pia.ed 16.01.12, 11:21 wyborcza.biz/biznes/1,100896,10970308,Niczyje_miliony_w_Zakladzie_Ubezpieczen_Spolecznych.html Pewnie tam leza tez moje wplaty, bo w Polsce pracowalam, ale nigdy nie staralam sie o polska emeryture ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Komu brakuje emerytury? 16.01.12, 11:57 Pia Tak jest obecnie- lata twojej pracy w POLSCE NIE przepadły bez wieści - możliwe jak byś tak pozbierała papierki zatrudnień ... wzrosłaby ci emerytura- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Komu brakuje emerytury? 16.01.12, 14:57 Moje znajome ze Szwecji pozalatwialy sobie emerytury w Polsce ... nawet maja znizki jako emerytki kiedy pojada do Polski ... Ja chyba wyrzucilam zaswiadczenie z ostatniej pracy, a z poprzednich nawet nie wiem czy bralam ... bo pracowalam w roznych zawodach, czasem kilka miesiecy, a czasem kilka lat. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Komu brakuje emerytury? 17.01.12, 13:57 A komu nie brakuje? Kazdy chcialby dostac troche wiecej. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Komu brakuje emerytury? 17.01.12, 15:11 chris.w2 napisał: > A komu nie brakuje? > Kazdy chcialby dostac troche wiecej. Ale sobie jaja robisz, chris Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Komu brakuje emerytury? 17.01.12, 15:59 pia.ed napisała: > Ale sobie jaja robisz... Przepraszam, nie mialem takiego zamiaru. Odpowiedz Link
marii51 Re: Komu brakuje emerytury? 18.01.12, 15:33 mi.... brakuje... podpowiadają tu w Polsce że mi mogą po podpisaniu uzgodnień będą dopłacać do emerytury-ale!!!!!!!! stracę mieszkanie-nie tylko ja ale dzieci też nie bęą mialy nic Odpowiedz Link
marii51 Re: Komu brakuje emerytury? 18.01.12, 15:40 to się nazywa - odwrócona hipoteka//// Odpowiedz Link
pia.ed Re: Komu brakuje emerytury? 18.01.12, 20:05 marii51 napisała: > że mi mogą po podpisaniu uzgodnień będą > dopłacać do emerytury-ale!!!!!!!! > stracę mieszkanie-nie tylko ja ale dzieci też nie bęą mialy nic Odpowiedz Link
skuter44 Ułuda liczb przeciętnych 09.06.12, 09:43 natemat.pl/17437,emerytom-powodzi-sie-lepiej-niz-przecietnemu-polakowi Przeciętnego emeryta nie ma . Emeryci (wg moich obserwacji) to ludzie mający emerytury ok. 1200 zł (a rolnicy ok.600 zł) wydający te grosze ciężko zapracowane kiedyś na spłatę kredytów, leczenie i ew. pomoc finansową dzieciom (wnukom). Nie zostaje im na spełnienie marzeń o podróżach i odpoczynku. Dobrze powodzi się natomiast takim "emerytom". Ale jest ich nie wielu, choć na emeryturę na pewno nie zasługują. natemat.pl/5273,pulkownik-przybyl-6-tys-miesiecznie-i-inni-mlodzi-emeryci Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ułuda liczb przeciętnych 09.06.12, 10:59 Jesli ktos majacy 1200 zl miesiecznie bierze kredyt i pomaga dzieciom, to jego sprawa, ale zalowac takich ludzi to nie zaluje ... Odpowiedz Link
maria88 Re: Komu brakuje emerytury? 09.06.12, 18:13 Nie brakuje tym,co w pewnym okresie czasu byli etatowymi członkami PZPR lub ich "ludżmi. Takimi to obsadzano kierownicze stanowiska państwowe i nie tylko. Pozostali ludzie musieli żyć z tego co im od czasu do czasu kapnęło. Dlatego mają małe emeryturki z trudem pozwalające na jakie takie życie. Juz kiedyś chyba pisałam na tym forum,że mam za soba 37 lat pracy, zmuszono mnie do odejścia bo miałam 55 lat życia a likwidowano wojewodztwo i moje miejsce zatrudnienia. Moja obecna emerytura jest dużo ponizej średniej krajowej.Kolejki do lekarzy zmuszaja aby korzystać z porad prywatnych na które brak pieniędzy emerytom takim jak ja. Państwo nie przejmuje się tym zupełnie bo na rekę mu wykańczanie ludzi starszych. Odpowiedz Link