lvova 10.05.14, 14:39 A ostatni tydzień spędziłem na Kaszubach.Tak miłych sympatycznych i życzliwych ludzi jak Kaszubi to nie spotkałem nigdzie indziej w Polsce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Kaszubi :) 17.05.14, 12:48 aaa praca no tak dlatego Twoja wizyta tu ...i tam......to rzadkość Odpowiedz Link
chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 17.05.14, 12:52 coś jakby rodzinne strony, choć nie jestem Kaszubką. Co się tyczy Kaszubów - ja bym tak nie generalizowała... lub innymi słowy, mam mieszane uczucia. No ale każdy ma inne doświadczenia. Odpowiedz Link
lvova Re: Kaszubi :) 24.05.14, 12:31 chomisiu_nowy napisała: > coś jakby rodzinne strony, choć nie jestem Kaszubką. > Co się tyczy Kaszubów - ja bym tak nie generalizowała... lub innymi słowy, mam > mieszane uczucia. No ale każdy ma inne doświadczenia. Sporo racji masz,ale jeżdżąc po kraju i spędzając sporo czasu w rożnych regionach można zauważyć spore różnice w naszym narodzie.Kaszubi wypadają bardzo korzystnie w porównaniu np z......a nie napiszę z kim Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kaszubi :) 25.05.14, 10:00 lvova napisał: > Sporo racji masz,ale jeżdżąc po kraju i spędzając sporo czasu w rożnych regiona > ch można zauważyć spore różnice w naszym narodzie.Kaszubi wypadają bardzo korzy > stnie w porównaniu np z......a nie napiszę z kim __________________________ A czemu nie napiszesz? Może i na mój region już trafiłeś - chętnie bym podyskutowała z Tobą (i nie tylko ) na temat Twoich obserwacji - jacy są Polacy w zależności od tego, gdzie mieszkają?... Odpowiedz Link
lvova Re: Kaszubi :) 31.05.14, 10:17 Oj są różni i naprawdę bardzo zależy to od regionu w którym mieszkają Tak na szybko zaczynając od wschodu Polski,im bardziej na zachód tym gorzej.Północna Polska milsza niż południowa,a centrum,a zwłaszcza Wawa szkoda gadać. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kaszubi :) 31.05.14, 10:36 lvova napisał: >Pół > nocna Polska milsza niż południowa, __________________________________ A ja taka...miła i tak jestem ) Odpowiedz Link
lvova Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:21 Wiem żeś milutka i chętnie Cię odwiedzę gdy będę w Twoich stronach Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:33 )) Na razie, widzę, że daleko jesteś od "moich stron" Odpowiedz Link
chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:49 Lubię podróżować na wchód Polski, lubię ludzi stamtąd. Oczywiście zdaję sobie sprawę z takiego uproszczenia. Ale mam wrażrnie, że ludzie z tamtych stron są milsi, bardziej uczynni, serdeczni... Nawet mieszkając w Wawie stwierdzam, że ludzie z którymi się dobrze dogadują, są właśnie ze wschodu. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:50 A z którego wschodu? Północnego, czy południowego? Odpowiedz Link
chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 31.05.14, 13:41 bywałam na południowym i północnym wschodzie Polski iwrażenia podobne Ja w ogóle jestem zorientowana na Wschód, także ten z Azji Środkowej... Odpowiedz Link
farma.iluzji Re: Kaszubi :) 03.06.14, 09:04 przyznam szczerze, że myślałam, że wschód nie jest najmilszy, biorąc pod uwagę poziom zgorzkniałości jaka nas nawiedziła...a tu takie zaskoczenie... Odpowiedz Link
farma.iluzji Re: Kaszubi :) 04.06.14, 08:16 mieszkam wszak i jakoś się ludzie pozmieniali.... Odpowiedz Link