cielecinka Dziewczyny 23.11.08, 21:55 Moze ktoras sie pokusi i zamowi z UK. np tu: www.duoboots.com/products/boots/ Troche droga impreza ,ale sie specjalizuja w szerokich obwodach. W ogole w UK jest kupe firm zdajacych sobie sprawe,ze wiekszy obwod w lydce to norma. Tylko czemu u nas tego nie wiedza? Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Dziewczyny 26.11.08, 12:13 U nas tego nie wiedzą tak samo jak nadal nie mogą zrozumieć, że miseczki nie kończą się na D. A co do meritum. Długie kozaki to mój odwieczny problem i odwieczne marzenie. Każdy sezon zimowy to koszmar, gdyż niepomna na wspomnienia sprzed roku naiwnie sądzę, że może coś się zmieniło i kozaki długie do kolan na moją konkretna łydkę kupić się uda... Nadzieje płonne. Jedyne co mogę poradzić to spróbować Baty (ja kupiłam tam 2 lata temu moje jedynie jak dotąddługie kozaki w całym życiu - to był zdaje się model do noszenia ze spodniami wewnątrz, ale tylko taki moją łydkę pomieścił. Od paru lat noszę się też z zamiarem zamówienia kozaków u szewca, ale najpierw nie było mnie na to stać, a teraz kiedy mogłaby odpowiednią sumę odżałować stwierdzam, że nie wiem gdzie się w tej sprawie udać.... A teraz na szczęście kozaków nie potrzebuję, do pracy jeżdżę samochodem spod domu na parking przy pracy, nie pokonuję dućych tras i całą zeszłą zimę przechodziłam w czółenkach, a przy większym śniegu w botkach do spodni. Ale, że nie potrzebuję to nie znaczy, że nie marzą mi się długie do kolan kozaki, na pięknym obcasie, ze ślicznej skórki mmm.... Odpowiedz Link
tinoola Re: Dziewczyny 26.11.08, 19:36 dzieki serdeczne :) zrobie sobie prezent na gwiazdke i juz zamawiam :) podoba mi sie sama tylko nie wiek, kory kolor czy czarny czy bordowy ;/ t. Odpowiedz Link
plecha1 OT - chyba psuję producentom wizję 26.11.08, 23:57 Mam za krótkie nogi i za wąską talię - spodnie na mnie nie pasują. Mam za duże cycki i za wąską talię oraz ramiona, więc nie mogę płaszcza dobrać. Mam za szerokie łydki i stopę, więc nie kupię butów, zwłaszcza długich kozaków. Mam dziwny rozmian stanika. Myślę, że kwalifikuję się do odstrzału :P Co będzie taki mutant chodził po świecie i psuł tę przemyślaną wizję Kobiety Idealnej :D Odpowiedz Link
daslicht Re: OT - chyba psuję producentom wizję 13.12.08, 18:17 Hyhyhy, witam w klubie :) Ja mam z kolei: - za wysoki wzrost - za długie nogi - za długie ręce - za szerokie ramiona - za duże dłonie - za długie stopy - za wąskie stopy - za wąską talię - za duże cycki - za wąskie biodra - za szerokie uda - za długi tułów I jeszcze śmiem twierdzić, że jestem ładna, lubię siebie i chcę mieć ładne ubrania. Tymczasem, gdybym chciała nosić tylko to, co moge kupić bez wielkiej łaski, zostałabym w samych majtkach. Mogę robić spokojnie za postrach firm, które szczycą się "szeroką rozmiarówką dla każdego" :P Odpowiedz Link
wera9954 Re: OT - chyba psuję producentom wizję 13.12.08, 18:56 A ja mam: - za niski wzrost - za krótkie nogi - za grube palce - za grube nogi - za wąskie biodra - za duży biust - za wąską talię I również lubię siebie Odpowiedz Link
