pinupgirl_dg Uświadamiane na Fizii? 27.01.09, 19:03 Już od jakiegoś czasu zastanawiam się, jak przemycić na blogu zasady dobierania staników. Co Wy na to? Czytają nas nie tylko lobbystki, ale też inne kobiety i mężczyźni, którzy chcą kupić swoim paniom piękną bieliznę.. co o tym myślicie? Odpowiedz Link
monissska Re: Uświadamiane na Fizii? 27.01.09, 22:33 hmmm ja wpadłam na takim pomysł (uwaga ciężko z wykonaniem będzie) żeby znaleźć jakiś komplet bielizny z może nie porządnym ale przyzwoitym pasem - musiałaby być to któraś z biuściastych firm i tu zaczynają się schody...bo widziałam poki co pasy Panache ale raczej kusidelkowe; wtedy można by zrobić recenzję pasa + bardziej obszerna notka o dobieraniu biustonoszy. dwie pieczenie na jednym ogniu i bez zbędnych komentarzy, że to blog o pończochach a nie o stanikach na wielkie BIMBAŁY - no bo 65ff to cyc fffatalny,nie;P? można by poprosić którąś z dziewczyn bardziej aktywnych na Lobby o napisanie takiej notki. Co Wy na to? Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Uświadamiane na Fizii? 27.01.09, 22:54 Dokładnie o tym myślałam :). Napisać notke o kompletach (panacha, charnos, i jeszcze te słodkie serduszka, które kasica kiedyś wkleiła na stanikomanii :) - jest tego trochę) i przemycić nieco lobbowych treści (coś ogólnego, że większość kobiet źle dobiera biustonosze, że rozmiarówka sklepów jest ograniczona + może piersiówka, gdyby butters sie zgodziła). A potem jeśli będzie odzew z grubej rury notka uświadamiająca napisana gościnnie przez kogoś z lobby, gdyby ktoś był chętny. Trzecia notka mogłaby się znaleść w dziale dla panów - panowie są często bardziej reformowalni niż kobiety - np coś o dopieraniu bielizny i.. nie, nie lekcja jak dobrać stanik swojej dziewczynie ale ogólne nakreślenie problemu językiem zrozumiałym dla faceta :) + linki, linki i jeszcze raz linki. Co wy na mój chytry plan :> ? Wkońcu nawet o halkach mamy pisać, linkujemy namiętnie lobby i strony z nim związane więc dlaczego nie? Może nie dziś i nie jutro, ale kiedyś? Bo mnie wizja naszej czytelniczki w idealnie dobranym pasie i wygodnych pończocha, a "na górze" 75B przeraża :). Odpowiedz Link
monissska Re: Uświadamiane na Fizii? 27.01.09, 23:01 tak,tak,tak :) a w dziale dla panów zdjęcia przede wszystkim:P to do nich najbardziej przemówi;) tylko najpierw musimy znaleźć kogoś kto ma taki komplet:D Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Uświadamiane na Fizii? 27.01.09, 23:08 Możemy napisać taką ogólną notkę o kompletach :). Jakiś przegląd ciekawych komplecików - dlaczego nie? Ps: zostawiłam Wam wiadomość na fiziowym Odpowiedz Link
monissska Re: Uświadamiane na Fizii? 28.01.09, 11:06 a ja bym wolała jednak nie pisać o kompletach tylko zrecenzować coś co już któraś ma... ale to może być trudniejsze. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Uświadamiane na Fizii? 28.01.09, 12:25 Ja nie mam kompletu, za to mam basque Specjalne Okazje z mozliwoscia dopiecia ponczoch - SO sa bardziej "codzienne", niz Ann Summers, moze tutaj by sie dalo poruszyc kwestie dobrania biustonosza. Tylko nie bardzo mam pomysl, jak to zrobic inteligentnie. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Dziewczyny wejdzie na fiziowy @ :) 27.01.09, 19:43 Nie odpisywałam, bo czekam na Wasze zdania i opinie - skoro mamy kontakt z przedstawicielem producenta... :) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Dziewczyny wejdzie na fiziowy @ :) 28.01.09, 17:42 Widzę, że nikt nie ma już żadnych uwag? W takim razie zabieram się za odpisywanie. Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 29.01.09, 13:51 byłam dziś w poszukiwaniu żabek - zaproponowali mi tylko takie żabki jak na niteczce, tyle ,że 2 zł za sztukę;/ brzydkie te żabki jak cholera! i oczywiście w 3 kolorach-biały, beżowy i czarny;/ jak znajdę więcej czasu to po Warszawie się pokręcę może tam coś będzie, choć szczerze się załamałam;/ 6 żabek to będzie 12 zl plus regulatory o które zapomniałam zapytać ale pewnie na dostanę;/ i jeszcze paski to pewnie z 30zl wyjdzie, jeszcze trzeba doliczyć material:/ w drugim sklepie pan spojrzał na mnie jak na ufo i powtórzył " żaaaaaaabki,meeetaloweeee?" postanowiłam sobie więc poprawić humor idąc do lumpka - kiedyś tam widziałam książeczki dla dzieci po arabsku - jako, że od 3 miesięcy się uczę stwierdziłam,że to będzie dobry pomysł:P niestety nic nie znalazłam -za to przechodząc obok kosza z bielizną, bez większego entuzjazmu postanowiłam pogrzebać chwilkę, ależ się zdziwiłam kiedy wyciągnęłam biała Freykę Rio, spojrzałam na metkę - 30FF (zgadnijcie czyj to rozmiar:P); wygląda na założoną kilka razy (może właścicielkę fiszbiny piły:P), obwód ciasny nieziemsko, nierozciągnięty - na dodatek zapłaciłam złotówkę! miseczki co prawda lekko się marszczą, szczególnie na mniejszej piersi, ale może wreszcie migracja mi się ruszy, bo póki co skubana nie przychodzi:[ do chodzenia po domu jak znalazł:] chyba,że okaże się,że nie wytrzymam z fiszbinami;/ a na poprawę humoru - taką prawdziwą kupiłam pończoszki:) grube, Veneziany - Ar Costina II - przydadza się takie cieplutkie pończochy na co dzień:) a koronka jest zachwycająca:) uff to się naprodukowałam - dziś zabiorę się za wytykanie błędów:P literówek - ew jeśli czegoś będzie brakowało - podpisu albo czegoś takiego to dam znać autorkom na maila:] chyba, że ktoś sobie nie życzy - proszę protestować:) mam też propozycję notki - jak firma admiral wypuści jakiś nowy pas czy to kolorem czy wzorem myślę,że czas napisać o nich notkę(taką o historii firmy, o perspektywach, o tym co szyją - ale niedlugą i nie piać z zachwyty ale warto zauważyć,że jednak ktoś na rynku się znalazł i słucha klientek) - po pierwsze będzie to dla nich lekka reklama, zjednamy sobie panią Ewę:), a poza tym warto by tam przenieść wpisy, które aktualnie niepotrzebnie znajdują się pod recenzją pasa Admiral. co Wy na to? Odpowiedz Link
malagracja Monisssko 29.01.09, 17:22 Te wykonczenie koronki to welur a nie zamsz :) Ale jest zniewalajaca, prawda? Szkoda, ze wbija Ci sie udo :( Ale moze ulegnie to poprawie, podczas noszenia? Daj znac :) A z tymi pasmanteriami to sama jestem troche zla, poniewaz bardziej sie oplaca (o wiele) kupic u producenta bezposrednio ale znowu dojscie do takiego zrodla to nie taka prosa sprawa. Ja kupuje regulatory takie jak sa w szelkach dla dzieci :-) One wychodza troche taniej. A paski sa tanie, ale za to jaki masz wybor: wzory, gladkie, kolory..jednak te lepsze jakosciowo (w sensie ze nie zwykla sliska zima gumeczka) to jednak dosc spory wydatek. Material mozna kupic z resztek (spytalas?). Wyslij mi wszystkie bledy na e-mail, ok? Bo u mnie ich napewno jest sporo (w koncu mam wade nawet wykryta) :) Odpowiedz Link
monissska Re: Monisssko 29.01.09, 17:35 nooo nieeee wydało się,że jestem głąbkiem:P jeśli chodzi o nazywanie tkanin i kolorów tez;p co do wbijania się w udo - nie jest aż tak źle, a napisałam to,żeby dziewczyny były świadome, przymierzyć nie można przed zakupem.. nawet nie wiem jakie paski wziąć;/ nie pytałam o materiał, nawet o regulatory nie zapytałam;d a to takie od szelek dla dzieci będą ok? takie zaciskane bez ząbków? dobrze myślę? wyślę błędy;) zaraz się zabieram Odpowiedz Link
malagracja Re: Monisssko 29.01.09, 17:41 No wlasnie z ząbkami :) Wiesz o co chodzi, prawda? Mam takie w Rago, stad pomysł :D Jakim tam głąbkiem :P To ja mam zboczenie na punkcie tkanin :) Wiesz, to zalezy (chodzi o paski) jaki Twoj pas ma byc - na co dzien (tzn prosty) czy bardzo luksusowy? Bo ja jestem na etapie szukania wyrafinowanych pasków :-) Ale pasek prosty kupisz bez problemu (ale polecam szukanie najpierw regulatora - z tym sa wieksze problemy). Wogole te pasmanterie, tfu, dziady jedne ;] Odpowiedz Link
monissska Re: Monisssko 29.01.09, 17:43 hmm no to z ząbkami to i ja mam:D tylko ja mam cudooowne w tym moim pasie;) przepiękne regulatory:) ok a pasek może być gumą ale nie musi nią być ,prawda? co w zamian ?(jaka tkanina:P) Odpowiedz Link
malagracja Re: Monisssko 29.01.09, 17:49 Oczywiście, że nie musi :) I tu pytanie: czy chcesz błyszczący? Matowy? Z ozdobą, czy nie? Śliski czy gładki? W sekrecie Ci powiem, że szukam osoby ktora by umiala wybić mi na tym (regulatorze) wzorek (rozumiesz o co chodzi?) :-) Albo zmusze mojego chlopaka zeby robil takie rzeczy :D Ha! Odpowiedz Link
monissska Re: Monisssko 29.01.09, 18:07 nie wiem jaki chcę:D ale wolałabym nie wsadzać tam zwykłych gum;/ no i dobrze by było z tego samego materiały zrobić osłonki na te obrzydliwe żabki które będę musiała kupić pinup - jak sprawują się w admirale te żabkami? bo jak ich dotykam to wyglądały nieszczególnie stabilnie;/ Odpowiedz Link
malagracja Re: Monisssko 29.01.09, 18:16 Hm. Osłonki mozesz zrobic ze wszystkiego - od satyny po welur (koronka - o czym tylko snisz :)). Ale napewno nie zrobisz osłonki z tego samego materiału co pasek, bo bedzie zbyt gruby. Odpowiedz Link
monissska Re: Monisssko 29.01.09, 18:44 ok ale jeśli wymyśle sobie satynowe paski - jest jakaś grubsza satyna:P? to wtedy osłonki mogę mieć z cieńszej satyny;) może uda się znaleźć jakiś materiał w dwóch wersjach - cieńszej i grubszej:) muszę zaprojektować pas! ot co! albo kilka na raz;d Odpowiedz Link
malagracja Materiały - info 29.01.09, 19:02 Nie mogą być z satyny, juz Ci tłumacze :) Satyna jest materiałem o splocie atłasowym - tzn. jest to materiał gładki, lśniący, ładnie się drapujący ale rozciągliwy. Nitki w satynie są układane długimi pasmami - dlatego nie mają szans dobrze spełniać roli pasków :) I nie istnieje cos takiego jak gruba albo cienka satyna :) Odpowiedz Link
malagracja Jak dobrać materiał na pas? 29.01.09, 19:11 Nie chce uchodzić za eksperta, ale jesli wybierasz sie do sklepu po metaialy - to chociaz przetestuj je :) Zgnieć ją kilka razy w dłoni (poznasz fakture), porozciągaj ją, przypatrz sie splotowi, ponaciągaj ją na ukos i wzdłuż nitek, układaj fałdy itp - zobaczysz jakie masz pole do popisu. Wyciągnij pare nitek - zobaczysz jak sie pruje, czy nie bedziesz miala problemów z cięciem i szyciem. Zobacz czy nitki sa rowno ułożone bo jezeli beda krzywo - materiał nie bedzie lezec dobrze. Koniecznie obejrzyj materiał w świetle dziennym, zobaczysz czy jest jednolity. I bardzo ważne - apropo satyny. Czasami takie materialy sa uszlachetniane roznymi sklejkami (no wiesz, blyszcza i wogole) ktore sie wyplukuja po pierwszym praniu. Kiedy klejonki nie ma, to material staje sie wiotki (tym samym pas idzie do kosza). Musisz potrzec porządnie materiał i zobacz czy pojawiaja sie jakies na nim drobinki (proszek itp). Sprawdz informacje o praniu :) Aha! I po kupnie materiału zawsze masz prawo reklamacji :) Odpowiedz Link
monissska Re: Materiały - info 29.01.09, 19:33 a czy paski nie są z reguły robione z gumy? tzn ze są nieco rozciągliwe... zresztą, jak się wybiorę do sklepu to myślę,że kobitki mi podpowiedzą co i jak:) więc dam rade;)! Odpowiedz Link
malagracja Re: Materiały - info 29.01.09, 20:42 Tak, ale one mają inny splot niż atłasowy. Z resztą - zrobisz - zobaczysz :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Materiały - info 29.01.09, 20:55 Zapomniałam dodać, że każdy materiał rozciąga się na swój indywidualny sposób. W jedym przypadku bedzie sie rozciagal ciezko i regularnie, a np. w przypadku satyny naciagnie sie i nie bedzie trzymał, poniewaz ona ma to do siebie ze podczas noszenia moze rozciagac sie w nieskonczosc az do pekniecia. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Monisssko 29.01.09, 18:26 > pinup - jak sprawują się w admirale te żabkami? bo jak ich dotykam to wyglądały > nieszczególnie stabilnie;/ Żabki w admirale? Bez zarzutu :). Chociaż fakt faktem, brzydkie są jak noc to jestem z nich zadowolona i kupiłam nawet takie same do przeróbek. Mają ten plus, ze pasują do szerokich gumek (i takich regulatorów) i mają tą część przy ciele wykonaną z tkaniny. Dzięki temu bez problemów będzie można doszyć osłonkę, chociaż przy admirale tego nie zrobię bo podoba mi się surowy styl tego pasa, zero ozdób tylko te metalowe elementy :) Odpowiedz Link
monissska Re: Monisssko 29.01.09, 18:47 ojej jak ja to napisałam:D miało być żabki i dotykałam:) przepraszam <wstydniś> no ok, w takim razie jeśli w wawie nie znajdę nic lepszego to będę zmuszona - tylko nie wiem czy na niteczce nie zamówić, bo chociaż czerwone mają... no nic,najpierw muszę przejrzeć bieliznę i pomyśleć jaki pas na pierwszy rzut:] Odpowiedz Link
malagracja e-mail do firmy admiral 29.01.09, 17:27 podajcie, bo gdzies mi sie zagubil :) Odpowiedz Link
malagracja Fizia w świecie :) 29.01.09, 18:50 Poszukalam troche Fizi w necie, i znalazlam np. to xfemmefatale.blogspot.com/2009/01/pas-do-poczoch.html Odpowiedz Link
monissska nowy Admiral 31.01.09, 14:55 widziałyście na Fizi nowy pas Admirala? bo ja przyznam,że jestem mega rozczarowana...:/ koronka i to obszycie zupełnie do siebie nie pasują....;/ a tak czekałam na białe koronki:( zastanawiam się jak to delikatnie powiedzieć właścicielce:/ i ta tasiemka jak komunijna wygląda;/ ehhh:/ Odpowiedz Link
malagracja Re: nowy Admiral 31.01.09, 18:46 Oni za mała uwage przykladaja do doboru materiałów. Oni chcą się "sprzedać" bardziej niż "zadowolic klienta". Dobra koronka kosztuje wiecej i zapewne pas by nie miał "3"z przodu ale "4" - ale mysle, ze wtedy tez by mieli popyt... A co do gustu... nie moja bajka. :) Ja tego bym nawet koronka nie nazwała :-) Monisssko, myslisz, ze to cos da? Ja uwazam, ze nie. Maja swoj styl, materialy, fasony - myslisz ze odejda od tego ot tak? Maja pasy, ktore mozna uszyc w kilkadziesiat minut. Dobrze na tym wychodza, wiec wapie zeby to zmienili. Odpowiedz Link
monissska Re: nowy Admiral 31.01.09, 21:19 chciałam cicho zauważyć,że te koronkowe pasy mają 4 z przodu;) a z przesyłką nawet 5;) sęk w tym, że ten czarny to świetna sprawa - naprawdę z gustem i wyczuciem został zrobiona, no ale ten biały..porażka:/ też od razu pomyślałam, jak pinup pisała na Fizi, żeby coś zamiast tej falbanko-tasiemki doszyć i może nie byłoby źle, no ale nie spodziewałam się czegoś innego i tak;/ przyznam,że od kiedy Admirał pojawił się na Fizi obserwuję ich aukcje - może sprzedaż im lekko wzrosła, ale żeby znowu tak bardzo to bym nie powiedziała.. tutaj:allegro.pl/item544397040_m_pas_do_ponczoch_nowy_6_zabek_pasek_ponczochy.html dołożyli kawałek wstążki i cena wzrosła o 3 zł ;/ średnio mi się to podoba.. Odpowiedz Link
klymenystra Musze sie Wam pochwalic 31.01.09, 23:35 Juz pisalam Monice w mailu:) Kupilam na ebayu dwie pary ponczoch, jedne nylony firmy Jade, drugie Mystique. Te pierwsze co prawda one size, a drugie 9,5-10 :) Pierwsze z lat 80, drugie z 70 :) Mam nadzieje, ze beda pasowac i dobrze sie nosic. Aha - za pierwsze z wysylka dalam 3,5 funta, za drugie 2,5 :D Odpowiedz Link
monissska Re: Musze sie Wam pochwalic 01.02.09, 01:57 nie chce krakać, ale oby te nylony nie okazały się stretch nylonami...:/ szczególnie ten one size nie brzmi dobrze - ale daj znać jak dostaniesz;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Musze sie Wam pochwalic 01.02.09, 09:45 Po tych one size nie spodziewam sie niczego innego :) Ale chcialam sprobowac,jak sie takie beda nosic. A te drugie zobaczymy :) Odpowiedz Link
malagracja One size 02.02.09, 19:27 Jesli jestes szczupla beda sie źle nosić :-) Ale daj znac od razu. Ja dzis dostalam Cerviny z szewkiem, jutro recenzja. Spadam do nauki <placze> Odpowiedz Link
klymenystra Re: One size 03.02.09, 00:11 Nie jestem szzupla, co widac na zdjeciu z Kobiecych Ksztaltow :) Mam udziska ;) Przyszly dzis te ponczochy, sliczne sa, szare z piekna koronkowa manszeta. Zastanawiam sie, czy moge zaryzykowac noszenie je do tego pierwszego Admirala, tego z plastikowymi zapieciami... Odpowiedz Link
malagracja Re: One size 03.02.09, 11:00 Dobre pytanie. Obadaj czy nie mają jakiś ostrych miejsc (jak to plastik). Jezeli dobrze leza i wogole to dbaj o nie dbaj! :) Odpowiedz Link
monissska Re: One size 03.02.09, 11:40 aż zajrzałam na Kobiece Kształty! nieeee wcale nie jesestesss szczupła, no w ogoleeeeeeeeeeee - ja na tym Lobby w kompleksy wpadam:D swoją droga jakie ta stanikowa rozmiarologia dziwna, nosze ten sam rozmiar a tak na oko mam biust 3 razy mniejszy. a jaki to nylon? stretch czy taki prawdziwy:)? Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: One size 03.02.09, 11:50 > aż zajrzałam na Kobiece Kształty! nieeee wcale nie jesestesss szczupła, no w > ogoleeeeeeeeeeee Ja chyba do niej pojadę i uduszę, jak jeszcze raz przeczytam o udziskach albo brzuchu :> Odpowiedz Link
monissska Re: One size 03.02.09, 12:50 co Ci po obwodzie uda?:) widziałam zdjęcia i uwierz, większość kobiet chciała by tak wyglądać - np ja:D - mieć szczupluteńką talię i wcięcie w niej,ponad nią takie piersi a niżej kobiece biodra:) więc mogłabyś nie narzekać:P? ja wpadaaaam w kompleksy ,a podobno Lobby z nich leczy:( więc cicho już!:D Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: One size 03.02.09, 13:10 Aj monissska, Ty druga marudo :)... Jakoś Wam dziewczyny nie wierzę w te Wasze boczki i brzuszki ;). Odpisuję na @, trochę to potrwa bo się bardzo staram, żeby już nie było nieporozumień :) Odpowiedz Link
monissska Re: One size 03.02.09, 13:17 no właśnie , ja Cię źle zrozumiałam - że CHCESZ Kingi na blogu, dopiero tutaj napisałaś, że jednak nie chcesz;P więc przepraszam:] oj ja lubię chyba marudzić, w rzeczywistości nie ma u mnie takiej części ciała która jest 100% ok, zawsze coś..ale jeśli by ktoś kiedyś powiedział mi - ok, masz możliwość zamienienia się z kimś ciałem - wyrzuciłabym go za drzwi:P pokrętne ale - to się chyba nazywa akceptacja swoich niedoskonałości:D i z tego jestem dumna:) a boczki mam duże, nawet kiedyś moja kochana acz szczera (czasem za bardzo:P) babcia mi to powiedziała:D wyobrażacie sobie:P? poza tym może wreszcie dojrzeję do decyzji odchudzania i ćwiczeń na boczkory! Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: One size 03.02.09, 14:36 Niech to szlag, napisałam takie wypracowanie i mi padła przeglądarka :/.... zaczynam jeszcze raz. Wyślę Wam odpowiedź na fiziowego. A co do kompleksów i marudzenia to też lubię się czasem poużalać ;). Jeśli chodzi o Kingę to w sumie jest mi to obojętne, bo i tak bielizna nie jest dla mnie (a szkoda :D) tylko dla czytelniczek ;). Zastanawiam się, czego one by chciały. Z racji tego, że większość jest dobrze ostanikowana a co do tej nieostanikowanej reszty to będziemy jeszcze lobbować (wiem, nie nasza działka ale chyba nie będę mogła się powtrzymać) to ich biustonosze nie będą się cieszyły powodzeniem. Poza tym nie wiem, czy firma byłaby zadowolona gdybyśmy w notce konkursowej wytykały jej skromną rozmiarówkę :). Chociaż haleczki-kusidełka mają fajne. A jeśli mam być szczera wolałabym, żeby na przyszłość nazwy firm nie uciekały na forum? W sumie miałam to napisać na @, ale skoro i tak wszystko jasne tym postem kończę rozważania na ten temat i zabieram sie dalej do pisania - najpierw prywata do Was a potem odpowiedź dla firmy. Odpowiedz Link
