Dodaj do ulubionych

Typy graczy komputerowych

31.10.06, 13:25
Najlepsza gra w sieci :
Wolfenstein Enemy Territory .....RuleZ
Obserwuj wątek
    • Gość: Odi Typy graczy komputerowych IP: *.gdynia.mm.pl 31.10.06, 13:33
      swietny raport. ciekawe, czy w polsce ktos prowadzi badania w tym temacie?

A chyba trzeba by to zrobic - nie ma problemu ze starszymi graczami, nie
      powinno byc problemu z grami jako takimi (bo gry moga mocno rozwijac zdolnosc
      ekonomicznego myslenia, oszczedzania/inwestowania, moga rozwijac
      zainteresowania etc etc), ale trudno jest wlasciwie kontrolowac dzieciaki w
      wieku gimnazjalnym.

Dla nich to moze byc nalog, ktory spowoduje klopoty w szkole, wyobcowanie,
      klopoty ze sprawnoscia fizyczna...
      Trzeba sie nad tym bardzo powaznie zastanowic i wypracowac system wspomagania
      rodzicow.
      Oczywiscie, nie oczekuje tego od ministra Romana :>
    • wlk.brytania Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 13:34
      Kiedys nieopatrznie wlaczylem "Cywilizacje"...Od tego nieszczesnego momentu ta
      gra wszechczasow Sid'a Meier'a stala sie niechcianym czlonkiem mojej rodziny.
      Moim przeklenstwem ! Nie probujcie nigdy zglebiac "Cywilizacji" !!!
      Dobrze radze tym,ktorzy tej strategii nie znaja.
      • Gość: sun Re: Typy graczy komputerowych IP: *.chello.pl 31.10.06, 13:41
        Cywilizacja to dla mnie najlepsza gra wszechczasów. Wciągnęła mnie na kilka lat,
        teraz już nie gram w gry komputerowe, ale mam sentyment do Civilization. Jest po
        prostu ponadczasowa. Rozmarzyłem się wspominając dawne czasy :-)
      • aybabtu Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 15:00
        Zgadzam sie w całej rozciągłości
      • Gość: ramirez Re: Typy graczy komputerowych IP: *.vodafone-net.de 31.10.06, 15:22
        Wiesz co mówisz!
        Ja jestem fanem serii od pierwszej części, w którą zagrywałem się jeszcze w
        podstawówce. Minęło już kilkanaście lat ale wciąż zdarza mi się w nią grać. Dużo
        grałem jeszcze w Civ III, Civ III Conquests, raz w IV zagrałem, a ostatnio z
        kumplem z pracy się zgadałem i zagraliśmy dwa razy we FreeCiv po sieci :)
        Pozdrawiam maniaków Civ!
        • Gość: TPepe Re: Typy graczy komputerowych IP: *.nencki.gov.pl 31.10.06, 17:49
          Jak ktos lubi Civ, niech sprobuje Total war: Rome:)
      • Gość: hiphoper Re: Typy graczy komputerowych IP: *.icm.edu.pl 31.10.06, 17:31
        Ja kiedyś z nudów włączyłem Quake, który wcześniej wydawał mi się grą dla imbecylów "przecież to kretyńska strzelanina"
        Po 5 minutach gry z ludźmi wiedziałem jak potwornie się myliłem :)
    • Gość: re Re: Typy graczy komputerowych IP: *.eu.org 31.10.06, 13:44
      brakuje jeszcze tzn graczy profesjonalnych, ostatnio nasz Team Pentagram zdobyl
      mistrzostwo świata w cs i zgarnal niezla kase - 60 tys $
      • Gość: nałóg Re: Typy graczy komputerowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.06, 14:06
        a ja od ponad roku cierpie na OGAME, uwolnijcie mnie !!!!!!!!!!
        • Gość: Marcin Re: Typy graczy komputerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:12
          sam sie uwolnij :) gralem w to 2 miechy.... a rok? gratuluje cierpliwosci i tak
          duzej ilosci wolnego czasu
          • rolek33 www.AnarchyOnline.com 31.10.06, 14:21
            jak ktoś cierpi na nadmiar wolnego czasu,,, AO, najlepszy MMORPG aktualnie
            dostępny,,
            • aybabtu Re: www.AnarchyOnline.com 31.10.06, 14:58
              > jak ktoś cierpi na nadmiar wolnego czasu,,, AO, najlepszy MMORPG aktualnie
              > dostępny,,

AO było super gdy powstało ale już się wypala. Eve Online to jest to jezeli
              chodzi o MMORPG.
            • Gość: RK 1 ma mp Re: www.AnarchyOnline.com IP: 195.94.212.* 31.10.06, 16:40
              No pozdrawiam :)) AO ftw ! A na ktorej RK grywasz ? Ja na RK 1 atlantean :) I
              jesli masz ochote podac imie/imiona postaci ? hehe wcale nie trzeba cierpiec na
              nadmiar czasu ;) choc na AO nigdy nie jest mi go za wiele hehe.

