Dodaj do ulubionych

EUROWIZJA 2025

08.11.24, 19:28
Telewizja Polska potwierdziła nasz udział w 69. edycji Eurowizji. Tym razem
wydarzenie odbędzie się w Bazylei. Warto podkreślić, że w poprzedniej odsłonie
zwyciężyło Nemo z piosenką "The Code". TVP ogłosiło właśnie nabór do preselekcji.
Przyjmuje zgłoszenia już od 8 listopada.

www.plotek.pl/plotek/7,154063,31450817,pilna-wiadomosc-telewizji-polskiej-w-sprawie-eurowizji-2025.html#s=amtp_pnHP_gallery_button
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: EUROWIZJA 2025 10.11.24, 08:49
      Czyli zaczynają się emocje oczekiwania na kolejny :numer" TVP. Co w tym roku odwalą?
      • pia.ed EUROWIZJA 2025 11.11.24, 00:23
        asdzxcvfsrggxdfsd napisał:
        Czyli zaczynają się emocje oczekiwania na kolejny "numer" TVP. Co w tym roku odwalą?

Chyba tym razem odbedzie sie bez podejrzliwosci...

To ogromna zmiana, która bardzo ucieszyła fanów Eurowizji. Doceniają, że to widzowie, a nie jury
        podejmą decyzję odnośnie do wyboru reprezentanta.
        Masa pozytywnych komentarzy pojawiła się już pod postem na fanpage'u portalu eurowizja.org.
        "Nareszcie, nie dość, że pojadę zobaczyć na żywo, to wreszcie wybierzemy reprezentanta my!",
        "To super wiadomość - nie będzie podejrzeń o ustawkę", "Brawo TVP!" - czytamy.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: EUROWIZJA 2025 11.11.24, 10:52
          Po pierwsze to głosować można tylko na to, co najpierw wybierze telewizja, a po drugie jak wiadomo nieważne kto głosuje - ważne kto liczy głosy...
          • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 14.11.24, 23:19
            BĘDĄ JUNORZY SIĘ POPISYWAĆ
            Już za momencik

• marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 14.11.24, 23:27
              22. Konkurs Piosenki Eurowizji Junior odbędzie się
              16 listopada 2024 w hali Caja Mágica w Madrycie.
              Koncert zorganizuje Europejska Unia Nadawców
              i hiszpański nadawca Radiotelevisión Española (RTVE

Atmosfera w Madrycie jest gorąca! Polska reprezentacja z Dominikiem Arimem na czele zakończyła już techniczne próby, które odbyły się w poniedziałek i we wtorek.
              W piątek, 15 listopada, na scenie madryckiej Caja Magica zaplanowano próbę generalną, a następnie o godz. 18:00 próbę jurorską. Tego samego dnia, o 21:00, na stronie www.jesc.tv wystartuje wielkie głosowanie!

Eurowizja Junior 2024 – podstawowe informacjeAtmosfera w Madrycie jest gorąca! Polska reprezentacja z Dominikiem Arimem na czele zakończyła już techniczne próby,
              które odbyły się w poniedziałek i we wtorek. W piątek,
              15 listopada, na scenie madryckiej Caja Magica zaplanowano próbę generalną, a następnie o godz.
              18:00 próbę jurorską. Tego samego dnia, o 21:00,
              na stronie www.jesc.tv wystartuje wielkie głosowanie!

JEST KILKA ARTYK ...Tekst linku
              • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 16.11.24, 21:57
                POLAK 13 ..a
                Gruzin wyhrał
                bardziej byłam za UKRAINSKIM .. A WYGRAŁ
                Gruzin

JESZCE TYLKO słow mi brakuje czyli tekstu
                chyba śiewał o MATCE ? ALE SPR JAK TEKST znajde po polsku
                • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 16.11.24, 22:03
                  teksciory.interia.pl/nutsa-buzaladze-firefighter-gruzja-piosenka-na-eurowizja-2024-tekst-piosenki,t,720683.html
                  • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 16.11.24, 22:24
                    marii51 napisała:

> teksciory.interia.pl/nutsa-buzaladze-firefighter-gruzja-piosenka-na-eurowizja-2024-tekst-piosenki,t,720683.html

Sufit się wali, okna płoną
                    Coraz trudniej jest oddychać
                    Czy słyszysz jak wołam? Widzę opadający popiół
                    Upadam na kolana, ale uratuję tę miłość

Widzę to w powietrzu, widzę to w powietrzu
                    Powstaję z popiołów jak feniks, tak
                    Wiesz, że tam będę
                    Wiesz, że tam będę
                    Biegam przez te popioły jak twój strażak

