poledownunder 05.09.07, 05:38 jak przetrwac Puchar Swiata w Rugby jezeli ma sie pod dachem fana. www.nzherald.co.nz/section/1/story.cfm?c_id=1&objectid=10461531&pnum=0 skad wziac nagranie z 1987? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poledownunder Re: psycholog radzi 06.10.07, 23:11 no, moze sie przydac. mysle, ze malo kto sie spodziewal ze all blacks tak szybko pozegnaja sie z pucharem swiata. smutek i zal. jutro pewnie oglosza zalobe narodowa. Odpowiedz Link
iza42 Re: psycholog radzi 07.10.07, 01:14 Jestem dzis w pracy i zupelnie nie moge sie pozbierac , jestem zalamana! Dobrze chociaz ,ze pacjentow u nas dzisiaj malo . Odpowiedz Link
poledownunder Re: psycholog radzi 07.10.07, 04:19 tez nie moge sie jeszcze otrzasnac, stoja mi przed oczami zdruzgotane twarze dana cartera i innych na lawce rezerwowych. dla niektorych byla to ostatnia szansa na puchar, za 4 lata beda za starzy zeby wejsc do kadry. dobrze ze przynajmniej aussies tez odpadli, dla kiwich to zawsze jakas pociecha. ciekawe, jak przesunal sie srodek ciezkosci w rugby, coraz mniej sie licza druzyny z oceanii, coraz bardziej europejskie. wlasnie wrocilam z biblioteki z dziecmi. Przy cenniku w kawiarni ktos powiesil opakowanie czarnych balonikow z ogloszeniem "na sprzedaz. cena do uzgodnienia. juz niepotrzebne." lza mi sie zakrecila w oku. Odpowiedz Link
malpuch Re: psycholog radzi 08.10.07, 08:52 mnie rowniez sciska w gardle jak nie wiem co, a patrzac na mojego kiwiego jak mu serce sciska to jeszcze gorzej; bezradnosc nam doskwiera..; jakby nie bylo duzo pomogli sedziowie...i Angli i Francji- odsylanie niesluszne zotle kartki, try z forward pass, ewidentne bedy sedziow zarowno w stosunku do NZ jak Oz; - tlumaczenie dzis Angielskiego referee ze byl pod presja (nawet przez NZ referee) to nie zadna wymowka...; Anglia wygrala 4 lata temu i nic przez 4 lata nie zrobila, bo przez 4 lata i tak OZ, SA i NZ byly uwazana za lepsze, nawet Irlandia grala lepiej w 6 nations czy Tri Nations. Chyba World Cup traci prestiz. Jedne druzyny graja rugby, inne kopia pilke i szukaja penalties, przed nosem sedziego, lub wymigac sie nie fair za jego plecami. Moglabym tu dyskutowac i dyskutowac na ten temat "konspiracyjny"...;. Jakby nie bylo, kazdy wie ktore druzyny sa najlepsze...;; a Cup jak to cup...a Angli always cup of tea sie nalezy...; Ja chce zeby ktokolwiek wygral oby nie Anglia... Odpowiedz Link
poledownunder Re: psycholog radzi 08.10.07, 22:38 sedzia faktycznie nie zablysnal, choc z drugiej strony jakby ab's grali tak jak potrafia to i sedzia by im nie mogl zaszkodzic. cos w tym jest, ze ab's nie wygrali pucharu swiata od 20 lat, jakos kiedy przychodzi do meczow gdzie stawka jest naprawde wysoka rozpadaja sie na kawalki. z zainteresowaniem sledze jak praktycznie kazdy w nz ma opinie na temat pucharu, nikt chyba nie pozostal calkowicie nieporuszony ta przegrana. jedni uciekaja sie do humoru www.stuff.co.nz/4230273a1823.html inni wyladowuja emocje w mniej chlubny sposob www.nzherald.co.nz/event/story.cfm?c_id=522&objectid=10468736 Odpowiedz Link
poledownunder Re: psycholog radzi 07.10.07, 04:27 nie moglam sie oprzec. to sie nazywa pozytywne myslenie (sciagneite z stuff.co.nz)! It ain't all bad... - Richie McCaw's freshly cut hair put in a great performance. - They only won by two points. - Only one person lost $A5 million ($NZ5.89 million) by betting on us winning. - France could still lose the final. - We could have lost to Georgia. - Blue will never look as cool as black on a uniform. - What doesn't kill us can only make us stronger. - If it wasn't for the ref, it would have been different. - You can still drink your beer stockpile on New Year's Eve. - The French have never won an Oscar for best picture. Z jednym sie nie zgadzam - wolalabym zeby Francuzi wygrali final - przegrac z mistrzem to zadna hanba. Odpowiedz Link
