szopen_cn 23.07.09, 02:51 Sprawdzimy czy sie obrazek zaladuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szopen_cn Re: Kalmarowe szalenstwa 23.07.09, 02:56 No dobra dziala. Po sprawdzeniu prognozy pogody na ostatni weekend bylo oczywiste, ze bedzie okazja kalmary polapac. No i okazalo sie, ze w pewnym miejscu bylo ich troche glodnych jak widac powyzej. A pozniej w domu: Spicy Thai I Squid Curry I Stuffed Squid Tubes: Jak szalec to szalec Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Kalmarowe szalenstwa 23.07.09, 04:32 Jak sie lapie kalmary??? Bo ja tylko umiem w sklepie... Kan Odpowiedz Link
szopen_cn Re: Kalmarowe szalenstwa 23.07.09, 05:43 Technik jest kilka. Kalmary sa bardzo agresywne i wiecznie glodne. Nalezy znalezc miejsce gdzie beda obecne, czyli troche kamieni, troche roslinnosci na dnie i co najwazniejsze przezroczysta woda bo w metnej czy bardzo wzburzonej ich nie bedzie. Techinka nr 1, uzywajac tzw squid jigs: www.youtube.com/watch?v=HvqJtL2j0Vo A druga uzywajac malych ryb na specjalnym szpikulcu: www.thongs.com.au/squidwitch/index.htm (kliknij na Watch video) Odpowiedz Link
szopen_cn Re: Kalmarowe szalenstwa 23.07.09, 06:01 I dodac nalezy, ze trzeba to robic ostroznie i przy wyciaganiu pozwolic kalmarowi aby caly atrament wystrzelil w wodzie, jak na filmach widac wtedy juz tylko strzelaja woda. A strzelaja bardzo celnie i razy kilka w zyciu widzialem jak ktos dostal atramentem miedzy oczy. Jak ten koles tutaj: www.squidfish.net/forums/index.php?showtopic=316 Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Kalmarowe szalenstwa 23.07.09, 13:09 Dzieki, wyglada to polowanie imponujaco - jeszcze jedno pytanie; receptura 'spicy squid' czy mozna??? Bo mam kilka kawalkow kalmara w zamrazalniku a stara receptura mi sie juz znudzila... Kan Odpowiedz Link
szopen_cn Re: Kalmarowe szalenstwa 23.07.09, 23:43 Receptura jest na Galeri Potraw przy forum Kuchnia Odpowiedz Link