Dodaj do ulubionych

Kaszubi :)

10.05.14, 14:39
A ostatni tydzień spędziłem na Kaszubach.Tak miłych sympatycznych i życzliwych ludzi jak Kaszubi to nie spotkałem nigdzie indziej w Polsce smile
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Kaszubi :) 10.05.14, 15:37
      a Ty tam wakacyjnie?czy pracowo?
      • lvova Re: Kaszubi :) 17.05.14, 11:32
        A ja tam pracowałem po ludziach kaszubskich smile
        • tropem_misia1 Re: Kaszubi :) 17.05.14, 12:48
          aaa
          praca
          no tak
          dlatego Twoja wizyta tu ...i tam......to rzadkość
    • chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 17.05.14, 12:52
      coś jakby rodzinne strony, choć nie jestem Kaszubką.
      Co się tyczy Kaszubów - ja bym tak nie generalizowała... lub innymi słowy, mam mieszane uczucia. No ale każdy ma inne doświadczenia.
      • lvova Re: Kaszubi :) 24.05.14, 12:31
        chomisiu_nowy napisała:

> coś jakby rodzinne strony, choć nie jestem Kaszubką.
        > Co się tyczy Kaszubów - ja bym tak nie generalizowała... lub innymi słowy, mam
        > mieszane uczucia. No ale każdy ma inne doświadczenia.

Sporo racji masz,ale jeżdżąc po kraju i spędzając sporo czasu w rożnych regionach można zauważyć spore różnice w naszym narodzie.Kaszubi wypadają bardzo korzystnie w porównaniu np z......a nie napiszę z kim smile
        • rybka.11 Re: Kaszubi :) 25.05.14, 10:00
          lvova napisał:

> Sporo racji masz,ale jeżdżąc po kraju i spędzając sporo czasu w rożnych regiona
          > ch można zauważyć spore różnice w naszym narodzie.Kaszubi wypadają bardzo korzy
          > stnie w porównaniu np z......a nie napiszę z kim smile
          • lvova Re: Kaszubi :) 31.05.14, 10:17
            Oj są różni i naprawdę bardzo zależy to od regionu w którym mieszkają smile

Tak na szybko zaczynając od wschodu Polski,im bardziej na zachód tym gorzej.Północna Polska milsza niż południowa,a centrum,a zwłaszcza Wawa szkoda gadać.
            • rybka.11 Re: Kaszubi :) 31.05.14, 10:36
              lvova napisał:

>Pół
              > nocna Polska milsza niż południowa,
              • lvova Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:21
                Wiem żeś milutka i chętnie Cię odwiedzę gdy będę w Twoich stronach smile
                • rybka.11 Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:33
                  smile)) Na razie, widzę, że daleko jesteś od "moich stron"wink
            • chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:49
              Lubię podróżować na wchód Polski, lubię ludzi stamtąd. Oczywiście zdaję sobie sprawę z takiego uproszczenia. Ale mam wrażrnie, że ludzie z tamtych stron są milsi, bardziej uczynni, serdeczni... Nawet mieszkając w Wawie stwierdzam, że ludzie z którymi się dobrze dogadują, są właśnie ze wschodu.
              • rybka.11 Re: Kaszubi :) 31.05.14, 11:50
                A z którego wschodu? Północnego, czy południowego?wink
                • chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 31.05.14, 13:41
                  bywałam na południowym i północnym wschodzie Polski iwrażenia podobne smile
                  Ja w ogóle jestem zorientowana na Wschód, także ten z Azji Środkowej... smile
                  • farma.iluzji Re: Kaszubi :) 03.06.14, 09:04
                    przyznam szczerze, że myślałam, że wschód nie jest najmilszy, biorąc pod uwagę poziom zgorzkniałości jaka nas nawiedziła...a tu takie zaskoczenie...smile
                    • chomisiu_nowy Re: Kaszubi :) 03.06.14, 09:25
                      ten Wschód trzeba najpierw chcieć poznać smile
                      • farma.iluzji Re: Kaszubi :) 04.06.14, 08:16
                        mieszkam wszak i jakoś się ludzie pozmieniali....uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka