Dodaj do ulubionych

? Julia Gillard

22.07.13, 17:27
dlaczego właściwie musiała odejść?

co nieco czytałem, ale niewiele z tego rozumiem...

sad

co wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kan_z_oz Re: ? Julia Gillard 23.07.13, 12:29
      Plotki tylko; ze Kevin nigdy nie dal za wygrana.
      Ponoc ostatnie 3 lata spedzil zawierajac potajemne uklady z czlonkami partii - rozne obiecanki ewentualnie szantazyki. Ten sam facet, ktory zorkiestrowal jego assassination w 2010 Bill Shorten tym razem dal mu wsparcie pol godziny przed glosowaniem.

Plotki tez glosza, ze w ciagu nablizych dni przyblizy date wyborow na 31 sierpnia, aby wybory nie kolidowaly z finalami oraz feriami.

Jesli wierzyc plotkom...

Kan
      • janek_z_sydney Re: ? Julia Gillard 23.07.13, 12:54
        Widzę Kan, że masz podobną ocenę sytuacji, taką jaką ja mam, że: >Kevin nigdy nie dal za wygrana.
        Uważam ponadto, że Julia (była?) jednak bardzo sprawnym politykiem, i nie wiadomo czy kiedykolwiek wróci do pierwszej ligii, na "top position" w swojej partii, a na chwilę obecną, wydaje się że nie.
        Wydaje mi się, że zmiana jaka nastąpiła: powrót Kevina Rudd-a, na stanowisko Prime Minister i przywódcy Australian Labor Party, przyniesie tej partii korzyści i podniesie jej notowania, zresztą już podniosły sie jej. I to kogo Australijczycy chcieli by widziec jako swego: Prime Minister, tyle, że preferencja partii: ALP, kontra Liberal/Coalition, jest już trochę inna.
        Zobaczymy, co przyniosą wyniki wyborów, które będa juz niedługo.
        Polityka interesowała mnie od dawna, ale to nie znaczy, że politykom wierzę, tym czy innym.
        • yvona73pol Re: ? Julia Gillard 04.08.13, 08:08
          Ja jestem zniesmaczona i troche zalamana, bo bede musiala glosowac, a z kolei Tony wzbudza moja szczera niechec swoja osoba. Mysle, ze wiele osob rowniez odstrecza, no i ci co glosuja na "ladna zone, niebieska koszule i biale zeby" raczej tez go odrzuca. Aczkolwiek co do zony to niewiele wiem, bo jej nie eksponuje za bardzo. Moze powinien wink

Co do Kevina, zdyskredytowal sie w moich oczach juz do konca, jak powiedzial, ze nie zamierza nigdzie kandydowac (w co jakos wiary nie dalam, za to zweszylam dywersje), a dwa tygodnie pozniej zrzucil Dzulje ze stolka. Coz. Typowe dla ich Partii. Kretactwa i klamstwa. Byle do korytka.
    • luiza-w-ogrodzie Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadają 14.08.13, 07:56
      Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadają. Stary tenisista dla Toniego, dla Kevina Chińczyk zainteresowany rozwojem chińskich kopalni w AU, zielony doktor matematyki plus demokrata, który nigdy nic nie zrobił dla mojego okręgu i dwóch reprezentantów maleńkich partyjek (Palmer United i Christian Dem). Jakieś sugestie, czy mam wrzucić pusta kartkę?

Jak to wygląda w Waszych okręgach?

Luiza-w-Ogrodzie
      Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu.
      • kan_z_oz Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 14.08.13, 11:30
        luiza-w-ogrodzie napisała:

> Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadają. Stary tenisista dla Toniego, dl
        > a Kevina Chińczyk zainteresowany rozwojem chińskich kopalni w AU, zielony dokto
        > r matematyki plus demokrata, który nigdy nic nie zrobił dla mojego okręgu i dwó
        > ch reprezentantów maleńkich partyjek (Palmer United i Christian Dem). Jakieś su
        > gestie, czy mam wrzucić pusta kartkę?
        >
        > Jak to wygląda w Waszych okręgach?

