Dodaj do ulubionych

Kamerką w las

29.08.12, 18:50
https://strzalowo.eu/images/jesien/thumbs/36.jpg

strzalowo.eu/wideo-z-lasu.html
Sarna o wschodzie słońca

http://strzalowo.eu
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Kamerką w las 06.09.12, 07:29
      mattos tak blisko już z tego lasu do mojego domu...
      • marii51 Re: Kamerką w las 11.09.12, 17:36
        maattosku czy ty w olsztynskim lasku zabładziłes?
        wracaj
        • mattos Re: Kamerką w las 11.09.12, 19:16
          Nie ma bocianów to są dziki i to więcej niż 10 często można ich zastać.
          Tu marii51 w pobliżu mieszkasz?
          Strzałowo....................
          • marii51 Re: Kamerką w las 12.09.12, 09:55
            nie . mam do Strzałowa ponad 60 kilometr
            • pia.ed Re: Kamerką w las ... Makov 15.09.12, 21:43
              Wlasnie chcialam zaproponowac, zeby popatrzec na sarenki na kamerce z Makow ...
              caly czas sie tam cos dzieje z nimi: to biegaja, to leza, to wyjadaja ptaszkom jedzenie,
              albo wchodza do bocianiego gniazda sad
              • marii51 Re: Kamerką w las ... Makov 16.09.12, 10:32
                pia.. a gdzie link do sarenek z Macow.. smile
                dobra- ja tam bywam kilka razy co dziennie
                • pia.ed Re: Kamerką w las ... Makov 16.09.12, 12:46
                  Miarii, niemal ZAWSZE wklejam linki, ale kiedy jestem na Firefox
                  to boje sie niesamowicie, ze kiedy opuszcze na chwileczke moj niewyslany wpis,
                  to mi zniknie kiedy wroce ...

To zdarzylo mi sie dziesiatki razy ...

Nie moge nauczyc sie techniki powrotu do stronki ...
                  Kazdy wpis gdzie musze podac link, a jednoczesnie wkleic zdjecie,
                  potrafi mi zajac 10 minut!!!
                  Z Exploerem nie mam tych problemow, bo po prostu spuszczam temat na dol,
                  i tam sie trzyma az do wylaczenia komputera.

http://i48.tinypic.com/30xakhz.jpg

Teraz tez boje sie wrocic gdzies, aby sciagnac link .... tylko wysle, a potem napisze nowy post z LINKIEM.
                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Makov 16.09.12, 14:20
                    pia.ed
                    ja otwieram "notes" Worda to co planuję wpisuję treść i dodaje zdjęcia linki np
                    • pia.ed Re: Kamerką w las ... Makov 16.09.12, 14:42
                      Liczylam na matosa ze mi wytlumaczy ... ale jego nie ma.
                      A chyba pamietasz ze juz na samym poczatku tematu MAKOV prosilam Cie
                      o zamieszczanie przy kazdym wpisie linka o Makowie,
                      a Ty mi na to odpisalas, ze przeciez sa na Zarzadzaniu...
                      Juz wtedy tlumaczylam Ci, ze jak wejde na Firefox, to nie mige sie "wracac" po link,
                      bo mi wszystko ucieka...

Nie mam zadnego notatnika World, wiec nie wiem o czym piszesz ...
                      ale na Firefox powinny byc jakies sposoby by nie tracic wpisanego tekstu.

Teraz znow zaczelam uzywac INTERNET EXPLOER choc czesto nie funkcjonuje
                      i sie zamyka, ale tutaj chociaz wiem, ze nie strace tego,
                      co z takim mozolem napisalam czy linka ktorego wkleilam.

Wlasnie "wrocilam sie" po link do Makova i nic mi nie ucieklo ... smile
                      Widze, ze najedzone sarenki odpoczywaja w cieniu drzew.

www.makov.cz/?action=webkamera

forum.gazeta.pl/forum/w,86794,136772363,136772363,co_w_tym_gniezdzie_Makov_sie_dzieje_.html
                      • marii51 Re: Kamerką w las ... Makov 16.09.12, 17:44
                        oj tam oj tam ... ja tak tylko napisałam o linku do Makov ..
                        moja relacja
                        www.makov.cz/?action=webkamera
                        jedna sarenka szukała coś pod koszem z ziarnem i znikła, druga po prawej stronie śpi zwinięta w kłebuszek, wróble co chwila lądują w gnieżdzie bocianów coś tam zajadają..
                        -----a co
                        dzieję się w azylu pod Mrągowem?
                        • marii51 Re: Kamerką w las ... Makov 16.09.12, 17:47
                          strzalowo.eu/
                          • marii51 Re: Kamerką w las ... 16.10.12, 22:10
                            unoszę ,żeby podczas dnia zobaczyć jesień...
                            strzalowo.eu/
                            • pia.ed Re: Kamerką w las ... 24.10.12, 22:30
                              Kamerka jest, ale dzikow ani sladu ...

strzalowo.eu/
                              • marii51 Re: Kamerką w las ... 25.10.12, 13:22
                                pia.ed
                                dziki teraz raczej nie pojawiają się, mają w lesie bez problemu jedzenie- chyba ze ktoryś zabłądzi, to na wszelki przypadek przybywa sprawdzić
                                • marii51 Re: Kamerką w las ... 04.11.12, 22:23
                                  JUZ SĄ DZIKI !
                                  strzalowo.eu/
                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 06.11.12, 22:15
                                    mają jakieś smakołyki
                                    • marii51 Re: Kamerką w las ... 08.11.12, 19:40
                                      a jakie tłuściutkie
                                      po lecie smacznych korzonków najadły się ...
                                      • marii51 Re: Kamerką w las ... 25.11.12, 12:57
                                        strzalowo.eu/
                                        sprawdzam ..
                                        bo codziennie przychodzą wieczorem , a już niedługo napada śnieg-tym bardziej będą maszerować na poczęstunki
                                        • mattos Re: Kamerką w las ... 25.11.12, 18:26
                                          Często także zagladam na północ do Murmańska. Trochę śniegu tu napadało.
                                          • marii51 Re: Kamerką w las ... 25.11.12, 21:04
                                            mattos
                                            Murmańska ...
                                            śnieg jest-
                                            ozdoby jeszcze nie pojawiają się, tam święta 67 styczeń- mają czas
                                          • skuter44 Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 03:11
                                            Zaglądam do "Murmańska" i co widzę ?

STOP! Bitdefender zablokował tę stronę.
                                            Strona, którą chcesz otworzyć, zawiera szkodliwe oprogramowanie.
                                            Szczegóły:
                                            Strona WWW:camera.mels.ru/flashbig.html
                                            Zablokowano dostęp z twojej przeglądarki.
                                            Wróćmy w bezpieczne miejsce
                                            • mattos Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 09:11
                                              Ja nie mam strony zablokowanej Murmańska. Prawdopodobnież program antywirowy Bitdefender którego używasz się myli w ocenie.
                                              • pia.ed Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 11:17
                                                U mnie strona sie pojawia, tylko ze na stronie
                                                nie ma nic innego jak niewielkie napisy po rosyjsku,
                                                których nie potrafię przeczytać.
                                                Nie wygląda to na zabranianie, tylko po prostu nie ma żadnego obrazu.
                                                • marii51 Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 16:23
                                                  Mattos poszukam tego wątku z kamerami z różnych miejsc świata..i Polski, ok?

sprawdziłam , nic podobnego mi się nei zdarza- skuter44 i pia,ed

owszem troszkę napisów w jęz rosyj , ale za momencik widzę Murmańsk

a może komputer wie?
                                                  że mam bratową właśnie ur w tym mieście???? wink
                                                  no to wam cały link bez utajniania...
                                                  camera.mels.ru/flashbig.html
                                                  i jak????
                                                  camera.mels.ru/flashbig.html
                                                  • skuter44 Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 16:37
                                                    Mój program antywirusowy jest produkcji niemieckiej. Może tam akurat ruskich nie lubią i dlatego blokuje dostęp do niektórych plików rosyjskich ? -wink
                                              • skuter44 Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 16:37
                                                Żarrtowałem. Tak jest, jak mattosie piszesz.
                                                • mattos Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 16:48
                                                  U mnie się otwiera obraz z kamerki z Murmańska. W Internecie explorer10 mam obraz ruchomy ładny a także i w przeglądarce Google Chrome. Skuter ma program antywirusowy Bitdefender i wygląda na to, że jest to program nadgorliwy.
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 16:54
                                                    ~dobrze niech go ten program pilnuje... smile
                                                    mattosku
                                                    a poszukasz MOHYLEW?
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 17:36
                                                    Mnie kamerka nareszcie się przed chwila otworzyła, ale tylko dzięki temu,
                                                    ze znalazłam słowa które rozumiem: bez flash 700 mbajt
                                                    i w to kliknęłam ...