Zgaś ogień (Ugaś ogień)
                    Zgaś ogień, zgaś ogień
                    Zgaś ogień, zgaś ogień

Chodź, zatańcz z tym grzmotem
                    Bo miłość czyni nas silniejszymi
                    Nie jesteśmy tu na zawsze
                    Czy możemy więc ocalić tę miłość?
                    Od kochanków po pożary
                    Dlaczego więc to robimy?
                    Mamy wznieść się wyżej
                    I wyżej, i wyżej

Sufit się wali, okna płoną
                    Coraz trudniej jest oddychać
                    Czy słyszysz jak wołam? Widzę opadający popiół
                    Upadek i upadek

Powstaję z tych popiołów jak feniks, tak
                    Wiesz, że tam będę
                    Wiesz, że tam będę, będę tam, będę tam

(Widzę to w powietrzu, widzę to w powietrzu)
                    (Podnosimy się z popiołów jak feniks, tak)
                    (Wiesz, że tam będziemy)
                    (Wiesz, że tam będziemy)
                    (Podnosimy się z popiołów jak strażak)

Powstajemy z popiołów jak feniks, tak
                    Wiesz, że tam będziesz
                    (Wiesz, że tam będziemy)
                    (Powstajemy z tych popiołów)
                    Jak strażak
                    lyricstranslate.com~~~~~~~~~~~~~~~~
                    TERAZ okazuje się ,że temat tejstu nie nawiązuje o miłości do matki

Bardziej do .. jak nisczycielski jest ogień

MOŻE TEZ TRWAJĄA WOJNA .. gdie tylko isynieje

EUROWIZJA huniorzy, a tresć ??

spr co spiewał UKRAINIEC?
                    • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 16.11.24, 22:53
                      tu latwo, bo juz przetlumaczono..
                      ... CzĘŚć sluchających Ukraincow, nie BYLI USATYSFACONOWAnI
                      piosenką o DZIWICACH ŚWIĘTYCH
                      życzyliby inną treść ?

oto tu słowa i wykonanie .... teksciory.interia.pl/alyona-alyona-teresa-maria-feat-jerry-heil-ukraina-piosenka-na-eurowizja-2024-tekst-piosenki,t,719537.html

A JA POMYSLALAM, ŻE każda wiara w cud przerwania wojny ..bo kolejnyraz klikam !!!.brak przezcież słów
                      na to co czyni PUTIN ... PO CO NA CO DLACZEGO ...
                      NISZCZY UkraInĘ i traci Rosjan też swoich !!!
                      • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 17.11.24, 14:23
                        WCIĄZ organizatorzy szukają sposobu na ocenianie ...
                        tym razem pozwolili wybrac trójkę i na nich wysyłać esmesy
                        i znów zmiana bo na swojego reprezentanta
                        mogli p POLACY JAK NAJWIECEJ WYSYŁAĆ ,,ALE I TO NIE pomogł0 naszemu DOMINIKOWIsmile

-
                        • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 17.11.24, 14:34
                          Let's Bloom! - rozkwitnijmy - to slogan Konkursu Piosenki Eurowizja dla Dzieci. ‍

TLUMACŻą .. SENS kontynoują zadania EUROWIZJII ze Szwecjii??
                          • marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 17.11.24, 14:37
                            Let’s bloom – tak brzmi slogan 22. Konkursu Piosenki Eurowizji dla Dzieci. Poznaliśmy także oficjalną stawkę siedemnastu państw w konkursie – to oznacza najliczniejszą edycję od 2021 roku. Eurowizja Junior 2024 odbędzie się w Madrycie za dwa miesiące. Co zdradzili dziś organizatorzy?

Do widowiska, które Hiszpania zorganizuje w listopadzie, przygotowują się kolejne delegacje. W najbliższych tygodniach odbędą się poszczególne preselekcje, w tym Szansa na Sukces. Dziś wiemy już oficjalnie, ile ekip powalczy o złoto w finale 16 listopada oraz jakie są motywy przewodnie i projekt sceny konkurs

wczesniej n/t wskazywano
                            eurowizja.org/eurowizja-junior-2024-slogan-i-lista/
                        • pia.ed EUROWIZJA JUNIOR 2024 w MADRYCIE 18.11.24, 00:09
                          marii51 napisała:

Grand Prix wyśpiewał reprezentant Gruzji Andria Putkaradze piosenką „To My Mom”,
                          czyli "Do Mojej Matki",

Czyzby w ostatniej chwili zaspiewal inna piosenke? "Like a Fire"?
                          czyli "Lubie Ogien" wink ktora jest na temat wielkiej milosci???
                          • marii51 Re: EUROWIZJA JUNIOR 2024 w MADRYCIE 18.11.24, 19:20
                            czekamy więc na EUROWIZJĘ 2025 dorosłych !