klymenystra Re: One size 03.02.09, 12:34 Stretch, nie wierze w nylony nylony one size ;) Na tyle sie to juz wyedukowalam :))) W sumie niewiele sie roznia od moich elastycznych no name, z ktorymi eksperymentowalam na Admirale - tylko sa ladniejsze :) Kocham szare ponczochy :) Odpowiedz Link
monissska Re: One size 03.02.09, 12:46 no to nie powinno być problemu, dla mnie one tez się niczym nie różnią - tylko moje wyglądają jak taniocha z bazaru:] <beczy> Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: nowy Admiral 01.02.09, 15:45 Może ten drugi pas o którym pisała szefowa bardziej Ci się spodoba :). A co do zarzutów stawianych firmie Admirał - nowy model, kilka nowych kolorów, nowy wzór pończoch i zmiana wykończeń w miesiąc - faktycznie widać że mają nasze propozycje gdzieś... Odpowiedz Link
monissska Re: nowy Admiral 02.02.09, 18:53 co sądzicie o nowym pasie? dla mnie nie jest zły, chociaż nie wiem po co ta tasiemka na górze ale wiem,że to pas nie dla mnie, dziś znowu miałam zalamkę z okazji swoich wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkich boków w pasie ze StockingsHQ - wydaje mi się ,że to taki sam materiał i to sam zrobi z moim zapasowym tłuszczykiem ( dziś zrobiłam zdjęcie i jest tak straszne,że boję się sama na nie patrzeć); za to zamierzam kupić czarny i chyba mamie któryś z tych kolorowych ze wstawką z koronki) dziś znowu szukałam żabek i regulatorów, czułam si znowu jak UFO:D na forum ewijas znalazłam dwa adresy w Warszawie gdzie podobno mają żabki - Al.Jerozolimskie 117; Emilii Plater 47 - sprawdzę to w ciągu tygodnia Odpowiedz Link
malagracja Re: nowy Admiral 02.02.09, 19:26 Monisko, wyslij mi zdjecie w swoim pasie ;) i ja Ci powiem czy widze tam boczki czy nie ;] A ten Admirał - taka sama ma opinia jak na temat poprzedniego :-) Jakos tak mi sie pomyslalo "Sa staniki i są Effuniaki. Są pasy do pończoch i pasy z prawdziwego zdarzenia..." Monisssko moze z niteczki zamow. Odpowiedz Link
monissska Re: nowy Admiral 02.02.09, 19:32 po moim trupie:D te boczki są bardzo zauważalne! i chyba zacznę wojne ze stockings żeby pokazywali też kobiety nieco lepiej zbudowane np w brzuszku, bo to jak leży na modelce pas a jak na mnie to...hmmmm RÓŻNICA! Odpowiedz Link
malagracja Re: nowy Admiral 03.02.09, 19:57 Ale czekaj, Ty go nosisz równo w talii? To on Ci sie wbija w brzuszek czy w boczki (bioderka)? Odpowiedz Link
monissska Re: nowy Admiral 03.02.09, 22:08 w talii - wbija się w brzuszek dość pokaźny - a podkreśla boczki, bo tak jakby ściskał mi talię - przez co boczki opięte połyskującym materiałem wydają się dużo większe! a że pas nie jest bardzo ścisły, to przy nylonach lekko zjeżdża i wtedy wbija się nawet w górne boczki:D bo ja mam boczki od talii jakby ktoś pytał, to nie jest ot takie sobie gadanie, ona są naprawdę pokaźne;) Odpowiedz Link
malagracja Re: nowy Admiral 04.02.09, 13:01 Wiesz, na moj gust to powinnas poszukac innego materiału, ktory by bardziej modelował sylwetke a nie opinał bez ładu i składu. On jest satynowy, czy nie? Odpowiedz Link
monissska Re: nowy Admiral 04.02.09, 13:54 no tyle to i ja wiem, tyle,że nie chcę być skazana na grubą dzianinę typu pierwsze pasy admirała; a pas jest z-nie-wiem-czego:] strona stockings mi się nie chce otwierać., chociaż tam chyba też nie jest napisane; wiem jedno materiał opina się na boczkach:D Odpowiedz Link
malagracja Re: nowy Admiral 04.02.09, 14:04 Ale przeciez grube materiały trzymaja gorzej i nie maja wlasciwosci modelujacych. :) Odpowiedz Link
monissska Re: nowy Admiral 04.02.09, 14:08 tego bym nie powiedziała:) znam trochę swoje ciało z boczkami włącznie;) zamówię sobie dwa admirały, koronkowy czarny i biały ten z dzianiny i zdam relację. nie wiem czy nie pozbędę się tego pasa ze stockings, tylko kurna kto mi go kupi za 100 zł;/ Odpowiedz Link
malagracja Re: nowy Admiral 04.02.09, 14:12 Jest duzo dziewczyn na forum, moze sie uda :-) A ja mysle, ze powinnas sie nastawic na materialy modelujace. One nie sa grube. :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Dziewczyny wejdzie na fiziowy 02.02.09, 17:32 i powiedzcie co o tym myślicie? Chciałabym do jutra dać odpowiedź. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Dziewczyny wejdzie na fiziowy 02.02.09, 18:05 Według uznania :). Jeśli to coś top secret to na fiziowego albo mojego prywatnego. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Dziewczyny wejdzie na fiziowy 02.02.09, 18:09 Top secret to nie:) Nie podoba mi sie, ze firma, ktora ma niewiele do zaoferowania, chce sie tak reklamowac. Staniki fatalne, arytkulow ponczoszanych na stronie nie znalazlam (moze sa?). Jesli dziewczyny uznaja, ze ok, przystajemy na ich propozycje, to ja sie nie bede buntowac, ale jednak wolalabym, zeby to nylony.pl robily takie rzeczy ;) Odpowiedz Link
monissska Re: Dziewczyny wejdzie na fiziowy 02.02.09, 18:45 ja jestem na nie. jestem pod wrażeniem podchodów ludzi zajmujących się PR, zarówno Gatty i jak i Kingi poza tym widziałam jak te staniki leżą i co robią z piersiami - nadal mam uraz:D Odpowiedz Link
malagracja KINGA - NIE! 02.02.09, 19:04 Gatta, Kinga..oni wszyscy chcą nas dobrze podejsc. Blog dopiero zaczyna działac, a pamietacie, ze Balkoneta pierwsze reklamy miala po 7 miesiacach dzialania? Napierw musimy sobie wyrobić markę. Mowie stanowcze nie! O ile gatta to ponczochy o tyle Kinga nie ma do nas nic... Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: KINGA - NIE! 02.02.09, 19:59 Może Balkonetka miała reklamy po 7 miesiącach, ale my rozważałyśmy to zanim jeszcze ktokolwiek był zainteresowany ;). Nie zgrywajmy takich cnotek. O ile sprawa reklamy jest jasna z powodów wszystkim nam znanym to teraz musimy się zastanowić, czy czytelniczki Fizii chciałyby wygrać coś tej firmy. My też coś z tego mamy - reklamę, ale generalnie to nie o nas teraz chodzi. Prawdę pisząc nawet nie wiem, co firma oferuje bo ich strona przywiesza mi komputer :/. Więc nie mogę być ani na tak, ani na nie. Odpowiedz Link
monissska Re: KINGA - NIE! 02.02.09, 20:13 u mnie tez coś kiepsko działa ta strona; a co firma oferuje - w większości skorupki?:) no i chcą dostęp do statystyk? hehehe poza tym póki co powiedziałyśmy reklamie - nie; i ja bym się tego trzymała; trzeba by pozmieniać niektóre rzeczy na blogu. Jeśli ktoś zaoferuje wygranie pasa, pończoch do pasa czy samonośnych - to możemy to rozważyć, ale po co nam staniki? Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: KINGA - NIE! 02.02.09, 20:20 Ja widziałam tam jakieś koszulko-halki, zanim mi się wszystko zwiesiło. A o to akurat dziewczyny pytały. No i nie wiem, jakie mogło by być zainteresowanie... A co do statystyk to na pewno piją do reklamy, mogę im z góry napisać, że jeśli o to chodzi to nic z tego, ale zastanawiam się, czy im jednak statystyk nie podesłać. Zawsze jak się zorientują, że jest popyt mogą się skusić i wyprodukować coś fajnego.... hmm... Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: KINGA - NIE! 03.02.09, 12:29 > a co firma oferuje - w większości skorupki?:) Udało mi się dziś przejrzeć całą stronę. Na te koszulki nocne i haleczki sama bym się skusiła :), ale do rzeczy... Nie chcę Was poganiać, ale chciałabym jak najszybciej im odpisać. Odpowiedź będzie odmowna, ale ważne są szczegóły - tak jak popisałam na maila. Czekam na fiziowym na Wasze uwagi. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Zmiany, zmiany... 02.02.09, 20:38 Mam dwie sprawy: 1) Padła propozycja, aby dodać linka "O nas". Wtedy każda z nas musiałaby napisać kilka zdań o sobie. Te krótkie informacje znalazły by się pod notką powitalną, tak jak teraz "Kontakt" 2) Powoli zabieram się za zmianę szablonu i umieszczenie w nim Fizii. Czekam na wszystkie uwagi i propozycje, ale nie wymagajcie za dużo bo to mój pierwszy szablon i będzie trochę "co wyjdzie" :). Jak rozumiem kolorystyka "fiziowa" zostaje? Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Pinup masz e-mail ode mnie :) n/t 02.02.09, 21:23 Malagracjo, jeśli nie będziesz miała nic przeciw temu odpiszę Ci na pocztę fiziową, bo chcę żeby inne dziewczyny też mogły wziąć udział w dyskusji. Odpowiedz Link
malagracja Niespodzianka ze strony nylony.pl 03.02.09, 11:02 Wczoraj wieczorem zobaczyłam, ze moje Esprity maja lekko naderwany szewek (a to juz nie bylby drugi gatunek) - napisalam wiec do nich. Odpisali mi, ze przy nastepnym zamowieniu wysla mi za free jeszcze jedne Esprity :D :D :D Kolorowe nylony Eva będą od 11 lutego! Mrau! Odpowiedz Link
pinupgirl_dg ostawiłam Wam na fiziowym projekt @ 03.02.09, 21:23 Dajcie znać, czy to może tak pójść :) Odpowiedz Link
malagracja Przeczytalam 03.02.09, 21:39 okrojonej - zmień może na "skromnej" ? i moze dodaj w nawiasie (brak obwodow 60 i 65 oraz brak duzych miseczek) ? Odpowiedz Link
monissska Re: ostawiłam Wam na fiziowym projekt @ 03.02.09, 22:19 może być, tylko - 'mogłaby znaleźć' powinno być:)cala reszta gra;) myślę,ze i tak byłyśmy jednym z tysięcy blogów na którym chcieli się zareklamować tanim kosztem, btw, ktoś wie ile kosztuje taka reklama na blogu? Odpowiedz Link
malagracja Re: ostawiłam Wam na fiziowym projekt @ 04.02.09, 12:59 To zalezy jaka. I jakie mamy statystyki. :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: ostawiłam Wam na fiziowym projekt @ 04.02.09, 16:38 A ja się pół dnia zastanawiałam, czemu mi to podkreśliło :D. Co ja bym bez Was zrobiła ;). Odpowiedź już przeczytałam. Odpowiedz Link
monissska Re: Czy dobrze chodzi 04.02.09, 16:03 nie, od rana wolno chodzi, chociaż czasem ma przebłyski:] co do modelowania: wole zrzucić;d podjęłam decyzje o lekkim odchudzeniu, nawet już hula pokręciłam 10 minut - zawsze coś;D Odpowiedz Link
malagracja Re: Czy dobrze chodzi 04.02.09, 16:22 Zaczynam gromadzic ponczochy z serduszkami ;) i wiem, ze tam jest ich sporo, ale dostac sie za cholere nie moge :/ Moja matka potafi przez 2 godziny tym krecic. ;/ Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Czy dobrze chodzi 04.02.09, 16:34 Malagracjo - szukasz tych serduszek do notki walentynkowej? Jak coś to też się rozejrzę i Ci podeślę jeśli znajdę coś ciekawego. To co wrzuciłaś na @ jest suuuper :) 2h hulahop ? Ja pięć razy na biodrach zakręcić nie umiem :D Odpowiedz Link
malagracja Cholera 04.02.09, 16:45 cos mam nie tak z przeglarka, bo czasami jak pisze notke to mi wszystko ginie z ekranu :( A mialam napisana oferte walentynkowa z Joanna's Wardrobe :( :( :( Dzieki, mi tez sie podoba La Senza - teraz tylko zdanie: napisac to tak, zeby nie bilo po oczach Lobbowanie Stanikow :-) La Senza jest dla malobiusciastych i sobie ja chwala, wiec mysle, ze dzis nawet to mozemy zrobic. Tylko JAK? :) Odpowiedz Link
malagracja Walentynki 04.02.09, 16:50 Tak, chcialabym na razie zrobic notke tylko z serduszkami :D :D :D Pinup, moze wiesz, czy do jednej notki mozna dodac 2 kategorie? Odpowiedz Link
malagracja Re: Walentynki 04.02.09, 17:10 Zmieniam koncepcje ;) Zrobie notke o czerwonych, o tych z elementami czerwonego i serduszkach :-) Bedzie duza i duzo zdjec :-) Ale poki co pojde cos zjem i sie wykapie :) Bo inaczej umre z glodu :) P.S. Mam 18 ponczoch z samego www.stockingshq.com/ Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Walentynki 04.02.09, 17:12 Nie umieraj! Zjedz coś :). Powodzenia w pisani, skoro Ty robisz notkę to też zrobię coś pożytecznego i zacznę dłubać przy szablonie. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Walentynki 04.02.09, 17:15 Aha! Jeszcze coś. Nie da się chyba podłączyć notki do dwóch kategorii (a szkoda :(, chociaż popatrze jeszcze) ale przypomniało mi się, że możesz zrobić tak że zdjecie się zmienia w zależności od tego, czy kursor jest nad nim czy poza - wygodne jeśli chce sie zamieścić dużo zdjęć w jednej notce, np w jednym miejscu można wrzucić dwa podobne wzory pończoch - nie wiem, czy już to wiesz :) Odpowiedz Link
monissska Re: Walentynki 04.02.09, 18:16 mi taka opcja nie chciała działać:(( <ale ja jestem komputerowy głąbek i to nie może być bez znaczenia>:P Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Walentynki 04.02.09, 18:22 Eee tam nie Ty jedna ;). Zauważyłam, że jeśli zapisaną notkę edytujesz to to przestaje działać :(... i trzeba ustawiać od nowa :/... Jeszcze coś mi przyszło do główy - w mojej notce "zimowej" pojawiło się kilka pończoch, które były potem na Fizii recenzowane - myślicie, żeby te recenzje tam podlinkować? Odpowiedz Link
monissska Re: Walentynki 04.02.09, 18:36 im więcej odnośników tym lepiej:) ja mam w planach notkę o Admirale - w tym tygodniu skontaktuję się z Panią Ewa, przy okazji zamawiania pasów zapytam czy by była czymś takim zainteresowana - najlepiej niech sama podeśle materiał od kiedy działają, co planują na przyszłość, może gdzie maja siedzibę, ogólne wyjaśnienie co mają w ofercie ,jak z rozmiarówką myślicie,że to dobry pomysł? poza tym chce poprosić o zgodę oficjalną:P na udostępnianie zdjęć wszystkich produktów na Fizi:] notka raczej bez oceniania i zachwytów ale z zaznaczeniem, że są otwarci, kontakt mailowy jest świetny.. tylko kiedyś chciałabym, żeby ta Pani konsultowała z nami wzory/kroje - myślę,że jest nas tak dużo na Fizi i mamy tak odmienny gust że stanowimy całkiem reprezentatywną grupę;) myślę, że z nasza pomocą mogliby zajść dalej:P <marzyciel> aha i jak skończę sesję, Bóg mi świadkiem:D, zrobię porządek w komentarzach na Fizi:P bo mnie denerwują te nie na temat:D może być:P? Odpowiedz Link
malagracja Re: Walentynki 04.02.09, 18:49 "żeby ta Pani konsultowała z nami wzory/kroje" Ty chyba szalona! :) Przeciez to ich firma i tak zrobia swoje. Z reszta jak widac - robia. To bedzie brzydkie ;p jak tak zrobimy ;] Odpowiedz Link
malagracja Komentarze 04.02.09, 18:50 staram sie usuwac te, ktore juz bardzo odbiegaja od tematu. Jednak nie wiem czy to dobry pomysł :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Walentynki 04.02.09, 19:12 A co ta Pani Waszym zdaniem cały czas robi ;)? Co do komentarzy to jeśli bardzo Wam to przeszkadza to możemy zrobić porządek, ale myślę że lepiej nie przesadzać ze sprzątaniem bo zawsze może kogoś "natchnąć" na jakiś temat. Poza tym jeśli dla czytelniczek jakiś temat był wart 30 komentarzy to może lepiej to zostawić, nawet jeśli odbiega od temtyki notki ? Ale takie w stylu "malagracjo, odbierz maila" (strzelam :) ) oczywiście można sprzątnąć. Jeśli chodzi o lobbowanie to myślałam, myślałam (jeśli chodzi o notkę walentynkową) i sama nie wiem, ale zaznaczyłambym ofertę rozmiarową tej firmy (konkretnie, żeby ludzie wiedzieli że takie rozmiary też istnieją, dla mnie to było objawienie ;) ) i może gdzieś jakiś link do piersiówki czy kalkulatora? Albo w komentarzach można szepnąć słówko. Myślę, że pokusimy się kiedyś o notkę typowo stanikową (a co! Kasica też pisała kiedyś o pasach :) ), może poprosiłabym o to kogoś z Lobby goscinnie? Odpowiedz Link
monissska Re: Walentynki 04.02.09, 19:21 no robi, ale po fakcie:P? szyje coś potem pokazuje... nie lepiej by było uszyć jeden model na próbę, pokazać i wtedy szyć dalej; wyobraźmy sobie teraz, że właścicielka nakupiła tej białej koronki, która nie wpędza w zachwyt, uszyła pasy - na allegro poki co żadnego zainteresowania(możliwe,że kilka osób zamówiło poza allegro) - myślicie,że ona się tym nie zniechęci? o to chodzi, ja wiem,że ona nas słucha:) i chce dobrze:) wystarczy porównać stare pasy z tymi koronkami(czarnymi:P) czy fioletowym pasem. 30 komentarzy- ok , ale pod admirałem jest 130:D i tu jest problem, bo s ą tam i sugestie dot zmiany pasów, i wywody od czego zależy dobór pasa i mnóstwo inncyh zbędnych rzeczy - z których połowę widziałabym pod notką o Admirale:) - tylko nie wiem czy tak się da. ja w sumie od początku byłam za tym,żeby poprosić kogoś z Lobby, innej opcji nie widzę, niech to będzie naprawdę rzetelnie napisane:) myślę,że dziewczyny udzielające się na rozmiarowych mogłyby być pomocne. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Walentynki 04.02.09, 19:29 Ja myślę, że to że na all jest dostępnych 50/50 albo 30/30 w każdym rozmiarze, to nie koniecznie znaczy że te 50 pasów tam leży ;). Ale takie są moje domysły. W każdym razie liczy się dla mnie to, że nasze sugestie są brane pod uwagę a sprzedaż rośnie (nie robię statystyk, ale obserwuję firmę od dość dawna). Zresztą gdyby było inaczej to chyba by Pani zrezygnowała z naszej pomocy ;). A pasy podobają mi się coraz bardziej, cieszę się, że Pani ryzykuje i wprowadza nowe wzory, nawet jeśli nie wszystkie są trafione. Poza tym my jesteśmy reprezentatywną grupą, ale na nas się świat nie kończy, myślę że i tak to czy nowy wzór zostanie czy nie będzie zależało od sprzedaży. Swoją drogą - wybredne się zrobiłyśmy ;). A co do notki uświadamiającej - myslicie, że już czas? Odpowiedz Link
monissska Re: Walentynki 04.02.09, 19:41 myślę,że z taką notka jest sporo zachodu...może najpierw zmiana szablonu i tego typu sprawy? ja będę do pełnej dyspozycji tak jak mówiłam od przyszłego poniedziałku po południu; jeśli wybierzesz szablon z tych które przesłałam albo znajdziesz inny będę się kontaktować z autorem, czy możemy zmodyfikować go jak chcemy. W innych rzeczach też mogę pomóc tylko daj znać co jest do zrobienia:) tak mi teraz przyszło na myśl - ta nietrafiona koronka wyglądała by świetnie na pończochach admirałowych - jako cienki pasek przypominający manszetę - oczywiście naszyty na normalny materiał pończochy, tylko ciekawe czy by się nie porwał i czy cena nie wzrosłaby dwukrotnie;/ ale pewnie taką koronkę dałoby się zafarbować na każdy kolor :] skoro admirał funkcjonuje jako sklep to rozumiem,że ze zwrotem (nie wymianą) nie ma problemów? Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Walentynki 04.02.09, 20:41 Nie wiem, jak jest ze zwrotem. Co do koronki to myślę, że to fajny pomysł, takie geometryczne wzory bardzo mi się podobają :). Jeśli chodzi o wytrzymałość też nie powinno być problemu, te pończochy nie wymagają mocnego naciągu więc i koronka powinna wytrzymać, ale to trzeba przetestować na własnych udach :). Odpowiedz Link
malagracja Admiral 04.02.09, 21:28 Ja sie nie nastawialam na rewolucje, oni wogole mijaja sie z moim stylem :-) Jestem bardzo krytyczna i wymagajaca - niestety :-) Ale to mi na zdrowie wychodzi. Chociaz..jak cos znajde to az portfel piszczy! :-) Wychodzi czy nie wychodzi (mniejsza z tym ;p ) to nie podobaja mi sie ani materialy w adrmirale, ani sposob uszycia pasow (uszycie dobrego pasa, bez ciecia wielokrotnie materialu, jest niemozliwe), ani ich zdobienia! O! :-) Odpowiedz Link
monissska Re: Admiral 04.02.09, 21:45 a gdzie to wyczytałaś? jest jakaś mądra strona? poza tym nie miałaś ich pasa, więc skąd wiesz czy są czy nie są dobre? Odpowiedz Link
malagracja Re: Admiral 04.02.09, 21:57 W ksiazce o projektowaniu ciuchow :-) Poza tym sama sie kapnelam, jak bede miala czas to pokaze Wam jak do tego doszlam ;] <geniusz> Nie podobaja mi sie ich materialy, ich wzory i ich kroje :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Admiral 04.02.09, 22:09 Mi się też nie wszystko podoba np w nylony.pl, ale nie jeżdzę po nich jak po łysej kobyle tylko dlatego, że mi się nie podoba, zwłaszcza nie wypowiadam się nt tego, czego nie kupowałam. Starajmy się być obiektywne. Nie ma pasa dobrego dla wszystkich. To raz. Inna rzecz do jakiej doszłam, to taka, że pełną wygodę gwarantuje dopiero dobre połączenie pończochy + pas, kiedyś o tym napiszę, jak zbiorę dość doświadczeń (nie tylko moich) by się za to zabrać. A podobać się wszystkim nie muszą, obowiązku noszenia nie ma :). Odpowiedz Link
klymenystra Re: Admiral 04.02.09, 23:42 Ja akurat Admiralowi peany pieje, glownie za ich podejscie do sprawy. Szczerze mowiac - nie znam sie na pasach i ponczochach, kieruje sie wlasna wygoda - i tutaj akurat ich pasom nie moge nic zarzucic. Oczywiscie, to jak w stanikach - jest M&S i jest Fauve :) Dopoki jednak M&S spelnia moje wymagania, to po co wydawac kase na Fauve? Odpowiedz Link
malagracja Re: Admiral 05.02.09, 11:01 A kto mowi, ze wszystko w nylony.pl jest cudowne? Napewno nie ja :-) Mam im wiele wiele do zarzucenia, jedyne czego nie moge im zarzucic to zly kontakt e-mail. No i udzielaja dobrych odpowiedzi na pytania :-) Z drugiej strony przeciez to tylko sklep, oni nic nie szyją. Wiec nie mamy co porownywac z Admiralem. Jestem obiektywna i dobrze wiem czego szukam. Nie podobają mi się ich pasy i tyle :) Oczywiscie, ze istenieja pasy dobre dla wszystkich (tak jak i staniki - przyklad: Effuniak :) ciagle udoskonala konstrukcje, dzieki czemu kazdy rozmiar bedzie piekne odziany :)) I zgadzam sie, ze pas musi byc kompatybilny z pończochą :-) w 100% ;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Admiral 05.02.09, 13:25 Nie ujmując Effuniakom - nie każdy Effuniak jest idealny dla mnie :D. I to nie jest kwestia rozmiaru. Przy pasie dochodzi jeszcze problem zgrania pasa z pończochami. Oczywiście, że Tobie Admirały mogą się nie podobać, ale podobają sie innym Fiziom i jest im w nich wygodnie, co nie świadczy o ciemnocie i zacofaniu :). Zgodzę się w kwestii materiałów - firma powinna podawać z czego są szyte pasy. Każda z nas ma jakieś firmowe sympatie, antypatie czy interesy, ale starajmy się żeby to nie brało góry na blogu. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Admiral 05.02.09, 17:10 Co do firmy Admirał, to myślę, że im brakuje też po prostu dobrej reklamy. Wystarczyły te metalowe regulatory, lepszy manekin czy jakieś suszone kwiatuszki w tle żeby ten sam pas zaczął się prezentować dużo lepiej. Gdyby jeszcze bardziej dopracować wzornictwo, zrobić sesję na żywej modelce, wyrzucić pstrokate kolory i wszystkie "super sexi" z opisów (wiem, że na all to norma) itd... Skoro jesteśmy przy tym to szablon powoli, powoli się tworzy :). Na razie obrobiłam naszą Fizię (trochę ją utuczyłam od pasa w dół, bo mnie w kompleksy wpędzały jej uda :) ). Przejrzałam podesłane mi szablony i myślę, że nasz nowy będzie trochę skromniejszy od obecnego, za to dodam nieco kolorów. Odpowiedz Link
monissska Re: Admiral 05.02.09, 17:28 a ja właśnie uda kazałam specjalnie wysmuklic bo jakieś talkie zbyt potężne były w stosunku do reszty;] no właśnie, jak mnie to super sexi denerwuje, i te kolory czcionki w opisie firmy czy na aukcjach - tandetne okropnie. mnie się wydaje,że potrzebują(!)pas na pinup podobał mi się 100 razy bardziej niż na tym bezkształtnym manekinie. ale nie szalej z kolorami bo nam aukcja admirała wyjdze a nie Fizia!:D Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Admiral 05.02.09, 17:43 > ale nie szalej z kolorami bo nam aukcja admirała wyjdze a nie Fizia!:D Dlatego Was uprzedzam ;). Narazie mam wizję fioletowo (z fioletu nie chcę rezygnować, bo mi się podoba a poza tym mamy już takie bannery nie chce mi się robić nowych) - seledynowy (o ile tak się ten kolor nazywa :D ). No zobaczymy :). Będę stopniowo podsyłać efekty mojej pracy na fiziowego. Co do szablonu to przenieśmy się niżej, bu tu pod Admirałem drzewko psujemy :) Odpowiedz Link
malagracja Admiral 05.02.09, 19:44 Dla mnie tez nie, ale bardziej chodzilo mi o ulepszenia, ktore Ewa ciagle wprowadza do modeli :-) Dzieki czemu kiedys beda perfekcyjne :) Dla mnie Admiral to super firma (moze: szefowa), wychodzi nam naprzeciw i bardzo to cenie. Jednak ja bym radzila jej przystopowac z pasami, zmienic szablon, nastawić sie na KOBIETY a nie na mezczyzn i kierowac sie jakoscia a nie zbytem :-) A co do nylonow to niech zmienia podejscie, bo sex to nie wszystko. Niech dbaja o wysylki i uporzadkuja e-sklep (bo jest tragiczny!)... :/ Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Admiral 05.02.09, 20:00 malagracja napisała: > (...) nastawić sie na KOBIETY a nie na mezczyzn (...) O to to! Święte słowa, wężykiem, wydrukować i rozsyłać sprzedawcom. Niestety klienci Admirała (a podejrzewam, że nie tylko Admirała) to w większości mężczyźni. A potem panowie się dziwią, że kobiety nie chcą chodzić w pończochach... Nie można zrobić tak, żeby wilk był syty i owca cała? Bo na mnie hasła w stylu "efekt viagry" działają tak, że mam ochotę wyrzucić wszystkie pasy i pończochy i przez resztę życia nosić tylko rajtki pod pachę z obowiązkowymi mega-wzmocnieniami na tyłku i babcine reformy :). Odpowiedz Link
malagracja Re: Admiral 05.02.09, 20:07 Wiesz, mam pomysł na mały sabotaż :D Napiszmy o tym notke! :) Ale taka z pazurem, chociaz nie doslowna. Moze to cos zmieni w podejsciu Admirala? :) A juz napewno wiecej kobiet da sie przekonac do pasow, bo tak naprawde nie znam ani jednej, ktora lubi rajstopy :) Mowi sie, ze ponczochy i pasy to sa produkty luksusowe. Ale jakos sprzedawcy nie potrafią tego wykorzystac, a to jest banalnie proste :-) Piszemy? Wspolnymi silami damy rade (oh.. i odpowiednie zdjecia trzeba przygotowac! :D juz mi sie to podoba) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Admiral 05.02.09, 20:17 Prawdę pisząc to noszę się z tym pomysłem już od dawna, ale nie wiem jak to ugryźć. Na razie bawię się szablonem, ale jak skończę (czy nieprędko ;P ) to zacznę coś pisać o tym. Oczywiście jak najbardziej jestem za tym, by połączyć siły :). Co do "luksusowości" to niektórzy sprzedawcy tego wręcz nadużywają, robiąc z nas męczennice w imię elegancji i seksu. A przecież my normalnie żyjemy - do szkoły/pracy nie wozi nas limuzyna, sprzątać też za nas nikt nie sprząta... nosimy bo lubimy pończochy i (o zgrozo!) jest nam po prostu w nich wygodnie :D. Odpowiedz Link
malagracja Re: Admiral 05.02.09, 20:22 Luksusem jest to, ze nam rajstopy się nie rolują w talii :D Odpowiedz Link
malagracja GATTA 05.02.09, 20:13 Proszę o podesłanie mi walentynkowej oferty gatty, jezeli są tam pończochy z dodatkiem czerwieni :-) Prosze o nazwe produktu i zdjecie (macie?) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: GATTA 05.02.09, 20:20 Są dwie serduszkowo-czerwone pary :). Podeślę Ci. Myślę, że byłoby miło dodać coś w stylu "zdjecia dzięki uprzejmości firmy..." - żeby ośmielić innych producentów, co by nam w przyszłości nowości podsyłali i żebyśmy się nie musiały prosić o prawa do publikacji zdjęć. Ale to już zostawiam Twojej decyzji. Odpowiedz Link
malagracja Re: GATTA 05.02.09, 20:22 Pewnie wysylaj, na qna@vp.pl :) Zdjęcia dzięki uprzejmności firmy Gatta - tak ma być? :-) Odpowiedz Link
malagracja Kupie gatte! 05.02.09, 20:29 A co mi tam, na walentynki będzie zabawnym dodatkiem :-) Kupie te z takim poł - szwem z serduszek :D Zdjecia mi sie bardzo podobaja :) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Kupie gatte! 05.02.09, 20:32 Oj mi też :). Jak przetestujesz to czekam na recenzję :). Mi się podobają obie pary, gdybym miała z kim spędzać Walentynki też bym kupiła :D Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: GATTA 05.02.09, 20:30 Poszło :). Sama nie wiem, czy to dodawać czy nie - co o tym myślicie? I popsułyśmy drzewko :(.... Odpowiedz Link
malagracja Re: GATTA 05.02.09, 20:34 Nie wiem, hm. Nie bede pewnie dzis publikowac notki - jutro to zrobie. :) Wiec sie zastanowcie. Odpowiedz Link
monissska Re: Admiral 05.02.09, 20:42 >uporządkują e-sklep (bo jest tragiczny!). o to to to! wreszcie ktoś podziela moje zdanie o tym sklepie- tzn o stronie dokładnie (chyba o to chodziło:P?) Odpowiedz Link
malagracja Re: Admiral 05.02.09, 20:44 Nienawidze tam robic zakupow. Wogole strona pseudo erotyczna do mnie nie przemawia :) Odpowiedz Link
monissska Re: Pinup i Monissska - odbierzcie swoje @ 05.02.09, 17:33 przyznam,że niewiele zrozumiałam:D jak uszyjesz i przetestujesz na dziewczynie z boczkami - daj znać. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Pinup i Monissska - odbierzcie swoje @ 05.02.09, 17:37 A ja nic nie dostałam :). Jak coś wyślij jeszcze raz na fiziowego żeby wszystkie mogły zobaczyć. Odpowiedz Link
malagracja Re: Pinup i Monissska - odbierzcie swoje @ 05.02.09, 19:40 Starałam się :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Pinup i Monissska - odbierzcie swoje @ 05.02.09, 20:28 Pomyślę nad tym w wolnej chwili :). Narazie dalej męczę naszą Fizię. Odpowiedz Link
malagracja Lobbowanie 04.02.09, 21:26 ej, mozemy sie tym same zajac - dla mnie to zaden problem napisac notke dla malobiusciastych. i dla duzo tez, pod warunkiem, ze...znajdziecie taki sam fajny komplecik dla biusiastej na walentynki :-) Umowa stoi? ;] Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Lobbowanie 04.02.09, 21:45 Jakoś wolałabym żeby typowo lobbową notkę napisał ktoś inny, może nawet spodobałaby Wam się forma wywiadu? Nie chodzi o to, że dobór stanika to czarna magia, ale właśnie o to by w jakiś sposób podkreślić zmianę tematu, przedstawić Lobby itd itd A co do kompletu dla biuściastej to może to co wyszperała Kasica :D ? www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/pureda/balconette-bras/ed19-details.aspx?colour=Water+Blue Odpowiedz Link
monissska Re: Lobbowanie 04.02.09, 21:50 ja tez wolałabym kogoś z Lobby - doświadczonego, kto widział i ubrał wiele biustów i myślę że fajnym pomysłem byłoby podpięcie pod koniec tej notki właśnie jakieś osiągnięcia dokonane przez te osobę - sporo dziewczyn udzielało się w mediach -może tędy droga...żeby pokazać,że to jest na szeroką skalę a nie banda idiotek z wielkimi/małym cyckami - przepraszam za określenie, ale ludzie mają takie wyobrażenie Odpowiedz Link
malagracja Re: Lobbowanie 04.02.09, 21:56 To doskonaly pomysl zeby zaprosic do duzych biustow np. kasice a do malych np. mauzonke :-) ALE to tylko notka walentynkowa, to wyjdzie niepowazne :-) Mysle, ze powazne lobbowanie powinno byc w innych sytuacjach :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Lobbowanie 04.02.09, 22:00 Dlatego proponuję takie lobbwanie "przez kwiatek" - dyskretnie zaznaczyć, że do kompletu można kupić biustonosz w pełnej rozmiarówce (i dopisać jakiej :) ). A na poważną notkę przyjdzie czas gdy uporam się z szablonem :). Odpowiedz Link
malagracja Re: Lobbowanie 04.02.09, 22:02 Najpierw sie ubrać a potem wychodzić do ludzi <lol> Odpowiedz Link
monissska WAŻNE! 05.02.09, 20:51 ja nie chciałbym psuć milej atmosfery, ale należało by się zastanowić co będzie z notką/notkami które malagracjo napiszesz, przecież masz zamiar je zabrać... Jeśli nadal tak jest, to wydaje mi się,że ktoś inny powinien zająć się notką.. Odpowiedz Link
malagracja Re: WAŻNE! 05.02.09, 20:53 jaką notką? walentynkową? A po co mi ona, skoro pisze o bierzacych mozliwosciach zakupow :-) Notki dla siebie pisze w innym czasie i napewno nikt Wam ich nie zabierze, a napewno ja. :-) Odpowiedz Link
malagracja Re: WAŻNE! 05.02.09, 20:57 Notki są moje, to oczywiste :-) Ale ja ich nie chce zabierać. Pisze dla Was to - czego nie będzie u mnie, chce być uczciwa i nie chce zeby Fizia stracila na jakosci. Poza tym u Was pisze inaczej niz u siebie :-) Wszystko to co napisalam/pisze/napisze na Fizi - zostaje. Nic nie skopiuje ani nie wykasuje od Was - z Fizi się nardziłam. A to co pisze "na swoje" konto - nie mieszam do Fizi. :-) Daje Wam słowo, ze na niczym nie stracicie. Odpowiedz Link
monissska Re: WAŻNE! 05.02.09, 21:02 ok ,tyle chciałam usłyszeć, droga wolna. a mnie się walentynkowe pończochy wcale a wcale nie podobają. o Ile kwestia bicoloru jest ładnie ujęta o tyle te serduszka ... są kiczowate;d Odpowiedz Link
malagracja Re: WAŻNE! 05.02.09, 21:05 Hm, wlasnie sie staram z ta notka zrobic tak, zeby bylo tam wszystko. Pewnie ze sa kiczowate, tak jak miliony miskow i lizakow na wystawach np. sklepow z dresami 14 lutego :D Nie bojcie sie o notki, nie. Poza tym - w przyszlosci chce Was reklamowac, nie? Odpowiedz Link
malagracja Re: WAŻNE! 05.02.09, 21:07 Veneziana i Gatta - jakas jeszcze marke poruszyc? :/ Chyba juz nie, prawda? W nylony.pl sa 2 pary czerwone - ale nie maja zdjec na stronie. Hm ;/ Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: WAŻNE! 05.02.09, 21:07 ... jak prawie wszystko na walentynki ;). Chociaż i jednymi i drugimi bym nie pogardziła. A te pierwsze z czerwoną manszetą - DLACZEGO NIE MOGĄ ZROBIĆ TAKICH DO PASA ;(... Odpowiedz Link
malagracja Nowa notka 05.02.09, 21:25 wybaczcie mi za bałagan na Fizi, ale ciezko mi idzie zrobienie takich ramek ze zdjec - ten blox wrrr! Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Fizia i szablon 06.02.09, 00:24 Wysłałam Wam na fiziowego projekt Fizii. Co Wy na szablon w takiej kolorystyce (fiolet-zieleń-czarna koronka)? Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon 06.02.09, 11:52 dla mnie się trochę gryzie szcególnie zieleń, wolałabym żeby Fizia była ołówkowa tzn grafitowa/szara. W ołówku bardziej mi się podoba, w tym fiolecie nie bardzo. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 15:33 Ok, czekam na więcej opinii i pomysłów. Szara Fizia = czarno-biały szablon? Czy jak byś to widziała? Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon 06.02.09, 15:58 niekoniecznie czarno - biały tylko wtedy nie szalejemy z kolorami... fizia w ołówku gdzieś na boku, a jeśli już koronka to może coś bardziej subtelnego- realmoffaerie.com/db5/00441/realmoffaerie.com/_uimages/BC1LACE.JPG a całość w np zielono fioletowym charakterze utrzymane;P, bo widzę,że takie chcemy. tyle,że cieplejsze te kolory niech będą. może skorzystać z jakiegoś gotowego szablonu i go tylko lekko przerobić. Jeśli nie podobają Ci się te podesłane, to zawsze możesz jeszcze poszukać:) jakoś do porozumienia o wyglądzie Fizi musimy dojść:) chciałabym żeby ten blog był śliczny:) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 16:01 Możemy przerobić któryś z tych wolnych szablonów które przysłałaś, ale wtedy musimy udostępnić css i dodać linka - jeśli Wam to nie przeszkadza to nie ma sprawy. Ale najpierw chciałam zacząć od Fizii, bo to od niej uzależniam jak będzie wyglądać reszta bloga. Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon 06.02.09, 16:07 dla mnie żadna różnica.. poza tym wydaje mi się, że więcej czasu zajmie Ci robienie szablonu od zera - myślę,że jeśli nie masz doświadczenia to, to będzie prawie niewykonalne - zrobienie dopracowanego i dobrego szablonu. Ale Ty decydujesz...;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 16:12 Prawdę pisząc dla nie też niewielka różnica - i tak i tak muszę się nauczyć css :). A samo pisanie szablonu trochę potrwa, nie mam złudzeń. Dlatego czekam na jak najdokładniejsze wskazówki żeby nie poprawiać potem zbyt dużo. Może wkleje te wolne szablony które mi podesłałaś i dziewczyny wybiorą który im się najbardziej spodoba, wrzucimy Fizie i już, ale myślałam, że jak szaleć to szaleć :). Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 16:42 Wrzucam szablony które możemy modyfikować (na warunkach zapisanych w licencji): 057szablonik.blox.pl/html 059szablonik.blox.pl/html sophya30.blox.pl/html 091szablonik.blox.pl/html i jeszcze jednen który spodobał się monisssce bzurka15.blox.pl/html ale tego nie możemy modyfikować (chyba, żeby ponegocjować z autorką, sądząc z wpisów chyba nie da rady), ale może nam posłużyć jako natchnienie :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia i szablon 06.02.09, 18:56 Moim zdaniem fizia powinna byc w nowoczesnych kolorach, natomiast ta w lustrze - w kolorach retro :-) Ale klor wlosow, skory powinien byc ten sam. A koronka wogole nie pasuje :) Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon 06.02.09, 20:49 jeszcze dodałabym ten: projekt63irytka.blox.pl/html który jest modyfikacja tego: connections02szablonkatemac.blox.pl/html i ludzie pod spodem piszą,ze go modyfikowali, więc może.... Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 16:06 A proporcje Fizii są ok? Trochę jej wydłużyłam i pogrubiła nogi, zwłaszcza tej nie-odbitej. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 15:46 Zastanawiam się, czy nie wykorzystać też tej pierwsze Fizii (tej zamyślonej stojącej tyłem) w innym miejscu strony. Albo przy notkach? Na razie plan był taki, zeby zrobić kolorowy szablon (w dwóch kolorach, takich jak na obrazku, ale to da się zmienić). Na górze po lewej napis Fizia Pończoszanka (duzymi literami, taki jak mamy w bannerze dla Stanikomanii), po prawej Fizia w tej koronce. Ta sama koronka miała iść przez całą stronę na marginesie po lewej, potem miejsce na notki i po prawej komentarze, linki itd (tak jak jest teraz), też w tych koronkach może? Chciałyście żebym szalała to zaszalałam :D. Teraz czekam na Wasze propozycje. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 19:39 Hmm... to może uzgodnijcie najpierw jakąś wizję Fizii a ja to zrobię. O szablon będziemy się marwić, jak już Fizia bedzie gotowa. Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia i szablon 06.02.09, 19:56 Jezeli Fizia ma byc wizytówką, proponuje zrobic ja rzucajaca sie w oczy i nie zalowac kolorow, grubych linii itp. :) Szkoda ja malowac na jeden kolor. Zniknie na blogu. Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon 06.02.09, 20:00 a mnie ołówek kojarzy się z subtelnością i taka bym chciała fizie, ona ma być z klasa a nie pstrokata i rzucająca się oczy jak disco-lala Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon 06.02.09, 20:19 A ja bym chciała charakterystyczną, ale z klasą, nie pstrokatą, ale nie też taką mdłą w majtkowych kolorach :)... Słuchajcie, skoro u mnie z częścią artystyczną tak nie za bardzo może ktoś inny to zaplanuje, a mi zostanie tylko strona techniczna? Klymenystro - gdzie jesteś :). Zagłosuj też :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia i szablon 06.02.09, 21:11 Jezeli Fizia ma byc logo musi sie wyrozniac sposrod szablonu. Jezeli ma stanowic jego element wtedy musi byc taka jak szablon. :) A po co nam disco lala, skoro moze byc tylko w wyrazistych kolorach. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 06.02.09, 21:47 Widzę, że prace nad szablonem utknęły w martwym punkcie zanim się jeszcze zaczęły :). Jakoś musimy się porozumieć co do Fizii, bo czasu nie jest za dużo a jak tak dalej pójdzie, to mnie ze studiów wyrzucą ;). Jak rozumiem koronka - nie. W takim razie jak to widzicie? Między skromną ołówkową Fizią a disco-lalą jest jeszcze duża przestrzeń. Sprawiedliwy kompromis to taki, z którego nikt nie jest zadowolony ;). Bo jak nic nie ustalicie, to zrobię po swojemu (to była groźba ;P). Albo dogadamy się tak, że jedna osoba będzie za szablon odpowiedzialna, opisze mi co i jak, obrobi Fiźkę w jakimś programie a ja tylko napiszę szablon. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 06.02.09, 23:14 Przepraszam, dziewczyny, ale mam lekki zapieprz i moge czasem byc nieobecna :) Fizia generalnie moze byc - podobaja mi sie kolory, natomiast ma cos skopane w proporcjach tulowia i nog ;) Widzialabym moze Fizie bardziej schematyczna, kreskowkowa - i moze wyrazistsza, charakterna :) Kurcze, gdybym tylko miala choc chwile, to bym narysowala na papierze, o co chodzi (nie umiem na kompie) - mam nadzieje, ze rozumicie :) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 06.02.09, 23:31 Hmmm proporcje? Bo ja trochę zmieniałam. Możesz porównać z wersją wejściową? Masz tą pierwszą Fizię na kompie? Bo jak nie to Ci wyślę. Fizię bardziej schematyczną - mogę spróbować. Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 13:41 mnie się wydaje, że ona i tak będzie gdzieś w górnym rogu - nie będzie duża więc i tak będzie wyglądać schematycznie. Ja jestem fanką tej Fizi:) ale jeśli większość zdecyduje inaczej, to zmieniamy Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 13:55 Ja nie chcę zmieniać tej Fizii :). Przewiduję jej miejsce prawym górnym roku zaraz przy tytule bloga. Ale zastanawiam się, czy tej starej jakoś nie wykorzystać? W innym miejscu, bo też jest fajna :). No zobaczę, na razie musimy ukończyć tą Fiźkę. Może skoro nie podoba się Wam koronka to zrobię ramkę z tej którą podesłała monissska i zobaczymy? Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 14:01 tamta starą? to muszę ją załatwić - tyle,że jest a papierze w kratkę. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 14:04 Ja ją chyba gdzieś mam na kompie, nie usuwałam jej :). No zobaczymy. W takim razie zabieram się za ramkę z tej Twojej koronki, za jakieś pół godziny powinna być gotowa to Wam wyślę. A potem będziemy myśleć dalej. Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 14:12 ale to były fotki cykane komórką... wiec jakoś kiepska i proporcje trochę dziwne. postaram się do wtorku ją zdobyć. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg A może... 07.02.09, 14:22 Jedna Fizia z jednej strony, droga z drugiej? Albo na stronie głównej Fizia w lustrze a "w środku" tamta? No nie wiem, ale aż żal by było nie wykorzystać :). Ale to problem na później, narazie muszę się z tą jedną zmierzyć :). Monisssko - jak masz chwilę to porównaj proporcje "mojej" z oryginałem bo nie wiem, czy dobrze zrobiłam ze ją trochę rozciągnęłam. Odpowiedz Link
monissska Re: A może... 07.02.09, 14:34 wolałabym jedną Fizię na stronie - dwie to chyba będzie za dużo.. chociaż fajny pomysł,żeby te druga te wykorzystać. A gdzie t osię przedyskutuje jeszcze. Teraz dopiero zobaczyłam że wydłużyłaś Fizi nogi - bardzo dobrze , bo w oryginale faktycznie była nieco nieproporcjonalna. Dla mnie wypas tylko jak mówiłam - wole ja w ołówku Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 14:38 Ok, to dobrze :). W takim razie najpierw zrobię ramkę z koronki i jeśli zostanie zaakceptowana to umieścimy tam Fizię. W jakich kolorach (i czy w ogóle w kolorach) to jeszcze zobaczymy. Myślę, że możnaby ją zostawić taj jak jest tylko zrobić w delikatnym fiolecie (takim jak tło tej koronki którą wkleiłaś) - byłby i kolor, i delikatność, i nawiązywałaby do naszych bannerów. Ale to zobaczymy :). Odpowiedz Link
malagracja Re: A może... 07.02.09, 15:13 A co do proporcji to Fizia na za małe stopy oraz klatka piersiowa jest za duza - natomiast ta odbita ma wmiare tą klatę piersiową ;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 15:17 Hmm no już nie wiem, czy to ruszać :). Mogę jeszcze pokombinować :). Wysłałam Wam nową ramkę na fiziowy. Czekam na opinie :). Odpowiedz Link
malagracja Pinup, moze Ty mi pomozesz :) 07.02.09, 15:28 www.legavenue.com/lingerie/index.html Jak stad zdjecie skopiowac? :) :) :) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Pinup, moze Ty mi pomozesz :) 07.02.09, 15:51 Hmmm... ja zawsze robię "Print screen" :D i dalej w jakimś programie obrabiam ;). Odpowiedz Link
monissska Re: A może... 07.02.09, 16:11 mnie sie podoba i w srodku olowkowa fiziiaaaaa Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 16:15 No dobrze, skoro ramka została zaakceptowana i nikt nie będzie protestował to będzie ta Fizia ołówkowa ;). A cp z resztą szablonu? Możemy porwać ten: projekt63irytka.blox.pl/html i trochę przerobić, ale wtedy musimy go udostępnić. Jakie przeróbki (poza Fizią) jeszcze Was interesują? Może być taka kolorystyka, może być inna... Odpowiedz Link
monissska Re: A może... 07.02.09, 16:35 poszerzyc mniejsce na notki. i wtedy koronka po boku trocszke powiekszyc napis glowny - czcionke udostepniamy ale z zastzrezeniem ze fizia nie jest do wziecia. Odpowiedz Link
malagracja Re: A może... 07.02.09, 16:38 Pamietajcie, ze sa rozne przeglarki i miejsce po prawej i lewej stronie nie moze byc tylko kolorem - warto o tym pomyslec :-) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 16:50 Ok. Napisz FIZIA POŃCZOSZANKA będzie wyglądał tak jak na bannerze na Stanikomanii. Co do przeglądarek, to oczywiście przetestujemy na różnych. Ja mam teraz tylko Mozille. Narazie umieszczam Fizię w ramce i Wam poślę, będzie delikatniesza, fioletowa - może być ;)? Co do udostępniania to właśnie o Fizię się martwię. Taka jest fajna, że każdy by ukradł :D Odpowiedz Link
malagracja Re: A może... 07.02.09, 19:04 Mozna zablokowac odpowiednim skryptem kopiowanie, to moze zniechęcac. I mozna zrobic tzw. wode z napiszem Fizia Ponczoszanka. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 19:12 Tak, ale css musi być udostępniony. Wysłałam Wam 4 nowe Fizie. Pierwsza to poprostu nasza Fizia w tonacji lila w tej nowej koronce. Druga to Fizia "schematyczna", ale wydawało mi się, że się trochę gryzie z nową koronką to dodałam jeszcze dwie w starej - jedną w jasne, drugą w ciemnej bieliźnie :). Czekam na oceny :). Odpowiedz Link
malagracja Re: A może... 07.02.09, 19:29 Mi sie najbardziej podoba wersja pierwsza (w nazwie ma nr. 3) - musisz poprawic tylko odbicie, bo giną jej nogi w lusterku ;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 19:32 Ok, głos zanotowany :). Poczekam jeszcze na resztę dziewczyn i już będę wiedziała, na czym stoimy :). Odpowiedz Link
monissska Re: A może... 07.02.09, 20:11 ja jestem za tym co malagracja ale,że lubie marudzić - czy daloby się zrobic tak,zeby calosc pozostala taka jaka jest ale same linie Fizi byly w olowku, w srodku niech zostanie fioletowa. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: A może... 07.02.09, 20:27 Chodzi o to, zeby Fizia była czarno-szara na fioletowym tle? Myślę, że to da się zrobić :). Odpowiedz Link
monissska Re: A może... 07.02.09, 20:38 w kolorze ołówkowym:D:D:D na fioletowym tle - dokladnie Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 22:56 Ok, wysłałam Wam Fizię "ołówkową" :). Zmieniłam trochę tło na ciut spokojniejsze. Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia i szablon - zacznijmy jeszcze raz :) 07.02.09, 23:58 i to jest to!:) dla mnie ekstra:) Odpowiedz Link
malagracja Zaraz cholery dostane :) 07.02.09, 15:21 Nie moge skonczyc notki, bo strona e-sklepu sie zepsula. No kurcze... :/ Odpowiedz Link
monissska Re: Nowa notka :) 07.02.09, 20:24 do poprawy: fugurę poza tym bardzo fajnie;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Nowa notka :) 07.02.09, 20:26 O jakie to ładne :). Malagracjo - będziesz pisać też o tym komplecie w serduszka? Alb o jakimś innym dla biuściastych? Odpowiedz Link
malagracja Re: Nowa notka :) 07.02.09, 20:33 Zabardzo nie mam o czym, a cos znalazłas? A chcesz napisac? Jesli nie, to ja napisze ale podeslij mi o czym ;) Odpowiedz Link
monissska Re: Nowa notka :) 07.02.09, 20:39 aha i nie wiem czy tylko mnie to razi - ale wydaje m isie ze w tytule notki nie powinno byc kropki. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Nowa notka :) 07.02.09, 20:59 Zastanawiałam sie, czy nie napisać o tym kompleciku: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/pureda/balconette-bras/ed19-details.aspx?colour=Water+Blue -pas do pończoch jest :) i serduszka. Albo ten komplecik Charnosa (i pasę innych na Stanikomanii): stanikomania.blox.pl/2007/09/Nie-samym-biustem.html www.charnos.co.uk/collections/ - ale nie widzę nic czerwonego :(. Chociaż bielizna piękna, trze by kiedyś poświęcić im notkę :). Albo Panache Confetti. Mogę się jeszcze rozejrzeć. Odpowiedz Link
malagracja Re: Nowa notka :) 07.02.09, 21:11 Ok, napisze jutro. Nie ma sprawy. Wybiore komplet o najwiekszej rozmiarowce. Usunelam kropke z tematu :) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Nowa notka :) 07.02.09, 21:18 Spoko, nie spieszy się :). Ten komplet w serduszka akurat pasuje na walentynki, ale możemy przecież zrobić taka mini - serię notek nt kompletów i wrzucać jakieś ciekawostki i nowości. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Mam pomysł 08.02.09, 15:58 gdzie wykorzystać drugą Fizię. Może pod notką powitalną? Albo... jeśli się nie dogadamy co do Fizii "głównej" to można pod notką wstawić inną warjację Fizii. I jeszcze przypominam, żeby powoli pisać coś o sobie :). Odpowiedz Link
monissska Re: Mam pomysł 08.02.09, 17:41 no właśnie dziś się zaczęłam zastanawiać co tak naprawdę napiszemy w tym-czymś-o-sobie ?? bo ja naprawdę nie mam pomysłu, wymiarów podawać nie będę:P historii czemu wolę pończochy niż rajstopy też nie opowiem, to że lubię stukot żabek, ani że mam fiola na punkcie literówek i sprzątania na Fizi też wolałabym zachować dla siebie:D może więc lepiej napisać ogólnie o nas? Odpowiedz Link
malagracja Re: Mam pomysł 08.02.09, 17:57 tak ogolnie - i ewentulanie w czym mozemy pomoc. Ja chetnie pomoge laskom, ktore maja problem ze spadajacymi samonosnymi ponczochami itp. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Mam pomysł 08.02.09, 18:02 To ja biorę na siebie ciepłe i kryjące pończochy :). Wzięłabym też wzorzyste do pasa, ale w Polsce tego jak na lekarstwo ;). Mam nadzieję, że Admirał spełni swoje obietnice i uszyje mi te koronkowe... Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Mam pomysł 08.02.09, 18:00 Może być :).W każdym razie chcę zaznaczyć wyraźnie, że jest nas 9, bo zaczynam się czuć jakbym miała kilka osobowości ;). W notce o sobie też nie wiem, co bym napisała - więc może notka ogólnie o nas nie jest złym pomysłem. Twórzcie, twórzcie, ba ja nie wiem jak to ugryźć :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 16:54 Juz wiem, o co mi chodzi. Fizia ma za szerokie zebra i za nisko pepek :) Kolorystycznie ta ostatnia jest super :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 18:03 Ja tez mowilam o żebrach :) Mi tez sie podoba ostatnia :) Tylko skore moze bym zrobila jej ciut jasniejsza ;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 18:06 tzn że ma być biała "w środku" jak Fizie na naszych bannerach? Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 18:22 Niekoniecznie, ale bym zwiekszyla kontrast miedzy kolorem bielizny a skora :) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 19:00 Wysłałam Wam Fizię o podwyższonym kontraście i jeszcze jedną, która mi wyszła przez przypadek ale mi się bardzo spodobała :). Myślcie też nad resztą szablonu :). Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 20:03 O i super ;) Tylko pępek zrób wyżej ;) No i możesz zmiejszyć jej obwód klatki piersiowej ;) I jak na moj gust ta fizia przed lustrem ma zbyt slaby kontur w od kolan w dół (chodzi mi o to, ze sa niewyrazne w porownaniu do tych odbitych). Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 20:46 biedna pinup, ty chyba dzień i noc spędzasz nad przeróbkami Fizi:P moim zdaniem jest wszystko ok, i tak ona będzie mała, nie na pół ekrany, wiec szczegóły i tak umkną; weźcie to pod uwagę. Ta inna jest taka retro :P ale bardzo fajna. co do szablonu ja na pewno chce znaczki/symbole oddzielające notki:D ten kształt który jest w tym szablonie jest bardzo ładny, ale możemy mieć ładniejsze;d blee idę do nauki, jutro ostatni egzamin:/ i koniec koszmaru (przynajmniej do sesji poprawkowej;P) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 20:54 A tam dzień i noc - tylko średnio od południa do drugiej rano ;). Jeśli Was to będzie bardzo gryzło to dźwignę jej ten pępek, ale za żebra już mi się nie chcę brać ;). Wybierzcie sobie jedną i zacznę kombinować z szablonem. Szablon jak rozumiem ma być ten w kwiatki? A co z kolorystyką? Jakieś specjalne życzenia? Jeśli chodzi o "znaczki" oddzielające notki to myślałam o tej koronce, ale może być coś innego :). Wymyślajcie :). Odpowiedz Link
monissska Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 21:01 mam nadzieję,że chociaż Twoja sesja bardzo nie ucierpi:P no właśnie, może reszta się co do szablonu wypowie... Odpowiedz Link
malagracja Re: Fizia - wątek roboczy cz.II 08.02.09, 21:14 Ja żem się wypowiedzalam :D Odpowiedz Link
monissska nowa notka walentynkowa 08.02.09, 17:45 świetna robota malagracjo!:) tylko potrzebujemy źródła zdjęć:) szkoda,że te staniki są tak zabudowane;/ do poprawy: częsci (przepraszam:P) Odpowiedz Link
malagracja Re: nowa notka walentynkowa 08.02.09, 17:56 Tak, tak pamietam :D I do poprzedniej tez trzeba zrodla :) Tylko juz wczoraj bylam zmeczona jak cholera :P Co ja bym bez Ciebie zrobila? ;P Taka ciekawostka kiedys napisalam w wypracowaniu "psol" i nie moglam zrozumiec czemu przy slowie "parasol" stoi znak zapytania :/ :D Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: nowa notka walentynkowa 08.02.09, 18:01 cud - miód :), Myślę, ze tego Fizii brakowało :). A ten fioletowy komplecik sama bym sobie kupiła :D Odpowiedz Link
malagracja Re: nowa notka walentynkowa 08.02.09, 18:21 tez bym sie zastanowila, ale oni są do H (dlaczego? o dlaczego?) Odpowiedz Link
monissska maly offtop - fetish style:P 08.02.09, 20:59 :D dlaczego od razu fetysz:P? www.allegro.pl/item548496559_pas_do_ponczoch_czarny_fetish_10_zabek_m.html Odpowiedz Link
malagracja Nowa notka :) :) 08.02.09, 21:18 Zmienilam troche koncepcje, ze zwgledu ze sklep Sto.. nadal nie dziala. Odpowiedz Link
normalna_ja Re: Nowa notka :) :) 08.02.09, 22:51 może to złe miejsce na taki post, ale dziś trafiłam na blog Fizi i jestem oczarowana :) już kilka dobrych lat noszę pończochy a dopiero dziś się dowiedziałam, że rozmiar rozmiarowi nierówny, że są różne typy pasów, że są pończochy nylonowe (jak słowo daję!) dzięki Wam :) blog jest rewelacyjny! Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Nowa notka :) :) 08.02.09, 22:57 Nawet nie wiesz, jak miło nam to czytać :). Zapraszamy do dalszej lektury jak i do dzielenia się pomysłami i uwagami :). Pozdrawiamy! Ps: malagracjo - dobra robota, dzięki :). Odpowiedz Link
pana.cotta Re: Nowa notka :) :) 09.02.09, 02:15 kurcze ostatnio nie jestem na bierzaco, nie pisze ani tu ani na fizi, przepraszam :) w najblizszym czasie w koncu podrzuce foty do tej notki o halkach i sprobuje tez cos zrecenezowac, bo czuje potrzebe. tylko musze jeszcze usiasc do przerabiania rajstop ;) Odpowiedz Link
monissska Re: Nowa notka :) :) 09.02.09, 15:16 odbierz prosze gazetowego :) napisalam maila jakiś czas temu:) Odpowiedz Link
malagracja Re: Nowa notka :) :) 09.02.09, 15:25 Nic nie mam :( Pisz lepiej na tego mojego drugiego :) Odpowiedz Link
monissska Re: Nowa notka :) :) 09.02.09, 15:31 malagracjo: sprzątaczka kazała Ci przekazać:P pośladku wyrażnie kpatybilne alternetywą i dwa razy mówisz o zdjęciu po prawej;) a z notki czerwień.. możenie Odpowiedz Link
monissska Re: Nowa notka :) :) 09.02.09, 15:46 i jeszcze: orentacyjna wysokosć nienawidzę tej bloxego edytora,za to że nie podkreśla błędów:[ ile ja się z nim nagryzłam przy pisaniu notek to:{ Odpowiedz Link
malagracja Durny to ma szczęśćie :D 09.02.09, 13:37 Nie uczylam sie do sprawdzianu z calego semestru tylko siedzialam na pończochach i wiecie co :D Trafiłam z pytaniami :D :D :D Nie moge tak sie ciesze <la la la> ;) Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Durny to ma szczęśćie :D 09.02.09, 15:11 Oby mi się twój fart udzielił bo za niedługo mam pisać zaległe kolokwium a wciąż nie jestem w temacie :D. Odpowiedz Link