Dodaj do ulubionych

yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!!

17.11.06, 00:34
Bylismy w Wellington dzisiaj rano, wszystko poszlo szybko i sprawnie - bylo
calkiem milo smile mysle ze duze znaczenie mial fakt, ze pojawilismy sie tam razem smile

W kazdym razie dostalam work permit i work visa na rok, po roku bedziemy
przedluzac i skladac podanie o residence...

Strasznie jestem szczesliwa, ze mamy to juz z glowy i ze wreszcie moge szukac
pracy big_grin

pozdrawiam cieplo smile
Obserwuj wątek
    • malpuch Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 17.11.06, 10:07
      Gratuluje myshen!!!
      ja i moj kiwi bedziemy ubiegac sie o te wize dla mnie w UK, jeszcze przed
      wyjazdem w lutym (czyli wysylam papiery juz na koniec listopada). Twoja
      sytuacja mnie jednak zainteresowala, ze wzgledu na jak sie wydaje latwosc. Ja
      mam juz te wszystkie medical checks ect zrobione, czekam tylko na police
      certificate z UK itd. chcialam Cie zapytac, czy Ty wyjechalas do NZ z biletem
      powrotnym?
      • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 17.11.06, 10:39
        tak, mialam bilet powrotny, poniewaz wjezdzalam do NZ jako turystka.

Cala procedura nie jest taka zla jak mi sie wczesniej wydawalo. Moj kiwi napisal
        dlugi list w ktorym wyjasil jak sie poznalismy i dlaczego przez 7 miesiecy
        bylismy rozdzieleni (najbardziej sie obawialismy ze sie przyczepia do tego ze
        nie mieszkalismy razem 12 miesiecy - jestesmy razem rok, ale 7 miesiecy bylismy
        rozdzieleni, bo ja musialam w Polsce sie obronic najpierw smile) Mielismy jednak
        dowody na to, ze w czasie tych 7 miesiecy bylismy w stalym kontakcie. Poza tym
        mielismy listy od znajomych, ktorzy znali nas jako pare, zdjecia wspolne z
        calego okresu znajomosci, bilety lotnicze itp.

Zbierajcie jak najwiecej dowodow smile

Powodzenia! smile
        • malpuch Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 17.11.06, 11:06
          no tak myslalamsmile.

fajnie ze masz to juz za soba.
          oj my tez bysmy chcieli zeby bylo jzu z glowy....

baw sie dobrze i do zobaczenia moze wiosna - Twoja jesienia!!!
          • kinga1512 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 17.11.06, 11:17
            Gratuluje!
            Ja w tym samym momencie pisalam sojego posta o wizie partnerskiej smileWidac, nie
            taki diabel straszny jak go maluja. Ile zajela Ci cala aplikacja?
    • poledownunder Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 19.11.06, 09:25
      Myshen, gratulacje! Kciukow nie puszczam, zebys prace jeszcze znalazla. Potem
      to juz z gorki.
      • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 20.11.06, 11:07
        eh, praca smile

Dzisiaj wyslalam cv do trzech pracodawcow i dwoch oddzwonilo. Na razie jestem
        pelna optymizmu smile
        • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 20.11.06, 22:54
          dalej jestem pelna optymizmu, ale jednoczesnie umieram ze strachu bo o 2 mam
          pierwsza w zyciu powazna rozmowe o prace. Przeraza mnie fakt ze bedzie ona trwac
          godzine!!!!
          aaaa smile
          Trzymajcie kciuki smile
          • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 21.11.06, 05:57
            uff smile

juz po rozmowie, nie bylo tak zle, mam nadzieje ze dostane to robote smile
            a jesli nie, to w sumie zawsze to jakies doswiadczenie - i nastepnym razem bede
            wiedziala czym to sie je big_grin
            • szepa1 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 22.11.06, 01:32
              no i jest fajowo, nie?
              z pozdowieniami...
              • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 22.11.06, 01:41
                no smile (jak by to moj tata powiedzial, nie mow ciagle 'no' big_grin)

Dzisiaj zadzwonili znowu, zebym adresy bylych pracodawcow podala... jak sie uda
                to bede bardzo zadowolona big_grin

podejrzewam ze jeszcze bardziej sie tu zaklimatyzuje jak juz zaczne pracowac smile

Pozdrawiam serdecznie i slonecznie (wreszcie nie leje, juhuuu)

Ps: czytam wasza strone namietnie big_grin
                • poledownunder Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 22.11.06, 03:21
                  >
                  > Ps: czytam wasza strone namietnie big_grin

A nie daloby sie linku podwiesic w blogowisku, i tej i Twojej, myshen, zeby i
                  inni zainteresowani mogli poczytac? Zalozylam, zeby rozne ciekawe blogi mogly
                  sie znalezc w jednym latwym do znalezienia miejscu, ale jakos nikt nie chce
                  korzystac ):
                  • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 22.11.06, 04:17
                    Pole, dodam swoj blog w watku, ktory zalozylas smile
                • szepa1 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 22.11.06, 05:09
                  do mnie do bylej pracy tez dzwonili. Kumpel i zarazem byly szef wspominal mi
                  jak sie pocil przez telefon by wydukac pare raze "yes"... bo dzwonili do polski.
                  ...trzymam kciuki za "wywiad" srodowiskowy!

Oj tez bym chcial miec czas na codzienne klepanie... a mam juz taaaaaaakie
                  zaleglosci. Najgorsze jest ze terminy gonia a czas ucieka...

ze slonecznymi z pozdrowieniami z Auckland... przynajmniej w Henderson big_grin
    • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 23.11.06, 21:31
      No (nie mow ciagle no) musze sie pochwalic - dostalam prace!!!!
      Zadzwonili dzisiaj rano, zaczynam 4 grudnia!
      Ale sie ciesze!!! smile
      • poledownunder Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 23.11.06, 22:09
        A my z Toba (ze sie gromadnie wypowiem). Gratulacje! Mam nadzieje ze sie
        podzielisz nabyta wiedza w zakresie pozyczek studenckich, bo z tym chyba
        bedziesz pracowac?
        • myshen82 Re: yeah!!!! dostalam work visa & permit!!!! 23.11.06, 22:40
          alez oczywiscie smile

pracowac bede dla nich: www.studylink.govt.nz/index.html
          posrednio, bo to call centre, no ale zawsze cos smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka