tropem_misia1 09.09.13, 10:58 idzie sikawica" niebo zgranatowiało marsem gniewu ani chybi ryknie może to i dobrze, bo urlop mi się kończy a gdy chłodno łacniej mi się pracuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anus-hka Re: "Idzie dysc 09.09.13, 11:03 Też tak mam zwłaszcza jak na urlopku było cudownie - dziś właśnie mam taki poniedziałek po urlopie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: "Idzie dysc 09.09.13, 14:02 Żadnej sikawicy ,ledwo coś kapie Ale deszcz potrzebny,grzyby będą rosły? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Idzie dysc 09.09.13, 16:01 Przejeżdżałem dziś przez podwarszawskie Łomianki i widziałem stojącą na przystanku autobusowym kobietę z dużym wiklinowym koszem który pełen był dorodnych prawdziwków i podgrzybków. A więc grzyby są - tylko gdzie kuźwa one są w którym lesie ? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: "Idzie dysc 09.09.13, 16:17 Pisali w gazecie co by na grzyby zbierane uważać - co się kupuje. Odpowiedz Link
darima_ka Re: "Idzie dysc 09.09.13, 18:41 Dobrze że ostrzegają ,ale tak naprawdę to nie słyszałam jeszcze o przypadku zatrucia kupionymi grzybami? Słyszeliście o takich przypadkach, bo się trochę przestraszyłam,ja tylko kupuje. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Idzie dysc 09.09.13, 19:18 Na ogół nie kupuję grzybów ale jeśli /bo 'posucha'/ to tylko te które dobrze znam a więc tylko gąbczaste pod kapeluszem. Odpowiedz Link