iza42 Re: psycholog radzi 07.10.07, 06:31 A ja mam inne zyczenie , chce aby przynajmniej wygrala Poludniowa Afryka , druga na liscie moich faworytow. Nie wiem czy sa najlepsi -po przegranej All Blacks trudno jest takia rzecz wiedziec, poza tym czy rzeczywiscie umiejetnosci rozstrzygaja o wygranej rzecz watpliwa , czesto jest to kwestia przypadku- ale reprezentuja kraj , w ktorym wiele lat mieszkalam . Wracajac do przegranej - mialam dzis na ten temat rozmowe z nasza landlady , rodowita Kiwi , ktora stwierdzila ,ze jest OK mamy wspaniala druzyne , swietnego trenera , po prostu nie byl to dobry dzien dla nas , trzeba byc pozytywnym , nastepnym razem bedzie lepiej. Trudno nie przyznac jej racji. Odpowiedz Link
poledownunder Re: psycholog radzi 14.10.07, 23:02 i ku temu zmierza. w finale tez bede kibicowac sa, gra anglikow jest tak malo porywajaca, ze nie zasluguja zeby wygrac. Odpowiedz Link
iza42 Re: psycholog radzi 15.10.07, 10:24 Niestety nie widzialam meczu na bo bylam w pracy , tylko koledzy informowali na biezaco poprzez tzw announcements na komputerze, zobaczylam pare wyrywkow wieczorem -ladna gra i zycze im aby wygrali w finalach ale oczywiscie nic nie wiadomo , moze ich powalic stress bo przeciez graja z mistrzem swiata. Odpowiedz Link
aikus Dowcip 08.10.07, 02:54 Ja uslyszalem dzisiaj w radio taki zart: -What is a different between Tee Bags and All Blacks? -Tee Bags stay longer in a cup. podobne do dowcipow o polskiej reprezentacji na mundialu. Odpowiedz Link
aikus Re: Dowcip 08.10.07, 03:01 aikus napisał: > Ja uslyszalem dzisiaj w radio taki zart: > -What is a different between Tee Bags and All Blacks? > -Tee Bags stay longer in a cup. > > podobne do dowcipow o polskiej reprezentacji na mundialu. mozna sie zasmiac i ze mnie [za duzo w stali robie] oczywiscie chodzi mi o herbate = tea Odpowiedz Link
abere8 Re: psycholog radzi 08.10.07, 03:39 Zdawalo mi sie, ze ktos to juz tu napisal, ale teraz nie moge tego znalezc - babka u mnie w pracy pociesza sie tym, ze przynajmniej Australia tez juz odpadla Odpowiedz Link
iza42 Re: psycholog radzi 20.10.07, 23:15 Springboks wygrali Puchar Rugby, wiwat ! dopiero musza cieszyc poludniowoafrykanczycy a ja sie ciesze wraz z nimi. Kompensuje mi to przynajmniej czesciowo przegrana All Blacks. Odpowiedz Link
poledownunder Re: psycholog radzi 22.10.07, 03:27 Gratuluje, Iza! Wprawdzie spedzalismy weekend pod namiotem, wiec meczu nie widzialam, ale jezeli Anglicy grali tak jak zwykle i Springboks tak jak zwykle, to wygrana byla zasluzona. Odpowiedz Link
iza42 Re: psycholog radzi 22.10.07, 05:16 Dzieki Pole. Znawcy rugby mowia , ze nie byla to piekna gra , wszystkie gole zdobyte rzutami karnymi , ja sie na rugby zupelnie nie znam ale wydawalo mi sie ,ze Springboks walczyli agresywnie, byli szybcy no i wygrali a to sie liczy! Mecz ogladalam czesciowo , prawde mowiac bylam zbyt zdenerwowana aby go spokojnie obejrzec. Ceremonia wreczenia pucharu byla zrobiona z rozmachem , Francuzi umieja takie rzeczy robic , piekne fajerwerki przy dzwiekach folklorystycznych piosenek z Afryki.Jakos dziwnie zapachnialo mi domem , nie bardzo rozumiem dlaczego. Mam nadzieje ,ze udal Ci sie weekend i masz lepsza pogode u siebie niz my tutaj w Auckland. Acha , z nowosci z Polski pewnie wiesz ,ze ogloszono wstepne wyniki wyborow , wygrala PO , co mnie bardzo cieszy. Odpowiedz Link