Niestety podobnie.
        Do tego po paru probach ustalenia i wspisania sie na listy wyborcze w QLD, wciaz mi wyskakuje, ze na nich nie figurujemy.
        Yep, pusta kartka lub brak takowej, bedzie w tym roku moim wyborem. No i na koniec; nie moge ogladac ani Toniego ani Kevina - nawet w prasie.

Kan
        • osmanthus Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 14.08.13, 12:34
          big_grin
          Znaczy sie, jak to mowia Francuzi:
          le choix entre la peste et le choléra
          czyli
          wybor miedzy dzuma a cholera ?
          • luiza-w-ogrodzie Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 14.08.13, 13:43
            osmanthus napisała:

> big_grin
            > Znaczy sie, jak to mowia Francuzi:
            > le choix entre la peste et le choléra
            > czyli
            > wybor miedzy dzuma a cholera ?

Jak to mówię ja, wybór między dżumą, cholerą, syfilisem i AIDS oraz grypą i ciężką wysypką.
            A kogo Ty masz do wyboru w swoim okręgu?

Luiza-w-Ogrodzie
            • osmanthus Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 15.08.13, 12:18
              Nasz okreg wyborczy to Fraser:
              www.abc.net.au/news/federal-election-2013/guide/fras/?WT.srch=1&WT.mc_id=Corp_News-Elections-Federal-2013_AdWords_:fraser%20candidates%202013_b_g_33611110279_&gclid=CI2aytyb_7gCFQs7pgodNkwA3A
              • luiza-w-ogrodzie Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 15.08.13, 12:46
                Prymus z Labor, koreańska prawniczka z Liberal, zielony z outbacku i Freddy z Palmera? No i co z tym zrobisz, o nieszczęsna?

Luiza-w-Ogrodzie
    • luiza-w-ogrodzie Widzę, że nie tylko mnie ręce opadają 15.08.13, 04:28
      Do grona zniesmaczonych tegorocznymi kandydatami dołączyła moja córka. Ponuro wpatrując się w przestrzeń stwierdziła: "Na kogo by tu głosować, żeby pokazać, że jestem niezadowolona ze wszystkich kandydatów?"

Niestety w naszym okręgu wyborczym nie mamy przedstawicieli żadnych interesujących partii, takich jak np "Coke in the Bubblers", "Wikileaks Party", "Pirate Party" czy "Australian Sex Party".
      Mam nadzieję, że ktoś z Was ma lepszy wybór niż ja, Kan, czy Yvona.

Luiza-w-Ogrodzie
      Forum AUSTRALIA
      • szopen_cn U mnie nie ma problemu. 16.08.13, 01:54
        Moj okreg:
        www.abc.net.au/news/federal-election-2013/guide/stur/
        Sytuacja bardzo czysta, od 20 lat ten sam koles, startuje po raz kolejny i o ile nie zaliczy jakiejs horrendalnej wpadki to wygra i tym razem bez wiekszych problemow.
        Co ciekawe pomimo bardzo duzych zmian demograficznych elektoratu gosc popularnosc utrzymuje bez wiekszych problemow.

Sytuacja jest na tyle oczywista, ze kampanie innych parti i kandydatow w tym roku wygladaja na czysto symboliczne. Jak dotad to raptem kilkanascie posterow widzialem vs setki dla obecnego MP. Chyba stwierdzili, ze nie warto pieniedzy wyrzucac w bloto.

A tak ogolnie i na marginesie to ja glosuje patrzac na to jaki wynik w parlamencie bedzie korzystniejszy dla mnie a nie na "osobowosc przywodcy" lub jakies utrwalone poglady polityczne. Dlatego nie mam rozterek widocznych w postach powyzej.
        • narfi Re: U mnie nie ma problemu. 16.08.13, 06:01
          Swiete slowa, Szopen. Glosuje sie na partie i jej program, a nie na przystojnego bruneta czy tez sexy blondynke, no ale doswiadczenie uczy, ze czesto jest inaczej, niestety.
      • dicksmith Tony Abbott - imigrant za 10 funtow 18.08.13, 02:06
        www.facebook.com/photo.php?fbid=503208206430709&set=a.352389594845905.79367.352385164846348&type=1&theater
        powinnismy zatrzymac te łodzie lata temu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka