Dodaj do ulubionych

Preapaidowy net we Wloszech

28.04.14, 08:26
Chcialabym sobie kupic karte pre-paid, zeby podczas platania sie po Wloszech miec dostep do netu - rozbestwilam sie i wole miec dostep do nawigacji i inszych urokow zycia cyfrowego. Czy ktos sie orientuje, jak to wyglada we Wloszech? Czy moze istnieje jakas szczegolnie korzystna oferta tego typu?
Obserwuj wątek
    • akna Re: Preapaidowy net we Wloszech 28.04.14, 08:58
      w zeszłym roku korzystałam z www.tim.it/internet/offerte-internet-per-tablet
      Polecił mi to znajomy, który mieszka we Włoszech.
      Jedyna zdrada, że jest to albo do tabletu albo do modemu, bo karta wsadzona w telefon korzystała z jakichś dziwnych punktów dostępu, które szybko wyczerpały limit na karcie.
      • turzyca Re: Preapaidowy net we Wloszech 28.04.14, 13:15
        A nie, to mnie wlasnie komorkowy net potrzebny.

Ale przepraszam, czy ja dobrze doczytalam, ze kupic we Wloszech karte SIM, takze prepaidowke, trzeba miec "codice fiscale" czyli numer skarbowy? Niby da sie to uzyskac przez internet, ale serio trzeba miec?
        • akna Re: Preapaidowy net we Wloszech 28.04.14, 13:36
          To taką na komórkę pewnie też Ci dobiorą- ale ogólnie tim wychodził spoko cenowo.
          Nie trzeba mieć, ale spisują dane z dokumentu tożsamości- nie ma tam takiego bezkarnego anonimowego kupowania starterów jak u nas.
          • turzyca Re: Preapaidowy net we Wloszech 28.04.14, 13:45
            Myslisz, ze w dzien ustawowo wolny od pracy na lotnisku mi sie uda? Niechec do sprzedawania kart luzem w kraju mafii rozumiem, tylko jakos nie wymyslilam wczesniej, ze moze byc problem.
    • turzyca Po doczytaniu 28.04.14, 23:19
      jak sie zalatwia karte prepaidowa i ile ta przyjemnosc kosztuje, sprawdzilam, ile kosztuje roaming w mojej sieci i jakie ma limity.
      No coz, jakbym kiedys odbywala dluzsze stypendium w Italii, to zmobilizuje sie i nabede karte. Na krotszy pobyt roaming wychodzi taniej...

*oddala sie oslupiala*
      • besame.mucho Re: Po doczytaniu 28.04.14, 23:26
        Nie wiem po jakich miejscach planujesz się włóczyć, ale ja podczas dosyć wielu wypraw do Włoch nigdy nie czułam potrzeby kupowania prepaidów - są hot spoty w tylu miejscach (mimo, że jeżdżę głównie po malutkich mieścinach), że szkoda kasy, jeśli to wyjazd wakacyjny, a nie taki, że trzeba mieć non stop dobry net np. do pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka