Witam, wyjeżdzam za jakiś miesiąc do AU, jadę tam na długo. Jako, że mam 2 choróbska, na które muszę brać przepisane leki, zakupiłam ich roczny zapas, by mieć święty spokój. Teraz czytam, i okazuje się, że zapas to można wziąć, ale tylko na 3 miesiące, plus do tego kopie recept, zaświadczenie od lekarza o chorobach i przyjmowanych lekach.
Ok, kopie recept i zaświadczenie mam, ale co z tymi tabletkami? Jak ja mam je zabrać? Nie ma żadnej opcji, bym mogła wziąć je wszystkie? Jak bardzo sprawdzany jest bagaż, będą mi te zaświadczenia sprawdzać, liczyć tabletki czy nie mam więcej? Może powkładać więcej blistrów w jedno opakowanie, by wydawało się, że nie mam ich tak dużo..
Jesli opcji nie ma na wwóz- to może mogę je wysłać? Jak stanowią przepisy względem lekarstw na receptę na konkretną osobę? Mogę wysyłać+kopia recept? Jeśli można, to jak, ile, czy ja musze być odbiorcą? Pomóżcie proszę, wydałam trochę pieniędzy na ten zapas, nie chcę łazić po lekarzach w AU,, mam to wszystko odpowiednio dobrane do stanu zdrowia, plus już poniosłam koszty tych zapasów.
Jesli chodzi o to co to za leki to jest to Euthyrox na tarczycę, oraz Dienogest na endometriozę ( w sumie te tabletki funkcjonują jako antykoncepcja też)
Pozdrawiam, mam nadzieję, że ktoś ma jakąs wiedzę na ten temat i mi poradzi