kotwtrampkach
21.01.13, 13:52
Potrzebuję podpowiedzi i pomocy w zbieraniu informacji potrzebnych do podjęcia sensownej decyzji.
Zastanawiam się nad studiami całkowicie innymi od tego co znam, na stronach uczelni, kt mnie interesują działy rekrutacji są pozamykane. Zastanawiałam się nad grafiką i pielęgniarstwem. Boję się braku możliwości znalezienia pracy w zawodzie grafika, dodatkowo moje umiejętności są bardziej w kierunku plastyki niż informatyki i w to muszę włożyć sporo kasy. Jako pielęgniarka DZIŚ znalazłabym pracę - za 4 lata nie wiem.. Nie ostraszają mnie narzekania na niskie zarobki, dla mnie byłyby wystarczające a stabilnoć wypłat nieoceniona..
Nie pracuję od ok5 lat, tylko dzieła i zlecenia, ale marnie płatne i niedużo; najczęściej projekty unijne, ale niestety nieprzygotowane dobrze wiec bez szans na kontynuację. Próbowałam sama wejść w pisanie projektów, ale nie przebiłam się przez układy, straciłam dużo czasu i energii i zrezygnowałam.. Do tego pracuję głównie głosem, a ten zaczyna szwankować. Stąd pomysł na zmiany.
Mam mature jeszcze ze starych czasów, trochę lat na karku, całkowity brak doswiadczenia w pracy związanej z służbą zdrowia - ale obstawiam, ze największym problemem na studiach dziennych będzie dla mnie lektorat, z resztą dam radę. Tylko czy mam szasnę się dostac na takie studia..? Czy w ogóle moge dziennie studiować, kiedy lat mam już trochę więcej niż przeciętny student?
Jak coś podpowiecie, bedę bardzo wdzięczna..