agat-a52
10.08.09, 12:57
motoryzacja.interia.pl/news/mlodzi-z-licencja-na-zabijanie,1350249,1612
Tak, to prawda. Wczoraj wracaliśmy późnym wieczorem i to co wyprawiają młodzi kierowcy, to nie ma określenia. Naprawdę narażeni jesteśmy wszyscy. To nie ma znaczenia, że większość jedzie na trzeźwo i przestrzega zasad, jak znajdzie się chociaż jeden "wariat" i w tragedii uczestniczą [ giną ] niewinni.
Ja też bardzo boję się przejazdu przez wsie, gdy może wyjechać pijany traktorzysta. Zawsze mam respekt przed Tirami.
Ktoś kiedyś podał przyczynę, zły stan polskich dróg, ale nasze auta, busy, autobusy rozbijają się na super niemieckich autostradach.
Moja niemiecka rodzina jak przyjeżdża do Polski, to swoje auto odrazu stawia do garażu. Poprostu nie umieją tu jeździć. Często nam zadają pytania: czy Polacy mają prawa jazdy?
Poza tym należałoby się przjrzeć czym Polacy jeżdżą? Albo złom, lub jakiś składak odpicowany.Obowiązkowe przeglądy też niewiele skutkują i możnaby tak wymieniać. Dziwię się rodzicom tych młodych ludzi, że zaraz po otrzymaniu prawka pozwalają im na samodzielną [ szaleńczą ] jazdę, a później tragedia i rozpacz.