GDYŻ ZAŁOZONY ZOSTAŁ WĄTEK kto wygra żeby wziąć udział?

a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51
                            • pia.ed Re: EUROWIZJA JUNIOR 2024 w MADRYCIE 18.11.24, 21:32
                              Ale zanim wrocimy do wlasciwego tematu, to chcialabym
                              abys odpowiedziala na moj poprzedni wpis, ktory brzmial:
                              marii51 napisała:
                              Grand Prix wyśpiewał reprezentant Gruzji Andria Putkaradze piosenką „To My Mom”, czyli "Do Mojej Matki".

Czyzby w ostatniej chwili zaspiewal inna piosenke? "Like a Fire" czyli "Lubie Ogien", ktora jest na temat wielkiej milosci???

To jest PROSTE pytanie, na ktore nie powinnas miec
                              problemu aby odpowiedziec, wiec dlaczego go unikasz? wink
                              • marii51 Re: EUROWIZJA JUNIOR 2024 w MADRYCIE 18.11.24, 22:12
                                PYTANIE ?
                                PRZECIEŻ WIEMY CO SPIEWAŁ GRUZIN
                                WPISAŁAM TŁUMACZENIE NA J POLSKI nawet nie zauważyłaś..

spoko nic nie będe się tłumaczyć coś zacytowałam z artyk to ne moje słową
                                • pia.ed EUROWIZJA 2025 18.11.24, 23:34
                                  marii51 napisała:
                                  PYTANIE ? PRZECIEŻ WIEMY CO SPIEWAŁ GRUZIN WPISAŁAM TŁUMACZENIE NA J POLSKI
                                  nawet nie zauważyłaś..

spoko nic nie będe się tłumaczyć coś zacytowałam z artyk to ne moje słową

No, ale bylas zdziwiona, ze to nie o MATCE - jak sie spodziewalas - stad moje pytanie.

• pia.ed EUROWIZJA 2025... Luna wspomina 2024 26.11.24, 09:28
                                    www.plotek.pl/plotek/7,154063,31491908,luna-zszokowala-wyznaniem-o-eurowizji-tego-nie-wiedzial-nikt.html#do_w=399&do_v=1159&do_st=RS&do_sid=1796&do_a=1796&do_upid=1159_ti&do_utid=31491908&do_uvid=1732554052235&s=BoxOpImg9
                                    • pia.ed EUROWIZJA 2025... Luna wspomina 2024 26.11.24, 20:05

Luna przygotowała drugą piosenkę na Eurowizję.

Luna wspomniała w programie, że "The Tower" nie był jedynym utworem, jaki stworzyła na Eurowizję.
                                      - Miałam tak naprawdę dwie piosenki, które powstały. Ja jeszcze tego nigdy nie mówiłam. Miałam dwie piosenki, które powstały na Eurowizję. Tej drugiej tak naprawdę nawet nikomu nie pokazałam. To znaczy, nie pokazałam jej nawet wytwórni bodajże. Może tylko menedżerce. Niewiele osób ją słyszało i wiedziałam, że to jest moje marzenie, żeby z tą piosenką pojechać na Eurowizję - powiedziała.

Dlaczego ostatecznie Luna wybrała "The Tower" zamiast wymarzonego utworu? - Wiedziałam,
                                      że z taką piosenką nigdy nie przeszłabym preselekcji w Polsce - powiedziała Luna. Wokalistka
                                      dodała, że wspomniany utwór ujrzy kiedyś światło dzienne. - To jest moja ulubiona piosenka,
                                      jaką kiedykolwiek napisałam, ale wiedziałam, że jest ona zbyt alternatywna, zbyt emocjonalna,
                                      nie do końca w takim nurcie, (...) jeśli chodzi o preselekcje - powiedziała w programie Luna

