy uniknąć zidentyfikowania osób, o których mowa), która niedawno została zaadoptowana przez swoich dziadków. Sytuacja finansowa rodziny nie jest najlepsza, żeby nie powiedzieć, że zła. Agnieszka pilnie potrzebuje wyposażenia do swojego pokoju w mieszkaniu dziadków, które ułatwi jej naukę (zdobyłyśmy już biurko, potrzebne są jeszcze m.in. krzesło i lampka), jak również przyborów szkolnych. Potrzebne są także: produkty spożywcze, środki czystości i odzież (obuwie męskie w rozmiarze 42, ubrania dla 12-latki). Marzeniem Agnieszki jest natomiast komórka (wiadomo, teraz wszystkie dzieci w szkole mają) - może ktoś ma zalegający w domu, niepotrzebny starszy model?
        Staramy się również pomóc w zebraniu środków na nowy wózek inwalidzki dla dziadka Agnieszki - każda wpłata będzie pomocą.

Szczegółowy opis sytuacji rodziny wraz z dokładnym spisem potrzebnych rzeczy/numerem konta udostępnimy zainteresowanym drogą mailową. Można do mnie pisać na gazetowego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka