tropem_misia1 10.10.09, 18:48 gdy kilka osób obserwując to samo zdarzenie widzi je inaczej,inaczej opisuje?Czy zwracamy uwagę na inne szczegóły?Czy to ,a nie tamto wydaje się nam ważne i dlatego to zapamiętujemy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Jak to jest, że 11.10.09, 14:18 Zmysły... prysły! Ja zapamiętuję "graficznie uogólnione" O, tak: Może być? :p Odpowiedz Link
nu-nua Re: Jak to jest, że 11.10.09, 23:03 Nie mam pamięci obrazkowej Pamietam słowa.Potrafię po latach dokładnie je prztoczyć.Dziwna jestem? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jak to jest, że 12.10.09, 09:16 Jak chorera! Strach się bać. Dobrze, że tu się TYLKO pisze. :p Odpowiedz Link
copyleft Re: Jak to jest, że 12.10.09, 10:52 robiłaś testy jakieś? bo ludziom często się wydaje, że coś dokładnie pamiętają, a potem się okazuje, że nie w zielonej kurtce tylko w niebieskim sweterku, w sądzie nawet takie sprawy wychodzą na jaw Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: Jak to jest, że 12.10.09, 12:31 byłem z wraz 2.kumplami swiadkami wypadku. każdy z nas zapamiętał to zdarzenie zupełnie inaczej. czemu? widzielismy przecież to samo? Odpowiedz Link
tropem_misia1 No własnie! 12.10.09, 18:11 inne postrzeganie rzeczywistości Czym uwarunkowane? Odpowiedz Link
nu-nua Re: No własnie! 12.10.09, 22:13 To suniektywne postrzeganie rzeczywistości.To co dla jednych jest zielone,dla innych jest seledynowe. koncentrujemy się na tym co nas zawsze interesowało - często podświadomie. Odpowiedz Link
bret.2 Re: Jak to jest, że 13.10.09, 14:18 Każdy, określone zdarzenie widzi przez pryzmat swoich odczuć i oceny tego zdarzenia przez własną wrazliwosc i kilka innych cech charakteru.Natomiast relacja zależy w dużym stopniu od formy pytania.A w o gule istnieje takie naukowe przypuszczenie ze widzimy to co chcemy widzieć. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Talmud: 13.10.09, 08:31 Biada ludziom, którzy widzą, a nie wiedzą, co widzą. Odpowiedz Link
tropem_misia1 to Twoje 13.10.09, 11:42 odzwierciedlenie emocji. Coś połknąłeś,coś wyplułeś. Ale,my widzimy co chcemy widzieć.,więc tekst jest zrozumiały. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: to Twoje 13.10.09, 22:29 drzejms-buond napisał: > ...ale tak mi wzdyt! > ;[ odrzuć wstyd wszelaki piszem tu dla draki Odpowiedz Link