https://bi.im-g.pl/im/96/08/1e/z31491990IH,Luna.jpg
                                      • marii51 Re: EUROWIZJA 2025... Luna wspomina 2024 26.11.24, 21:59
                                        PIA.ED nie umiesciłaś gzie to czytałas
                                        więc poszukalam tu i tam ale nie ma tej drugiej pisenki .. ja nie potrafię znależć żeby sprawdzic co to za piosenka???? że bała się że nie prejdzie u
                                        • pia.ed EUROWIZJA... utwór ujrzy kiedyś światło dzienne 30.11.24, 12:58
                                          marii51 napisała:
                                          PIA.ED nie umiesciłaś gzie to czytałas więc poszukalam tu i tam ale nie ma tej drugiej pisenki ..
                                          ja nie potrafię znależć żeby sprawdzic co to za piosenka???? że bała się że nie prejdzie u
                                          • marii51 Re: EUROWIZJA.2025rJ, STECZKOWSKA ? 01.02.25, 19:30
                                            Eurowizja 2025 zbliża się wielkimi krokami, ale zanim obejrzymy wielkie show w Bazylei, to w stresie oczekujemy na wybranie naszego polskiego reprezentanta. Niedawno postanowiliśmy zapytać
                                            Magdalenę Narożną czyli piosnkarkę ,a śpiewa jak Zenek MARTYNIUK ,
                                            co sądzi o samym konkursie oraz o tym,
                                            że Justyna Steczkowska kolejny raz próbuje swoich sił w tym wielkim wydarzeniu

CD CYT Z ARTYK...
                                            Eurowizja 2025 odbędzie się już za parę miesięcy w Bazylei.
                                            Jeszcze nie wiadomo, kto będzie reprezentować Polskę podczas tego wydarzenia. Niedawno jednak poznaliśmy oficjalną listę osób, które staną w szranki ze sobą i zaprezentują wybrane przez siebie utwory. Wśród nich jest Justyna Steczkowska, która wiele lat temu wystąpiła na Eurowizji i zajęła 18. miejsce. Niedawno "Super Express" zapytał Magdalenę Narożną o to, co sądzi o ponownej chęci udziału Steczkowskiej w Eurowizjii
                                            .www.se.pl/wiadomosci/exclusive/magdalena-narozna-szczerze-o-steczkowskiej-na-eurowizji-czeka-na-jej-wystep-aa-7oUU-dCND-8wzM.html
                                              • marii51 Re: EUROWIZJA.2025rJ, STECZKOWSKA ? 14.02.25, 19:27
                                                dziś wieczorem DOKONA SIĘ WYBÓR
                                                -kto zaprezentuje Polskę na EUROWIZJII25
                                                  • marii51 Re: EUROWIZJA.2025rJ, snsy na J STECZKOWSKA 16.02.25, 20:50

Justyna Steczkowska wierzy,
                                                    że będzie lepsza niż Górniak i Szpak! "Starajmy się pójść wyżej"
                                                    Justyna Steczkowska (52 l.) jest chyba największą fanką Eurowizji w Polsce. W 1995 roku poniosła porażkę na tym konkursie. Wciąż jest to zadrą w jej sercu i marzy, by zadośćuczynić i spróbować jeszcze raz. Trzeba przyznać - uporu jej nie brakuje. Na zeszłorocznych polskich eliminacjach poległa, w tym roku z utworem "Gaja" udało jej się wygrać i wreszcie pojedzie na swój ulubiony konkurs.
                                                  • marii51 Re: EUROWIZJA.2025rJ, snsy na J STECZKOWSKA 15.03.25, 16:07
                                                    pa nie ma czasu więc sama tu kek chlopakow umieszcze..a o czym oni spiewają,,, ??
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~slowa mam www.tekstowo.pl/piosenka,kaj,bara_bada_bastu.html
                                                    www.google.com/search?q=bara+bada+bastu%E2%80%9D&rlz=1C1GGRV_enSE751SE751&oq=&aqs=chrome.0.69i59i450l8.257930j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:222bcaad,vid:WK3HOMhAeQY,st:0
                                                  • marii51 Re: EUROWIZJA.2025rJ, snsy na J STECZKOWSKA 15.03.25, 16:09
                                                    piosenka wesp;iyla
                                                    nasza JUSTYNA STECZKOWSKA ... POWAŻNIE BARDZO NADAJE NASTROJ
                                                  • pia.ed EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 08.04.25, 21:20
                                                    Justyna Steczkowska w wywiadzie przyznała, że występ na Eurowizji budzi dużo
                                                    pozytywnych emocji. Zapewnia, że wszystko jest dobrze przygotowane.
                                                    Wiąże ogromne nadzieje ze swoim występem na Eurowizji. Postara się o to,
                                                    aby uplasować się wysoko w tabeli. Ma nawet chrapkę na bycie na podium.

— Mam nadzieję, że nie będzie wstydu i będziemy chociaż w pierwszej dziesiątce. I będziemy
                                                    mogli być z tego dumni. Może będziemy nawet w piątce, nawet w trójce, kto to wie? (...)
                                                    Trzeba zrobić krok do przodu, żebyśmy chociaż raz wygrali. Życzmy sobie tego wszyscy
                                                    — zdradziła swoje plany Justyna Steczkowska.

ludzie.fakt.pl/justyna-steczkowska-na-eurowizji-2025-szczegoly-jej-przygotowan/5dq2fc6
                                                  • pia.ed EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 14.04.25, 15:05
                                                    Eurowizja 2025 w Bazylei zbliża się wielkimi krokami, a emocje wokół tego wydarzenia rosną z każdym dniem. Justyna Steczkowska intensywnie promuje swój utwór "Gaja" i zdobywa coraz większe uznanie międzynarodowej publiczności.
                                                    Jej ostatni występ podczas Eurovision Party w Londynie wzbudził duże emocje wśród ekspertów, jak i internautów.

ludzie.fakt.pl/steczkowska-probuje-podbic-serca-fanow-eurowizji-w-komentarzach-zawrzalo/hjzgncy

ludzie.fakt.pl/eurowizja-popsula-plany-justynie-steczkowskiej-gwiazda-nie-kryje-rozzalenia/qj7q2nz
                                                  • marii51 Re: EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 14.04.25, 22:06

mało a zapomniałabym
                                                    więc słłcham teksciory.interia.pl/justyna-steczkowska-gaja-polish-pre-selection-eurovision-2025-tekst-piosenki,t,724925.html

JEDNAK DOBRY MA UTWOR JUSTYNA SPIEWA DOSKONALE.. WIĘC..
                                                    a copowie świat? okaże się

• marii51 Re: EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 06.05.25, 21:27
                                                    juz rzadzi nasza po pierwsym wysrępie

>www.rmf.fm/rozrywka/plotki/news,78713,eurowizja-2025-justyna-steczkowska-po-pierwszej-probie-w-bazylei-udalo-sie-wiele-rzeczy-poprawic.html
                                                    > JEDNAK DOBRY MA UTWOR JUSTYNA SPIEWA DOSKONALE.. WIĘC..
                                                    > a co powie świat? okaże się
                                                    >
                                                    i jeszcze jest juz wiadome że JUSTYNA
                                                    NA eurowizjii zmiei oprawe ,, tzn jesz sztab opracował nowości specjalne
                                                  • pia.ed EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 07.05.25, 13:44
                                                    marii51 napisała:
                                                    juz rzadzi nasza po pierwsym wysrępie

Jej opinia duzo nie daje, bo to nie ona bedzie oceniac, tylko sedziowie i sluchacze ...
                                                    Ogladalam tylko wersje z Polski i wg mnie byla zbyt przeladowana wystepami tancerzy.
                                                    Jesli bas bedzie bardzo glosny, to tez niezbyt dobrze, bo moze zagluszyc glos
                                                    Steczkowskiej.

• marii51 Re: EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 08.05.25, 02:09
                                                    MATARAPATY BO DO SADKU TV PODAŁA OSOBA KTÓRA NIE DOSTAŁA SIĘ ..
                                                    WIĘC steczkowska ma kłopoty..
                                                    Bazyleja moze niedopuscic jest tv nasza cos zrobiła błednego

napisała m że rzazi ww

a jednak ma kłopoty..mimo dobrego występu w Bazyleii
                                                  • marii51 Re: EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 08.05.25, 02:10
                                                    www.meloradio.pl/dramy/telewizja-polska-pozwana-chodzi-o-justyne-steczkowska-i-eurowizje-2025?fbclid=IwY2xjawKI1Y5leHRuA2FlbQIxMQBicmlkETE0QVBVWm95TExra0NBVDRxAR4Bc97HyX6gw13yN3hpSIGyp3mIE3I1HkbFgUxIH_U01P3qZG-Fg1yY5a5NYA_aem_RdnqMUBGt6Ry2wMmmuP0ag
                                                  • marii51 Re: EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 08.05.25, 02:12
                                                  • pia.ed Re: EUROWIZJA 2025 r. JUSTYNA STECZKOWSKA 10.05.25, 01:36
                                                    Nie chodzi o atakowanie jej, tylko koniecznie chce odniesc sukces
                                                    i dlatego prosi o glosowanie na nia, a to troche nieladnie!

• marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 18.11.24, 22:19
                      Like a Fire" czyli "Lubie Ogien",

moje rozważania o psence Gruina juz napisalam pod wklejonym tekstem w j polskim
                  • pia.ed EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 17.11.24, 03:38
                    No to 11-latek nie zrobil furory w Madrycie... tego sie spodziewalam po wysluchaniu jego nagrania.
                    Ma bardzo silny glos, co jest pozytywne, ale odnioslam wrazenie, ze on tej piosenki nie spiewal,
                    tylko wykrzyczal i stad takie slabe miejsce

Przed konkursem nadzieje związane z jego występem były duże, gdyż jego utwór
                    w serwisie YouTube mógł pochwalić się największą liczbą wyświetleń spośród
                    wszystkich startujących w konkursie wokalistów.
                    Na którym miejscu ostatecznie wylądował Dominik? Chłopiec zajął 12 miejsce.

Dominik Arim otrzymał od jury zaledwie 13 punktów. Dla porównania
                    reprezentant Gruzji otrzymał od ekspertów aż 180 punktów.
                    Łącznie z głosami od widzów Dominik Arim otrzymał 61 punktów.
                    Pierwsze miejsce w konkursie Eurowizja Junior zajął reprezentant Gruzji.
                    Srebrny medal wywalczyła Portugalia, a na ostatnim schodku podium
                    stanęła Portugalia.
                    • pia.ed EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 17.11.24, 15:24
                      Przed konkursem nadzieje związane z jego występem były duże, gdyż jego utwór w serwisie YouTube
                      mógł pochwalic się największą liczbą wyświetleń spośród wszystkich startujących w konkursie wokalistów.

Do sukcesu na YouTube mogla sie przyczyni reklama, ktora uczestnik sam zainicjowal.
                      Ja tez bylam ciekawa i weszłam ... big_grin
                      I uwazam, ze dobrze sie stalo, ze eksperci utarli mu nosa, bo jego pewnosc siebie
                      nie byla normalna jak na 11-letnie dziecko!

• marii51 Re: EUROWIZJA 2024 w MADRYCIE 16.11.24, 22:00
                Zalaczam tutaj piosenke, ktora jest faworytem pewnego polskiego bramkarza, ktory swietnie gra na fortepianie! Mnie piosenka tez bardzo sie podoba, ale NIE PODOBA mi sie, ze dotyczy gangsterow sad
                sad
                sad
                wiec bede jej sluchal przy zmknietm obrazie!

Mam tak male literki, ze nie zobaczylam, ze popelniam pomylki w pisaniu!

ps Bożeko ja powiększam a mimo to ,, wkradają się pomylki
    • borsuczyca.klusek Re: EUROWIZJA 2025 10.05.25, 14:01
      Widzę, że na forach są jeszcze jacyś fani Eurowizji.

Pozdrawiam i zapraszam do mnie na podsumowanie tegorocznych kandydatów:

forum.gazeta.pl/forum/w,276296,178924644,178924644,Eurowizja_2025_piosenki_konkursowe.html?p=178924644
      • pia.ed EUROWIZJA 2025... dzien otwarcia... 12.05.25, 14:56

www.google.com/search?q=justyna+Steczkowska+czerwona+ssukienka&rlz=1C1GGRV_enSE751SE751&oq=justyna+Steczkowska+czerwona+ssukienka&aqs=chrome..69i57j0i22i30j0i751j0i512i546l2j0i751l2.22941j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vhid=1GP0EcvQDkfk5M&vld=cid:a639b3ef,vid:hZqB4Lhc3lU,st:0&vssid=_3ushaNTlBeS-wPAPxK3ZmAw_43
        • marii51 Re: EUROWIZJA 2025... dzien otwarcia... 12.05.25, 15:41
          aresztowana na zbyt sexi strój
          Wielkimi krokami zbliża się start Eurowizji 2025. TikTok podbija nagranie, na którym reprezentująca Polskę Justyna Steczkowska zostaje "zaaresztowana" przez ekipę Tommy'ego Casha za "bycie zbyt sexy". Wideo, udostępnione także z kont samej artystki, zyskało już blisko 30 tys. reakcji internautów.
          haha

Tekst linku
        • pia.ed EUROWIZJA 2025... Zasady głosowania 12.05.25, 22:10
          www.eska.pl/hotplota/news/eurowizja-2025-zasady-glosowania-jak-zostana-wybrani-finalisci-i-zwyciezca-aa-jJRD-WSWR-FdTv.html

• pia.ed EUROWIZJA 2025 13.05.25, 17:25
          borsuczyca.klusek napisała:
          A tu oficjalny teledysk:

Nie znalam tej piosenkarki az do chwili kiedy wystartowala w polskich eliminacjach,
          dlatego nie chce sie na jej temat wypowiadac... Tyle tylko, ze dojdzie do polfinalu,
          a jak dalej bedzie - nie wiem.

• marii51 Re: EUROWIZJA 2025 13.05.25, 17:27
            www.youtube.com/shorts/vVxv-quZIFw?feature=share
            • marii51 Re: EUROWIZJA 2025 WCORAJSZY WIECZÓR 14.05.25, 11:08
              jak wrażliwca na MUZYKĘ ,,
              JAK UWIELBIAM JĄ I JAK ŻYCIE BEZ NIEJ TO DLA MNIE STRATA CZASU..
              TO JAK LUDZIE KTORZY KOŚCIELE SPIEAWJĄ TO TAK JAKBY DWA RAZY SIĘ MODLILI,, powiedz trwa owe

JUSTYNY PRZE 30 NIUE ZABRAKŁO
              may ją wszędzie, czyni z niej celebracje..czerpie całym sercem i oddaje
              pokazać światu ile muzyka może dać ludziom
              GRATULACJE justynko...

to jakiś dar niebios... co ty potrafisz .. wczoraj pokaałaś nty raz !!!!
              bąż tak zawsze.. bąż trwaj w 4 oktanowym głosie trwaj cudnie zdolna dziewczynp
              pia...ed ..
              my ją podziwiamy jak ww napisałam

... !!!!!!!!!
              jeszce aż to mi się nie zdarzyło wczorajsze 15 krajów

uczyniły koncert dla świata

udowodniając co potrafią uczynić tworząc muzykę komu???
              ludzi jest ogroma ilośc kochających muzyczne talenty

.jesli komukolwiec coś nie pasowało mimo uroczych wspaniałych zdolnych ludzi występujących
              to nie powiem kim się .. gumow uszy sad!!!
              FINOWIE Z PIENIĄDZEsWECJII
              ALE TO WSPANIAŁY WYSTĘP CUDOWNI ZDONI NIESAMOWICIE

PIA GDZIES TU UJMOWAŁAŚ COŚ NA ICH TEMAT... sprawdzę
              mimo niepowalania wielkich liter,,,
              musialam dziś szczegolne na caly swiat .. podsumowanie moje uczynic n/t

w czwartek driha część.. i wyłonienie kolejnych 10 naj naj... SWIAT OCENIA
              • pia.ed EUROWIZJA 2025... WCZORAJSZY WIECZÓR 14.05.25, 11:50
                marii51 napisała:
                jak wrażliwca na MUZYKĘ, JAK UWIELBIAM JĄ I JAK ŻYCIE BEZ NIEJ TO DLA MNIE STRATA CZASU..
                TO JAK LUDZIE KTORZY KOŚCIELE SPIEAWJĄ TO TAK JAKBY DWA RAZY SIĘ MODLILI...

Marysiu, to zdolna osoba i nikt jej tego nie zabiera!
                Tu chodzi raczej o calosc grupy, ktora nie byla wlasciwie ustawiona na scenie.
                Tancerze powinni byc w glebi sceny, a Justna na przodzie, wtedy by ja bylo swietnie widac... smile
                A tak, to ona niknela w tlumie tancerzy, bo oni mieli czarne stroje, a ona ciemnozielony.

Ogladalam wczorajszy koncert... i nawet nie zauwazylam, ze Justyna grala
                na skrzypcach! Wszystko sie za szybko zmienialo i bylo za duzo niepotrzebnych
                efektow!
                Szwedzki komentator zapowiadajac Justyne powiedzial, ze bedzie wisiala na linach,
                tylko on nie wie dlaczego?
                • marii51 Re: EUROWIZJA 2025... WCZORAJSZY WIECZÓR 14.05.25, 12:27
                  pia.ed napisała:
                  \ .TO JEDNAK pia
                  swoje ,, znawcą jestes widac wysokiej klasy
                  i ok twoje zdanie to twoje .. ok
                  swiat oceniał dzwonił nie ja....

> Tancerze powinni byc w glebi sceny, a Justna na przodzie, wtedy by ja bylo swi
                  > etnie widac... smile

mało oglasz takiego rodzaju występy...

miga ci wszystko w oczkach ..smile
                  > A tak, to ona niknela w tlumie tancerzy, bo oni mieli czarne stroje, a ona ci
                  > emnozielony
                  .

tak miało byc i nie ma ziemia ===stroje kolor
                  • marii51 Re: EUROWIZJA 2025... WCZORAJSZY WIECZÓR 14.05.25, 17:33
                    innna jednak wersja tanca w powietrzu...
                    sama opowiada .. zaraz link
                    • marii51 Re: EUROWIZJA 2025... WCZORAJSZY WIECZÓR 14.05.25, 17:39
                      marii51 napisała:

> innna jednak wersja tanca w powietrzu...
                      > sama opowiada .. zaraz link
                      >

www.youtube.com/shorts/cyUl9ZlKtcQ
                      • pia.ed EUROWIZJA 2025... 16.05.25, 17:23
                        marii51 napisała:
                        innna jednak wersja tanca w powietrzu...

To jury bedzie oceniac taniec w powietrzu czy piosenke???
                        W takim razie nikt nie powinien dostac sie do finalu
                        oprocz Justny...

• pia.ed Re: EUROWIZJA 2025 14.05.25, 00:28
            pia.ed napisała:
            nie chce sie na jej temat wypowiadac... Tyle tylko, ze dojdzie do polfinalu...

Nie orientowalam sie, ze kiedy wystepowala to juz byl polfinal... Myslalam,
            ze to jakies wstepne eliminacje i dlatego tak napisalam.

• borsuczyca.klusek Re: EUROWIZJA 2025 16.05.25, 17:33
        Patrząc po nastrojach w Internecie to mamy naprawdę dużą szansę na dobry wynik w głosowaniu publiczności. Zagadką pozostaje jak występ Justyny oceni profesjonalne jury...
        • pia.ed EUROWIZJA 2025... 17.05.25, 00:51
          [i]borsuczyca.klusek napisała:
          Patrząc po nastrojach w Internecie to mamy naprawdę dużą szansę
          na dobry wynik w głosowaniu publiczności. Zagadką pozostaje
          jak występ Justyny oceni profesjonalne jury... [/u]

Jury bez watpienia dobrze oceni jej wykonanie, bo glos ma wspanialy...
          a czy melodia piosenki przypadnie im do smaku, to zobaczymy.

• pia.ed EUROWIZJA 2025... 17.05.25, 18:06
            To jest typowany mozliwy zwyciezca.
            Czy w polskich notowaniach bierze sie go pod uwage?
            www.youtube.com/watch?v=coGaxAWtp58
            Na drugim miejscu jest "Mama, a na trzecim" Mafioso" - ten, ktory imituje Wlochow

Szwedzki "Sauna" czyli "Bada bastu" tez jest typowany na zwyciezce, chociaz osobiscie bardzo w to watpie!

• marii51 Re: EUROWIZJA 2025... 1 miejsce BRAVO 19.05.25, 11:44
                JURY oceniło wysoki talent muzyczny

bez wielkiego widowiska... bez tych migających MI tez migały
                pia.ed i gdy oglądalam kolejne, kolejne utwory
                juz aż tak nie byłam co do wykonania JUSTYNY

Polaków == NAS
                • pia.ed Re: EUROWIZJA 2025... 1 miejsce BRAVO 19.05.25, 22:29
                  No widzisz, doceniono bardziej samotne wystepy,
                  gdzie uwagi nie odwracalo cos innego...
                  Bylam zachwycona wystepem piosenkarki z Izraela,
                  bo miala melodyjna piosenke i wspanialy glos,
                  nie zostal zaklocony niepotrzebnymi efektami.
                  Szklana wieza z kreconymi schodami tez byla dobrze pomyslana,
                  bo subtelna, nie odwracala uwagi od piosenkarki,
                  jednak odegrala wielka role w zakonczeniu wystepu!
                  • marii51 Re: EUROWIZJA 2025... 1 miejsce BRAVO 21.05.25, 15:30
                    I MAMY WYPOWIEDŻ
                    Michała w ..on rownież miał piękny udział na EUROWIZJII JKJAKIS CZAS WSTECZ
                    A TERAZ SMIAŁO MOWI CO I JAK... Justyny
                    ----
                    • pia.ed EUROWIZJA 2025... 21.05.25, 17:11
                      Ucieszylam sie, kiedy polski ekspert od muzyki poparl miedzynarodowych ekspertow...
                      bo do tej pory czytalo sie, jakie zdanie mieli fani Justyny: swietna figura jak na swoj wiek,
                      muzyczne wyksztalcenie, spiew z jednoczesnym zawisnieciem na linach, specjalnie wybrani
                      tancerze... Tylko ze to akurat nie interesowalo jury, bo w miedzynarodowym konkursie piosenki
                      sa zupelnie kryteria... wink
                      Mozesz mi wierzyc albo nie, ale pierwsza mysl ktora mi sie nasunela, byla ta sama co Wisniewskiego:
                      "przewaga formy nad trescia" czyli inymi slowy :"Co za duzo to niezdrowo... "

Tekst linku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka