Dodaj do ulubionych

Weź kota, posadź kaktus

19.07.09, 10:54
http://i27.tinypic.com/sy2re9.gif

Bez jonów ujemnych nie ma życia. Badania wykazały, że polna mysz pozbawiona ich ginie już po 20 godzinach. Im więcej jonów ujemnych nas otacza – tym lepsze mamy samopoczucie oraz sprawność fizyczną.

To taka sanitarna policja: zabija bakterie i zarazki. Niestety, wokół nas dominują jony dodatnie, przez które słabniemy, łatwiej zapadamy na choroby, dopadają nas bóle głowy, dolegliwości sercowe, reumatyczne itp.

Na szczęście dobroczynne i przyjazne nam jony ujemne wytwarza wiele roślin. Jony ujemne „produkują” paprocie i rośliny mające kolce i szpilki, np. kaktusy. Warto zasadzić w pobliżu domu ujemnie promieniującą brzozę, jarzębinę, lipę bądź któreś z drzew iglastych. Czasami więc, by zmalał ból głowy, wystarczy pogłaskać paprotkę, zapalić świecę. A na pewno wziąć na kolana kota! On najlepiej uzdrowi mieszkanie, wydzielając jony ujemne. Jeśli w domu jest ktoś chory, kot nawet nasili ich „produkcję”.

W USA i Europie Zachodniej w zamkniętych pomieszczeniach stosowane są jonizatory powietrza. Ale Amerykanie przeprowadzili doświadczenie, wpuszczając kociaka do szpitala na oddział zakaźnie chorych dzieci. Potwierdziło się: jeden mruczek przez 10 godz. wytworzył przeszło połowę tego, co jonizator elektryczny.
Obserwuj wątek
    • super222 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 11:21
      ...i mi wyrośnie na dłoni,
      jeżeli to nie ty zgarniesz 2000.
      Miłego dnia, na przekór wszystkim
      deszczom, chmurom, dziurom...;D
    • super222 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 11:25
      Naturalnie, miało być 11.000.
      (jedenaście tysięcy). Bank!!!
      • misia007 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 11:56
        Hurrrra, a u nas wokół domu same lipy a w domu 4 mruczki!!! O kaktusach....pomyślę.
        • jaga_22 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 12:01
          Mam tycie kaktusiki,ale zebrane razem,to prawie duży kaktus.wink tongue_out
          Jak się położę plecami do góry,to Pieszczoch zaraz kładzie się na mnie.Powinnam
          go nie zganiać,ale jednak 8 kg,to długo nie zdzierżę.
          http://i30.tinypic.com/160qu5y.gif
    • waliakon2 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 11:55
      [b]To prawda, coś w kotach jest pozytywnego. Kilkanaście lat temu leżałam w
      pewnym szpitalu (w którym nie napiszę)przechodząc korytarzem na inny oddział
      widziałam idącego kota przy nogach lekarza, gdy na chwilę lekarz się zatrzymał
      zamieniając kilka słów z kolegą, kot przez cały czas łasił się do ich nóg. Gdy
      rozeszli się każdy w swoją stronę, kot wskoczył na parapet i zajął się swoją
      toaletą. Opowiedziałam pielęgniarce co widziałam (ale się rymnęło)a ona na to,
      że te koty należą do szpitala i wszyscy je tolerują jest ich więcej, ale szpital
      jest duży i
      rozległy, więc się rozproszyły. Kocurki są wysterylizowane.(b/)
      • agat-a52 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 18:43
        Jaguś czy masz może problem z kręgosłupem? Ja kiedyś miałam ramię bolesne i tam kot mi się układał.
        • jaga_22 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 19:13
          Oj mam Agatko problem od od 4 lat.Nie dość,że mi się powykrzywiał,
          to jeszcze rosną na nim osteofity.Pewnie miałam być kaktusem.big_grin big_grintongue_out
          • agat-a52 Re: Weź kota, posadź kaktus 19.07.09, 20:08
            No widzisz..dlatego zadałam to pytanie, bo moja kuzynka ma kotka, który leży jej na okolicach gardła, a ona ma kłopoty związane z tarczycą. Dodam, że mój kot terapeuta wyleczył moje bóle ramienia.
            • marii51 Re: Weź kota, posadź kaktus 20.07.09, 21:41
              hej hej- czy to możliwe że na kaktuskach proponujecie leżenie- a kot
              na nas? ojojku- ani kaktusa ani kota-o ja biedna..
              nie ponoć kotka mam w główcesmile
              pewnie ten się nie liczysad
              • misia007 Re: Weź kota, posadź kaktus 20.07.09, 21:56
                Nasz Czarek tez leczy a reszta no jonizuje.Niestety ten w głowie to nie to, wiem
                bo...tez mam, tylko taki
                http://images32.fotosik.pl/392/b3edea5b9778357amed.jpg
                albo którys z tych
                http://images33.fotosik.pl/398/62f537aea8720760med.jpg
                • jaga_22 Re: Weź kota, posadź kaktus 20.07.09, 22:07
                  Cudności ...śliczności. big_grin big_grin big_grin
                  • agat-a52 Re: Weź kota, posadź kaktus 20.07.09, 22:12
                    Jakie cudne!! a ten czarny z tą magią w oczętach to moje marzenie.
                    Mój kotek często mizia mnie po nogach, a ja tego nie lubię, a ponoć w ten sposób zbiera jony.
                  • marii51 Re: Weź kota, posadź kaktus 20.07.09, 22:18
                    a matusiu jedyna- jakie wy serduszka macie ogromne-
                    misiu007
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka