daniel_szota 14.04.14, 20:48 Witam, czy wyjeżdżał ktoś za pośrednictwem Albion House? na wize studencka? prosze o informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zofia_karolina Re: Albion House - opinia 13.10.15, 13:49 Witam, Razem z mężem wyjechałam za pośrednictwem biura Albion House na wizie studenckiej. Problemy zaczęły się już od dnia przylotu do Sydney. Pokój wyglądał zupełnie inaczej niż uzgodniony i opłacony, oczywiście gorzej. Miał być zamykany na klucz z jednym dużym łóżkiem i własną łazienką, okazał się klitką z dwoma łóżkami i niedomykającymi się drzwiami. Ze względu na alergiczne duszności męża od grzyba który tam panował, musieliśmy się przenieść do hotelu tracąc przy tym kilkaset dolarów. Podobno wszystko było nieporozumieniem, nawet dostaliśmy jakieś wyrównanie, co nie zmienia faktu że po 24 godzinnej podróży liczyliśmy że pierwsze co to się wyśpimy, a nie będziemy nerwowo szukać innego miejsca... Przeprowadzaliśmy się jeszcze dwa razy zanim trafiliśmy do pokoju o uzgodnionym wcześniej standardzie. Później poprosiliśmy o przedłużenie terminu drugiej raty za szkołę ze względu na problemy zdrowotne i finansowe. Najpierw dowiedzieliśmy się że nie ma problemu, po czym po dwóch tygodniach dostaliśmy informację że jak nie zapłacimy do dzisiaj to szkoła poinformuje biuro imigracyjne... Gdyby nie dziewczyny które pracują w Warszawie i Sydney wypowiedziałabym się tutaj dużo wcześniej i dosadniej ale jakoś zawsze łagodziły sytuację, obydwie są przemiłe i bardzo pomocne. Jednak po ostatniej wizycie w biurze w Sydney i zachowaniu szefa nie mogę zostać obojętna. Kiedy przyszłam do biura właściciel nawet nie raczył się ze mną przywitać... Spojrzał na mnie jak wchodziłam po czym udawał że mnie nie widzi mimo że stałam 3 metry od niego. A że przyszłam po duże paczki na moje nazwisko, doskonale wiedział kim jestem. Nie tego się spodziewałam, tym bardziej po wszystkich wcześniejszych nieprzyjemnościach. Nie tak powinien wyglądać stosunek do klienta. Nikomu nie życzę tego co przeszłam, mam nadzieję że jestem wyjątkiem i inni mają lepsze doświadczenia z tą firmą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link