calineczka793 Re: Buty z szerokimi cholewkami 26.11.08, 10:23 taaaraaaa...kupiłam kozaki w moim rozmiarze 35 i dobre w łydkach...dopłaciłam do całego interesu 50 zł, bo kozaczki były robione na wymiar...Pani w sklepie mnie zmierzyła (łydki, kostkę) i po 4 dniach miałam kozaczki w SWOIM rozmiarze (zawsze kupowałam większe, bo łydka się nie mieściła...) Pani powiedziała, że moje łydki to pikuś (39cm), bo zdarzają się szersze i ten producent robił dla nich kozaki na łydkę 50 cm:-)...oj czuję, że co roku będę mieć piękne nowe wysokie, super dopasowane kozaki...w sumie to nawet zastanawiałam się czy nie zamówić od razu brązowych:-)...echhh...baardzo się cieszę i co najważniejsze pięknie wyglądam:-) pozdrawiam! Doti Odpowiedz Link
missmurder Re: Buty z szerokimi cholewkami 26.11.08, 10:40 Gdzie kupiłaś? Gdzie?!? :D I ile w sumie za nie wyszło? Nawet nie będę mówić, że zazdroszczę ;) Odpowiedz Link
calineczka793 Re: Buty z szerokimi cholewkami 26.11.08, 11:45 Ja z Bielska jestem i tutaj kupiłam:-)...w sumie butki wyszły mnie 380 zł;-) Pozdrawiam! D. Odpowiedz Link
amishak Dziewczyny, dziękuję! 29.11.08, 12:10 Pozaglądałam do tych sklepów, o których pisałyście i w końcu kupiłam sobie kozaki w Deichmannie. To pierwsze kozaki w moim życiu! Dzięki! :D Odpowiedz Link
wensday Ja też :) Dziewczyny, dziękuję! 11.12.08, 18:38 Dziś będąc przypadkiem w Legnicy miałam 2h wolnego czasu. Zachęcona waszymi opowieściami, że jednak można coś upolować przeszłam wszystkie sklepy. W końcu w nieszczęsnym CCC (szukałam też czółenek) znalazłam na wyprzedaży śliczne oficerki, czarne z lekko lakierowanej skórki. Zaraz obok podpatrzyłam takie lekko pomarszczone z regułowanym obwodem łydki, na 5cm obcasie "kowbojskim". Ponieważ były to pierwsze pasujące na mnie kozaki (poprzednie musiałam robić na zamówienie u szewca - mam 43cm w obwodzie łydki), to nabyłam obie pary... :) i jestem przeszczęśliwa :) Odpowiedz Link
alice1984 oficerki ZIZZI 13.12.08, 16:50 Ja również mam problem z kupnem kozaków. Przez kilka ładnych lat chodziłam w glanach, jednak w tamtym roku coś mi strzeliło do łba, że muszę, koniecznie muszę mieć kozaki. No i zaczęła się moja gehenna, wszystkie były za wąskie w łydce, ale jakimś cudem trafiłam na allegro na kozaki, oficerki z ZIZZI. Cholera, chyba cztery dni zastanawiałam się czy brać je, czy nie. Przez te cztery dni mierzyłam swoją nogę chyba tysiąc razy i aż uwierzyć nie mogłam, gdy za każdym razem wychodziło mi, że powinny być dobre. No i zamowiłam, mam je już rok i muszę powiedzieć, że są świetne i bardzo żałuję, że teraz ich już nie ma (kupiłabym drugą parę :D), są tylko takie na obcasie. Dodam tylko, że przed chwilą zmierzyłam swoją łydkę i w najszerszym miejscu mam 44cm przy rozmiarze stopy 37-38 (w tamtym roku było na pewno więcej, bo ostatnio schudłam i czuję, że w cholewce są trochę nawet za luźne). Tylko jedna mała uwaga: na mokrym, oblodzonym czy też ubłoconym podłożu strasznie się ślizgam (no i we wszystkich sklepach, gdzie są płytki a nie jakieś linoleum czy coś takiego :D). Odpowiedz Link
partycja3 Re: Buty z szerokimi cholewkami 27.12.08, 17:00 Calineczko, podaj proszę adres magicznego sklepu w Bielsku. Nie jestem z Bielska, ale czasem bywam niedaleko. Skłonna jestem przyjechać po kozaki;-) Odpowiedz Link
yarshiva internetowy sklep zagraniczny 27.12.08, 20:29 www.duoboots.com/ Mają tu różne modele butów z dostępnymi różnymi szerokościami cholewek. Odpowiedz Link