EVE online - tez klaniam ;) mmmmm piekna.. heeh drobne marzenie - wlaczyc Rubi-
              Ka gdzies tam do systemow z EVE ;)) !
          • wij.paszczak Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 14:34
            widzę,że jest nas więcej..;)
            też gram od ponad roku w ogame...ciężko się
            uwolnić...floty,fs'y,farmienie,acs...
            fajna gra,ale niesamowicie uzależnia...:)
        • gomory Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 15:03
          Ogame jak dla mnie ma ten feler, ze gra sie w zasadzie po nic, bo nie ma celu.
          Wole taka gdzie zasada gry jest podobna, ale dazy sie do osiagniecia celu ktory
          daje zwyciestwo jednoczesnie resetujac serwer i rozpoczynajacy gre od poczatku.
    • Gość: ['''] Re: Typy graczy komputerowych IP: *.icpnet.pl 31.10.06, 14:27
      "Jak wykazało inne badanie naukowe, 52,6 proc. chłopców i 32,6 proc. dziewcząt
      między 6 a 13 rokiem życia posiada własne urządzenie przenośne do gry. W tej
      grupie wiekowej najlepiej sprzedają się jednak gry ze zwierzętami - symulacje
      stadnin koni i lecznic weterynaryjnych."

Hmmmm... nigdy w zyciu nie slyszalem o czyms takim, btw jak mozna w takie cos
      grac? Przeciez kazdy normalny dzieciak w tym wieku gral w quake'a, descenta, gta
      itp. Teraz same metrosexy wyrosna z chlopcow ktorzy grali w symulacje stadnin
      koni i lecznic weterynaryjnych :/
      • aybabtu Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 14:59
        Bez przesada, a w Sim Ant nie grałes nigdy? :)
    • Gość: marianek test IP: *.crowley.pl 31.10.06, 14:34
      jestem piekny i mam wspaniale miesnie
    • Gość: choleryk Ja jestem chorowity,mam trądzik i lubię grać ,ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:56
      Trądzik przyszedł z chorobą (leki),a gram właśnie dlatego ,że wstydzę się
      wychodzić z domu . Komputer i net jest moim łącznikiem ze światem zewnętrznym .
      Statystyka nie uwzględnia bardzo ważnych elementów. Lubię grać we wszystkie
      gry ,czyli strategie ,przygodowe i strzelanki . Dzięki internetowi mam
      przynajmniej 30 znajomych z netu ,ale jeszcze nigdy się niespotkaliśmy i dobrze
      mi z tym .
      • Gość: mtrex Call of Duty 2 Rullezzzzz:) IP: 82.160.254.* 31.10.06, 15:44
        Call of Duty 2 Rullezzzzz:)

www.komuna.org
    • Gość: Łosiu Typy graczy komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:49
      Tony Hawki wszelkiej masci oraz Unreal Tournament
      • Gość: hiphoper Re: Typy graczy komputerowych IP: *.icm.edu.pl 31.10.06, 17:33
        Unreal sux Quake3 rox :D
    • Gość: phmapet Typy graczy komputerowych IP: *.devs.futuro.pl 31.10.06, 16:09
      Medival Total War!!!!!

• Gość: pozdrawiam Re: Typy graczy komputerowych IP: *.izacom.pl 31.10.06, 16:17
        cała seria Total War to rewelacja, poza tym oczywiście FM,no i okazyjnie RPG
        ale to już prawdziwe zjadacze czasu, a tego ciagle brakuje... praca nauka, jak
        patrze na nowe gierki czasem to chciałbym sie odmłodzić o pare lat, pozbyć
        roboty, rzucić aplikację adwokacką, zostawić dziewczyne i do kompa... ech
        marzenia :)hahaha,
    • Gość: Kokolot Re: Typy graczy komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:24
      eee najlepsza to World of Warcraft, jeśli chodzi o strzelankę to nie wolfenstein
      tylko cs najlepiej 1.5 z serwerem warcracft3 (większość pewnie nie wie o co
      chodzi), a strategia to właśnie warcraft III polecam darmowy serwer, założony
      prze z Polaków, ale jest to zdecydowana mniejszość tam. Strona serwera:
      eurobattle.net/ trzeba dwa pliki ściągnąć gdyż to nie jest serwer
      Blizarda, przeczytać jak zainstalować i cieszyc sie grą. :D
    • Gość: Kokolot Typy graczy komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:26
      a jeśli chodzi o artykuł, to w Polsce byłby także dobry taki podział :D
    • Gość: look Re: Typy graczy komputerowych IP: *.toya.net.pl 31.10.06, 16:27
      ooo!!!tttaaakkk!!! ET jest OK
    • nessie-jp Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 16:42
      W zafałszowane statystyki wierzą sami gracze! Dla wielu ludzi sensacją i
      zaskoczeniem jest fakt, że spotykają na Battle.net kobietę. Mało tego, niektórzy
      wprost piszą, że to niemożliwe i wszystkie kobiety na battle.net to
      transwestyci, którzy nabierają niewinnych chłopców :))
    • Gość: soccer-mom Typy graczy komputerowych IP: 12.154.162.* 31.10.06, 16:44
      a w stanach najwieksza grupa graczy komputerowych to matki dzieciom, w grupie
      wieku od 45 w gore
    • nexen Typy graczy komputerowych 31.10.06, 16:44
      1) CS:S
      2) Americas Army
      3) RTCW ET
      4) WoW (był by wyżej - ale kosztuje dużo)

