muraszka1 07.02.09, 19:34 farbujecie,czy poddajecie sie naturze ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: siwe włosy 07.02.09, 19:48 kiedys bylam blond,teraz jeszcze nie mam odwagi,jest zima,wiadomo,kapelusze czapeczki,na razie przygladam sie odrostom,moze polubie te srebrne Odpowiedz Link
agat-a52 Re: siwe włosy 07.02.09, 19:59 Ja jestem ciemną szatynką. Mam półdługie włosy i na nich zrobiony balayage. Z tym, że naturalny szatyn muszę najpierw pofarbować, bo pokazały się już siwe włosy. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: siwe włosy 07.02.09, 20:12 naturalny blond to bylam jeszcze przed siwieniem, potem farbowalam na ciemny blond,teraz eksperymentuje, farbowac,czy zostac przy odrastajacym sreberku Odpowiedz Link
agat-a52 Re: siwe włosy 07.02.09, 21:05 Muraszko, jeżeli dobrze się czujesz w naturalnym, czyli siwym kolorze, to zostań przy tym sreberku. Tylko musisz mieć dobrze ostrzyżone. A jeżeli zdecydujesz się na farbowanie, to taka moja rada...nie dopuszczaj do dużych odrostów, bo to wygląda nieładnie. Przepraszam za szczerość. ale widzę nieraz panie z centymetrowym odrostem i mnie się to nie podoba, kobieta wygląda jak zaniedbana. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: siwe włosy 07.02.09, 21:18 I właśnie dlatego od wiosny już nie farbuję.Spodobały mi się moje własne,ale coś zaczynam częściej spoglądać w lusterko i kombinować.Moja sąsiadka,mimo,że młodsza ode mnie jest bielutka od dawna.Szkoda,że ja takich nie mam. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: siwe włosy 07.02.09, 21:23 Jaguś ja długo nie siwiałam. Ale pamiętam moją koleżankę już w ogólniaku miała pasemka siwe. Odpowiedz Link
annrez Re: siwe włosy 08.02.09, 10:42 bardzo wczesnie mialam siwe wlosy a ze dosc szybko mi odrastaja to musze czesto farbowac . Masz racje Jagus ze takie siwe ,,sciezki,, brzydko wygladaja . a zreszta pewnie kazda z nas lepiej sie czuje , gdy ma porzadek na glowie Odpowiedz Link
tesunia Re: siwe włosy 08.02.09, 11:58 usch...nie akceptuje tego u siebie i juz, nakladam farbe, na lato planuje zrobic pasemka w jakims blad odcieniu,nie widac tak szybko odrostow. Odpowiedz Link
marii51 Re: dziś maluję.. 12.03.09, 12:35 na kolor orzech, bo odrosty- są b nieładne- nawet kilku milimetrowe 1-2- babcia na spacerze z wnusią w sobotę i niedzielę musi wyglądać-- a może ktoś pomyśli, że to moje- rodzone Odpowiedz Link
jaga_22 Re: dziś maluję.. 12.03.09, 12:46 Też jestem przygotowana na nałożenie farby,ale blondi Tylko jeszcze muszę podciąć włoski,bo zarosłam. Odpowiedz Link
tesunia Re: dziś maluję.. 12.03.09, 17:04 *Marii, no a co??,jak ladna fryzurke jeszcze zrobisz do odnowionej fryzurki, to niech ludziska mysla,ze to dzieciaczko Twoje) *Jago, wiec bedziemy blondynkami tego lata) choc zastanawiam sie,ze gdzies kiedys czytalam, ze mozna sobie jakas domowa miksture z szalwi i ciemnej herbaty zdajeje sie i spirytus,i tym wcierac w odrosty,maja pociemniec,a jednoczenie beda wzmocnione, znacie moze ta miksture?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: dziś maluję.. 12.03.09, 18:30 Eeeeee ...to chyba za póżno,bo wiosna za progiem.Zanim by coś poskutkowało,to by jesień nadeszła. Nie słyszałam o takiej miksturze.Poza tym to do przyciemniania,a nie do przefarbowania,a ja już mam srebro na głowie.) Odpowiedz Link
kasia1500 Re: dziś maluję.. 12.03.09, 19:07 Jaguś, ostatni element tej mikstury stosujemy do wewnątrz i okazuje się, że wszystko widzimy w innych kolorach. Może włosy też Odpowiedz Link
jaga_22 Re: dziś maluję.. 12.03.09, 20:01 Co racja,to racja spirytus na wszelkie bolączki.Aż strach pomyśleć,co by było gdyby go nie wynaleziono. Odpowiedz Link
tesunia Re: dziś maluję.. 12.03.09, 20:51 tak,tak Kasiu, buteleczka sie pozniej nacieramy, albo w najgorszym wypadku ktos nas nia naciera))))))))))), ) musze poszperac w swych zbirach, ja mam ciemne wlosy wiec moze jeszcze by mi cos pomoglo? Odpowiedz Link
dede43 Re: siwe włosy 14.03.09, 07:38 W siwych włosach to dobrze wygląda 20-latka. Farbuje się już więc 45 lat. I jeszcze mam co na szczęście, choć teraz juz wystarcza tylko 1/2 tubki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: siwe włosy 14.03.09, 10:52 Dzisiaj będę pokoloryzowana.Ciekawa jestem jaki ten blond wyjdzie. Nigdy nic nie wiadomo,bo zależy dużo od naszych włosów.) Odpowiedz Link
tesunia Re: siwe włosy 14.03.09, 12:08 *Jagus, zycze by kolorek wyszedl cudny tak z wiekiem siwy wlos sztywnieje,trudniejszy do farbowania, ja chyba pasemka blond sobie zrobie, jak wytrzymam lato z tym kolorkiem to tak mysle,ze dobralabym cos siwszego niuansowo i zrobila, ale tu od razu musialabym co dzien sie podmalowac a nie tylko wtedy kiedy w miasto jade) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: siwe włosy 14.03.09, 12:57 Och,żeby to włoski sztywniały,ale robią się coraz cieńsze.( Tylko brwi trzeba pilnować,bo zaczynają druty wychodzić. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ja tam wolę się poddać... 14.03.09, 13:19 muraszka1 napisała: > farbujecie,czy poddajecie sie naturze ? ----- Łysinę mam farbować??? Odpowiedz Link
cieplanata Re: Ja tam wolę się poddać... 14.03.09, 19:51 Ja osiwiałam mając 35 lat i zawsze sobie farbowałam włosy, przeszłam różne kolory od ognistej rudości (bo miałam temperament) później przeszłam przez czas seksownej szatynki, a teraz już coraz jaśniejszy balejaż bo może przyjdzie mi ochota wrócić do siwizny i żeby było bezboleśnie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ja tam wolę się poddać... 14.03.09, 20:04 Dość już dość ! cały rok się nie farbowałam.Musiałam się nacieszyć swoją siwizną. Dzisiaj mam włoski podcięte i jestem złotą blondynką Odpowiedz Link
tesunia Re: Ja tam wolę się poddać... 15.03.09, 12:52 Ntalio, dobry sposob na przechodzenie kolorow. Jagus, to wygladasz teraz jak osiemnastka co??, najwazniejsze,ze dobrze sie czujesz w nowej aranzacji wlosowej ja poczekam jeszcze pare dni,niewiem na co sie zdecydowac tz .jaki kolor wybrac. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ja tam wolę się poddać... 15.03.09, 13:00 Ale dobrze mamy co babeczki...... z tym farbowaniem Odpowiedz Link
tesunia Re: Ja tam wolę się poddać... 15.03.09, 13:07 ja czasami sie zloszcze,ze trzeba odrosty "zalatwiac" ale mozliwosc wlasnie "odnowienia sie" to super dla kobiet,ktore lubia dbac o swoj wyglad. Jadziu chrupie sobie czekoladke ,nie moglam juz wytrzymac) Odpowiedz Link