camera.mels.ru/videosmall.html
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 26.11.12, 18:47

spoózniają się jeszcze chrapią gdzieś w kniejii
                                                    strzalowo.eu/
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 27.11.12, 16:49
                                                    strzalowo.eu/
                                                    wczoraj zupelnie inaczej tu wyglądalo- lisci pełno rowniutko- a dzis coś tu się stało- coś wjechało jakis pojazd ? bo jakies rowy -wygląda na zniszczone ..
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 27.11.12, 18:00
                                                    Kiedy po raz pierwszy udalo mi sie wejsc na Starzalowo 24 godziny temu
                                                    (musialam wchodzic poprzez Internet Exploer)
                                                    to nie bylo nic innego niz plaska czysta powierzchnia ziemi ...
                                                    A jak sa rowy, to pewnie będą cos budować.

strzalowo.eu/

marii51 napisała:
                                                    > strzalowo.eu/
                                                    > wczoraj zupelnie inaczej tu wyglądalo- lisci pełno rowniutko- a dzis coś tu s
                                                    > ię stało- coś wjechało jakis pojazd ? bo jakieś rowy -wygląda na zniszczone
                                                    > ..
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 27.11.12, 18:08
                                                    Rzeczywiscie obraz sie zmienil ... na wywalcowanej wczoraj polanie widac wykopany row.
                                                    Moze beda przeprowadac melioracje polanki?
                                                    W kazdym razie poki nie ma wylozonego jedzenia, to dziki nie przyjda ...

strzalowo.eu/
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 28.11.12, 10:14
                                                    najpierw dwóch panów a teraz juz trzech - oglądają zasypane chyba pokarmem rowki????
                                                    strzalowo.eu/
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 28.11.12, 12:02
                                                    Niestety aby wejść musze specjalnie przełączać na Internet Exploer ... Napisali
                                                    ze na Firefox ta kamerka nie funkcjonuje, i to się zgadza ...
                                                    Moze jedzenie w rowach jest bliższe naturalnym warunkom dzików,
                                                    bo przecież one lubią ryć w ziemi ....

strzalowo.eu/
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 28.11.12, 12:30
                                                    teraz całkiem nie pojmuję- bo bliżej lasu nasypali jakby drobnych kamyków ==ale może to ziemniaki ???
                                                    bez sensu kamienie do lasu...
                                                    oglądam na firefox
                                                    a spr na IE
                                                    ---
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 28.11.12, 12:39
                                                    Mnie się wyświetla taki komunikat ...A w tej chwili Error i żadnej kamerki. uncertain

Wideo z lasu
                                                    Aktualna temperatura: 5°

"W związku z bliżej nieznanymi problemami w działaniu najnowszej wtyczki Flash Player z przeglądarką Mozilla Firefox proponujemy oglądać nasz przekaz z przeglądarek Internet Explorer lub Google Chrome".
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 29.11.12, 11:18
                                                    strzalowo.eu/
                                                    modernizacja na całego - pracuje koparka,
                                                    a jaki projekt jest realizowany?
                                                    Zawsze naturalne środowisko mi pasowało dla zwierząt leśnych-zobaczymy ..
                                                    ---wkrótce o co chodzi
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... 29.11.12, 11:25
                                                    strzalowo.eu/galerie-zdjec/4-jesien-w-nadlesnictwie-strzalowo.html
                                                    może paśniki ustawią ,żeby więcej zwierząt zachęcić na atrakcje w kamerce?
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 29.11.12, 16:35
                                                    Znalazlam
                                                    forum.strzalowo.eu/viewtopic.php?f=2&t=982

Moze tam będzie coś o pracach budowlanych?
                                                    Znalazłam aktualny wpis dotyczący ulepszenia obrazu, poprzez wykluczenia z wizji
                                                    tego co wisi na linie ... dozownika.
                                                  • pia.ed Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 29.11.12, 17:46
                                                    "Remont" karmiska

Od kilku dni są prowadzone prace przy naszej kamerze. Prace związane z budową drenażu i wymianą wierzchniej warstwy ziemi. Obniżenie terenu oraz gliniaste podłoże spowodowały że gromadząca się tam woda oraz błoto uniemożliwiają wjazd na karmisko z większą ilością karmy. Uniemożliwione też jest przeoranie większej ilości kukurydzy co skutecznie ściąga zwierzynę na dłuższy czas. Przy okazji przeprowadzi się też zabiegi higieniczne na karmisku, wymiana wierzchniej warstwy ziemi w której pozostają resztki niezjedzonej karmy i odchody a co za tym idzie pasożyty. Mamy nadzieję że prace przyniosą efekt zwłaszcza że zapowiadana jest na najbliższe dni zmiana pogody na bardziej zimową, co spowoduje że zwierzyna szybko wróci do naszego karmiska.

forum.strzalowo.eu/viewtopic.php?f=12&t=984
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 06.12.12, 20:22
                                                    bliżej lasu ( nie jestem pewna), ale chyba trochę jest śladów zwierząt
                                                    --czy tam jest jakiś pokarm?
                                                    dziki chyba wyczuwają zapach piachu ,żwiru a nie ze ściółki leśnej jak do tej pory tu było
                                                    sporo dzików już widziałem tej jesieni wieczorem -wówczas napisałam o tym , a może pracownicy posypali w innym miejscu i póki co ..,tam sobię zajadają a- jak się skończy to pojaiwią sie tu
                                                    strzalowo.eu/
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 06.12.12, 20:57
                                                    Aktualna temperatura: -8°
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 10.12.12, 22:27
                                                    strzalowo.eu/kamera.html
                                                    znów naprawił się firefox i mogę patrzec ...
                                                    a tam jedynie światło-
                                                    jedzenia nic a nic- więc dziki raczej ani śladu nie widać,żeby sprawdzały czy mają co jeść-
                                                    bo nie ma nic
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 14.12.12, 17:04
                                                    Kamerką w las-Nadleśnictwo Strzałowo

---nareszcie gromada przybyła na wyżerkę
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 16.12.12, 14:36
                                                    Jest forum STRZALOWO .... Ale nikt sie nim chyba nie opiekuje, i nie odpowiada
                                                    na zadane tam pytania.

Moze matos tam napiszesz i zapytasz sie jak z budowa i w ogole,
                                                    to ktos jednak odpowie???
                                                    Jak dzis weszlam na kamerke , to zobaczylam tylko slady na niewielkiej polance ...
                                                    Ani karmikow ani sladu zycia ...
                                                    Na dziennym zdjeciu nie widac nawet czy sa tam lampy.
                                                    Moze ci lesnicy maja telefon gdzie mozna dostac informacje`

> Kamerką w las-Nadleśnictwo Strzałowo

• pia.ed Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 16.12.12, 19:30
                                                    Podkradlam z innego fora ... to bylo dzisiaj po godzinie 18 30.

https://i45.tinypic.com/axireo.gif
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 22.12.12, 13:25
                                                    Po raz pierwszy w tym roku widzw dziku na zywo ... bo na Firefox kamerka nie dziala ...
                                                    strzalowo.eu/

> https://i45.tinypic.com/axireo.gif
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 08.01.13, 21:05
                                                    Ale zbiorowisko
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 08.01.13, 21:07
                                                    mattosku a pokaż wszystkim na zdjęciu , bo chyba nie wierzą jak --fajnie można popatrywać ..smile ja zdjęć nie potrafię tu ujawnić
                                                    a pia.ed potrafi.. no no...
                                                  • marii51 Re: Kamerką w las ... Co sie dzieje na budowie? 15.01.13, 16:07
                                                    strzalowo.eu/zyli ryjkami i chrumkają pożywienie
                                                    stado
                                                    ale to młodzież
                                                    starszyzna jeszcze chyba śpi...
                                                    strzalowo.eu/
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... DZIKI 21.01.13, 14:17
                                                    Ale olbrzymie stado ... Młodzież biega jak szalona.

www.strzalowo.eu/
                                                  • pia.ed Re: Kamerką w las ... 07.02.13, 23:52
                                                    Ale sniegu nasypalo ...
                                                    a u mnie narcyzy wyrosly juz na 15 cm, no i oczywiscie sniegu ani śladu.
                                                    Na polanie pusto ...

www.strzalowo.eu/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka