Dodaj do ulubionych

Buty melissa a Mel by Melissa

24.05.17, 20:27
Miałam kiedyś buty melissa, oryginalne - były świetne.
A teraz w internecie widzę buty firmy Mel by Melissa opisane jako "młodsza siostra" melissek.
Czy któraś z was miała i może powiedzieć czy te Mel by melissa są też pachnące, nie odparzające?
Obserwuj wątek
    • teresa104 Re: Buty melissa a Mel by Melissa 25.05.17, 16:43
      Oczywiście nie mam pojęcia.
      Ale gdy byłam dziewczynką, popularne były tak zwane plastiki, ażurowe odlewane z tworzywa sandałki w szalonych kolorach. Można było w nich włazić w błoto, potem umyć nogi pod pompą i iść w nich spać, bo jak się spało w butach, to szybciej się było na podwórku rano. Nie pachniały, mogły najwyżej śmierdzieć. Wspaniały wynalazek. Sandały melissy kiedyś przymierzałam, koszmarnie na mnie nie pasowały, czego żałuję.
      • kaga9 Re: Buty melissa a Mel by Melissa 25.05.17, 22:03
        Och, Tereso, ależ wspomnienia obudziłaś! Ja miałam nie tyle sandałki, co baleriny, pierwsze koralowy róż, potem zieleń toni morskiej. I nie obcierały ani nie odparzały. Mnie. Bo teraz to wszystko mi krzywdę robi, panie tego.
        • genepi Re: Buty melissa a Mel by Melissa 26.05.17, 05:51
          No pacz Kago, a mnie melisy w ogóle nie odparzyły anie nie obtarły choć wszystkie inne to robią.
          • kaga9 Re: Buty melissa a Mel by Melissa 26.05.17, 19:08
            Jam o plastikach pisała, nie o meliskach. Melisek tom chyba na żywo nigdy nie badała...
      • grecz Re: Buty melissa a Mel by Melissa 25.05.17, 22:15
        Ach, pamiętam.. Czerwone sandałki.. Jednego utopiłam gdzieś na budowie metra :D
      • genepi Re: Buty melissa a Mel by Melissa 26.05.17, 05:50
        Ja marzyłam o takich. Białych. (w moim dzieciństwie jakoś nie było w ogóle różowego).
        Minęły dekady i zeszłej jesieni zobaczyłam takie na wystawie w Muzeum Narodowym.

Tak to niegdysiejsze marzenia stają się eksponatami...
        • teresa104 Re: Buty melissa a Mel by Melissa 26.05.17, 10:58
          Ta, widziałam te rozmaite eksponaty. Telefony z tarczą, buty Sofix, serwis szklany Meteor, syfon na gazowaną wodę. Mogłabym stać, niczym weterani wojen na amerykańskich lotniskowcach, i opowiadać, jak się tego używało. Nie myślałam, że dożyję wieku muzealnego tak młodo.
    • metia Re: Buty melissa a Mel by Melissa 28.05.17, 13:02
      Pachną mniej, tworzywo jest raczej podobne. Mi w Melach w sumie nawet wygodniej niż w Melissach, bo Melissy obcierają mnie tym metalowym M z boku stopy. Mel by Melissa nie.
      Ale może najważniejsze dla Ciebie będzie to, że linia Mel by Melissa oficjalnie przestała istnieć w zeszłym roku. Teraz tańsza linia nazywa się Zaxy :)
      • rudaa26 Re: Buty melissa a Mel by Melissa 30.05.17, 18:23
        Mam Zaxy sklep.zaxy.pl/pl/p/Baleriny-Zaxy-Flower-Fem/11 i bardzo sobie chwalę. Pachną cały czas i są bardzo wygodne. Jedyny mankament to ćwiek trzymający od spodu kwiatka którego czuję na palcu.
      • genepi Re: Buty melissa a Mel by Melissa 30.05.17, 21:15
        Tańsza to zawsze dobra wiadomość!
        • metia Re: Buty melissa a Mel by Melissa 31.05.17, 00:40
          Jeszcze tak mi się skojarzyło, że jeżeli planujesz zakup modelu w wersji "flocked" czyli pokrytego takim jakby zamszem, to nie opłaca się inwestować w droższe Melissy. Ten zamsz ściera się tak samo w Melissach, jak i w Melach czy Zaxach, ale w tych dwóch ostatnich boli to o wiele mniej finansowo ;)
          • genepi Re: Buty melissa a Mel by Melissa 31.05.17, 05:53
            Dzięki, wezmę to pod uwagę.
    • teresa104 Przez Ciebie 31.05.17, 07:16
      zachciało mi się sandałków paskowych Zaxy. Ale widzę, że kosztują teraz 12 funtów (lub odpowiednik w innych walutach), a w Polsce 120 złotych, CJDCH???
      • 100krotna Re: Przez Ciebie 31.05.17, 20:40
        Jestem niezmiernie ciekawa rozwinięcia skrótu. Bo to na pewno nie są takie słowa jak sobie dopowiedziałam :)
        • ochanomizu Re: Przez Ciebie 31.05.17, 20:50
          Ja bym obstawiała Co Jest Do Cholery???
          Ale też jestem ciekawa co Teresa miała na myśli :)
          • teresa104 Re: Przez Ciebie 31.05.17, 22:48
            Ochanomizu wygrała medal z kartofla.
        • kaga9 Re: Przez Ciebie 31.05.17, 23:24
          100krotna napisała:

> Jestem niezmiernie ciekawa rozwinięcia skrótu.

Też byłam.
          Troszku bardziej wulgarnie sobie to przetłumaczyłam niż Ochanomizu, prostak ze mnie:/
          • teresa104 Re: Przez Ciebie 01.06.17, 09:58
            Dziewczyny, co Wy mi w usta wkładacie?;)
            • kaga9 Re: Przez Ciebie 01.06.17, 16:21
              Soczyste kawały mięsa najwyraźniej, a co?;)
              • teresa104 Re: Przez Ciebie 01.06.17, 17:24
                Wróćmy lepiej do plastiku.
                • kaga9 Re: Przez Ciebie 01.06.17, 17:29
                  Ale nie w ustach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka