Dodaj do ulubionych

problem ze skypem

06.06.16, 20:37
Dziewczyny mam przedziwny problem ze skypem. Nie loguje sie i nie laczy z serwerem, tak jakby komputer nie byl podlaczony do netu. A net smiga. Co dziwniejsze nie moge wejsc tez na strone skypa przez 2 przegladarki. Sciagnelam nowa wersje, pomoglo ale na raz. Ponowne odinstalowanie i zainstalowanie sie nie powiodlo, tzn nadal sie nielaczy, a program musialam sciagnac z jakis innych stron, bo przeciez ze skypowa sie nie laczy.

Konto skype jest OK na innym kompie wchodze na strone i sie loguje.

Update systemu tez nie pomogl. Tak jakby moj komp blokowal mi dostep do wszystkiego, co jest zwiazane ze strona skypa.
Czy ktoras ma jakies rozwiazanie?
Obserwuj wątek
    • yaal Re: problem ze skypem 10.06.16, 04:57
      Główni podejrzani:
      1. Firewall
      2. Antywirus
      Na początek po prostu je wyłącz po kolei i sprawdzaj, czy wtedy Skype działa. Jeżeli działa, to musisz przejrzeć dokładnie ustawienia i znaleźć, co dokładnie blokuje.
      • sylwiastka Re: problem ze skypem 10.06.16, 10:57
        Juz wiem, to wi-fi mi go blokuje (dlatego nie laczyl sie nawet ze strona). Bo gdzie indziej smiga. Tylko nie rozumiem czemu zabkolowali skype, a nie facebooka, whatsapa, twittera czy inne pierdoly. Akurat skype uzywamy do telekonferencji potrzebnych w pracy, a nie dla rozrywki jak FB.
        • yaal Re: problem ze skypem 10.06.16, 21:44
          Wifi z natury swojej nic nie może blokować, bo to jest po prostu kabelek bez fizycznego kabelka (;
          Może to robić firewall na serwerze, z którym się po wifi łączysz, prawdopodobnie dlatego, że transmisja wideo potrzebuje dużej przepustowości łącza, więc kilka(naście) osób jednocześnie rozmawiających przez Skype mogłoby doprowadzić do tego, że pozostali użytkownicy mieliby problemy nawet z odbieraniem poczty.
          Skoro potrzebujesz do pracy, zapytaj administratora sieci, czy macie inną podsieć, gdzie Skype nie jest zablokowane, albo czy może odblokować dla twojego komputera.

• kasiamat00 Re: problem ze skypem 11.06.16, 19:58
          Być może dlatego, że Skype to chyba najbardziej szpiegujący program ze wszystkich popularnych, włączając co popularniejsze wirusy i trojany. Być może też z powodu podanego przez Yaal - jeśli nie chce się wam gadać z adminami, to możecie spróbować czy inne telekonferencje (choćby Hangouty) działają.
          • sylwiastka Re: problem ze skypem 13.06.16, 10:13
            OK dzieki, o tym szpiegowaniu to nie wiedzialam. Ja go uzywam glownie do rozmow z rodzina, ale czest rozmowy o prace sa wlasnie organizowane przez skype. W dodatku zablokowali go tylko przez wi-fi, z ktorym lacze sie z laptopa. Przez kabelek, ktory laczy komputery stacjonarne Skype dziala. No nic bede laczyc sie z rodzina inaczej, Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka