teresa104 01.03.16, 12:42 Jakie znacie utwory muzyczne, a może wiersze, z tekstem, w których mowa o piersiach? Skoro są takie ważne, że skupiły nas tutaj, zróbmy piersiom przegląd piosenki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teresa104 Mój pierwszy typ Dr Misio 01.03.16, 12:43 www.youtube.com/watch?v=qXUnzWqbbSE Odpowiedz Link
teresa104 Tuwim 01.03.16, 13:08 Czy pamiętasz, jak z tobą tańczyłem walca, Panną, madonną, legendą tych lat? Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, Świat, co w ramiona mi wpadł? Wylękniony bluźnierca, Dotulałem do serca W utajeniu kwitnące, te dwie, Unoszone gorąco, Unisono dyszące, Jak ty cała, w domysłach i mgle... I tych dwoje nad dwiema, Co też są, lecz ich nie ma, Bo rzęsami zakryte i w dół, Jakby tam właśnie były I błękitem pieściły, Jedno tę, drugie tę, pół na pół. (...) Gdy przez sufit przetaczam - Nosem gwiazdy zahaczam, Gdy po ziemi młynkuję, To udaję siłacza. Wątłe mięśnie naprężam, Pierś cherlawą wytężam, Będziesz miała atletę I huzara za męża. (...) Wniebowziętym bełkotem o zabawie coś plotę, Będziesz miała za męża skończonego idiotę, Słuchasz, chłodna i obca, Cudo-chłopca, co hopsa, Żebyś miała za męża Wytwornego światowca A tu noga ugrzęzła, Drzazga w bucie uwięzła, Bo ma dziurę w podeszwie Twój kandydat na męża. (...) Czarcie kręgi zatacza Tą przeklętą podeszwą, Trzęsę tyłkiem łatanym I na pysku mam łatę, Sześć kopiejek w kieszeni I nic więcej poza tem. Palce lewej mej dłoni, Dziarsko w tył odrzuconej, Między palce twe wchodzą I znajdują pierścionek, Zaciskają się kleszcze - Choć krzyknęłaś, to jeszcze! Niech boli, ty podła, To kółeczko złowieszcze. Ja ci inny dam pierścień: Ja ci moim nieszczęściem Śliczną szyjkę owinę Jeszcze przed twym zamęściem. Mściwą pętlą zacisnę Tę łabędzią. Tę wonną, Będziesz tańczyć na stryczku, Wiarołomna madonno. (...) Odpowiedz Link
genepi Re: Piosenki z piersiami 01.03.16, 16:25 Żołnierska z tekstem "z młodej piersi się wyrwało..." Odpowiedz Link
kaga9 Gałczyński 01.03.16, 16:53 W wersji Kultu np. "Mówisz, że cię miłość mierzi - zmierź mnie sobie, wołam, zmierź! Spójrz, powiadasz, to są piersi - kogóż natchnie taka pierś? A ja twierdzę - baronowo - wkrótce minie zima zła, Z wiosną zaczną się na nowo nasze słodkie trulla-la... Znowu będę twój don Diego, znowu księżyc, znowu bzy, Jak u Pawła Geraldiego: sitwa zmysłów, ja i ty. I nie powie stary baron więcej do mnie "paszoł won!", Nie wypchnie za próg z gitarą - bowiem w grobie leży on. Czarna kryje go piżama, biedak gonił resztką sił I - jak stał - w salonie zamarzł, bo otwarty lufcik był. Zły baronie, dobrze tak ci - chciałeś naszą miłość zgnieść, Nasze słodkie koci-łapci, że tak powiem - naszą płeć. Na złość tobie wiosną amor, co sekrety różne zna, Ukołysze nas tak samo w tym najsłodszym trulla-la. Aktualnie jeszcze zima - jakże nie lubimy zim! Nasze zmysły w karbach trzyma i rozkwitnąć nie da im. Ba! - przez całą Europę "Zimno" krzyczy dziad i wnuk I zawieszam się jak sopel pod okapem twoich nóg... Lecz się nie martw, baronowo, już przemija zima zła, Rozpoczniemy znów na nowo nasze słodkie trulla-la! Trulla, trulla, trulla, trulla, trulla, trulla, trulla-la! Rozpoczniemy, ach, na nowo, nasze słodkie trulla - la! Dziś widziałem - to nie farsa, dość już mamy takich fars - Jak jamniczek twój zamarzał, "ziuziu" krzyczał, łkał i marzł, Więc go wziąłem na rączyny, otuliłem w ciepły puch, O, jamniczku mój jedyny, wycierpiałeś się za dwóch... Na pierś moją marmurową chodź jamniczku, gdy ci źle, A ty właśnie, baronowo, swym jamniczkiem zowiesz mnie. Czemu dni wesołe nie są, czemu z oka płynie łza? Cierpliwości, baronesso, jeszcze miesiąc, jeszcze dwa, A powrócą nasze święta, jak najprędzej, pragnąłbym, Szał zmysłowy się rozpęta! Huknie harfa - rym cym cym! I pochłonie przepych kanap purpurowe serca dwa, W górę uszy, ukochana! Trulla, trulla, trulla-la!" Odpowiedz Link
lieu Re: Piosenki z piersiami 01.03.16, 22:00 Natalia Przybysz "Miód" www.youtube.com/watch?v=9Nyff9wfd3U Odpowiedz Link
genepi Re: Piosenki z piersiami 05.03.16, 15:07 Jak to się stało że zapomniałam o tej piosence. Przecież uwielbiam. Odpowiedz Link
teresa104 Zimne rączki, zimne młodych piersi pączki 02.03.16, 12:54 www.youtube.com/watch?v=Svf48DHuCkE Odpowiedz Link
smallfemme Pewnego rodzaju klasyka 05.03.16, 22:55 Ballada o cyckach www.youtube.com/watch?v=m8I-dvwIrLc ;) Odpowiedz Link
szarsz Re: Piosenki z piersiami 10.03.16, 21:36 Maleńczuk, Tango libido: "Więc jeśli teraz nie to kiedy Różane soki spijać z ust Zachowaj serce dla kolegi A dla mnie zostaw tylko biust" www.youtube.com/watch?v=95ZERR5HUHo Odpowiedz Link
helenka333 Re: Piosenki z piersiami 11.03.16, 00:15 www.youtube.com/watch?v=Wm7KI1oNVxw Love <3 Odpowiedz Link
teresa104 Luśka, o której piersi mógł rozbić się pershing 11.03.16, 16:28 www.youtube.com/watch?v=82Y27Mar3Gg Pamiętam te czasy i ten hit. Odpowiedz Link
teresa104 Mleko z piersi czy z okien kit 11.03.16, 16:41 www.youtube.com/watch?v=LkJ6UBHlviw Odpowiedz Link
kulka_kulkowa Re: Piosenki z piersiami 12.03.16, 13:57 Maleńczuk & Waglewski - Biust www.youtube.com/watch?v=fIcqint40Nw Odpowiedz Link