Dodaj do ulubionych

LWW doskonalenie techniki jazdy

26.11.15, 16:02
Mam zagwozdkę :) Poszukuję informacji o lekcjach i szkoleniach z doskonalenia techniki jazdy samochodem w okolicach Warszawy. Czy ktoś może korzystał lub kupował na prezent? Mam pewną zainteresowaną osobę i chciałabym zrobić rozeznanie. Najlepiej by było w ogóle gdyby to był kurs dedykowany dla kobiet ;)
Patrzyłam w necie na kilka szkół typu Akademia_Bezpiecznej_Jazdy. Ceny tej zabawy robią wrażenie, dlatego jestem ciekawa czy ktoś może ma jakieś dobre/złe doświadczenia i czy np. lepiej ćwiczyć slalomy czy kontrolowane poślizgi. Ktoś coś?
Obserwuj wątek
    • terepak Re: LWW doskonalenie techniki jazdy 28.11.15, 21:02
      I slalomy i poślizgi. Najlepiej w warunkach zimowych. I własnym autem. Kilkanaście godzin takiej jazdy dało mi luz w prowadzeniu auta w warunkach zimowych. Ja za darmo doszkalałam się w tzw. Szkole Bezpiecznej Jazdy przy WORD. Niestety daleko od Wawy
    • prostokvashino Re: LWW doskonalenie techniki jazdy 29.11.15, 01:30
      Byłam 2 razy:
      raz, dużo krótsze na osobę, bo otrzymane gratis gdy firma kupowała flotę samochodową.
      Miałam fuksa, że to było dosłownie 5 miesięcy po otrzymaniu prawa jazdy - więc nieprawidłowe nawyki nie zdążyły mocno się zakorzenić :)

drugi - właśnie w Akademii Bezpiecznej Jazdy dostałam w prezencie - wersję indywidualną, czyli cały czas w samochodzie jesteś sama z instruktorem (w grupowym jest kilku kierowców na 1 samochód)
      Kosztuje to, to prawda, ale jest warte tych pieniędzy. W sumie powinno być obowiązkowe.
      A w obu miejscach jeździłam samochodem szkoły, nie swoim, choć też są takie opcje.
      • prostokvashino Re: LWW doskonalenie techniki jazdy 29.11.15, 01:36
        I jeszcze, mój M, był kilka razy w innej szkole SJS (chyba Kielce), na tzw II poziomie (trudne, jak mi opowiadał co robili, to ja bym w życiu nie odważyła się, że strachu bym zeszła na obecnym etapie )
        Ale, właśnie to szkolenie, przećwiczenie omijania przeszkody i reakcji w ułamkach sekund (plus oczywiście jego zawsze szybkie czasy reakcji) uważam, że uratowały mu życie, bo z ciężarówką nie miał by szans. Ciężarówka bezmyślnie z podporządkowanej (budowana droga) zajechała na dużej prędkości, jedyne miejsce gdzie miał uciec - to na pas jadących z naprzeciwka, który nie był wcale pusty. Gdyby nie ćwiczył tych odruchów, to sekunda dłużej zastanawiania się i miał by albo zderzenie z ciężarówką albo czołówkę z samochodem z naprzeciwka jadącego z dużą prędkością.
      • the_pipeline Re: LWW doskonalenie techniki jazdy 29.11.15, 19:27
        Dzięki za informację. Czy mogłabyś jeszcze napisać jak dokładnie nazywaly sie te dwa miejsca :)
        • prostokvashino Re: LWW doskonalenie techniki jazdy 03.12.15, 15:50
          akademia-bezpiecznej-jazdy.pl/
          www.szkolabezpiecznejjazdyrenault.pl/
          • the_pipeline Re: LWW doskonalenie techniki jazdy 04.12.15, 13:04
            dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka