Dodaj do ulubionych

Jaki odkurzacz?

18.02.14, 16:15
Potrzebuję kupić odkurzacz i wstępnie mam takie kryteria:
-tradycyjny/workowy (najlepiej jeśli worki do niego są łatwo dostępne i w dobrej cenie ew. zamienniki)
-filtr Hepa najlepiej zmywalny (ew. wymienialny jeśli są niedrogie)
-dobre ssanie
-turboszczotka (ponoć pomaga przy dywanach jeśli w domu są zwierzęta - mam 2 kity)
-nie mam zaufania do funkcji typu "elektroniczna regulacja mocy ssania" bo mam wrażenie, że to pierwsze, co w nim padnie.
-długość kabla nie ma znaczenia, ale fajnie jakby się zwijał do środka
-przedział cenowy ok 350-500zł
-no i żeby gabarytowo nie był to jakiś potwór ogromny

W planie był Philips, ale się okazało, że koszt wymiany Hepa to ok 100zł, a producent zaleca co 3 miesiące :D No to nawet jakbym wymieniła co pół roku to wydaje mi się drogo. Chcę kupić coś co będzie trwałe i nie straci na mocy za bardzo. Aktualnie męczę się z Zelmerem Elf (moc 1300, nie wiem jakie ssanie), nie wiem ile ma lat bo to odkurzacz "przechodni" w rodzinie. Jakieś konkretne firmy/modele polecacie?
Obserwuj wątek
    • zmijunia.lbn Re: Jaki odkurzacz? 19.02.14, 14:59
      aksanti napisała:

> -turboszczotka (ponoć pomaga przy dywanach jeśli w domu są zwierzęta - mam 2 ki
      > ty)

Nie szukaj koniecznie od razu z turboszczotką - zawężasz sobie wybór, a do praktycznie każdego odkurzacza można ją dokupić np. na allegro.

Chciałam polecić Philipsa.. Nie ma Philipsów ze zmywalnym filtrem?
      • aksanti Re: Jaki odkurzacz? 19.02.14, 16:11
        Ok, może racja z tą turboszczotką. Z tego co się do tej pory dowiedziałam to dopiero w tych Philipsach, co kosztują od 600-700 zł wzwyż są zmywalne filtry, ale sprzedawca chyba nie miał pewności co do swojej wiedzy. Mogę wrócić do tego sklepu i dopytać, ale to raczej bezsensowne skoro 500 zł traktuję jako górną granicę kwoty do wydania (a także sądząc po wiedzy sprzedawcy).
      • aksanti ad Hepa zmywalnych 19.02.14, 16:57
        Ten model:
        www.philips.pl/c/odkurzacze-workowe/jewel-2000-w-moc-ssania-425-w-zmywalny-filtr-hepa-13-fc9071_01/prd/
        ma zmywalny filtr i mieści się w moim przedziale cenowym.
        Ale czy to nie jest tak, że i tak co jakiś (dłuższy) czas się go wymienia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka