Dodaj do ulubionych

To już LATO....

21.06.12, 15:40
https://www.senior.pl/Nadeszlo-lato_leadimg7f99680a540803d95b80fe57f325f545.jpg?1340232101
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: To już LATO.... 21.06.12, 18:40
      Lipiec ciepły i burzowy, sierpien suchy i upalny -
      zobaczymy czy się sprawdzi taka prognoza w Polsce
      Lato w Polsce
      • chris.w2 Re: To już LATO... 21.06.12, 18:59
        marii51 napisała:
        > Lipiec ciepły i burzowy, sierpien suchy i upalny -
        > zobaczymy czy się sprawdzi taka prognoza w Polsce

Z "Czat - rozmawiaj NA ŻYWO"
        ~ anonim4058: "bzdury jak mało które, nie da się przewidziec niczego na dłużej niż 7 dni"
        • marii51 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:18
          chris.w2 napisał:

Z "Czat - rozmawiaj NA ŻYWO"
          ~ anonim4058: "bzdury jak mało które, nie da się przewidziec niczego na dłużej
          niż 7 dni"
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          jeśli ma nick anonim to on wypisuje co mu tylko się podoba ...bo jak my anonimowi udowodnimy ,że to on napisał no jak?
          • chris.w2 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:30
            Ten anonim ma racje.
            I on nie jest taki anonim, on jest anonim nr 4058.
            Po tym numerze mozna jego zidentyfikowac.
          • marii51 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:34
            https://cdn16.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/166017/pogoda_upal_burza_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Latem powinniśmy zawsze spodziewać się takich burzowych niespodzianek...
            ostrzeżenia przypomnijmy lepiej...
            ~~~~~~~~~~~~~~
            Na mojej Warmii jest bardzo dużo drzew przy drogach, dojechaliśmy na działke-chmura została nad miastem a my 5 kilometrów dalej
            • marii51 Re: To już LATO... 21.06.12, 19:39
              chris.. o to już mamy namiary.. dobrze wiedzieć-
              "Ten anonim ma racje.
              I on nie jest taki anonim, on jest anonim nr 4058.
              Po tym numerze można jego zidentyfikowac. "

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              Dawniej tak nie notowali- a teraz wpiszę w google dany nick i już ujawniają-
              wiec my wszyscy wcale nie jesteśmy anonimowi--a chcaiłoby się coś czasem narozrabiać....wink--ale nie można--nie nie... zaraz wszyscy widzą i czytają.. ojojoj
              • marii51 Re: To już LATO... 23.06.12, 15:31
                https://photos.nasza-klasa.pl/4378488/3271/other/std/63872cc0b7.jpeg
                Latem ten gośc zwany ważka lubi bardzo siadać na moj sławik gdy pilnuje czy rybki mi biorą

~~~~~~~~~~
                ach już Lato... już Lato smile
                • marii51 Re: To już LATO... 23.06.12, 15:54

spławik tak wygląda- tylko mój zawsze jest bliżej mnie,czyli krotszy mam zarzut wędką
                  -(owszem głęboka woda}...czyli brzegu ,bo ja daleko nie widzę od blasku wody tym bardziej
                  • xy.5 Re: To już LATO... 24.06.12, 10:43
                    Mamy piękny letni dzień;miłej niedzieli.
                    • marii51 Re: To już LATO... 24.06.12, 10:52
                      ach naprawdę już Lato.... posylam piekne cieplutkie promyczki słoneczne
                      pozdrawiam ... Was...smile a co mi tam , niech np będzie tak.....
                      • marii51 Re: To już LATO... 25.06.12, 19:58
                        Wczoraj , ładnie .. slonecznie ale po nocnej burzy- ktora nawiedzila z wiatrem i deszczem,
                        rano i cały dzień pochmurno i nawet nie najcieplej , kurtki potrzebne bo za zimno...
                        wiadomosci.wp.pl/gid,14666857,gpage,4,img,14667092,kat,355,title,Deszczowy-poczatek-lata,galeria.html
                        • marii51 Re: To już LATO... 26.06.12, 07:53
                          Taka jestem letnio deszczowa - dwa dni słoneczka i znów kap kap
                          • mattos Re: To już LATO... 26.06.12, 07:59
                            U mnie pada i zimno jest bo tylko +14. Pozdrawiam
                            • marii51 Re: To już LATO... 26.06.12, 11:03
                              Zmarzłam
                              wiecie co ja zrobię???
                              fiknę pod kołderkę i nadrobię zaległości
                              • xy.5 Re: To już LATO... 26.06.12, 11:40
                                Witam,bardzo słusznie-zaległości trzeba nadrabiać zwłaszcza te w spaniu,ja już nadrobiłam,bo wstałam później o całą godzinkę;miłego dnia.
                                • marii51 Re: To już LATO... 27.06.12, 09:34
                                  Tak jak oczekujemy na cieplutkie lato tak niesie ono niebezpieczeństwo-
                                  W Szwecjii podczas festiwalu :
                                  muzyka.wp.pl/title,Piorun-uderzyl-w-uczestnikow-festiwalu,wid,660482,wiadomosc.html
                                  • marii51 Re: To już LATO... 28.06.12, 09:44
                                    to nic , to tylka maleńka przerwa- jeszcze ma nas ogrzać afrykańskie słońce ----
                                    opalimy się na brąz big_grin

a gdyby tak nieba przybliżyć
                                    • marii51 Re: To już LATO... 10.07.12, 09:10
                                      trwa upalne lato...i tu taki przesmaczny nektarhttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/sc/oa/8t0b/bpr73gijgQLBjd8lYB.jpg
                                      • marii51 Re: To już LATO... 10.07.12, 18:38
                                        zimą oglądaliśmy dziki , a teraz Nadleśnictwo STRZAŁOWO ,KOLO OLSZTYNA KAMERKA POKAZUJE TAK:
                                        strzalowo.eu/
                                        • han.n.a Re: To już LATO... 11.07.12, 13:03
                                          Dziękuję Mario za ten widok.
                                          Jak pięknie, śpiew ptaków slychać i jakieś inne głosy przyrody, sarenka skubie trawe.
                                          Dziękuję, dziękuję, dziękuję smile
                                          • marii51 Re: To już LATO... 11.07.12, 17:08
                                            Haneczko
                                            nie zauważyłam nad filmem napisu:
                                            Z powodu uderzenia pioruna w bardzo bliskiej odległości od kamery podczas burzy w sobotę 7-go lipca awarii uległa znaczna część naszej instalacji.
                                            W chwili obecnej pracujemy nad usunięciem wszystkich usterek.

~~~~~~~~~~
                                              • han.n.a Re: To już LATO... 11.07.12, 19:28
                                                Mazury i Bieszczady.
                                                Miejsca znane i kochane smile
                                                Teraz to juz marzenia i wspomnienia, ale Beskidy są blisko, tylko szkoda, że lasów mniej, a drogi i drózkie wybetonowane i mentalność górali beskidzkich zmieniała się, a w schroniskach już wrządku nie dają i pogwarki nocne przy grzańcu jakieś inne.
                                                A moze, to ja się tak bardzo zmieniłam ?
                                                • skuter44 Re: To już LATO... 11.07.12, 22:45
                                                  Jest jeszcze kilka krain w Polsce równie pięknych. My zaś miłośnicy swoich regionów zapatrzeni jesteśmy na swoje pobliskie okolice. Ja tak trochę subiektywnym okiem widzę Roztocze.
                                                  • marii51 Re: To już LATO... 12.07.12, 10:02
                                                    Pozdrawiam ... szumem nad Tanwią...
                                                    wyobrażacie sobie w tej pięknej okolicy mieszkać...

-
                                                  • han.n.a Re: To już LATO... 12.07.12, 12:34
                                                    Jak dobrze mieć wspomnienia, Mario wink
                                                    Dobrze jest też wybrać się od czasu do czasu w sentymentalną podróż.
                                                    A Beskidy moje kochane i Góry Świętorzyskie, sandomierskie wąwozy tajemnicze, skarpy zielone na których kwitną maki i łany zbóż, a w nich kąkole i bławaty, a ze wzgórza widać wijacą się Wisłę, tylko przed czarownicą, która zwana jest Poludnicą nalezy się strzec, bo zła jest.
                                                    Porwać może alby zły czar rzucić.
                                                    Wspomnienia stare i wspomnienia całkiem nowe, to prawda, dobrze je mieć.
                                                  • skuter44 Re: To już LATO... 12.07.12, 15:51
                                                    Dziękuję Ci Mario za pokazanie moich najbliższych roztoczańskich cudów przyrody. Te filmiki pokazują jeden z rezerwatów przyrody - Szumy nad Tanwia. Rzeka Tanew płynie tu szybko ,jak górska rzeka, w lesie i wcinając się w wąwóz, pokonując 24 progi skalne . Tworząc małe wodospady. Mamy tam mikroklimat - chłodek, wilgoć, zapach wody i lasu , piękne widoki.
                                                    Podobne progi wodne możemy zobaczyć w rez. Czarowe Pole. Tu z kolei przepływa rzeka Sopot.
                                                    Zapraszamy na piękne, słoneczne i kolorowe Roztocze .

forum.gazeta.pl/forum/f,13550,ROZTOCZE.html
                                      • marii51 Re: To już LATO... 17.07.12, 10:47
                                        Lato figle nam płata. dziś w nocy wyjęłam kołdre .
                                        Tak zimno przy otwartym oknie w domu było.
                                        Ogórki ciepłolubne nie bęą rosły zaraz zżołkną liście,a owoce też nie będą rosły.
                                        Jest rok malin leśnych-
                                        • marii51 Re: To już LATO... 17.07.12, 11:37
                                          akurat mam w planie pieczenie -więc włączony piekarnik ociepli dom,
                                          a za oknem deszcz z drobniutkim gradem ..
                                          • super.222 Re: To już LATO... 17.07.12, 12:04
                                            Mam tylko 14 stopni C i siąpiący deszczyk.
                                            Testuję leki p.bólowe, bo podczas upałów nabawiłam
                                            się zapalenia węzłów chłonnych ... tak powiedział lekarz.
                                            A mnie boli prawa strona szyi po stronie zewnętrznej,
                                            za uchem, nad uchem, kark (nie mogę zrobić skrętu
                                            w prawo). Po przyjęciu połowy zaordynowanych leków
                                            mała poprawa. Boję się, że to nie jest zapalenie zatok ... uncertain

Do kitu z takim LATEM.
                                            Co mi tam ogórki i malinki - Marii - zdrowie jest naj ...big_grin
                                            • super.222 Re: To już LATO... 17.07.12, 12:13
                                              Powinno być:
                                              Boję się,że to nie jest zapalenie węzłów chłonnych.

• marii51 Re: To już LATO... 18.07.12, 12:11
                                                przyszłam zapytać czy znacie tę roślinę - co tak kwitnie latem?
                                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/le/ja/2v70/OOvdaMZ9gcokxYvp2B.jpg
                                            • marii51 Re: To już LATO... 18.07.12, 12:23
                                              super222 napisała m/in:
                                              "Testuję leki p.bólowe, bo podczas upałów nabawiłam
                                              się zapalenia węzłów chłonnych ... tak powiedział lekarz.
                                              w prawo). Po przyjęciu połowy zaordynowanych leków
                                              mała poprawa. Boję się, że to nie jest zapalenie zatok ."
                                              w prawo)

tu mnie zastanawia , czy diagnoza lekarza jest prawidłowa o węzlach chlonnych- ile razy one mi bolały- to bol z szyii lekko co sięgał ucha tuż przy rzuchwie-
                                              a u ciebie ból sięga wskazujący na zmiany zapalne, ale w kręgach szyjnych --znam te bóle bardzo dobrze --
                                              a skąd pomysł dodawać jeszcze obawy o zatoki?
                                              superciu
                                              przy zatokach ból jest najzwyczajniej najmocniejszy w czole nad nosem a promieniuje na calutką głowę, owszem- zatoki bolące nic nie mają do skrętu szyją bardziej ból nasila się przy schylaniu się ,gdy głowę mamy w dół--tak przynajmniej ja na własnej skórze już nie raz odczułam
                                              • super.222 Re: To już LATO... 18.07.12, 12:50
                                                Marii ! Przepraszam za *zatoki*. Pisząc, na moment zagapiłam się
                                                i zamiast zapalenie węzłów chłonnych napisałam zapalenie zatok.

Nie, żadnych zewnętrznych objawów typu spuchnięcie czy ból przy dotyku.
                                                Chciałam do laryngologa (podejrzewałam ucho środkowe), ale w tym
                                                dniu nie mogłam się do niego dostać. Poszłam do rodzinnego, a on ... jak wyżej.
                                                Jutro mam wizytę u neurologa, może rozpozna coś innego.
                                                Też mi wygląda, że to od kręgosłupa. Jutro będę wiedzieć coś więcej.

Po pięciu dniach *antybiotykowych* jest lekka poprawa, co mnie cieszy
                                                i daje nadzieję, że nic innego się nie ujawni.

PS. Marii ... Jura ... oczywiście, że Jura . big_grin big_grin
                                                • xy.5 Re: To już LATO... 18.07.12, 16:45
                                                  Witam,dzisiaj dalszy ciąg chłodnego lata i pogoda w kratkę;pozdrawiam.
                                                • marii51 Re: To już LATO... 18.07.12, 16:51
                                                  superciu222 to już wiem obrazeczek z Jura winkbędzie
                                                  ~~~~~~~~
                                                  coś ci teraz szepnę ..
                                                  byłaś gdzieś tam na wyjedzie ..
                                                  czy nie mogłaś dwa razy w prawo dwa razy w lewo rozglądać się?
                                                  • marii51 Re: To już LATO... 19.07.12, 11:53
                                                    superciu222
                                                    powinniśmy mieć wątek "pogaduszki..."co nie?
                                                  • super.222 Re: To już LATO... 19.07.12, 12:51
                                                    Marii ...
                                                    jestem zaszczycona.
                                                    Pomyślę i coś zaproponuję.
                                                    Ten grecki milioner to Onassis, późniejszy maż
                                                    wdowy po prezydencie Kenedym.

Wróciłam od neurologa.
                                                    Miękki kołnierz ortopedyczny uncertain
                                                    Leki. Powinno być lepiej po 2 tygodniach.
                                                    Teraz jestem inwalidką.Buuuu !

https://www.orthomedica.pl/zdjecia/1_1.jpg
                                                  • marii51 Re: To już LATO... 19.07.12, 13:07
                                                    superciu
                                                    a co to się stało- wygląda na uraz ? dybnęłąś (kiwnęłąś nieszczęśliwie głową nagle?gdzieś wskakiwałaś do wody na główkę ?a może ktoś samochodem nagle zahamował?
                                                  • marii51 Re: To już LATO... 19.07.12, 13:10
                                                    miało być żeby w gorsecie... nie zęby
                                                  • marii51 Re: To już LATO... 21.07.12, 08:21
                                                    Poranek pogodny sloneczny,ale prognoza zapowiiada deszcz na cały dzięń - 10 st najwięcej
                                                    to nie jest letnia pogoda... skłanai się jaby do jesieni?
                                                    Pozdrawiam wekendowo, a niech to bedą dni pelne wrażeń-albo porządnego odpoczynku .
                                                  • mattos Re: To już LATO... 21.07.12, 09:55
                                                    A ja uciekłem z nad morza z rodzinką, bo deszcz kilka razy dziennie i zimno. Lepiej mamy u siebie w mieście niż nad morzem. Mieliśmy wyjechać w sobotę po godz. 12: 00 a wyjechaliśmy w piątek, o 20: 30 bo nie było sensu dłużej siedzieć.
                                                  • super.222 Re: To już LATO... 21.07.12, 15:09

Ale już jesteś na forum, co się ceni i z czego się cieszę.
                                                    Mattos! W przyszłym roku będzie lepiej, ładniej, poczekajmy.

Ja miałam jeden tydzień spacerowy,
                                                    w drugim tygodniu padało w nocy i w dzień.

Gdy miałam wracać do domu w piątek, zrobiła się
                                                    piękna pogoda. W tej sytuacji nie wypadało nic innego jak
                                                    pozostać na następny - trzeci - tydzień.
                                                    I dopiero ten był upalny big_grin big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka