marii51 Re: To już LATO.... 21.06.12, 18:40 Lipiec ciepły i burzowy, sierpien suchy i upalny - zobaczymy czy się sprawdzi taka prognoza w Polsce Lato w Polsce Odpowiedz Link
chris.w2 Re: To już LATO... 21.06.12, 18:59 marii51 napisała: > Lipiec ciepły i burzowy, sierpien suchy i upalny - > zobaczymy czy się sprawdzi taka prognoza w Polsce Z "Czat - rozmawiaj NA ŻYWO" ~ anonim4058: "bzdury jak mało które, nie da się przewidziec niczego na dłużej niż 7 dni" Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:18 chris.w2 napisał: Z "Czat - rozmawiaj NA ŻYWO" ~ anonim4058: "bzdury jak mało które, nie da się przewidziec niczego na dłużej niż 7 dni" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ jeśli ma nick anonim to on wypisuje co mu tylko się podoba ...bo jak my anonimowi udowodnimy ,że to on napisał no jak? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:30 Ten anonim ma racje. I on nie jest taki anonim, on jest anonim nr 4058. Po tym numerze mozna jego zidentyfikowac. Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:34 Latem powinniśmy zawsze spodziewać się takich burzowych niespodzianek... ostrzeżenia przypomnijmy lepiej... ~~~~~~~~~~~~~~ Na mojej Warmii jest bardzo dużo drzew przy drogach, dojechaliśmy na działke-chmura została nad miastem a my 5 kilometrów dalej Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:39 chris.. o to już mamy namiary.. dobrze wiedzieć- "Ten anonim ma racje. I on nie jest taki anonim, on jest anonim nr 4058. Po tym numerze można jego zidentyfikowac. " ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dawniej tak nie notowali- a teraz wpiszę w google dany nick i już ujawniają- wiec my wszyscy wcale nie jesteśmy anonimowi--a chcaiłoby się coś czasem narozrabiać....--ale nie można--nie nie... zaraz wszyscy widzą i czytają.. ojojoj Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 23.06.12, 15:31 Latem ten gośc zwany ważka lubi bardzo siadać na moj sławik gdy pilnuje czy rybki mi biorą ~~~~~~~~~~ ach już Lato... już Lato Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 23.06.12, 15:54 spławik samozacinający spławik tak wygląda- tylko mój zawsze jest bliżej mnie,czyli krotszy mam zarzut wędką -(owszem głęboka woda}...czyli brzegu ,bo ja daleko nie widzę od blasku wody tym bardziej Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 24.06.12, 10:52 ach naprawdę już Lato.... posylam piekne cieplutkie promyczki słoneczne pozdrawiam ... Was... a co mi tam , niech np będzie tak..... Kabaret Otto-To Już Lato Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 25.06.12, 19:58 Wczoraj , ładnie .. slonecznie ale po nocnej burzy- ktora nawiedzila z wiatrem i deszczem, rano i cały dzień pochmurno i nawet nie najcieplej , kurtki potrzebne bo za zimno... wiadomosci.wp.pl/gid,14666857,gpage,4,img,14667092,kat,355,title,Deszczowy-poczatek-lata,galeria.html Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 26.06.12, 07:53 Taka jestem letnio deszczowa - dwa dni słoneczka i znów kap kap Odpowiedz Link
mattos Re: To już LATO... 26.06.12, 07:59 U mnie pada i zimno jest bo tylko +14. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 26.06.12, 11:03 Zmarzłam wiecie co ja zrobię??? fiknę pod kołderkę i nadrobię zaległości Odpowiedz Link
xy.5 Re: To już LATO... 26.06.12, 11:40 Witam,bardzo słusznie-zaległości trzeba nadrabiać zwłaszcza te w spaniu,ja już nadrobiłam,bo wstałam później o całą godzinkę;miłego dnia. Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 27.06.12, 09:34 Tak jak oczekujemy na cieplutkie lato tak niesie ono niebezpieczeństwo- W Szwecjii podczas festiwalu : muzyka.wp.pl/title,Piorun-uderzyl-w-uczestnikow-festiwalu,wid,660482,wiadomosc.html Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 28.06.12, 09:44 to nic , to tylka maleńka przerwa- jeszcze ma nas ogrzać afrykańskie słońce ---- opalimy się na brąz a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 10.07.12, 09:10 trwa upalne lato...i tu taki przesmaczny nektar Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 10.07.12, 18:38 zimą oglądaliśmy dziki , a teraz Nadleśnictwo STRZAŁOWO ,KOLO OLSZTYNA KAMERKA POKAZUJE TAK: strzalowo.eu/ Odpowiedz Link
han.n.a Re: To już LATO... 11.07.12, 13:03 Dziękuję Mario za ten widok. Jak pięknie, śpiew ptaków slychać i jakieś inne głosy przyrody, sarenka skubie trawe. Dziękuję, dziękuję, dziękuję Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 11.07.12, 17:08 Haneczko nie zauważyłam nad filmem napisu: Z powodu uderzenia pioruna w bardzo bliskiej odległości od kamery podczas burzy w sobotę 7-go lipca awarii uległa znaczna część naszej instalacji. W chwili obecnej pracujemy nad usunięciem wszystkich usterek. ~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 11.07.12, 17:53 wpadŁam podglądnąc Bieszczady.... POLSKA - Bieszczady cz.1/2 (POLAND - Bieszczady National Park p.1/2) Odpowiedz Link
han.n.a Re: To już LATO... 11.07.12, 19:28 Mazury i Bieszczady. Miejsca znane i kochane Teraz to juz marzenia i wspomnienia, ale Beskidy są blisko, tylko szkoda, że lasów mniej, a drogi i drózkie wybetonowane i mentalność górali beskidzkich zmieniała się, a w schroniskach już wrządku nie dają i pogwarki nocne przy grzańcu jakieś inne. A moze, to ja się tak bardzo zmieniłam ? Odpowiedz Link
skuter44 Re: To już LATO... 11.07.12, 22:45 Jest jeszcze kilka krain w Polsce równie pięknych. My zaś miłośnicy swoich regionów zapatrzeni jesteśmy na swoje pobliskie okolice. Ja tak trochę subiektywnym okiem widzę Roztocze. Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 12.07.12, 09:37 Wirtualnie podziwiam Roztocze .... słucham ... Roztocze. Nad Tanwią-szumy-szypoty. Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 12.07.12, 10:02 Pozdrawiam ... szumem nad Tanwią... wyobrażacie sobie w tej pięknej okolicy mieszkać... Szumy na Tanwi - Urokliwe Roztocze - Odpowiedz Link
han.n.a Re: To już LATO... 12.07.12, 12:34 Jak dobrze mieć wspomnienia, Mario Dobrze jest też wybrać się od czasu do czasu w sentymentalną podróż. A Beskidy moje kochane i Góry Świętorzyskie, sandomierskie wąwozy tajemnicze, skarpy zielone na których kwitną maki i łany zbóż, a w nich kąkole i bławaty, a ze wzgórza widać wijacą się Wisłę, tylko przed czarownicą, która zwana jest Poludnicą nalezy się strzec, bo zła jest. Porwać może alby zły czar rzucić. Wspomnienia stare i wspomnienia całkiem nowe, to prawda, dobrze je mieć. Odpowiedz Link
skuter44 Re: To już LATO... 12.07.12, 15:51 Dziękuję Ci Mario za pokazanie moich najbliższych roztoczańskich cudów przyrody. Te filmiki pokazują jeden z rezerwatów przyrody - Szumy nad Tanwia. Rzeka Tanew płynie tu szybko ,jak górska rzeka, w lesie i wcinając się w wąwóz, pokonując 24 progi skalne . Tworząc małe wodospady. Mamy tam mikroklimat - chłodek, wilgoć, zapach wody i lasu , piękne widoki. Podobne progi wodne możemy zobaczyć w rez. Czarowe Pole. Tu z kolei przepływa rzeka Sopot. Zapraszamy na piękne, słoneczne i kolorowe Roztocze . forum.gazeta.pl/forum/f,13550,ROZTOCZE.html Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 17.07.12, 10:47 Lato figle nam płata. dziś w nocy wyjęłam kołdre . Tak zimno przy otwartym oknie w domu było. Ogórki ciepłolubne nie bęą rosły zaraz zżołkną liście,a owoce też nie będą rosły. Jest rok malin leśnych- Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 17.07.12, 11:37 akurat mam w planie pieczenie -więc włączony piekarnik ociepli dom, a za oknem deszcz z drobniutkim gradem .. Odpowiedz Link
super.222 Re: To już LATO... 17.07.12, 12:04 Mam tylko 14 stopni C i siąpiący deszczyk. Testuję leki p.bólowe, bo podczas upałów nabawiłam się zapalenia węzłów chłonnych ... tak powiedział lekarz. A mnie boli prawa strona szyi po stronie zewnętrznej, za uchem, nad uchem, kark (nie mogę zrobić skrętu w prawo). Po przyjęciu połowy zaordynowanych leków mała poprawa. Boję się, że to nie jest zapalenie zatok ... Do kitu z takim LATEM. Co mi tam ogórki i malinki - Marii - zdrowie jest naj ... Odpowiedz Link
super.222 Re: To już LATO... 17.07.12, 12:13 Powinno być: Boję się,że to nie jest zapalenie węzłów chłonnych. Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 18.07.12, 12:11 przyszłam zapytać czy znacie tę roślinę - co tak kwitnie latem? Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 18.07.12, 12:23 super222 napisała m/in: "Testuję leki p.bólowe, bo podczas upałów nabawiłam się zapalenia węzłów chłonnych ... tak powiedział lekarz. A mnie boli prawa strona szyi po stronie zewnętrznej, za uchem, nad uchem, kark (nie mogę zrobić skrętu w prawo). Po przyjęciu połowy zaordynowanych leków mała poprawa. Boję się, że to nie jest zapalenie zatok ." A mnie boli prawa strona szyi po stronie zewnętrznej, za uchem, nad uchem, kark (nie mogę zrobić skrętu w prawo) tu mnie zastanawia , czy diagnoza lekarza jest prawidłowa o węzlach chlonnych- ile razy one mi bolały- to bol z szyii lekko co sięgał ucha tuż przy rzuchwie- a u ciebie ból sięga wskazujący na zmiany zapalne, ale w kręgach szyjnych --znam te bóle bardzo dobrze -- a skąd pomysł dodawać jeszcze obawy o zatoki? superciu przy zatokach ból jest najzwyczajniej najmocniejszy w czole nad nosem a promieniuje na calutką głowę, owszem- zatoki bolące nic nie mają do skrętu szyją bardziej ból nasila się przy schylaniu się ,gdy głowę mamy w dół--tak przynajmniej ja na własnej skórze już nie raz odczułam Odpowiedz Link
super.222 Re: To już LATO... 18.07.12, 12:50 Marii ! Przepraszam za *zatoki*. Pisząc, na moment zagapiłam się i zamiast zapalenie węzłów chłonnych napisałam zapalenie zatok. Nie, żadnych zewnętrznych objawów typu spuchnięcie czy ból przy dotyku. Chciałam do laryngologa (podejrzewałam ucho środkowe), ale w tym dniu nie mogłam się do niego dostać. Poszłam do rodzinnego, a on ... jak wyżej. Jutro mam wizytę u neurologa, może rozpozna coś innego. Też mi wygląda, że to od kręgosłupa. Jutro będę wiedzieć coś więcej. Po pięciu dniach *antybiotykowych* jest lekka poprawa, co mnie cieszy i daje nadzieję, że nic innego się nie ujawni. PS. Marii ... Jura ... oczywiście, że Jura . Odpowiedz Link
xy.5 Re: To już LATO... 18.07.12, 16:45 Witam,dzisiaj dalszy ciąg chłodnego lata i pogoda w kratkę;pozdrawiam. Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 18.07.12, 16:51 superciu222 to już wiem obrazeczek z Jura będzie ~~~~~~~~ coś ci teraz szepnę .. byłaś gdzieś tam na wyjedzie .. czy nie mogłaś dwa razy w prawo dwa razy w lewo rozglądać się? Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 19.07.12, 11:53 superciu222 powinniśmy mieć wątek "pogaduszki..."co nie? Odpowiedz Link
super.222 Re: To już LATO... 19.07.12, 12:51 Marii ... jestem zaszczycona. Pomyślę i coś zaproponuję. Ten grecki milioner to Onassis, późniejszy maż wdowy po prezydencie Kenedym. Wróciłam od neurologa. Miękki kołnierz ortopedyczny Leki. Powinno być lepiej po 2 tygodniach. Teraz jestem inwalidką.Buuuu ! Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 19.07.12, 13:07 superciu a co to się stało- wygląda na uraz ? dybnęłąś (kiwnęłąś nieszczęśliwie głową nagle?gdzieś wskakiwałaś do wody na główkę ?a może ktoś samochodem nagle zahamował? Odpowiedz Link
marii51 Re: To już LATO... 21.07.12, 08:21 Poranek pogodny sloneczny,ale prognoza zapowiiada deszcz na cały dzięń - 10 st najwięcej to nie jest letnia pogoda... skłanai się jaby do jesieni? Pozdrawiam wekendowo, a niech to bedą dni pelne wrażeń-albo porządnego odpoczynku . Odpowiedz Link
mattos Re: To już LATO... 21.07.12, 09:55 A ja uciekłem z nad morza z rodzinką, bo deszcz kilka razy dziennie i zimno. Lepiej mamy u siebie w mieście niż nad morzem. Mieliśmy wyjechać w sobotę po godz. 12: 00 a wyjechaliśmy w piątek, o 20: 30 bo nie było sensu dłużej siedzieć. Odpowiedz Link
super.222 Re: To już LATO... 21.07.12, 15:09 Ale już jesteś na forum, co się ceni i z czego się cieszę. Mattos! W przyszłym roku będzie lepiej, ładniej, poczekajmy. Ja miałam jeden tydzień spacerowy, w drugim tygodniu padało w nocy i w dzień. Gdy miałam wracać do domu w piątek, zrobiła się piękna pogoda. W tej sytuacji nie wypadało nic innego jak pozostać na następny - trzeci - tydzień. I dopiero ten był upalny Odpowiedz Link