No i poza klasyfikacja Warcrafty, Starcraft...
    • Gość: nanook Battlefield 1942 IP: *.pronet.lublin.pl 31.10.06, 16:53
      Gram od paru lat w to i jeszcze mi sie nie znudził.
      • Gość: aaa Re: Battlefield 1942 IP: *.derbynet.pl 31.10.06, 18:34
        <załamka>, sprobuj Battlefield 2142 to dopiero zobaczysz co to jest gra multiplayer
    • Gość: [alc%]_Morlok_PL Typy graczy komputerowych IP: *.acn.waw.pl 31.10.06, 17:14
      Wg Mojej ostatniej klasyfikacji...

1. AA:O - przynajmniej choc troche realna..
      2. Battlefield - cała seria :)
      3. Unreal Tornament
      4. Quake 3 Arena
      5. Wolfenstein

Dlaczego nie ma CS... jakoś mi nie podszedł...

A teraz Strategie i RTS:

1. Cała seria Total War
      2. Cywilizacja 2,3,4
      3. Wszystkie starcrafty i Warcrafty
      4. Company of Heroes
      5. Command & Conquer

a na koniec inne:

1. Simsy
      2. NFS-y
      3. Fifa 98 lub 99 :) Niepamiętam...
      4. Tachyon - taka gierka w kosmosie...
      5. i wiele wiele innych klasyków...
      • banzai123 Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 22:27
        > Wg Mojej ostatniej klasyfikacji...
        >
        > 1. AA:O - przynajmniej choc troche realna..

Popieram ;) Darmowa gra, po której CS wydawaje się być bliższy Dooma, niż gry
        taktycznej. Do tego stale się rozwija.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Typy graczy komputerowych IP: *.dialog.net.pl 31.10.06, 17:27
      Ja dodałbym kategorię gracz-specjalista, do której sam bym się zaliczył. To taki gracz, który gra w niewielką liczbę gier, niekoniecznie najnowszych, ale za to w nich jest trudny do pokonania, i wie o nich chyba wszystko. Przykład takiej gry: Starcraft
      • nessie-jp Re: Typy graczy komputerowych 31.10.06, 23:28
        To jeszcze proszę o kategorię gracz-tradycjonalista: taki, który ma 3-4 ulubione
        swoje gry i w nie grywa, chociaż niekoniecznie są najnowsze, a on(a)
        niekoniecznie jest nie do pokonania :)
    • Gość: joe Najwięcej czasu poświęciłęm graniu w Thiefa 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 17:27
      a dokładnie w setki fanmisji do niego. Ale to już prawie historia...
    • zbychkwiat No tak: MMORPG Lineage2... 31.10.06, 18:15
      ...opanowało mój wolny czas, tak się dzieje od prawie trzech lat. Najpierw
      pirackie serwery, a od stycznia oficjal ----> serwer Teon. Wcześniej był
      Wolfenstein 3d, Spear of Destiny, Return to Castle Wolfenstein, a także Enemy
      Territory. Krótkie epizody z innymi grami, m.in. WoW też były, ale L2 to taki
      Diablo2 w 3D ;-)więc sami rozumiecie.Pozdrawiam!!!
      www.lineage2.com

Zbych.
      • Gość: Cyryk Re: No tak: MMORPG Lineage2... IP: *.laczpol.net.pl 31.10.06, 19:04
        Wyrywaj dropic hemocyty, a nie filozofujesz :P
        • Gość: SmigLo7o7 Re: No tak: MMORPG Lineage2... IP: 195.116.24.* 01.11.06, 13:27
          a ty do gry ale to juz ^^.....
    • Gość: Meras Typy graczy komputerowych IP: *.pl 31.10.06, 20:00
      A co ciekawe firmy komputerowe wogóle nie umieją dotrzeć do tych którzy wydają
      pieniążki ... widzą tylko niewielką grupkę i uważają żę rynek to oni.

PS: Okazjonalny ale intensywnie okazjonalny :]
    • Gość: 666 Re: Typy graczy komputerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:35
      Najlepszy jest Panzer General
    • Gość: freak Ja gram , robię kupę i jem jednocześnie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:56
    • alamar1 dla graczy myslących 31.10.06, 23:02
      Dla 'graczy myślących' polecam: www.laventhar.org
    • Gość: dziwak4 Re: Typy graczy komputerowych IP: *.dyn.optonline.net 01.11.06, 07:40

Tak,to dobra gra lubie takie.
      Lepsza jest F.E.A.R. lub Quake4,
      Doom3 jest przereklamowany.
      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka