pjd1 22.07.13, 17:27 dlaczego właściwie musiała odejść? co nieco czytałem, ale niewiele z tego rozumiem... co wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kan_z_oz Re: ? Julia Gillard 23.07.13, 12:29 Plotki tylko; ze Kevin nigdy nie dal za wygrana. Ponoc ostatnie 3 lata spedzil zawierajac potajemne uklady z czlonkami partii - rozne obiecanki ewentualnie szantazyki. Ten sam facet, ktory zorkiestrowal jego assassination w 2010 Bill Shorten tym razem dal mu wsparcie pol godziny przed glosowaniem. Plotki tez glosza, ze w ciagu nablizych dni przyblizy date wyborow na 31 sierpnia, aby wybory nie kolidowaly z finalami oraz feriami. Jesli wierzyc plotkom... Kan Odpowiedz Link
janek_z_sydney Re: ? Julia Gillard 23.07.13, 12:54 Widzę Kan, że masz podobną ocenę sytuacji, taką jaką ja mam, że: >Kevin nigdy nie dal za wygrana. Uważam ponadto, że Julia (była?) jednak bardzo sprawnym politykiem, i nie wiadomo czy kiedykolwiek wróci do pierwszej ligii, na "top position" w swojej partii, a na chwilę obecną, wydaje się że nie. Wydaje mi się, że zmiana jaka nastąpiła: powrót Kevina Rudd-a, na stanowisko Prime Minister i przywódcy Australian Labor Party, przyniesie tej partii korzyści i podniesie jej notowania, zresztą już podniosły sie jej. I to kogo Australijczycy chcieli by widziec jako swego: Prime Minister, tyle, że preferencja partii: ALP, kontra Liberal/Coalition, jest już trochę inna. Zobaczymy, co przyniosą wyniki wyborów, które będa juz niedługo. Polityka interesowała mnie od dawna, ale to nie znaczy, że politykom wierzę, tym czy innym. Odpowiedz Link
yvona73pol Re: ? Julia Gillard 04.08.13, 08:08 Ja jestem zniesmaczona i troche zalamana, bo bede musiala glosowac, a z kolei Tony wzbudza moja szczera niechec swoja osoba. Mysle, ze wiele osob rowniez odstrecza, no i ci co glosuja na "ladna zone, niebieska koszule i biale zeby" raczej tez go odrzuca. Aczkolwiek co do zony to niewiele wiem, bo jej nie eksponuje za bardzo. Moze powinien Co do Kevina, zdyskredytowal sie w moich oczach juz do konca, jak powiedzial, ze nie zamierza nigdzie kandydowac (w co jakos wiary nie dalam, za to zweszylam dywersje), a dwa tygodnie pozniej zrzucil Dzulje ze stolka. Coz. Typowe dla ich Partii. Kretactwa i klamstwa. Byle do korytka. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadają 14.08.13, 07:56 Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadają. Stary tenisista dla Toniego, dla Kevina Chińczyk zainteresowany rozwojem chińskich kopalni w AU, zielony doktor matematyki plus demokrata, który nigdy nic nie zrobił dla mojego okręgu i dwóch reprezentantów maleńkich partyjek (Palmer United i Christian Dem). Jakieś sugestie, czy mam wrzucić pusta kartkę? Jak to wygląda w Waszych okręgach? Luiza-w-Ogrodzie Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu. Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 14.08.13, 11:30 luiza-w-ogrodzie napisała: > Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadają. Stary tenisista dla Toniego, dl > a Kevina Chińczyk zainteresowany rozwojem chińskich kopalni w AU, zielony dokto > r matematyki plus demokrata, który nigdy nic nie zrobił dla mojego okręgu i dwó > ch reprezentantów maleńkich partyjek (Palmer United i Christian Dem). Jakieś su > gestie, czy mam wrzucić pusta kartkę? > > Jak to wygląda w Waszych okręgach? Niestety podobnie. Do tego po paru probach ustalenia i wspisania sie na listy wyborcze w QLD, wciaz mi wyskakuje, ze na nich nie figurujemy. Yep, pusta kartka lub brak takowej, bedzie w tym roku moim wyborem. No i na koniec; nie moge ogladac ani Toniego ani Kevina - nawet w prasie. Kan Odpowiedz Link
osmanthus Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 14.08.13, 12:34 Znaczy sie, jak to mowia Francuzi: le choix entre la peste et le choléra czyli wybor miedzy dzuma a cholera ? Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 14.08.13, 13:43 osmanthus napisała: > > Znaczy sie, jak to mowia Francuzi: > le choix entre la peste et le choléra > czyli > wybor miedzy dzuma a cholera ? Jak to mówię ja, wybór między dżumą, cholerą, syfilisem i AIDS oraz grypą i ciężką wysypką. A kogo Ty masz do wyboru w swoim okręgu? Luiza-w-Ogrodzie Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu. Odpowiedz Link
osmanthus Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 15.08.13, 12:18 Nasz okreg wyborczy to Fraser: www.abc.net.au/news/federal-election-2013/guide/fras/?WT.srch=1&WT.mc_id=Corp_News-Elections-Federal-2013_AdWords_:fraser%20candidates%202013_b_g_33611110279_&gclid=CI2aytyb_7gCFQs7pgodNkwA3A Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Mam taki wybór w tych wyborach że ręce opadaj 15.08.13, 12:46 Prymus z Labor, koreańska prawniczka z Liberal, zielony z outbacku i Freddy z Palmera? No i co z tym zrobisz, o nieszczęsna? Luiza-w-Ogrodzie Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Widzę, że nie tylko mnie ręce opadają 15.08.13, 04:28 Do grona zniesmaczonych tegorocznymi kandydatami dołączyła moja córka. Ponuro wpatrując się w przestrzeń stwierdziła: "Na kogo by tu głosować, żeby pokazać, że jestem niezadowolona ze wszystkich kandydatów?" Niestety w naszym okręgu wyborczym nie mamy przedstawicieli żadnych interesujących partii, takich jak np "Coke in the Bubblers", "Wikileaks Party", "Pirate Party" czy "Australian Sex Party". Mam nadzieję, że ktoś z Was ma lepszy wybór niż ja, Kan, czy Yvona. Luiza-w-Ogrodzie Forum AUSTRALIA Odpowiedz Link
szopen_cn U mnie nie ma problemu. 16.08.13, 01:54 Moj okreg: www.abc.net.au/news/federal-election-2013/guide/stur/ Sytuacja bardzo czysta, od 20 lat ten sam koles, startuje po raz kolejny i o ile nie zaliczy jakiejs horrendalnej wpadki to wygra i tym razem bez wiekszych problemow. Co ciekawe pomimo bardzo duzych zmian demograficznych elektoratu gosc popularnosc utrzymuje bez wiekszych problemow. Sytuacja jest na tyle oczywista, ze kampanie innych parti i kandydatow w tym roku wygladaja na czysto symboliczne. Jak dotad to raptem kilkanascie posterow widzialem vs setki dla obecnego MP. Chyba stwierdzili, ze nie warto pieniedzy wyrzucac w bloto. A tak ogolnie i na marginesie to ja glosuje patrzac na to jaki wynik w parlamencie bedzie korzystniejszy dla mnie a nie na "osobowosc przywodcy" lub jakies utrwalone poglady polityczne. Dlatego nie mam rozterek widocznych w postach powyzej. Odpowiedz Link
narfi Re: U mnie nie ma problemu. 16.08.13, 06:01 Swiete slowa, Szopen. Glosuje sie na partie i jej program, a nie na przystojnego bruneta czy tez sexy blondynke, no ale doswiadczenie uczy, ze czesto jest inaczej, niestety. Odpowiedz Link
dicksmith Tony Abbott - imigrant za 10 funtow 18.08.13, 02:06 www.facebook.com/photo.php?fbid=503208206430709&set=a.352389594845905.79367.352385164846348&type=1&theater powinnismy zatrzymac te łodzie lata temu Odpowiedz Link