pia.ed 21.06.23, 12:22 Zglos si tutaj lub na poczte Gazety... mam do Ciebie bardzo wazne pytanie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 21.06.23, 12:42 Że jakie? - na pocztę to zaglądam tylko sporadycznie, jakby GW coś chciała. Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 21.06.23, 14:47 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: na pocztę to zaglądam tylko sporadycznie, jakby GW coś chciała. CHCE WEJSC NA FB I NAPISAC KILKA SLOW DO OSOBY, KTORA SIE U MNIE KIEDYS zglosila...Nigdy z nikim na FB nie pisalam i nie wiem jak sie zaczyna. Mam przed soba jej zdjecie i nazwisko... co mam robic dalej? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 21.06.23, 14:51 Nie mam bladego pojęcia - nigdy nie miałem FB Za to sprawdziłem maila - nie wiem co się dzieje z marii Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 21.06.23, 15:14 Nie ma problemu... o FB moge zapytac syna, bo wlasnie za 15 minut mamy sie spotkac... zaraz wsiadam na rower! Wczoraj pozyczyl moja komorke, aby fotografowac pare krolewska, ktora zlozyla nam wizyte w Malmö... a on nie mial miejsca na zdjecia na swojej komorce... Odezwe sie najpozniej za 2 godziny, pa! > Nie mam bladego pojęcia - nigdy nie miałem FB > Za to sprawdziłem maila - nie wiem co się dzieje z marii Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 21.06.23, 23:04 No to syn mi wytlumaczyl - przez telefon - jak wejsc na strone Marii... i napisac komunikat. Nie wiem jednak czy Maria go przeczyta, bo nie byla online... a ostatni jej slad na FB byl 7 czerwca. Napisalam do niej na obie poczty dwa dni temu i nie ma odpowiedzi...Skype mi mikrosoft wylaczyl w grudniu, a tam mialam codziennie kontakt z Marii. No to nic nie moge wiecej zrobic tylko czekac, ze Marii sie wkrotce odezwie! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 22.06.23, 07:32 Nigdy wcześniej tak nie znikała? Czemu Skype Ci wyłączyli? - przecież dalej oferują pobieranie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 22.06.23, 21:38 Tak, Marii ostatni raz byla na forum 15 czerwca,... na temacie "Zapraszam"... gdzie ja nie mam zwyczaju wchodzic. Zrobilam jednak wyjatek, bo szukalam daty, kiedy sie ostatnio pojawila... Kwiaty zniknely z obu wpisow, bo link stal sie nieaktywny, ale takie cos zdarza sie od czasu do czasu... marii51 Re: Zapraszam Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 23.06.23, 16:37 pia.ed napisała: > Owszem... raz jedyny zniknela przed dwoma laty, kiedy zachorowala na covid19.. > ale odezwala sie po kilku dniach, juz z nastepnego szpitala, gdzie miala r > ehabilitacje. > Miejmy nadzieję, że teraz tez się odezwie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 23.06.23, 22:09 Przed chwila bylam na FB... niestety Marii nie odezwala sie... Przy okazji zobaczylam, ze do przyjaciol dolaczyla sie moja mlodsza siostra Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 09:06 Są jakieś nowe wieści co do M? Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 13:10 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Są jakieś nowe wieści co do M? Nie, nie ma... Istnieja jeszcze inne mozliwosci nawiazania kontaktu, ale to juz ponad moje mozliwosci, bo czesto nawetnie potrafie znalezc siebie samej... FB zalozyla moja szwedzka znajoma i z niego korzystala, wygrywajac na moje nazwisko kosmetyki czy bilety do kina... Oczywiscie czasem i ja cos z tego dostalam Za chwile wejde na poczte Gazety i cos napisze, bo mam jeszcze pytania na inny temat! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 13:13 Spróbuj może też napisać na forach, na których się kiedyś udzielała. Może ktoś zagląda i ma jakiś "tajny" kontakt? Zaraz tez napiszę u siebie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 13:59 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Spróbuj może też napisać na forach, na których się kiedyś udzielała. Może ktoś > zagląda i ma jakiś "tajny" kontakt? Zaraz tez napiszę u siebie. Na mysl przyszedl mi natychmiast mobic, bo byl jej moderatorem czy czyms w tym rodzaju i pewnie mieli takze prywatny kontakt! Trzeba go przywolac na Forum... Odpowiedz Link
super.halusia Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 17:19 No to syn mi wytlumaczyl - przez telefon - jak wejsc na strone Marii. A SYN NIE WIE GDZIE JEGO MAMA JEST,SORKI ALE TEŻ ZNAM MARII,BO PISAŁA U MNIE NA MOIM FORUM Odpowiedz Link
a74-7 Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 18:08 no to moze wejdz na jej strone i chociaz zapytaj czy wszystko oki ?Bo sie niepokoimy moze sie odezwie.... Odpowiedz Link
super.halusia Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 19:01 Sama jestem ciekawa co się z Nią dzieje ,że nawet Syn nic nie wie Odpowiedz Link
a74-7 Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 19:19 moze nie chce powiedziec obcym osobom ?tak gdybam ... Mam nadzieje ,ze Marii jest ok. Odpowiedz Link
super.halusia Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 19:30 ALE TU NIE MA OBCYCH OSÓB KAŻDY MIAŁ Z NIĄ JAKIŚ KONTAKT Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 23:09 Dzis juz mam komputer .. NAGLE MI ZABRAKLO INTERBETU W sobotę 17 stego BEZ VIFI W KOMORCE TEŻ NEI MOGLAM DO WAS ODEZWĆ SIĘ TRZEBA COŚ JEDNAK WYMYSLEĆ .. NA TAKIE nagle zniknięcie ps pia wreszcie potrafilaś mnei szukać nawet przez fh nrawo nrawo Baradzo serdecznie pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
pia.ed asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 02:43 marii51 napisała: > BEZ WI-FI W KOMORCE TEŻ NEI MOGLAM DO WAS ODEZWĆ SIĘ TRZEBA COŚ JEDNAK WYMYSLEĆ .. NA TAKIE nagle zniknięcie No wlasnie wi-fi... Myslalam, ze kiedy kupie komorke, w ktorej mozna zainstalowac internet, to bede mogla z niej pisac i odbierac maile poza domem a okazalo sie ze to nieprawda Mam karte, nazbierala mi sie masa GB, ktorych nie moge wykorzystac... A jak robia ci, ktorzy maja abonament? Czy oni takze nie moga pisac i czytac maili, kiedy siedza na lawce w parku? Jestem rozczarowana, ze jest zupelnie inaczej niz sobie wyobrazalam! Wiem, ze niektore centra handlowe maja WI-FI... ale przeciez nie bede do nich jechala kiedy popsuje mi sie komputer! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 06:59 pia.ed napisała: > Mam karte, nazbierala mi sie masa GB, ktorych nie moge wykorzystac... > A jak robia ci, ktorzy maja abonament? Czy oni takze nie moga pisac > i czytac maili, kiedy siedza na lawce w parku? A to nie są GB na sieć operatora a nie wifi.? Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd wi fi 27.06.23, 10:59 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > A to nie są GB na sieć operatora a nie wifi.? Karte na moj smartofon kupuje co miesiac u "Comviq", To nie jest abonament u operatora, bo wtedy trzeba zobowiazac sie na 24 miesiace i jest duzo drozej.. no i wlasnie myslalam, ze zadne wi-fi nie bedzie mi potrzebne! Zapytalam sie na Google, co to jest WI FI, bo jedyne co wiedzialam jest to, ze wtedy mozna do niego podlaczyc smartofony calej rodziny! Tylko, ze ja w domu mam komputer i zadnego wifi mi nie potrzeba. www.upc.pl/blog/wifi-w-telefonie/ Czyli dalej mam pytanie, co zrobic, abym mogla np. korzystac z Googla albo napisac mail z poczty Gazety, kiedy leze na plazy? Twoja odpowiedz ma byc na poziomie zrozumialym dla niezbyt rozwinietego umyslowo 10-latka albo jeszcze mlodszego dziecka ... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd wi fi 27.06.23, 11:12 pia.ed napisała: > Twoja odpowiedz ma byc na poziomie > zrozumialym > dla niezbyt rozwinietego umyslowo 10-latka albo jeszcze mlodszego dziecka ... > A ja nie wiem, jakie są u Was zasady na karcie, jaki masz tel itd - zapytaj syna? Generalnie powinnaś mieć możliwość korzystania z sieci BEZ pośrednictwa wifi od innej sieci - tylko BEZPOŚREDNIO z "masztów" operatora komórkowego - tak samo jak rozmawiasz głosowo. Zapytaj syna, może Ci to wyłączył, żeby aplikacje same się co chwile nie aktualizowały? Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd wi fi 27.06.23, 12:23 Mam smartofon Samsung, a syn smartofon Motorola... i tez nie moze korzystac z internetu! Chyba sie od Ciebie nic nie dowiem, bo pewnie nigdy nie uzywales kart, ktore wiem, ze w Polsce istnieja, bo czytalam, ze trzeba je zarejestrowac przed uzyciem... co w Szwecji wprowadzono dopiero w tym roku! Nic na temat karty nie moge sie dowiedzec, bo sami sprzedawcy maja abonamenty, ktore kupuje niemal kazdy, kto uzywa internetu caly czas i potrzebuje duzej ilosci GB! Poza tym.... podpisujac abonament, mozna jednoczesnie kupic drogi Ipad na raty, gdzie do raty dolicza sie opate za korzystanie wlasnie z tych GB. Na stronie domowej Comviq nic na temat karty nie pisza!!! Natomiast u nich tez mozna wykupic abonament, najtanszy jest 4 razy drozszy od karty! Widze, ze dalej nie zajdziemy w naszej dyskusji... wiec ja przerywam! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd wi fi 27.06.23, 12:32 pia.ed napisała: > Chyba sie od Ciebie nic nie dowiem, bo pewnie nigdy nie uzywales kart, Wręcz przeciwnie - nigdy nie miałem abonamentu Karty zdrapki, doładowania przez internet albo wręcz kodem wyjeżdżającym z kasy w spożywczaku > Poza tym.... podpisujac abonament, mozna jednoczesnie kupic drogi Ipad na raty A to inna sprawa - każdy TELEFON może być w takiej ofercie. > Widze, ze dalej nie zajdziemy w naszej dyskusji... wiec ja przerywam! Jak wyrywna Mówiłem pytaj syna - bo on jednak lepiej wie, jak to jest u Ciebie. Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd wi fi 27.06.23, 16:52 PIA,ED NAPISALAŚ.........Mam smartofon Samsung, a syn smartofon Motorola... i tez nie moze korzystac z internetu! TEZ W TEJ CHWILI NIE MAM W KOMORCE INTERNETU,BO zestarzało mi się>> VIFI>> Odpowiedz Link
super.halusia Re: asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 07:47 JUŻ JESTEM SPOKOJNIEJSZA CZYTAJĄC TWÓJ POST,POZDRAWIAM Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 14:58 Halusiu ..jak to jest,że przyzwyczajamy się do siebie . . zerkamy czytamy..akurat u Ciebie nie da się poczytać bez zameldowania.. Bardzo zainteresowało mnie to,że chcialaś od syna mojego? mieć odpowiedz? to bardzo ciekawe żaden z czterech nie zgłosił mi że jestem poszukiwana ale skąd znasz moje dane do FB? dawn9ej to na gg na nasej klasie albo skyp chyba szybciej odszukiwalibyśmy się ..... MOŻEMY BYC ZNAJOMYMI JA SPOKOJNA OSOBKA BEZ NATRĘCTW... -------------a przecież jeszcze mam instagram... malutko tam i tylko czasem zdjęcia z wycieczk urlopowych synów .. pia.ed kilka dni jak nie pojawia się to ja miejsca ne mohę znależc ..co z nią się dzieje...tak się przyzWyczajamy ,a Oo 2005 r przecież.. znamy się i tylko wirtualnie Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd 26.06.23, 22:54 Nastapilo nieporozumienie... Pisalam o moim synu... ktory mial mi wytlumaczyc jak znalezc profil Marii na Facebook i zapytac sie, czy nie jest czasem chora, bo ostatni jej wpis byl 15 czerwca... "... o FB moge zapytac syna, bo wlasnie za 15 minut mamy sie spotkac"... > syn mi wytlumaczyl - przez telefon - jak wejsc na strone Marii. super.halusia napisała: > A SYN NIE WIE GDZIE JEGO MAMA JEST,SORKI ALE TEŻ ZNAM MARII, BO PISAŁA U MNIE NA > MOIM FORUM Odpowiedz Link
a74-7 Re: asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 10:42 Innym wyjsciem jest zakupienie malego przenosnego urzadzenia ,zwanego temporary WiFi internet dongle (Portable internet dongle) or temporary internet router , to pudeleczko wielkosci polowy tel komorkowego , mozna w kieszen i w teren tam gdzie wifi dochodzi. Niech dzieci poguglaja w temacie o co z tym chodzi, bo ja nie jestem komputerowy Ajnsztajn . Milego dnia Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 10:51 Ale to w ogóle nie chodzi o wifi - to rozwiązanie korzysta z jakiegoś udostępnionego połączenia - w domu, hotelu, galerii handlowej czy w ogóle publicznych. Natomiast jak ktoś ma pakiet internetowy od dostawcy powiedzmy w skrócie - sieci telefonicznej od rozmów - to ma dostęp do internetu przez "maszty" operatora komórkowego. Tylko to jest inna funkcja w smartfonie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: asdzxcvfsrggxdfsd 27.06.23, 19:09 sorki , ja sie na tym specjalnie nie znam .corcia mnie wyposazyla w takie 'cus' i to dziala. nie bede zglebiala technicality jak to dziala Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... a74-7 28.06.23, 00:45 a74-7 napisała: > sorki , ja sie na tym specjalnie nie znam .corcia mnie wyposazyla w takie 'cus' > i to dziala. nie bede zglebiala technicality jak to dziala Ja na wielu rzeczach sie nie znam... najgorsze, ze kiedy trafie na cos trudniejszego, to czuje natychmiast jakby mi sparalizowalo mozg i musze przerwac! Dopiero nastepnego dnia probuje na nowo... i wszystko rozciaga mi sie w czasie... Bardzo dobrze, ze mi wspomnialas o czyms przenosnym... zaraz wrzucilam to na Google i juz wiem, o co sie pytac w sklepie! Mieszkam w budynku, w ktorym co drugi mlody sasiad jest programista, jeden nawet pracuje w Kopenhadze w parlamencie... ale w Szwecji nie prosi sie sasiadow o pomoc... I mimo ze wszyscy z usmiechem pozdrawiaja sie nawzajem, jest zupelnie inaczej niz w Polsce! Odpowiedz Link
pia.ed asdzxcvfsrggxdfsd ... Pomocy! 30.08.23, 09:17 Syn Patrik, mieszkajacy pod innym adresem, ma komputer podlaczony kablem do gniazdka w przedpokoju (przy drzwiach wejsciowych). Kilka tygodni temu kabel zostal uszkodzony przy samym gniazdku albo nawet koncowka znajdujaca sie w czyms w rodzaju ochrony, w bialej kwadratowej plastikowej puszce. Tam wlasnie wtyka sie sie drugi koniec kabla. Otworzylam te plastikowa ochrone i widze, ze jest jeszcze kawalek nienaruszonego kabla wychodzacego ze sciany. Czy jest mozliwe, aby do tego 10 cm kabla dokupic tylko koncowke i podlaczyc WiFi? W sklepie gdzie sie pytalam, od razu zaproponowano kupienie nowego kabla idacego z przepokoju do komputera, ale to byloby droga historia, bo kabel idzie przy scianach i moze wymagac kupna nawet 20 m nowego kabla... Syn twierdzi, ze ma aparat WiFi, wiec nawet tego kosztu mozna uniknac! Wezwalabym fachowca ze sklepu polozonego kilkaset metrow od mieszkania syna, ktory wzialby tylko stawke godzinowa, a ta jest juz wystarczajaco wysoka w Szwecji!!! Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... Pomocy! 30.08.23, 19:57 pia..litości na forum chcesz takie sprawy wewmętrzne domowe twoje odnosnie internetu? wołasz fachowca płacisz i masz Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... Pomocy! 30.08.23, 20:43 pia za szybko mi sie ktos pojawił i nie dokonczyłam sorrki zbiorek malutko nya ale on wiele potrafi..młodosc ma swoje wartosci ....wiedze/// wiadomo..o tym........ odpowie napewno do ciebie Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... Pomocy! 01.09.23, 08:10 Sieciowcem nie jestem A też trudno coś bez oględzin stwierdzić. Odpowiedz Link
pia.ed asdzxcvfsrggxdfsd ... 01.09.23, 09:28 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Sieciowcem nie jestem A też trudno coś bez oględzin stwierdzić. Nic nie musisz ogladac!!! Napisz tylko w prosty sposob gdzie podlacza sie WiFi w mieszkaniu i w jaki sposob fukcjonuje, bo WiFI chyba posiadsz??? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... 01.09.23, 09:34 pia.ed napisała: > asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > > > Sieciowcem nie jestem A też trudno coś bez oględzin stwierdzić. > > Nic nie musisz ogladac!!! Napisz tylko w prosty sposob > gdzie podlacza sie WiFi w mieszkaniu i w jaki sposob fukcjonuje, > bo WiFI chyba posiadsz??? Szukasz pomocy a potem krzyczysz?... U mnie internet wchodzi kablem koncentrycznym, podłącza się do modemu z którego wychodzi kabel RJ45 do routera wifi. Jak to się ma do mieszkanie Twojego syna? Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... 01.09.23, 15:00 pia.ed biurko, na biurku stoi laptop który jest podłączony do internetowej sieci a do laptopa jest podłączone wifi .. ekran ... i kamerka i głośniki i mój duży ekran a tuż leży klawiatura i działa wszystko proszę Ciebie I nie denerwuj się , np ja - Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... 01.09.23, 15:07 najpierw przecież musimy miec internet a póżniej swoje komputery możemy juz w całości urządżic.. ale trzeba znac nazwy sposoby podlącznia to mi jest za trudne, \ ale juz się nauczylam przez tyle lat od wielu lat.. powodz ZNANA MOCNA WE WROCŁAWIU... ....a ja w skaypie widze syna w LONDYNIE DOJECHAŁ TAM DRUGI SYN Z DzIEWCZYNĄ I WIDZĘ TRWAJ ROZMOWY.. TO PRZECIEŻ NIESAMOWITE MOŻLIWOŚCI.. Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... 01.09.23, 15:07 internetjaktlen.wp.pl/zakladasz-internet-w-domu-oto-5-rzeczy-ktore-musisz-wiedziec Odpowiedz Link
marii51 Re: asdzxcvfsrggxdfsd ... 01.09.23, 15:10 Przejdź do menu Start i wybierz Panel sterowania . Kliknij kategorię Sieć i Internet , a następnie wybierz Centrum sieci i udostępniania . Z opcji po lewej stronie wybierz Zmień ustawienia adaptera . Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę połączenia bezprzewodowego i kliknij opcję Włącz .support.lenovo.com/pl/pl/solutions/ht500407 Odpowiedz Link
pia.ed Re: asdzxcvfsrggxdfd (do a74-7) 27.06.23, 17:41 Przeoczylam Twoj wpis! Wiem, ze mozna dokupic WI FI, ale myslalam ze uzywa go sie tylko w mieszkaniu, bo chyba dziala nawet na telewizor w innym pokoju... Poniewaz mieszkam sama, wiec stwierdzilam, ze ja wifi nie potrzebuje, chocby z mysla o tym, ze kosztuje 200 czy 300 zl! Co do mojego syna, to jest antytalentem technicznym i w zupelnosci wystarczala mu komorka Doro (analog) z ktorej mozna dzwonic i wysylac SMS-y. Chcialam mu kupic na urodziny Ipad, ktory tutaj wszyscy maj, ale nie chcial! Kiedy komorka syna nareszcie ze starosci sie popsula, dalam mu swoj nowy smartofon Motorola, ktory kupilam kilka lat wczesniej i lezal w szufladzie, bo kompletnie sobie z nim nie radzilam Ktos synowi pomogl nastawic, teraz sobie calkiem dobrze z nia radzi, ale na dobra sprawe nie uzywa jej wiecej niz do dzwonienia i robienia zdjec! a74-7 napisał: > Innym wyjsciem jest zakupienie malego przenosnego urzadzenia ,zwanego temporary WiFi internet dongle (Portable internet dongle) or temporary internet router , to pudeleczko wielkosci polowy tel komorkowego , mozna w kieszen i w teren tam gdzie wifi dochodzi. Odpowiedz Link