trzcina 01.06.10, 18:03 mi deszcz szusss temu i z pus tego nie naleje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujek_samo_bro szu 02.06.10, 13:13 muszu w wodnego okamgnieniu siedemnaście wioseł. czerw jedz. Odpowiedz Link
fnoll szu 19.06.10, 02:34 "wielki szu" "szur szur szur to idą umarli" "szurumburum" "szuru buru chlastu chlastu nie mam rączek jedenastu" "szukam, szukania mi trzeba" "szura" >>> my wsje bukwy uże znajem, uże piszem i czitajem czyli występowanie pierwiastka "szu" w przyrodzie Odpowiedz Link
trzcina Re: szu 17.08.10, 23:52 nic nie spust to nic szust to pic nic na trawie czy nie nic nicnie choć nie gin ie Odpowiedz Link
wujek_samo_bro szu tr 25.05.11, 21:21 z trawy strawne są strawy trawienie trafnym na trawie tratwa zaś z trawy potrafi w zlewie wytrawić sprawy. (chyba, że fatwa w nas trafi. z rafii.) Odpowiedz Link
trzcina Re: szu tr 26.05.11, 21:24 wytwornie tren stroi na tronie kibić tak gładką bez głowy lecz z berłem w dłoni co ocalała stoi na straży tronu i ciala a głowa w koronie zgrabnie przycięta fatwą spływa Dunajcem tratwą wytrawnie krew winna tonie bo czasem los tak sprawi że cię szubrawiec spławi nim skończysz deser trawić Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: szu tr 28.05.11, 17:58 nie za wisłość - nie utonie od może - do niemożności z brzytwą, choć w koronie berło co prawda w Berlinie a jabłko zgryźli ruskie do samego Wincentego lecz do każdego Kadłubka Łokietek u nas gratis a do Długosza - my Kazia mamy Wielkiego! Odpowiedz Link
trzcina Re: szu tr 03.06.11, 23:11 zawisłam nad wisłą nie utonę się wtopię nie czekając na po potopie choć mogę za morze i mogę za bug ta wisła czepiła się głowy i nóg ma niezawisłość poległa nad wisłą Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: szu tr 04.06.11, 22:10 coś o Wiśle wszakże jeszcze spisać by nam wypadało zacząć - z źródeł Czarno-Białych gdy Wisełka jeszcze małą se-kap. Potem, choć mało jeszcze w kolorze dążąc przy tym wprost na morze coraz szerszą straszy palet barwą, kiedy Przemsza Biała razem z Czarną (jako Przemsza) brzegi Wiśle popaćkała niczym Pollock z farby sprayem. tropiąc dalej obyczaje ludu, co wśród przodków ma Wiślanów mija Kraków Jaśnie Panów z prawa Skawa (wcześniej nieco) Wisła - czarna niczym kawa z kawą dobry (z żarcia) wafel: mija Wawel. Kiedy gafel rozciągniemy nad tą Wisłą stąd już płynąć by nam przyszło znacznie łatwiej - z prawej Raba i Dunajec. oraz baba z lewej: Nida Wisłok z prawej - San (mówimy 'fun' gdy o zabawie z dużą Wisłą od tej pory chcemy mieć - lecz jej humory są kapryśne, bo o Wiśle mówiąc - trzeba o przemyśle Puław wspomnieć i Kozienic Kozie - nic, lecz Wieprz ją zmieni w jeszcze większy otmęt toni wreszcie pod Warszawę goni i dopada ją Pilica tu już można zmoczyć lica i pierś całą i odnóża: Wisła tu już bardzo duża... Odpowiedz Link
trzcina Re: szu tr 24.06.11, 22:35 wisła szara sina bura w szuwarach chrząszcz ni trzmiel nie zabrzmi nie ujrzysz jaszczura nic nie zaszura z trzcin to tutaj samam jedna z inną trzciną się pożegnać trzeba pod czapą duszną krakowskiego nieba płynie taka bura lura popitka w sam raz dla szczura za to coś wygolone a la paryska plaża gust mi obraża kto widział wie na co naraża ciało gdy je na plaży leżąco składa albo półsiada pod balonem wydmuchanym w niebiosa dla trzosa panie dla trzosa tu poloki nie Pollocki tojtoje na jedno na dwoje na troje na tłumy bo wianki szczęściem kawałek za tojtojami za kluboplażą za barakami wisła w zieleni burość ukryje pluśnie popłynie płynie bo żyje Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: szu tr 24.06.11, 23:07 Tojtoj story: Stoi. W środku zaś sapie dyszy i bucha. Nagle buch: tojtoj w ruch! A to przyszli serwisanci A nie żadni przebierańcy Bez zbędnego zaglądania Wzięli do serwisowania. Wraz z okrakiem Tkwiącym wewnątrz...oj! Oj. Smokiem Tam takiem Odpowiedz Link
trzcina Re: szu tr 24.06.11, 23:59 tajojta tojtoj gdzie nocników dawnych czar gdzie się podziały tamte sławojki gdzież są niegdysiejsze WC gdzie są tamte latryny no gdzie nie ma nie ma nie ma Odpowiedz Link
wujek_samo_bro Re: szu tr 25.06.11, 00:05 to narodu są przywary: tylko toj toj, pisuary oraz muszla, co ma "Koło" napisane - aby smutno nie wesoło, wręcz okrutno zwłaszcz dla ekip sprzątających żadnych robót nie bojących się - "Nie do środka": nie nie nie... Odpowiedz Link